16 günlük bebeğim emmesine rağmen doymuyor ne yapmalıyım?

0 oy
136 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8 puan) tarafından

Bebeğim 16 günlük, süt veriyorum ama bazen 1 saat emdikten sonra bile doymuyor ben de bazen arkasından 30 ml mama veriyorum ama nasıl vereceğimi günde kaç kez vereceğimi falan tam bilmiyorum. Hem meme hem mama veren anneler siz nasıl yapıyorsunuz? Üstelik meme reddini aşmaya çalıştığım için mamayı kaşıkla veriyorum o da zor oluyor. Keşke sütüm bol olsa bebeğim sadece sütle doysa

2 Cevaplar

+2 oy
(1,061 puan) tarafından

Doymadıgjnı nereden biliyorsun? Biz annelerin en buyuk derdi aman duysun aç kalmasın dıye diye bazen hata yapıyoruz. Mene reddi yaşadığınızı hıssedıyorsan önce buna sebep olan faktörleri yok etmen lazım. Bebeğinin tek besıni anne sütü olmalı. Sen yok dersin ama vardır merak etme

(2,384 puan) tarafından

kesinlikle kesinlikle bende buna benzer yazacaktım o bebek rahatlamak için anne memesini arıyordur aç zannediyorsundur muhtemelen ama daha 18 aylık elbet sütün oluyordur zaten ne kadarla doyacağı belli bebeğin 

(1,061 puan) tarafından

Tabiki. Meme araması her zaman aç oldugu anlamına gelmez. Yenidoğanda ilk gun çok önemli süreklı emzirirsen ,süt akışı için beyne sinyal gider. Artık sütü gönder der ve bir damla bile yeterlidir ilk gun için. Hemşire öyle demişti. Aç kalmasın diye mama verirsen hata edersin. 

-Reklam-
0 oy
tarafından

kaşıklı bıberonlar var onu dene civil de falan satılıyor ilk önce emzir emdıkten bı 10 dk sonra 30 ml verebılırsın doymadıgını dusunuyorsan ama ılk bas mama verme ılk once emzırkı emmeye alıssın ılk zamanlar oyle oluyor 1 ayda duzelıyor büyüdükçe arttırırsın benım kızım 4. 5 aylık hem süt hem mama verıyorum emmedıgı zamanlar 90 ml verıyorum emdıkten sonrada  30 60 veriyorum değişiyor yanı biberon verceksen bu philips aventın yavas akım bıberonu var onu deneyebılırsın ama daha erken 1.5 2 aylıkken dene onu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

16 günlük bebeğe hem meme hem mama nasıl verilir?
Hem meme hem mama beslenmesinde, öncelikle bebeğinizi her iki memede de emzirerek sütünüzü almasını sağlamalı, ardından doymadığına emin olduğunuz durumlarda ek mama vermelisiniz. Mama miktarını belirlemek için bebeğinizin günlük kilo alım takibini yapmalı ve doktorunuzun önerdiği miktarı aşmamaya dikkat etmelisiniz. Genellikle bu dönemde 30 ml ile başlanan ek gıda miktarı, bebeğin ihtiyaçlarına göre kademeli olarak düzenlenir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
16 günlük bebek emerken neden doymuyor?
Bebekler 16 günlükken büyüme atağı dönemlerinde olabilirler veya emme teknikleri henüz tam gelişmemiş olabilir. Emzirme sonrası ağlama veya huzursuzluk her zaman sütün yetmediği anlamına gelmez; bazen yorgunluk, gaz sancısı veya yakınlık ihtiyacı nedeniyle de olabilir. Sütünüzün yeterliliğini anlamanın en kesin yolu bebeğinizin günde en az 5-6 kez idrarlı bez çıkarması ve aylık düzenli kilo alımıdır.
Meme reddi yaşamamak için mama nasıl verilir?
Meme reddini önlemek için biberon yerine kaşık, şırınga veya özel emzirme destek sistemleri (SNS) kullanmak en etkili yöntemdir. Bebek biberonun akışına alışırsa memeyi reddedebilir, bu nedenle mamayı mutlaka anne memesini taklit eden veya doğrudan memeye takılan destek aparatlarıyla vermek emzirme sürecini korumaya yardımcı olur.
Hem meme hem mama veren anneler günde kaç kez mama vermeli?
Günde kaç kez mama verileceği tamamen bebeğin emme başarısına ve kilo gelişimine bağlıdır, bu konuda sabit bir sayı yoktur. Emzirme sonrası bebeğiniz hala aranıyorsa veya huzursuzsa mama takviyesi yapılabilir. Önemli olan, mamayı her emzirmeden sonra değil, sadece gerçekten ihtiyaç duyulan öğünlerde ve toplam günlük mama miktarını doktor kontrolünde sınırlayarak vermektir.
Sütümün az olduğunu nasıl anlarım ve ne yapmalıyım?
Sütünüzün az olduğunu düşünüyorsanız en önemli kriter bebeğinizin bez sayısı ve aylık tartım sonucudur. Sütünüzü artırmak için bebeğinizi sık sık emzirmeli, bol su tüketmeli ve dinlenmeye çalışmalısınız. Eğer bebek emmeye devam etmesine rağmen 30 ml mama içtikten sonra hızla sakinleşiyorsa, bu durum geçici bir doyma ihtiyacı olabilir; mutlaka bir emzirme danışmanından destek alarak emzirme tekniğinizi gözden geçirmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 502 göst.
7 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kubra1992 (4,085 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 213 göst.
21 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Sgb (2,386 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 713 göst.
19 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Dilansbyyyy (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 362 göst.
19 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yamukprenses (2,926 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,202 soru

24,666,204 cevap

366,988 kullanıcı

...