+1 oy
230 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (3,492 puan) tarafından

Kızlar linç ci tayfa hemen başlamasını Ramazan hazırlık yemek ayı değil ibadet ayı diye normal zamanda da zaten yiyoruz içiyoruz yani kimse açlıktan ölmüyor evinde sadece önden yapınca daha kolay oluyor özellikle benim gibi çocuklu anneler için ben poğaça ve börek yapicam biraz sahur için içli köfte yapacaz annemle sarma koymayı düşünüyorum biraz ve belki biraz mozaik pasta yaparım başka neler olabilir fikir olsun 

8 Cevaplar

+1 oy
önce (6,544 puan) tarafından

Bugün her posttun başında linçlemeyin die başlıyor 😂

Bunuda bi zahmet linçlemesinler buzlukları bomboş ozamn bu eleştirenlerin

Napalım kolaylık lazım Ramazan ayında. 

Sarmam var buzlukta birazdaha saracam. Sigara böreği sarılır. İçli köfte yapılır. Benm yazdan koyduklarım var patlıcan kızartması közlenmiş biber feln . 

Köfte koyulabilir hazır aralarına yağlı kağıt koyup

Konserve Menemenlik ve köz salata var benimde

önce (442 puan) tarafından

yani linclencek bise yok kaldiki insan ac ac daha vok cani cekio hersey.  ben genelfe kofte tavuk koftesi falan atiyorum buzluga . borek morek koysam ben yiyotum bitek esim bi tadina bakar birakir😂  bu sene kasaptan adana sis de alicam . bi kiloya 9 sis girio. ikiser tane pisirsem pilav corba yanina dalata yetti gtti.  haftada 1 gun de adana yaparim diye dusundum

Ana öyle Adana şişmi satılıyor muş bilmiyordum 🤭

önce (442 puan) tarafından

aynen cok iyi oluo bi pilav bi salata yetio ogun savistirmaya 😂 elektrikli izgarada pisiriyorum

Bendede var elektrikli ızgara. Bende isteyim bari kocadan mantıklı 

-Reklam-
0 oy
önce (427 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

sigara böreği olabılır gecen sene yapmıstım ben ama bu sefer yapamıycam sankı linçleyenlerde illakı yapıyordur kız hazır olmadan olmuyorkı bazen lazım oluyor ya elının altında durması cok cok ıyı bısey kete de cok guzel oluyor fırında piştikten sonra kesip atınca tadı bozulmuyor bıle 

önce (3,492 puan) tarafından

İşte börek konusunda hiç fikrim yok benim yaptığım sadece kalem börek pismeden sarıp atmak ama fırın börekleri nasıl olur bilmiyorum

önce (427 puan) tarafından

ben denedım nefis yemek tariflerinde erzurum ketesi var tarifine birebir uy iç hamurunu yapmasanda olur pistikten ve soguduktan sonra dılımleyıp işte bi posete 4 dilim falan koy çıkardıgında ısıtmana gerek bıle yok koy sıcak ocagın yanına çay olana kadar buzu cozuluyor yada aksam yemegınden sonra cıkarabılırsın bende pişirip hiç koymadım ama bunu koydum cıdden guzeldı deger denemeye 

Hm bakarım canım deneyeceğim teşekkürler 🌸 

0 oy
önce (75 puan) tarafından

Kız sanki normal zamanlarda çocuktan zaman mi var bir de ramazanda zaman yok diyoruz😄

Evet doğru içli köfte annem gelecek poğaça falani komşumla beraber yaparız dedim

0 oy
önce (17,789 puan) tarafından

Bizde klasik olarak içli köfte, manti, sulu köfte, sarma, kete yapilir. 

Kasnak mantısı deneyeceğim ama hiç hamurunu evde yapmadım tutar mı bilmiyorum 

0 oy
önce (11,336 puan) tarafından

İçli köfte 

Kaytaz böreği 

Paçanga böreği

Kalem böreği 

Lahmacun 

Poğaça 

Pizza

Biberli ekmek 

Ispanaklı pide 

Bunları atıyorum sadece Ramazanda değil hep var buzluğumda 

Kaytaz böreği nasıl oluyor ilk defa duydum lahmacun falan burda pide fırını yapıyor her gün taze de börek güzel 

önce (11,336 puan) tarafından

Böyle 

image

0 oy
önce (15,367 puan) tarafından

Kim niye linçlisin canım sonuçta üç tane çocuğun var hazırlık yapmak hakkın 🫠

Benim buzlukta sürekli gözleme bulunur kızım çok seviyor

Kurabiye kakaolu kurabiye hastası

Kolaylık olur diye el açması börek hamuru bulunduruyorum biri gelince sadece içini hazırlayıp fırına vermek için

Yemeklik köfte bulunduruyorum bir de normal köfte /sigara böreği

Görümcem karnıyarık cheesecake Biber dolması sarma içli köfteye kadar koyuyor buzluğa

Şirin sen sulu köfte de köfteleri nasıl yapıyorsun ben bir kere denedim hepsi dağıldı ya ondan ya kıyma ya parça et kullanıyorum 

önce (15,367 puan) tarafından

Normal köfte gibi 

Kıyma rendelenmiş soğan sarımsak baharat yumurta maydanoz koyup yoğuruyorum hiç dağılmadı 

0 oy
önce (8,128 puan) tarafından

Kuru bakliyat haşla koy köfte yoğur karnıyarık içi hazırla  koy ben bide marketten dondurulmuş patates alıyorum sahurda kolay oluyor hemen kızarıyor 

0 oy
önce (2,637 puan) tarafından

Ramazan ibadet ayıdır yeme içme buzluga bişeyler atma ayı değildir yaptıgınız çok ayıp sadece aç susuz kalıp ezan saati buzlugunuzu açıp herşeyi yiyeceksiniz 😂😂😂😂

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 1,057 göst.
2 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 182 göst.
16 Mayıs 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fermel02 (348 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 131 göst.
20 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Jajakkn (40 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 199 göst.

Kategoriler

1,496,830 soru

24,451,785 cevap

354,051 kullanıcı

...