Nasıl telefı edebilirim yanlıslıklamyıkarken kırdım
Marka birşeyse kırılınca üzülecekse komşuya onunla bir şey ikram etmeyecek. Ben etmiyorum şahsen. Günlük takimlarımda kırılırsa canı sağolsun insanız sonuçta. Çok üzülmüşsün belli sen al benzer bir tabak seti yerine özürünü dile. Kabul etmezse o utansın.
Öyle yapıcam
Bulabilirsen aynisini al bulamazsan benzer bi 6li set alabilirsin ya da farkli modelde olsa alabilirsin durumu da izah edersin ben olsam oyle yaparim ha biri benim tabagimi kirsa da canin sagolsun derim hele bi de yeni tabak seti alda cok mutlu olurum ha gerek var mi yok keske almasaydin derim
Yenisini alarak
Yenı bır tabak setı alsam sızce özür dılesem kabul eder mı
Kabul edip etmemesini bilemem ama ben öyle yapardım
Bir tane tabak ya ben komşun olsaydım sorun etmezdim canın sağolsun derdim
tabagi markamiydi setmiydi valla ben olsam cok uzulurdum bulabilirsen synisindan bulmayi denr
Marka degıldı
Marka bir şey ise temin edilir aslında
tabak alırdım ben
Ben olsam üzülürdüm çünkü set halinde oluyor benzerini alıp telafi edebilirsin
Ben de kırdım yanlışlıkla benzerini aldım takım olarak ama asla almadı komşum çok mahcup oldum
Canım ona yakın takım al özür dilersin verirsin.
Şimdi tabağım kırıldı diyen insanlarda mı var? Hayret ediyorum böyle insanlara, biri benim mutfağımı altını üstüne getirse canın sağolsun derim, ben komşuya bir tabak gönderince bazen geri bile gelmiyor ben sormuyorumda, tabaktır takım olsa ne olursa olsun elbet kırılacak takımlar bozulacak yerlerini yenileri alacak, dünyada takılacak çok daha güzel şeyler varken bir tabağa takılmak saçma geliyor, ama eğer komşunuz üzülecek bir şey dicekse alın yenisini
Sana birşey diyim mi bundan 6 sene önce ev sahibim karşı komsumdu köyden babam bal gönderdi porland marka fırına girebilen porselen bir tabağa koyup vermiştim eşime bin kere dedim iste iste diye istemedi çekindi halâ aklimda icim gidiyor cok seviyordum islevseldi kapandı gitti öyle adam da tek yaşıyordu eşi yoktu hiç getireyim de demedi 🥲 konu farklı ama benim için 50 tabağın kırılmasına bedeldi o görsel de atıyorum
Olsun adam düşünmemiştir eminim, sizde olsaydı 6 senedir diyorsunuz belki çoktan kırılıp çöpe bile gitmiş olacaktı, ama siz bundan 6 sene önceki tabaga üzülüyorsunuz ama 6 sene kocaman 6 sene, hayatınızdan neler geçti neler geldi, eşimin iş arkadaşı memur geliri çok iyi, ama sobam yok dedi eşim benim evimde orijinal UFO verdi 12 bine almıştık yeniydi hiç demedim neden verdin biz böyle kaldık felan diye, kaç kez arkadaşlarım etiketli kıyafetlerimi ödünç almıştır lekeli getirmiştir veya getirmemiştir hiç dert etmedim dünya malını, bu tür şeylere üzülecek kadar hayatım uzun değil şunun şurasında en fazla 70 yıl kalacaz belki daha az, yarısına geldik sayılır boşu boşuna dert ediyoruz bazen böyle basit şeyleri
Bende öyle kirilani vs onemsemen de nedense işte bu tabak halâ aklimda verse koşa koşa gider alırım öyle seviyorum yeni evliydim belki de pek kullanmadığım içindir kızım gecen ay ışıklı cam kettle imi kırdı çöpe attım umursamadım bile ama demekki bazi detaylar bazi kisiler için önemli veya heves diyelim
Empati yapayım komşumun tabağı kırsam çok üzülürdüm alıp telafi etmek isterdim. Ama biri benim tabağımı kırsa asla laf etmem helali hoş olsun misafir takımımıda kırsa umrum olmaz dünyevi şeyler bunlar çünkü ve kıran komşum yenisini alsada kabul etmem ama burda önemli olan komşunuz nasıl biri laf edecek biriyse yenisini alsan da laf eder çünkü. Laf etmeyecek biriyse durumu anlatın yeni tabak almak istiyorsanızda alın
Ben komsularima genelde setlerimin degil oyle gunluk kullandigim tekleme urunlerle gonderiyorum. Sebepte kirmalari degil olurda kirilir da almak durumunda hissetmesin diye. Yoksa esya bu insandan kiymetli degil ya.
Senin gibi bi durum yasasam 6li benzer bi set alip durumu izah ederdim.
Almana gerek yok bence. Özür dile durumu anlat. Baktın konuşmasından rahatsızlık sezdin alırsın ama ben olsam sorun etmem.
Sorun edilecek bir tabaksa göndermezdi bence. Genelde normal takımlarda veriliyor ne verilecekse.
1 tabak yani kendi evinde kırılmıyor mudur hiç.
1,499,018 soru
24,485,421 cevap
357,291 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın