Beyaz mutfak tezgahımdaki lekeleri nasıl çıkarabilirim?

0 oy
489 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (8,666 puan) tarafından

Kızlar mutfakta tezgah da çamaşır suyu kullanıyormusunz. Uzmanlar tezgah ta çamaşır suyu kullanmak çok zararlı diyorlar amenna ama beyaz tezgahı olanlar nasıl yapıyor

Mesela benim akşam 2 damla çay damlasın sabaha rengi oraya geçiyor yada biber salçası mesela kesinlikle çamaşır suyu olmadan çıkmıyor. 

Lavabo içide öyle çamaşır suyu dökmeden açılmıyor yada tezgah bezi leke olsun çamaşır suyuna akşamdan ıslıyorum sabaha kadar açılıyor 

18 Cevaplar

0 oy
(13,675 puan) tarafından

ben kullanmam. 

gıda ile temas eden şeylerde asla, yani bulaşık falan yıkamam çamaşır suyuyla ama tezgahta kullanılabilir direkt tezgahte doğrama falan yapmadığın için sorun olmaz. 

(8,666 puan) tarafından

Bulaşık Makinesi ne yumurtalı yağlı bişey varsa biraz döküyorum kapağının içine oda çok az 

Elde yıkarken kullanmam 

Ama tesgahtada olmaz diyor bitane uzman gözlüklü bi adam 

(13,675 puan) tarafından
+1

bulaşık makinesine hiç koyma, makineyi de bozuyor çamaşır suyu. ayrıca gerek de yok 

-Reklam-
0 oy
(516 puan) tarafından

Tuvalet banyo hariç hiç biyerde kullanmam

Asperox sarı güç dene onun yerine istersen 

(8,666 puan) tarafından

Sarı güç kokusunu sevmemiştim ilk çıktığında yıllar önce almıştım bi

0 oy
(1,574 puan) tarafından

Hic mi kullanilmayacakmis ben de cok kullanmam ama tezgahim koyu ren kdedigin gibi beyaztezgah cok zor olur 

0 oy
(1,988 puan) tarafından

Ben kullanıyorum🤷🏻‍♀️ hatta bardakları çamaşır suyuna basıyorum bazen arada bulaşık makinesine de biraz gezdiriyorum . Çamaşır suyu bağımlısıyım. 

0 oy
tarafından

Sürekli değil ama kullanıyorum 

0 oy
(30,580 puan) tarafından

Gıda ile temasta bulunacak şeylerde kullanmam ama tezgah veya lavabo içinde kullanıyorum hiç bir yiyeceği direkt lavabo gözüne koymam sonuçta benim için sorun yok veya hamuru direkt tezgahta açmam haliyle oralara yiyecek koymadığım için benim için sorun yok 

0 oy
(1,054 puan) tarafından

Hayır tabiki ne çamaşırlara nede wc de kullanmıyorum. 5 senedir sadece büyük şişe var hala içinin yarısından çoğu dolu çeyreğini kullanmamışımdır.

Karbonat ve limon kabuğu çıkarıyor lekeyi. 3sene benimde beyaz tezgahım vardı karbonat ve limonla ovalıyordum çıkarıyordu şiödi siyah tezgahım ama yine karbonat ve limon veya sirke kullanıyorum. Olmadı mat tarzı bişi kullan çok dökülüyorsa çay doldururken vs. 

0 oy
(3,541 puan) tarafından

Her bulasikta tuvalat banyoda mutfak tasinda heryerde kullanirim çok tüketiyorum ben

(8,666 puan) tarafından

Bulaşıkta hele çok sıkıntıymış ya .. zaten kalıyor bardakta felan anlıyorsun üzerinde. 

Ben sadece tezgah lavaboda kullanıyorum o bile sıkıntıymış

(3,541 puan) tarafından

Evet canım tehlikeli ama onuda dökmeyince temiz olmuyor hemen bardaklar sarariyor 

0 oy
(845 puan) tarafından

Ben cok kullanıyorum her yerde kullanıyorum tuvalet banyo el yıkma dezgah bardak tabak cabak ne buldumsa batırıyom camasır suyuna 

(8,666 puan) tarafından

Çok sıkıntıymış canım. Solumak ele teması haricinde bide mideye gidiyor çok kullanılınca

(845 puan) tarafından

Cok seviyorum ya kulanmayı kokusunu kokusu olmadığı zaman sanki ev temız degilmiş gibi bu yüzden esimle cok tartışırız 

0 oy
(6,959 puan) tarafından

Benim tezgahim bembeyaz. Genelde aninda mudahale ettigim icin cok leke kalmiyo ama leke olsa da lokal kullaniyorum ya camasir suyu ya da jel. Ayda yilda bir camasir suyuyla genel silerim ama sonradan iyice durular silerim. Onun haricinde ocak yanlarina ocaga eger cok yag sicramis ise yag sokucu sikarim. Daha cok bulasik deterjani beze sikip iyice kopurtup kullaniyorum.

0 oy
(2,926 puan) tarafından

Tezgahımda kullanmak zorundayım Çay lekesi dediğiniz gibi salça lekesi vs asla çıkmıyor kullanmıyorum diyenler ya beyaz tezgah kullanmıyor ya da tezgahları leke tutmuyor başka açıklaması olamaz bazen mecbursun kullanamaya maalesef 

(8,666 puan) tarafından

Evet haklısın ya

Ama porçöz bulaşık Makinesi sıvı deterjan varya onunla tezgah silince çok güzel parlıyor. Tabi lekeler çıkarrmıyor ama bi dene derim

(2,926 puan) tarafından

Olur denerim teşekkür ederim öneri için ama ben özellikle leke için kullanıyorum çamaşır suyuna keşke ona çözüm olsa

0 oy
(2,921 puan) tarafından

Çamaşır suyu astımım var diye almıyorum o yoğun olanlardan alıyorum onunda suyla açıp fisfis şişesine dolduruyorum mutfakta öyle kullanıyorum seysekleştigi için gene güzel beyaz yapiyor ama çok rahatsız etmiyo

(8,666 puan) tarafından

Mantıklı canım spreyle kullanmak

0 oy
(7,975 puan) tarafından

Kullanıyorum ben bardaklar sarariyor ayrıca yumurta kokusunu öyle kapatıyorum . 

Tuvalet banyo zaten deterjan ve çamaşır suyu ile yıkıyorum . Evet zararlı ama öyle temizlendiğini düşünüyorum. 

(8,666 puan) tarafından

Malesef bende kullanıyorum ya. Elde yıkama ya kullanmam ama bulaşık Makinesine katıyom şöyle kapağa gezdiririm

(7,975 puan) tarafından

Elde de kullanıyorum vala hiç yalan olmasın elde katı olanni kullnym tuvalet banyoya tam su gibi olanını kullanıyorum

0 oy
(19,304 puan) tarafından

Ben heryerde kullaniyorum ya. Başka türlü yeterince temiz olmuyor gibi geliyor. 

(8,666 puan) tarafından

Niye öyle bir algımız var bende anlamıyorum. O parlaklık o koku oldumu temiz oldu diyoruz 

(19,304 puan) tarafından

Bana hamileyken doktor kızmıştı. Evinin ameliyathane ortamı gibi olmasina gerek yok diye. Tenine sinmiş çamaşır suyu kokusu demişti. 

0 oy
(126 puan) tarafından

Ben kullanıyorum çünkü tezgah beyaz ve bir çok yol denedim yok temiz olmuyor mecbur haftada bir kullanıyorum 

(8,666 puan) tarafından

Bende ya denedim hep ama olmuyor.

Ha aklıma gelmişken söyleyin porçözün bulaşık Makinesi sıvı deterjan varyaa onu tezgaha döküp sildim birkaç kez çok güzel parlatıyor 

0 oy
(408 puan) tarafından

Çamaşır Susuz hayat yerin dibine batsin diyenlerdenim malesef hiç bişey yapamasam elime sürer koklarim bağımlılık gibi bişey banimkisi

(460 puan) tarafından

Bizim bi aşçı vardı dişlerini cif liyodu o aklıma geldi 😅😅😅

(408 puan) tarafından

Ajahhahaha güzel fikirmis tuttum bunu 😝😝😝😝😝😝

(8,666 puan) tarafından

Kız mafetceksin ciğerlerini . Ellerine verdiği zararda cabası. 

Ben okadar bağımlı değilim bacı. Tezgahım beyaz olsun yeter ha banyo ve WC zaten dökerim. 

0 oy
(4,881 puan) tarafından

Aklına gelecek her şeyde kullanıyorum ama bol bol duruluyorum yinede zararlı diyorlar evet ama maalesef misal tavuk yada balık yaptım tüm tezgah ve bulaşıklar çamaşır suyuyla temizlenip makinaya öyle koyarım makinayada 1 2 damla eklerim bitince de tekrardan Sirke ile durulama gibi kısa programda çalıştırım onun harici bazen yerleri sildiğim oluyor yoğun eklemiyorum ama mikrobu kırılsın diye ekliyorum e wc banyo zaten yarım şişe bitiyor temizlerken 😶 hatalı bir davranış biliyorum ama içime sinmiyor 

0 oy
(460 puan) tarafından

Tuz ve limonla ov ve beklet hatta karbonat bile atabilirsin üçüyle ov beklet sil 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Mutfak tezgahında çamaşır suyu kullanmak zararlı mı?
Mutfak tezgahlarında çamaşır suyu kullanımı, özellikle gözenekli yüzeylerde mikroskobik çatlaklara ve malzemenin aşınmasına yol açtığı için uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Çamaşır suyu kimyasal yapısı gereği yüzeyin koruyucu katmanını zamanla kaldırarak, leke tutma kapasitesini artırır ve gıda ile temas eden alanlarda kalıntı bırakma riski taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Beyaz mutfak tezgahındaki inatçı lekeler nasıl çıkar?
Beyaz mutfak tezgahındaki çay veya salça gibi zorlu lekeleri çıkarmak için çamaşır suyu yerine karbonat ve su karışımı ile hazırlanan macunu leke üzerine uygulayıp 15 dakika bekletebilirsiniz. Ayrıca beyaz sirke ve bulaşık deterjanı karışımı, yüzeye zarar vermeden doğal bir beyazlatma etkisi sağlayarak inatçı izleri güvenle temizlemenize yardımcı olur.
Mutfak lavabosu için çamaşır suyu kullanmadan temizlik nasıl yapılır?
Mutfak lavabosunu çamaşır suyu kullanmadan temizlemek için bol miktarda karbonat döküp üzerine bir bardak beyaz sirke ekleyerek oluşan köpürme reaksiyonundan faydalanabilirsiniz. Bu karışım lavabo içindeki kireç ve organik kalıntıları parçalarken aynı zamanda kötü kokuları nötralize eder ve yüzeyi parlatarak hijyen sağlar.
Tezgah bezleri nasıl doğal yöntemlerle beyazlatılır?
Tezgah bezlerini beyazlatmak için kimyasal çamaşır suyu yerine, bir kase sıcak suya iki yemek kaşığı oksijenli su ve bir miktar doğal arap sabunu ekleyerek gece boyunca bekletebilirsiniz. Ertesi gün bu bezleri duruladığınızda lekelerin doğal yollarla açıldığını ve bezin hijyenik bir şekilde temizlendiğini görebilirsiniz.
Mutfak tezgahı temizliğinde nelere dikkat edilmelidir?
Mutfak tezgahı temizliğinde kullanılan kimyasalların gıda güvenliği açısından durulanabilir olması ve yüzeyin yapısına uygun seçilmesi en önemli kuraldır. Günlük temizlik için pH nötr temizleyiciler veya hafif bir bulaşık deterjanı çözeltisi kullanmak, tezgahın kullanım ömrünü uzatır ve yüzeyin gözeneklerinin dolmasını engelleyerek daha az leke tutmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 201 göst.
19 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Bsra324 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 676 göst.
0 oy
41 cevap 2,412 göst.
21 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Papatyacicegi (86 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,195 soru

24,615,741 cevap