Normal de namazını kılan ibadetlerini yapan biriyim kapalı değildim nefsimi bu kadar terbiye edebildim sonra eşim çıktı kapalı olmamı istedi kapandım bu vesileyle ama hiç mutlu degilim kesinlikle kendimi mutlu hissetmiyorum makyaj yapıyorum güzel hissetmiyorum zaten doğru düzgün şal da yapamıyorum örtüyle çıkıyorum ama eşimin ailesi eşim açılmamı kabul etmeyecek biri nasıl ikna ederim mutlu değilim doğrusu bu sekilde
Tam olarak bugün bununla ilgili bir paylaşım yaptım hatta biri sormuştu eşin istiyor mu diye kapanmak nefisle alakalı bir durum maalesef ben de namazımı kılsam da kapanamıyorum henüz nefsimi yenemedim eşim hiç karışmaz sonuçta benimle açık evlendi bana ne kapan ya da ne kapanma gibi bir dayatmada bulunamaz ama hangisini yaparsan ona saygı duyar fakat bana kapan dese de ben sadece onun isteği üzerine kapanamam işte senin hissettiğin duyguları hissetmekten korkarım zor bir durum ama eğer kendi içlerinden gelmiyorsa başka birinin isteği üzerine kapanılmasını doğru bulmuyorum sonuçta düşünsene Allah emretmiş kabullenip kapanamıyorsun eşin söylemiş diye kapanır mısın
Benim ailem görücü usulü istedi yani baskicidr iliskim var diyemem onlar gosteirr ben evet hayır derim ilişkimi öğreneceklerdi bende evlenmeyi seçtim ayrılmıştık zaten o sıra cesaret alıp ilsikim var diyemezdim arkamda duracak biri yoktu bende daha önceden heves vardı kapandım olmadı açıldım oda kapalı istiyormuş kabul ettim kapandım sırf ailem o ilişkiyi ögrenmesin diye o kişiye inat
Çok üzüldüm adına ama ne olursa olsun inancını bile istediğiniz şekilde yaşamadıktan sonra .. umarım her şey ustesinden gelebildiğin gibi olur
Sağol 🙏🏻💕
Birisi için kapanmayı bu yüzden yanlış buluyorum. Keşke baştan kabul etmeseydiniz. Tabiki dine uygun yaşamak önemli ama bunu Allah istediği için yapılmalı. Eşinle bunu konuşman lazım, bu zorlama seni dinden daha çok uzaklaştırır
Üstte yazdım
Rabbim tesettür aşkıni en iyi şekilde nasip etsin size ne güzle namazı nasıp etmiş Allah'ım inanın türbanlı olup namaz kılmayan hata dini bilgisi sıfır olan okadr insan var ki dua edin türban sevgisinde olur inşallah böyle bir tanıdığım var çok kapanmak istiyor namazı kılıyor fakat kapanamiyor nefsini asamiyor belki bana geri kafali digenler olur ama ben tesettür meselesini küçüklükten kız çocuklarına aşılama taraftariyim çünkü yaş büyüdükçe etraftaki etkenlerde nefsinde engel oluyor
Şuan ki çevre de daha çok oluyor
Sonuc olarak kapanmıssın eşin vesile olmuş, tepkilerden degil Allah 'tan kork ve nefsini yenersin inşallah.
Kimse için değil Allah rızası için örtünmeli insan sen istemiyorsun çünkü kulu razı etmek için kapanmışsın altı bomboş bu kapanmanın ilim öğrenmeni altını doldurmanı neden örtünmen gerektiğini idrak etmeni öneririm
Kocan sana evlenene kadar kendini farklı tanıtsa sonradan değişimini sende istemezdin
Onu mutsuz etmesi söz konusu ne olduğuna bağlı
esin istio diye kapanirsan sonuc bu olur zaten. kapanmak allahla kul arasindadir esin ne karisiyor. esinin istedigi icin kapanip esinin istedigi icin soyunup gezersen boyle olur bnce hata etmissin. ben bu sekilde mutluyum hesabini rabbime verecegim sen karisamassin demeliydin esine
Gorucu usulü üstte yazdım
olsun ole daha iyi ya beni kabul ediosan boyle diyebilirdin . nasip simdi de ozamanki ben yapamiyorum acilcam
Öyle olmuyor malesef
Her ibadetin yeri ayrıdır, namazlarını kılıyor olman çok güzel ama tesettür de bir emir bir ibadet. Nefsine zor gelmesini anlıyorum hele ki şöyle bir zamanda. Şeytan da çok uğraşır. Ama sana tavsiyem hemen bırakmak isteme. Kendine güzel şallar al, videolar izle, başını güzel yapmaya çalış. İnan şalını güzel yaptıkça daha çok seviyorsun, kendimden biliyorum😂 En azından dene ♥️
Kendimi beğenmiyorum
Peki kapandıktan sonra tekrar açılmak sana mutluluk verecek mi? Çünkü herşey eskisi gibi olmayacak, sen insanların gözünde kapanmış açılmış biri olarak gozukeceksin
Eğer çevreyi takmam diyorsan iş değişir tabi
Beni seven insanlar olduğum gibi kabul edecektir bence
Bu senin tercihin eşinle konuş açıl eşin dışında kimsenin onayını almak zorunda değilsin hiç dile bile getirmene gerek yok. Nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa kimse için kendinden ödün verme canım. Bende kapalıydım bir zamanlar açıldım. Laf edenlere size ne oluyor bu benim hayatım dedim geçtim. Bir iki konuşurlar sonra susarlar.
O izin vermiyor bende snape vs arkadaşlarıma açık saçlı fotoğraflarımı atiyorum
Eşin biliyor mu bunu yaptığını?
Evet kizlar ekli sadece
Kızların yanında bir erkek olur görür nasıl güveniyorsun ki sonuçta kapalisin günaha giriyorsun bence bu yaptığın çok ergence bir hareket en güzeli sen açıl boşuna kendine eziyet etme Allah katında kapalı değilsin sonuçta gerisi kimin umrunda
Bende öyleyim farz ibadetleri yerine getirmeye çalışıyorum ama açığım
Eşim ailem eşimin ailesi istiyor kapanmamı
kendi isteğimle kapanmak istiyorum
Çoğu ark öyle eşi istedi diye kapandı evlendikten sonra kapanma tarzlarını görüyorum sadece saçları kapalı Hakkıyla taşıyamıyorlar
Mesela düğünler de her yere oynarlar Erkekli ortam da şu yaşıma kadar oynamadım
1,494,880 soru
24,421,520 cevap
351,618 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın