+1 oy
211 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,462 puan) tarafından

Kizlar selam 5 yaşında ki oğluma menenjit hariç tüm özel ve takvime uygun aşılarini yaptirdim. Menenjiti de şimdi yaptirmak istiyorum sizde süreç nasil oldu ateş vs oldu mu hangi aşıyı kullandiniz kac doz yaptirdiniz ? 

Pazartesi doktora gideceğiz ona da sorucam ama sizin tecrubelirinizi merak ettim

11 Cevaplar

+1 oy
(675 puan) tarafından

Oğlum şuan 17 aylık 2 doz bexsero 1 doz nimenrix oldu. 20 aylıkken 1 doz daha bexsero olacak. Takvimi doktor oluşturuyor her çocuğun yaşına durumuna göre değişiyor. Bizde aşının olumsuz bir etkisi olmadı ateş de yapmadı.

önce (1,462 puan) tarafından

Tesekkur ederim

-Reklam-
0 oy
(3,880 puan) tarafından

3 yaşındaki oğlum için 3 doz dedi doktor henüz yaptırmadım bende bakmayıp bilen varsa yan etki yapıyor mu diye 

Cocuktan cocuga degisiyor galiba yan etkileri

0 oy
(101 puan) tarafından

verem aşısı gıbı ateş ve halsizlik yapıyor 

Tesekkur ederim

0 oy
(1,970 puan) tarafından

Bexero biraz ağır olabiliyor ama benim kızımda yan etki yapmamıştı. Nimenrix hafif bir aşı iki kızımda da etki etmedi. İkinciye daha bexero yaptırmadım 2 ay sonra olacak bakacaz artık onda nasıl tepki verecek 

Tesekkurler

önce (1,970 puan) tarafından

Bexero ve nimenrix ikisi de yapılacak ne kadar küçük yaşta başlanırsa doz o kadar fazla oluyor. Siz mesela şuan 1 doz nimenrix iki doz bexero demistir büyük ihtimalle doktor. Ben 3 aylık başladığım için 3 doz nimenrix 3 doz bexero toplamda 6 doz olacak. İki asi da menenjitin farklı mutantlarina karsi koruyor yani ikisinden birini secemezsiniz ikisi de yapılacak 

0 oy
(3,612 puan) tarafından

Benim kızımda ateş yaptı bexsero. Ağır bir aşı. Nimenrix pek etkilemedi ama diğeri ağır

Bexsero daha mi etkili acaba ikisi arasinda ki fark ne doktora bi soruyim tesekkurler

önce (3,612 puan) tarafından

İkisi farklı türdeki hemen menenjit hastalıkları için gerekli olan aşılar. Ya biri ya biri diye bir şey yok ikisini de yapıyorlar

0 oy
(1,777 puan) tarafından

Bexero ateş yapmıştı nimenrixin etkisi olmadı biz toplam 5 doz olmuştum sanırım bebekken başlamıştım

Yaa 5 doz cok degil mi

önce (1,777 puan) tarafından

Doktorumuz öyle planlamıştı bizde uyduk , 2 bexero 3 nimenrixti yanlış hatırlamıyorsam

0 oy
(2,936 puan) tarafından

Bebekken yaptırmıştık biz 

Beş doz 

Doktor belirliyordu dozunu 

Ateş vs olmadı bizde diye hatırlıyorum 

Değişiyor zaten olabilirde olmayabilirde bu kişiye göre değişiyor 

Tesekkurler ama 5 doz cok degil mi biraz arastirdim en fazla 3 doz yaziyor

önce (2,936 puan) tarafından

İki ayrı marka vardı biri üç biri iki doz toplam beş yapıldı 

0 oy
(8,931 puan) tarafından

ben bebekken yaptırdım 3-5-13 te 2 aşı 3er doz evet ateş yapan bir aşı. belki yaş artığı için daha hafif olabilir bilmiyorum. iki tane aşı var menenjit için menenginok a ve b diye.. bexero ve nimeriks yaptırdım 

Tesekkurler

0 oy
(2,715 puan) tarafından

Ben hepsini yaptırdım 1 yaşta 3 dozumuzu olacağız bizim kombo yapıldı ikisi aynı anda vuruldu ilkinde hafif ateş halsizlik oldu ikinci dozunda da huysuzluk çok kısa süreli bir ateş oldu ateş düşürücü vermedik bile etkilemedi o kadar iyiki yaptırdım diyorum ama kesinlikle bence yaptırın yan etki oluyor tabiki ister istemez ha birde ilk dozunda bacakta şişme oldu buz uyguladık 1 hafta aşı yeri şiş ve sertti onun dışında bir durım olmadı 

Tesekkurler

0 oy
(32 puan) tarafından

Ben 5 yaş aşısını yaptırmadım içime sinmedi diğerlerini yaptirdim 

5 yas aşisi mi varmis 

0 oy
(6,450 puan) tarafından

Ben iki cocuguma da doktorun takvimine gore bexsero ve nimenrix yapmistim ama benimkiler bebekti. Doktor dogru dozu ve araligi yasina gore ayarliyo.

Tesekkurler

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 285 göst.
0 oy
9 cevap 236 göst.
9 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 197 göst.
4 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Amine su (3,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 151 göst.
22 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Uzgunbiranne (634 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,492,816 soru

24,391,831 cevap

349,353 kullanıcı

...