Çekişmeli boşanma sürecinde uzaklaştırma nasıl alınır?

0 oy
298 göst.
Diğer kategorisinde (155 puan) tarafından

Şiddetli geçimsizlik vardı konuşup anlaşalım ve boşanalım dedim yanaşmadı dava açmayacağımı düşünüyordu ben çekişmeli verdim yarın da avukat tutacam ve uzaklaştırma talebinde bulundum kararım kesin boşanma dışında pişman olmamam için önerilere ihtiyacım var

3 Cevaplar

0 oy
(2,067 puan) tarafından

Ne ye pişman olmamanız için anlamadım. 

(155 puan) tarafından

Haklarım 

(2,067 puan) tarafından

Uzaklaştırma kararı için mi . Niye pişman olasın ki gerekli gördüysen yap tabi.

-Reklam-
0 oy
(155 puan) tarafından

Bir çocuğum var velayeti de istemiyor birer araba sadece ve lüksü onda yaza kadar bekleyelim ben tayin ister giderim boşanırız o zaman ama ben niye erteleyeyim çekilmez bir hal almışken

0 oy
(4,918 puan) tarafından

Hakkınız da hayırlısı olsun. Biraz daha detay verirseniz ona göre yardımcı oluruz. Ev var mı? Çocuk var mı varsa yaşları aileniz arkanızda mı? Çalışıyor musunuz. Elinizde deliller var mı çok bilinçli olmanız gerekiyor yoksa avukatların geneli çok baştan savma iş yapıyor taleplerinizi çok net ve iyi bir şekilde ifade etmeniz gerekiyor

(155 puan) tarafından

Bir çocuğum var velayeti de istemiyor birer araba sadece ve lüksü onda yaza kadar bekleyelim ben tayin ister giderim boşanırız o zaman ama ben niye erteleyeyim çekilmez bir hal almiş 

(4,918 puan) tarafından

Eğer kesin kararlıysanız arabaya tedbir koydurun. Yaza kadar sizi bekletip arabayı satıp ya da başkasının adına devretme ihtimali var o yüzden dikkat edin. Çocuğun zaten velayeti sizde olur muhtemelen küçük anneye muhtaç olduğundan hakim size verir

(155 puan) tarafından

Kesin kararlıyım da bir arabayı annesinin adına almıştık rapor üzeri

(4,918 puan) tarafından

İyi bir avukat bulman lazım arabanın ödemelerini, evlilik birliği içerisinde yapıldığına dair elinde dekont vs. sunman lazım mahkemeye bunu yaparsan hak talep edebilirsin

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşanma sürecinde uzaklaştırma kararı nasıl alınır?
Uzaklaştırma talebi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında aile mahkemesi hakimine veya karakola başvurularak talep edilir. Dilekçenizde yaşadığınız şiddet veya tehdit olaylarını somutlaştırarak belirtmeniz, sürecin hızlanması ve koruma kararının daha kolay çıkması açısından oldukça önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çekişmeli boşanma davasında uzaklaştırma süresi ne kadardır?
Uzaklaştırma kararları genellikle ilk seferde 1 ila 6 ay arasında verilir ancak ihtiyaç durumunda bu süre uzatılabilir. Kararın süresi bittiğinde, riskin devam ettiğini belirterek aile mahkemesine tekrar başvurabilir ve koruma süresinin uzatılmasını talep edebilirsiniz.
Uzaklaştırma kararı için avukat tutmak şart mıdır?
Uzaklaştırma kararı almak için yasal olarak avukat tutma zorunluluğu yoktur, bireysel olarak da başvurabilirsiniz. Ancak çekişmeli boşanma sürecinin karmaşıklığı, delillerin toplanması ve hak kaybına uğramamak adına bir boşanma avukatı ile çalışmanız süreci çok daha sağlıklı yönetmenizi sağlar.
Uzaklaştırma kararı boşanma davasını nasıl etkiler?
Uzaklaştırma kararı, boşanma davasının hukuki sonucunu doğrudan belirlemez ancak şiddet veya tehdit kanıtlandığında kusur oranını etkileyebilir. Bu karar, mahkemeye karşı tarafın kusurlu davranışları hakkında güçlü bir delil sunmanıza ve davanın sizin lehinize sonuçlanmasına yardımcı olabilir.
Uzaklaştırma kararı alan biri eve dönebilir mi?
Uzaklaştırma kararı verilen kişi, mahkemenin belirlediği süre boyunca müşterek konuta yaklaşamaz ve sizinle iletişim kuramaz. Eğer bu kararı ihlal ederse, karakola şikayette bulunarak kişinin tazyik hapsi ile cezalandırılmasını talep edebilir ve koruma önlemlerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 359 göst.
0 oy
4 cevap 509 göst.
17 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Uzgunbiranne (634 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 240 göst.
0 oy
3 cevap 131 göst.

Kategoriler

1,514,114 soru

24,692,730 cevap

368,423 kullanıcı

...