0 oy
1,149 göst.
Diğer kategorisinde (1,099 puan) tarafından

Altın borcu olanları buraya alayım hanımlar ben dahil 😊

Ekimde 500binlik kaynımdan araba almak için aldığımız borç oldu 800binlik . Tüm altınlarımıda satmiştim üstüne 500 bin kredi çektik 200 bin faizle hala kredi ödüyoruz.  Altın borç almak iyi bi fikir değilmiş . Eşim ile kaynım dinlemedi beni daha uygun fiyatlı ve güzel bir araç bulmuştum en azından kredi çekmeyecektik . Şu ana kadar çoğu altını almıştım. Şimdi diyorlar keşke seni dinleseydik diye. Altın borcunuz varmı gelin bi ekonomik dertleşme yapalım hele ..😃

42 Cevaplar

+1 oy
(325 puan) tarafından

Çok şükür yok 😂 bana altın borcu olan var...

(1,099 puan) tarafından

Borcu olan düşünsün diyorsun😄

-Reklam-
+1 oy
(226 puan) tarafından

Altin borcunu hiç Bi zaman mantıklı bulmuyorum kredi faiz mayiz diyorlar ama en azından başında ne kadar ödeyeceğini biliyorsun aylık odeyecegin tutar belli en önemliside tanıdık kimseye ağız eğip Bi yerlerini kaldirmiyorsun 

(1,571 puan) tarafından

Hakkını helal et canım @Alaska 'm böyle olacağını düşünmemiştim kusuruma bakma 🥺❤️

@Melek8663 uyarımı yapıp bende yorumdan çıkıyorum . Ayeti inkâr etmek, yalanlamak insanı dinden çıkarır güzelim , git araştır aslını öğren sonra tövbe et. 

Haydi selâmetle. 

(1,099 puan) tarafından

Altın üzerinden insanları dinsizlikle suçladınız ya Allah size akıl fikir versin. Daha doğrusu kalplerinize merhamet versin inşallah. Belki her şeyden önce insanlara nasıl yaklaşımda bulunacağınızı öğrenirsiniz . Belki  art niyetli değilsiniz iyi bir şey öğretmeye çalışıyorsunuz Ama keşke ne şekilde nasıl öğretebiliriz diye Düşünmeniz gerekiyor çirkin söylemler üzerinden din öğretmek Akıl karı değil dinde Tatlı dil çok önemli. Yoksa bu şekilde aktarmaya çalışırsanız sizi Dinlemek isteyen Çevrenizdeki insanları da Kendinizden soğutursunuz Sizlere de hayırlı akşamlar.

(1,571 puan) tarafından

Kız sen kendinde misin ? Yanlış ne söylendi? Kim sana din.siz dedi Allah aşkına niye saptiriyorsun olayı şimdi ? 

Dinsizlikle suçlama yok ki. Okuduğunu anlama gibi sorunların var senin . Ayeti yalanlıyorsun diyorum ben. Ayet belli . Ayet nedir? Kur'an'i Kerim'de geçen her bir cümledir.  Kadın sana ayetler üzerinden yorum yaptı , aynı şekilde bende anlattım ama hâlâ daha yalanlıyorsun. Sen Kuran'da geçen , hükmü olan şeyi yalanlıyorsun yani. Ben seni uyarmakla mükellefim. 

Ay aman Allah aşkına ben üzerime düşen görevi yaptım bundan sonrası da seni ilgilendirir ne yapayım yani artık .

(1,099 puan) tarafından

Söylediğinle çelişiyorsun Hala burada aynı şeyi yapıyorsun Bilmem farkında mısın Eğer yazdıklarınızı anlayamıyorsunuz tekrardan bir dönüp dönüp okuyun içerisinde Hoş olmayan şeyler var mı ya da yok mu diye size normal gelebilir ama bana çirkin söylemler üzerinden örnek vermek aldığım eğitime ve adaba göre normal değil İnsanları dinsizlikle suçluyorsunuz yapmadık diyorsunuz Ben dindar ailede büyümüş Çok şükür Haramı da Helali de bilen bir insanım ama babam bize dini öğretirken hiçbir zaman kötü şeyler üzerinden öğretmedi. Rica ediyorum Daha da cevap yazmayın.

(1,571 puan) tarafından

O zaman git araştır bu durumu. Hayırlı geceler 

0 oy
(1,467 puan) tarafından

Bizimde kaynima 2 bilezik borcumuz var 10 gram dan

(1,467 puan) tarafından

Ben hiç bişey anlamadım canım kafamda yerinde değil kusur bakm 2 kilo altinla ne aldın 

(1,099 puan) tarafından

Hayırlısı olsun İnşallah en azından ailenden borç almışsın canım Yani durumunun olduğu bir günde ödeyebilirsin evde iyi yani en azından kiracı değilsin kirada olup da bunları ödemek zor

(1,571 puan) tarafından

2 kilo 2000 tane gram oluyor altını aldığım zaman 8 milyondu 7200 e ev aldım ama ev hâlâ daha yapım aşamasında geri kalan altın olarak kaldı 

Diğer evi de altın borcu ile almıştık . Şuan kirada oturuyorum işte ev olana kadar 

(162 puan) tarafından

Eviniz şu an ne kadar ediyo canım değdi mi altın borç alıp almaya yani, bizde altınla ev aldıkta ondan soruyorum? Bide kaç gram borcnuz kalmış oluyo şuan? Bizimde 335 var 🥺

(1,571 puan) tarafından

Değdi mi diye soracak olursan ben ömrüm boyunca ne faiz ne haram  ne kredi ne kredi kartı hiç birini kullanmadım o yüzden altın borcu tercih ettim bu saatten sonra kâr zararına bakmam ki öyle de böyle de o borç ödenecek 🙄

0 oy
(213 puan) tarafından

Anneme 10 gr bilezik borcum kaldı şuanda hamileyim annem dedi ki yeni bebeğine hediyem olsun 

(213 puan) tarafından

Amin canım ama ihtiyacı yok ki zaten ben tek çocuğum 40 gram borcum vardı 30 gram yaptım verdim 10 gram kaldı altında çok yükseliyor bende çok zorlanıyorum onu almadı işte 

(126 puan) tarafından

İhtiyacı olmasa bile vermek istemeyen vermez canım 

(1,099 puan) tarafından

Kesinlikle öyle Benim 3 çocuğum oldu zaten 9 sene sonra ailemle barışabildim 2-3 kere gittim geldim değil altın takmak çocuklarıma hiçbir hediye bile almadılar ailem bu konuda çok pasif durumu var mı çok çok iyiler durumları ama Cimriler.

(126 puan) tarafından

@Melek8663 ben de senin dediğini söylüyorum içinden gelmezse gider orda burda harcar yine vermez

(1,099 puan) tarafından

Kesinlikle öyle 

0 oy
(162 puan) tarafından

Eşimin 335 gram borcu var ama umurunda değil 😂 keyfi paşada yok 

Bide bu borcu seneye ödemeye başlayacak çünkü şuan arabanın kredisini ödüyor 😂

(70 puan) tarafından

335 g aktın artı kredi nasıl bir araba aldınız merak ettim kusura bakmayın

(162 puan) tarafından

Şöyleki bizim memlekette zaten eviniz vardı ama İstanbulda kirada kalmiyalım diye düsündü eşim. Kalktı altın borcu alıp arabamızı satıp istanbulda ev aldı. Sonra arabasız olmuyo diye krediyle araba aldi. Seneye anca araba borcu bitecek. Sonra başlayacak altın borcunu yapmaya

(1,099 puan) tarafından

104 gram altın 500.000 Kredi yani toplamda kendi altınımla 1 milyon 350'lik bir araç aldık Tabii engelli raporuyla aldık Normalde 2,5 milyondu Renault Megane Sedan modeli 2025'ti

(70 puan) tarafından

Ev iyi olmuş hayırlı olsun ☺️

(1,099 puan) tarafından

Ay pardon Siz bir önceki yoruma yorum yapmışsınız yeni fark ettim😊@fenorina

0 oy
(7,490 puan) tarafından

Annemin bana bir tam altın borcu var 

(1,099 puan) tarafından

Borcu olan daha dertli 😊

0 oy
(365 puan) tarafından

Erkek kardeşim 20 gram bilezik aldı çok üzülüyorum ona nasıl ödeyecek

(1,099 puan) tarafından

Rabbim herkesin yardımcısı olsun gerçekten şu an dakikayla bildiğin fiyatlar uçmaya devam ediyor Bir tık inerse herhalde borca girip altın alacağım bilmiyorum

0 oy
(311 puan) tarafından

Bize ev yaptk çatı yaptk on tane aldk faiziyle verdiler 15e şimdi daha 4  tane kalmış tabi biz borç alırken Bir buçuk yıl önce 15 bindi eşim de artk oturup ağlıyor ama gerçekten ağlıyor ödenmiyor 

(1,099 puan) tarafından

Rabbim yardımcımız olsun hepimizin gerçekten de ödenmiyor yani şu anki aklım olsa hayatta izin vermezdim eşimin altın borç almasına Biz de yılbaşından önce araç alalım dedik çocuklarımızın Okulu için çok ihtiyacımız vardı araçsız olmuyordu 3 tane çocukla hem yatırım olur dedik ama araba yerinde sayıyor altın uçuyor üstüne bir yıl daha Kredi Ödeyeceğiz Ondan sonra altın alacağız

0 oy
(36,370 puan) tarafından

Altın borcumuz yok ama altın alacağımız var 7 tam altın verdiğimiz de 17 bindi şimdi kaç oldu bilmiyorum eşimin bana 2 bilezik borcu var 😀

(1,099 puan) tarafından

Ah nurella ah hatırlatma 😄😄 postlarından beni hatırlayan var mı bilmiyorum 2 sene evvel o akılsız Eşim kumar borcuna girdi Ben de tam altınları 16.000'den satıp borcunu kapatmıştık sen o fiyata söyleyince o an geldi aklıma artık borcu olan düşünsün gerçekten Allah'tan senin borcun yokmuş o zaman o fiyatlar bile yüksek geliyordu Hatta zirvedeyken satmıştım şu an 52.000 civarında herhalde

0 oy
(9,837 puan) tarafından

biz kayınbabamdan borç aldık 100bin civarı, ama kredi ödüyormuş gibi ödüyoruz. kredi çeksek ne kadar olur diye hesapladık, onun ödeme planını kayınbabama öderken yapacağız. 

bu paranın yanı sıra altın da sattık, kuyumcu ne kadara alacaksa kayınbabam bizden o paraya aldı, 1 hafta içinde feci zarar ettik ama yapacak bir şey yok😅

(1,099 puan) tarafından

Can sağlığı olsun Maalesef bu dönem biraz kriz dönemi sanırım herkes dert yanıyor çevremden de görüyorum

(9,837 puan) tarafından

öyle maalesef, biz de bir anda arabasız kaldık mecbur araba lazımdı sattık altınları falan kayınbabam az destek çıktı aldık şükür. 

0 oy
(17,813 puan) tarafından

Altin borcum falan yok ama ısrarla altınımı isteyen bir kaynim var. Ödeyemeceğini biliyorum o yüzden vermedim. Kendi karısının kolundakini almayıp benden istiyor. 

(1,099 puan) tarafından

İşte orası yanlış bir şey eşinde altın olduğu halde senden istemesi Garip bir durum Demek ki kendi altınını satamayan insan başkasınınkini istiyorsa altını geri vermeyeceğini gösteriyor benim kaynım bekardı evi de var arabası da var Altını boşta duruyordu diye biz araç alabilelim diye borç verdi Tabii o abisinden ziyade Bana güvendi borcuma sadık bir insanımdır kuruşu kurşuna geri öderim o konuda güvendi bize

(17,813 puan) tarafından

2 evi var, yurtdişından kendisi ve karısı emekli, karısı Türkiyeden de emekli. 4 çocuğu var ve hepsi yurt dışında iyi işlerde çalışıyor. Ben çalışmıyorum sadece kocam çalışıyor. Aslinda ailede borç istenmesi gereken en son kişi ben olmalıyım. 

(1,099 puan) tarafından

Malı daha çok olanın herhalde gözü daha aç oluyormuş

0 oy
(126 puan) tarafından

Bizim de 87 gramlık borç var. Ev almak için görümcem den almıştık maalesef 

(1,099 puan) tarafından

Rabbim yardımcınız olsun inşallah umarım Bir an önce gerileme yapar fiyatlar biraz inerdi fırsattan yararlanır alırız

(126 puan) tarafından

Amin hepimizin inşallah canım. 

(1,535 puan) tarafından

Ne zaman aldınız ve hiç ödediniz mi canm 

0 oy
(400 puan) tarafından

Çok şükür hiç borcumuz yok 

(1,099 puan) tarafından

Rabbim borca düşürmesin Hele ki altın borcunu canım

0 oy
(11,438 puan) tarafından

Elhamdülillah borcumuz yok olanlara Rabbim ödeme kolaylığı versin kocamdan 40 gr alacağım var 😅 günlük kuyumcunun tablosunu atıyorum zorbalayım azcık 

(1,099 puan) tarafından

Bence de biraz sık canını onun😃 en azından size borcu varmış sizin olan yine sizindir işte dışarıya borçlu olmak çok kötü şu dönemde resmen dakika başı altın fiyat değiştiriyor

(11,438 puan) tarafından

Gerçekten almış başını gidiyor kaç gündür çeyrek alayım diyordum gittim gideyim diyordum ben gidene kadar uçtu 

0 oy
(623 puan) tarafından

1300 Euro borcumuz var altinda bize borcu olan var

Ve ayriyetten annem. Olacak kadina 8 bin borcumuz var 

(1,099 puan) tarafından

Ah ah en zor Olanda herhalde en yakınına Borçlu olmak bilmiyoruz biz ileride evladımıza bir şeyleri borç verir miyiz herhalde canımızı bile veririz yani en azından ben öyleyim Biz annelerimiz gibi değiliz Çok şükür asla da öyle olmayı düşünmüyorum bir annem var 5 kızı var birisini doğru düzgün aramaz hepimiz ararız Onu her gittiğimizde ev temizliği Bahar temizliği dünya kadar iş yaparız Ta uzaktan memlekete gideriz bir kahve yapıp önümüze koymaz hep böyle kızları ona hizmet etsin diğer Ablalarım da Öyle alıştırmışlar Bir keresinde bile gidip de demiyor hani torunlarım gelmiş kızım gelmiş gideyim bir hediye alayım ya da bir şey yapayım onlar için yani benim için köy tatili gidip orada Onlara hizmet edip geri dönmek o kadar acaba idrakını etmiyorlar düşünemiyorlar mı Ama bence hani jenerasyonla alakası olmayan bir şey ben de bu konudan Dertliyim biraz içimi döktüm kusura bakma

(623 puan) tarafından

Yok canim estagfullah dusuncesiz bencil ller malesef benimkisi sevmeyi birak uzerinden para

(623 puan) tarafından

Kazanip yiyorlar

(1,099 puan) tarafından

Rabbim kalplerine sevgi ve merhamet versin inşallah Ne denilebilir ki

0 oy
(3,805 puan) tarafından

100 Gr borcumuz vardı, Ekim ayında tavan yaptığında kredi çekip verdik çünkü kendisi acil istedi. Biz aldıktan sonra gramı 500 liradan fazla düştü. Şu an tabii yine arttı. 8 Gr borcumuz var, anneme bir de çeyrek borcumuz var da annem geri almaz ama yine de yapacağım. 

(1,099 puan) tarafından

Aynı dönemlerde borçlanmışız sen o dönemde alıp vermişsin Bense o dönemde altın borcu aldım Ekim ayında ben aldığımda gramı 5.000 liraydı şu an 7900 herhalde o civarlarda Ben de 104 gram borçlandım 1 yıl boyunca önce Kredi mi ödeyip sonra altını alacağım 

(3,805 puan) tarafından

Biz Şubat'ta borç aldık ilk, o zaman gramı 3500 civarıydı. 6200den verdik. Nerdeyse iki katı

(1,099 puan) tarafından

Muhtemelen bizimki de öyle hesap olacak Ben ödeyene kadar 3 katına kadar çıkmazsa iyi olur

0 oy
(11,785 puan) tarafından

Bende kaynıma 50 grm altın vermiştim 10 sene önce çeyrek şeklinde her ay 1 er tane veriyo ama yarısından fazla kalmış vereceği. Bende korkuyorum pahalı oldu diye vazgeçerse zorla veriyo çünkü

(1,099 puan) tarafından

Kız 10 sene nedir Ben ekim ayında borcumu bitirirsem İnşallah ayda 3-4 tane gram alıp Vereceğim Yoksa öbür türlüsü bitmez bir de ben asla rahat edemem birinin borcu varken yani 100 lirası bile kalsın istemem Şahsen ben ve eşim öyleyiz yani İnsanlar da tabii Borcuna sadık olmalı bence karşı tarafı da zorda bırakmayacak şekilde karşı taraf borcunu isteyecek duruma gelmeyecek şekilde geri ödememiz gerekiyor bence

(11,785 puan) tarafından

Karşı taraf bana borçlu ben borçlu değilim 10 senedirde vermiyp ayda bir çeyrek veriyp zorla bende isterdim 10 günde versin 10 yıl beklemeyeyim.benle eşimde asla kimsenin borcu bizde  kalsın istemiyoruz hemen veriyoruz yoksa bankadan çekip veriyoruz ama herkes biz gibi değil

(1,099 puan) tarafından

Biliyorum cnm zaten karşı tarafa istinaden söyledim , yaptıkları ayıp neticede güvenerek verdiniz

0 oy
(1,620 puan) tarafından

Valla 10 tane goeumceme 2 tane Cumhuriyet altını anneme borcumuz var te geçen sene eşim hastanedeyken aldık Allah büyük ins hayırlı bı kapı acarda alabiliriz ikisinde eşimin durumunu bildiği için ses etmiyo ama borç borçtur yani Allah yardımcımız olsun uçtu gitti 

(1,099 puan) tarafından

Amin İnşallah canım Valla dediğin gibi borç borçtur Hele ki duruma göre mesela alamayan insanlar için yüksek meblağlar

0 oy
(502 puan) tarafından

Çok şükür kimseye borcum yok 😂

Ama bana 1 tane ata altın borcu olan var benden aldığında 37 bindi şuan 48 bin oldu 

(1,099 puan) tarafından

İnşallah kısa sürede borcunu geri ödeyebilir😊

0 oy
(1,005 puan) tarafından

Bizde geçen yıl araba alırken tüm altınlarımızı sattık faizsiz 300 bin lira kredi çektik birde kaynımdan 30 gram altın aldık sıfır araba almıştık 1.5 milyona kredi bitti şükür 24 gramda altın yaptık kaldı 6 gram borcumuz Allah herkesin yardımcısı olsun bilemezdik altın böyle fırlayacak geçen yıl 1 milyona sattığımız altın şimdi 2 milyonu geçti

(1,099 puan) tarafından

Amin İnşallah canım valla dediğin gibi araba yerinde sayıyor ama altın uçuyor Bizim de aldığımız araba 1 milyon 300.000 onu da tabii engelli raporuyla o fiyata aldık yoksa 2,5 milyon luk bir araçtı 0 aldık Öyle işte Umarım Biz de ödeyebiliriz ancak kredimiz bittikten sonra tabii

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 544 göst.
11 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Melek8663 (1,099 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 912 göst.
5 Haziran 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 328 göst.
29 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Huma_burki (162 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,497,880 soru