Kaynanamın misafiri gelince gitmeli miyim?

0 oy
274 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,043 puan) tarafından

Kızlar bilmiyorsunuz bi hastalık atlattm. Çok şükür iyim artk. Bu süreçte kaynanamgilden kızıma yarım gün bakmak dışında pek yardım görmedim. Her neyse konuya geleym. Kaynanam komşularını çağıracaktı çarşamba günü. Aramış bir kaçının günü işi flan varmış. Oda kızla ile gelin o gün müsait ya demiş. Komşusu da aman onlar da gelmezse gelmesin benm kızım gelmez mesela demiş.  Onun gelini yok. Hani benm misafirim gelince gelmez demiş ki zaten onun kızı merkezde oturuyor. Herkes kendi alır çayını bende yardım ederim demiş. Görümcem zaten ben gelmem deyip duruyordu. Kaynanama sordm o gelmeyecek dedi. Neymiş bir kaç komşuyu sevmiyormuş. Görümcem hizmet etmeyi seven biri değil. Onun da etkisi var gelmek istememesinde. Bende dedim ki he o zaman bende gelmeyim ne yapacağım. Sen gel istersen dedi. Şimdi kızına bahane var . Öbür hafta içi çağıracak çocukları okuldan geliyor diyecek. Bende o yokken gitmek istemiyorum. Annem de o yok sen mi hizmet yapacaksn diyor. Hani her şeyini kızına yapar kaynanam. O kadar kemoterapi aldım zor günler geçirdim bi kap yemek görmedm. Hala kızına yemek yapar verir. Gitsin kızı yapsn hizmetini ben mi yapacağım bide. Ben istemiyorum gitmek. Siz olsaydınız gider miydinz. ?

6 Cevaplar

0 oy
tarafından

Ben istemedigim yere gitmem mecbur değilsem gitmeyince olay cikmicak sa yani bahane bulrum 

(3,043 puan) tarafından

Eşimin doldurmadıkları  sürece olay çıkmaz  :)

-Reklam-
0 oy
tarafından

Mutlu olmadığın yerlerden kaç. Ben öyle yapıyorum çok da rahatım. 

(3,043 puan) tarafından

Bende öyle yapıyorum artk 

tarafından

En iyisi canım 

0 oy
(7,481 puan) tarafından

İstemiyorsan gitme. 

(3,043 puan) tarafından

İstemiyorum gerçekten..

0 oy
(30,577 puan) tarafından

Kızı gelir gelmez bakmadan gitmem misafirine hizmet etmeye beni beklemesi çok saçma kendine güvenmiyorsa çağırmaz veya her şeyi ortaya koyar self servis alsınlar diye rica eder 

(3,043 puan) tarafından

Haklısın bende gitmemeyi düşünüyorum. 

0 oy
(3,043 puan) tarafından

Kızlarrrr..............

0 oy
(2,926 puan) tarafından

Hiç işim olmazdi yerinizde olsam gitmezdim hizmetcisi miyim banane zamanında bir de hiç ilgisi olmamış mumla aratirim kızı gibi görmez konu hizmetcilik olunca gelinim yapsın olur çok beklerler.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kaynananın misafir davetine gitmemek ayıp karşılanır mı?
Kaynananın misafir davetine gitmemek, özellikle aranızdaki iletişim ve beklentiler göz önüne alındığında kişisel bir tercihtir. Eğer bir hastalık sürecinden yeni çıktıysanız ve kendinizi hizmet etmek zorunda hissediyorsanız, sınırlarınızı belirlemek en doğal hakkınızdır. İlişkilerde karşılıklı beklentilerin karşılanmadığı durumlarda hayır demek, kendi sağlığınızı ve psikolojik huzurunuzu korumak adına sağlıklı bir adım olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gelin kayınvalidenin ev işlerine yardım etmek zorunda mı?
Gelin, kayınvalidenin ev işlerine veya misafir ağırlama süreçlerine yardım etmekle yasal veya etik olarak yükümlü değildir. Aile içi ilişkilerde dayanışma esas olsa da, bu durum tek taraflı bir hizmet zorunluluğuna dönüşmemelidir. Özellikle sağlık sorunları sonrası dinlenme ihtiyacı ön planda tutulmalı ve aile bireyleri arasında iş bölümü net bir şekilde konuşulmalıdır.
Kayınvalide ile ilişkilerde sınır nasıl çizilir?
Kayınvalide ile ilişkilerde sınır çizmek için öncelikle kendi önceliklerinizi netleştirmeniz gerekir. Hayır demeyi öğrenmek ve beklentilerinizi açık bir dille ifade etmek, uzun vadede daha huzurlu bir ilişki kurulmasını sağlar. Eğer kendinizi değersiz veya sömürülüyor hissediyorsanız, bu durumu sakince paylaşmak ve gerektiğinde fiziksel sınırları korumak ilişkinin sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Hastalık sonrası süreçte aileden destek beklemek hakkım mı?
Hastalık sonrası süreçte aileden destek beklemek en doğal hakkınızdır ve bu durum duygusal bir ihtiyaçtır. Ancak, çevrenizdeki insanların bu desteği vermemesi durumunda kendi sınırlarınızı korumak ve bağımsız hareket etmek, hayal kırıklığını azaltmanıza yardımcı olur. Başkalarından beklenen desteği alamadığınız durumlarda, odak noktanızı kendi iyileşme sürecinize ve kendi çekirdek ailenize çevirmeniz önerilir.
Eşin ailesiyle yaşanan huzursuzluklarda nasıl davranılmalı?
Eşin ailesiyle yaşanan huzursuzluklarda en etkili yöntem, eşinizle birlikte ortak bir duruş sergilemek ve aile sınırlarını birlikte belirlemektir. Sorunları kendi içinizde biriktirmek yerine, eşinizle paylaşarak aile içi hiyerarşide nerede durduğunuzu netleştirin. Kendi huzurunuzu önceliklendirerek, gereksiz gerginliklerden kaçınmak ve sadece kendinizi mutlu hissettiğiniz ortamlarda bulunmak en sağlıklı yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 286 göst.
0 oy
6 cevap 651 göst.
4 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 268 göst.

Kategoriler

1,508,119 soru

24,614,942 cevap

364,283 kullanıcı