Komşumun tabağını yanlışlıkla kırdım, nasıl telafi ederim?

0 oy
742 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Nasıl telefı edebilirim yanlıslıklamyıkarken kırdım 

14 Cevaplar

+3 oy
(5,396 puan) tarafından

Marka birşeyse kırılınca üzülecekse komşuya onunla bir şey ikram etmeyecek. Ben etmiyorum şahsen. Günlük takimlarımda kırılırsa canı sağolsun insanız sonuçta. Çok üzülmüşsün belli sen al benzer bir tabak seti yerine özürünü dile. Kabul etmezse o utansın.

tarafından

Öyle yapıcam

-Reklam-
+1 oy
(1,574 puan) tarafından

Bulabilirsen aynisini al bulamazsan benzer bi 6li set alabilirsin ya da farkli modelde olsa alabilirsin durumu da izah edersin ben olsam oyle yaparim ha biri benim tabagimi kirsa da canin sagolsun derim hele bi de yeni tabak seti alda cok mutlu olurum ha gerek var mi yok keske almasaydin derim 

0 oy
(6,430 puan) tarafından

Yenisini alarak 

tarafından

Yenı bır tabak setı alsam sızce özür dılesem kabul eder mı

(6,430 puan) tarafından

Kabul edip etmemesini bilemem ama ben öyle yapardım 

0 oy
(352 puan) tarafından

Bir tane tabak ya ben komşun olsaydım sorun etmezdim canın sağolsun derdim

0 oy
(186,856 puan) tarafından

tabagi markamiydi setmiydi valla ben olsam cok uzulurdum bulabilirsen synisindan bulmayi denr

tarafından

Marka degıldı

0 oy
(30,545 puan) tarafından

Marka bir şey ise temin edilir aslında 

tarafından

Marka degıldı

0 oy
(13,638 puan) tarafından

tabak alırdım ben

0 oy
(514 puan) tarafından

Ben olsam üzülürdüm çünkü set halinde oluyor benzerini alıp telafi edebilirsin

0 oy
(2,408 puan) tarafından

Ben de kırdım yanlışlıkla benzerini aldım takım olarak ama asla almadı komşum çok mahcup oldum 

0 oy
(7 puan) tarafından

Canım ona yakın takım al özür dilersin verirsin.

0 oy
(156 puan) tarafından

Şimdi tabağım kırıldı diyen insanlarda mı var? Hayret ediyorum böyle insanlara, biri benim mutfağımı altını üstüne getirse canın sağolsun derim, ben komşuya bir tabak gönderince bazen geri bile gelmiyor ben sormuyorumda, tabaktır takım olsa ne olursa olsun elbet kırılacak takımlar bozulacak yerlerini yenileri alacak, dünyada takılacak çok daha güzel şeyler varken bir tabağa takılmak saçma geliyor, ama eğer komşunuz üzülecek bir şey dicekse alın yenisini 

(6,430 puan) tarafından

Sana birşey diyim mi bundan 6 sene önce ev sahibim karşı komsumdu köyden babam bal gönderdi porland marka fırına girebilen porselen bir tabağa koyup vermiştim eşime bin kere dedim iste iste diye istemedi çekindi halâ aklimda  icim gidiyor cok seviyordum islevseldi kapandı gitti öyle adam da tek yaşıyordu eşi yoktu hiç getireyim de demedi 🥲 konu farklı ama benim için 50 tabağın kırılmasına bedeldi o  görsel de atıyorum 

image

(156 puan) tarafından

Olsun adam düşünmemiştir eminim, sizde olsaydı 6 senedir diyorsunuz belki çoktan kırılıp çöpe bile gitmiş olacaktı, ama siz bundan 6 sene önceki tabaga üzülüyorsunuz ama 6 sene kocaman 6 sene, hayatınızdan neler geçti neler geldi, eşimin iş arkadaşı memur geliri çok iyi, ama sobam yok dedi eşim benim evimde orijinal UFO verdi 12 bine almıştık yeniydi hiç demedim neden verdin biz böyle kaldık felan diye, kaç kez arkadaşlarım etiketli kıyafetlerimi ödünç almıştır lekeli getirmiştir veya getirmemiştir hiç dert etmedim dünya malını, bu tür şeylere üzülecek kadar hayatım uzun değil şunun şurasında en fazla 70 yıl kalacaz belki daha az, yarısına geldik sayılır boşu boşuna dert ediyoruz bazen böyle basit şeyleri

(6,430 puan) tarafından

Bende öyle kirilani vs onemsemen de nedense işte bu tabak halâ aklimda verse koşa koşa gider alırım öyle seviyorum yeni evliydim belki de pek kullanmadığım içindir kızım gecen ay ışıklı cam kettle imi kırdı çöpe attım umursamadım bile  ama demekki bazi detaylar bazi kisiler için önemli veya heves diyelim 

0 oy
(4,881 puan) tarafından

Empati yapayım komşumun tabağı kırsam çok üzülürdüm alıp telafi etmek isterdim. Ama biri benim tabağımı kırsa asla laf etmem helali hoş olsun misafir takımımıda kırsa umrum olmaz dünyevi şeyler bunlar çünkü ve kıran komşum yenisini alsada kabul etmem ama burda önemli olan komşunuz nasıl biri laf edecek biriyse yenisini alsan da laf eder çünkü. Laf etmeyecek biriyse durumu anlatın yeni tabak almak istiyorsanızda alın 

0 oy
(6,959 puan) tarafından

Ben komsularima genelde setlerimin degil oyle gunluk kullandigim tekleme urunlerle gonderiyorum. Sebepte kirmalari degil olurda kirilir da almak durumunda hissetmesin diye. Yoksa esya bu insandan kiymetli degil ya.

Senin gibi bi durum yasasam 6li benzer bi set alip durumu izah ederdim.

0 oy
(9,321 puan) tarafından

Almana gerek yok bence. Özür dile durumu anlat. Baktın konuşmasından rahatsızlık sezdin alırsın ama ben olsam sorun etmem. 

Sorun edilecek bir tabaksa göndermezdi bence. Genelde normal takımlarda veriliyor ne verilecekse. 

1 tabak yani kendi evinde kırılmıyor mudur hiç. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Komşumun tabağını yanlışlıkla kırdım nasıl telafi edebilirim?
Komşunuzun tabağını kırdığınızda en doğru yaklaşım, durumu dürüstçe açıklayıp içten bir özür dilemek ve tabağın yenisini almayı teklif etmektir. Eğer tabağın aynısını bulamıyorsanız, benzer kalitede ve şıklıkta yeni bir tabak veya set hediye edebilirsiniz. İletişimi nezaketle başlatmak, aradaki komşuluk ilişkisinin zarar görmesini engeller.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kırılan bir tabağın yerine nasıl yenisini alabilirim?
Kırılan tabağın aynısını bulmak için tabağın altındaki marka ve model bilgilerini inceleyerek internet üzerindeki online satış platformlarında arama yapabilirsiniz. Eğer ürün artık üretilmiyorsa, ona en yakın renk, desen ve boyuttaki alternatifleri araştırmak veya tabağın parçası olduğu yemek takımını benzer bir stille yenilemek profesyonel bir çözüm olabilir.
Komşuya kırılan eşya için nasıl bir özür hediyesi götürülür?
Kırılan tabağın yerine yenisini almak en nazik davranıştır; ancak tabağı bulamıyorsanız yanına küçük bir hediye veya bir kutu çikolata eşliğinde özür dilemek ortamdaki gerginliği azaltacaktır. Önemli olan maddi değerden ziyade, hatanızı kabul ettiğinizi ve komşuluğa verdiğiniz değeri göstermektir.
Başkasına ait eşyayı yanlışlıkla kırdığımda nasıl davranmalıyım?
Başkasının eşyasını kırdığınızda ilk yapmanız gereken şey vakit kaybetmeden durumu sahibine dürüstçe bildirmektir. Olayı gizlemek yerine sorumluluk alarak özür dilemek ve eşyanın bedelini ödemeyi veya yenisini temin etmeyi teklif etmek, güvenin korunması açısından atılması gereken en önemli adımdır.
Komşu ile arayı bozmadan kırılan eşya hatası nasıl telafi edilir?
Komşu ile arayı bozmamak için hatanızı samimi bir dille kabul edip telafi etmeye hazır olduğunuzu belirtmek yeterlidir. Birçok insan maddi değerden ziyade gösterilen nezakete ve hatayı düzeltme çabasına önem verir; bu yüzden açık ve yapıcı bir iletişim süreci yönetmek komşuluk ilişkisini güçlendirir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 601 göst.
27 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Bambam (426 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 517 göst.
+2 oy
3 cevap 321 göst.
12 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkucukbebis (875 puan) tarafından soruldu
+1 oy
53 cevap 3,516 göst.

Kategoriler

1,508,047 soru

24,614,253 cevap

364,235 kullanıcı

...