6 aylık bebeğim hiç kilo almıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
478 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (567 puan) tarafından

Bizim bi akrabanın cocuğu daha anne karnındayken doktorlar engeli doğacak  aldıralım aldırmasak sende bebekte öleceksin dediler ona rağmen doğurmayı tercih etti ve cok şükür saba sağlam da doğumu gercekleşti. Yanlız cocuk 6 aydır hic bir şekilde kilo alamıyor hala doğduğu kiloda kız sürekli doktora götürür yatırırlar gene getirir ama fayda etmiyor. Ve doktorlar heran hazırlıklı ol kilo almasa organları gelişemediği icin ölebilir demişler cok üzülüyor sizce kilo alabilmesi icin ne yapabilir. Bu ara sütü cekildi mama tek veriyor. 

11 Cevaplar

+1 oy
(1,920 puan) tarafından

Böyle bi durumda doktorlar bebeği yatırır eve göndermez ben öyle biliyorum hiç mi almamış yada hastaneye yatirdiklarinda alıyormuymuş bu önemli 

(567 puan) tarafından

Sürekli yatırıyor ona rağmen cocuk hic bir şekilde gelişmiyor almıyor ve anne sütü de bu yüzden cekildi. Cok az veriyorlar ona eve getirdiğinde ne yapabilirim hep soru durur. 

(1,920 puan) tarafından

Anladım canım peki bir hastalığı var mı ondan mı almıyor doktorlar sebebini söylememiş mi

-Reklam-
+1 oy
(367 puan) tarafından

Ne kadarlık kaç kilo boyu kaç kaç kilo doğdu herhangi bi hastalığı yada konulmuş bi teşhis War mı 

(567 puan) tarafından
+1

Bildiğim kadarıyla 2 kiloda doğmuş hala 2 kilo diyor ama net bilgim yok sorar öğrenir gün icinde yazarım. 

+1 oy
(3,884 puan) tarafından

Bu zamana kadar doktorlar nasıl müdahale etmemişler 6 ay diyorsunuz hadi ilk 2 ayı geçelim 4 aydır kilo almayan bebeğin mutlaka incelenmesi gerekiyordu nasıl bi ihmal bu aklım almıyor mutlaka üniversite hastanesine gitsinler

(567 puan) tarafından

Özel takip ediyor. 

(367 puan) tarafından

Farklı bi ile farklı bi doktora götürsünler fakülte yada eğitim araştırmaya götürsünler 

(1,920 puan) tarafından
+2

Özel değil başka hastaneye de gitsinler Allah korusun evladım böyle olsa bütün ülkeyi gezerim doktor doktor kader deyip ölmesini mi kabullenip bekliyorlar en iyi hastaneler araştırma ve üniversite hastaneleri mutlaka başka doktorlara gitsinler sebebi olmasa kilo alırdı bebek bağırsak kalp birçok hastalıktan olabilir ve çok önemli lütfen aileye söyleyin bunları 

(3,884 puan) tarafından
+2

Bu zamana kadar başka hastanelere başka doktorlarada gitmeleri gerekiyordu 4 ay çünkü az bi zaman değil bundan sonra bari önlem alsınlar yazık günah yavrucaga

(185 puan) tarafından

Ah kıyamam kuzum benim Rabbim acil şifalar versin inşallah o annenin yuregine ferahlık versin nasıl 6 aydır hiç kilo almıyor ya daha iyi başka bı hastaneye götürsünler bide 6 aylık olduysa ek gıdaya geçmiştir ekstra ek gıda versin çok üzüldüm ya kıyamam inşallah düzelir Rabbim şifalar versin 🤲🏻

+1 oy
(1,920 puan) tarafından

Özel değil başka hastaneye de gitsinler Allah korusun evladım böyle olsa bütün ülkeyi gezerim doktor doktor kader deyip ölmesini mi kabullenip bekliyorlar en iyi hastaneler araştırma ve üniversite hastaneleri mutlaka başka doktorlara gitsinler sebebi olmasa kilo alırdı bebek bağırsak kalp birçok hastalıktan olabilir ve çok önemli lütfen aileye söyleyin bunları 

+1 oy
(97 puan) tarafından

Anne karnındayken hangi teşhis konulmuş Rabbim şifa versin :(

+1 oy
(10,361 puan) tarafından

Chatgpt ye sordum olası nedenleri tek tek yazdı annesi de sorsun oraya annesi tanıyor sonuçta bebeğini ona göre bir yol izlensin.  Bu şekilde Allah gostermesin de ölür bebek yani doktorların da bir bildiği varmış ki alalım demiş. 

+1 oy
(415 puan) tarafından

Amcamın kızı öyle olmuş 3 yaşına gelmiş hala Yenidoğan görünümündeymiş ne boynunu tutabilme nede ek gıda hiç bişey yokmuş ve maalesef kaybetmişler tabi bu anlattığım 20 yıl öncesi şuanda tıp ilerledi evde bişey yapılabilecegini sanmıyorum bence iyi bir doktor bulmalı 

0 oy
(9,062 puan) tarafından

Demekki bir sorun var  araştırma hastanesi falan yokmu orada

(567 puan) tarafından

Bi sürü testlerden gecmiş hic bir problemi yok demişler genelde alması gerekiyormuş ama almiyor muş. 

(9,062 puan) tarafından

Acaba kiz saat aradığınızı uzun tutuyor

0 oy
(13,585 puan) tarafından

genetik test falan yapıldı mı

(567 puan) tarafından

Valla onu bilmiyorumda ama bi sürü test yaptıklarını ve hic bi sorun görünmediğini söylemişti. 

(13,585 puan) tarafından

genetik testi yaptırsınlar benim yeğenimde büyümüyordu en sonunda wolf hirschon sendromuna sahip bir çocuk olduğu ortaya çıktı 

0 oy
(2,022 puan) tarafından

tek sorun kilo alamamaismi? bunun nedeni vardir bir organ gorevini yerine getirmiyor ki kilo alamiyir . yoksa mama falan dayadikca bebek ictikce kilo almamasi imkansiz . rabbim sifa versin ama kilo alamama bedeni bir organin vucutta bir sistemin calismadigi anlamina gelir muhtemelen saglikci degilim ama mantiken

(567 puan) tarafından

Testleri temiz cıkmış İlahi bi kader diyor almayınca almıyormuş. 

0 oy
(7,462 puan) tarafından

İnstagramda güçlü bebeğim diye bir sayfa var. Oradaki çocukta 3.5 yaşında ve 3.5 kilo. Ona bir bakın aynı hastalık olabilir. Başka doktora ve hastaneye de gitsin.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

6 aylık bebeğim doğduğu kiloda kaldı, kilo alması için ne yapabilirim?
6 aylık bir bebeğin kilo almaması ciddi bir tıbbi durumdur ve mutlaka çocuk gastroenteroloji uzmanı tarafından takip edilmelidir. İlk olarak bebeğin büyüme geriliğinin altında yatan emilim bozukluğu, metabolik hastalık veya enfeksiyon gibi tıbbi nedenlerin belirlenmesi için detaylı kan, idrar ve dışkı tetkikleri yapılmalıdır. Doktorunuzun önerdiği yüksek kalorili özel mamalar dışında, ek gıda döneminde bebeğin iştahını ve kalori alımını artıracak beslenme planları uygulanmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde kilo almama durumu neden olur ve nasıl tedavi edilir?
Bebeklerde kilo almama, yetersiz kalori alımı, besin emilim bozuklukları, kalp veya böbrek gibi organ gelişimindeki sorunlar ya da kronik enfeksiyonlardan kaynaklanabilir. Tedavi süreci bebeğin genel sağlık durumuna göre şekillenir; öncelikle altta yatan organik bir sorun olup olmadığına bakılır. Eğer emilim sorunu varsa tıbbi beslenme destekleri kullanılır, organ gelişimiyle ilgili bir risk varsa uzman hekim kontrolünde hastanede yatışlı takip ve yoğun beslenme programları uygulanır.
Sütü kesilen 6 aylık bebek nasıl beslenmeli ve kilo alımı nasıl desteklenmeli?
Sütü kesilen 6 aylık bir bebekte sadece mamayla beslenme döneminde, kilo alımı duruyorsa kullanılan mamanın kalori yoğunluğu doktor tarafından artırılmalıdır. Bu yaş grubu için doktorun onayladığı, sindirimi kolay ve enerji yoğunluğu yüksek ek gıdalara kontrollü şekilde geçiş yapılabilir. Ancak bebeğin kilo almaması organ gelişimi ile ilgili bir risk barındırdığı için, kendi başınıza ek takviye vermeden önce mutlaka doktorunuzdan beslenme programı talep etmelisiniz.
Bebeklerde büyüme geriliği ve kilo almama durumu ne zaman tehlikelidir?
Bebeklerde kilo almama durumu, özellikle bebeğin doğum kilosunda uzun süre takılı kalması ve yaş persentil değerlerinin düşmesi durumunda tıbbi bir tehlike arz eder. Eğer doktorlar organ gelişimi riskinden bahsediyorsa, bu durum bebeğin enerji ihtiyacını karşılayamadığını ve vücudun hayati fonksiyonlarını sürdürmekte zorlandığını gösterir. Bu aşamada hastane takibi, bebeğin besin emilimini ve organların çalışma kapasitesini izlemek adına hayati önem taşır.
Kilo almayan bebekler için hastanede hangi kontroller yapılır?
Kilo almayan bebekler hastaneye yatırıldığında; öncelikle ayrıntılı bir fizik muayene yapılır ve büyüme eğrisi izlenir. Ardından metabolik hastalıkları dışlamak için kan biyokimyası, organ fonksiyon testleri, enfeksiyon taramaları ve gerekirse sindirim sistemi görüntülemeleri gerçekleştirilir. Uzman hekimler, bebeğin günlük kalori ihtiyacını hesaplayarak oral yolla veya gerekiyorsa takviye yöntemlerle beslenme desteği sağlar ve kilo artışını günlük olarak takip eder.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 701 göst.
0 oy
24 cevap 1,107 göst.
+2 oy
10 cevap 502 göst.
20 Mart 2023 Diğer kategorisinde Elifnur5634 (176 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,149 göst.
25 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde Elham mirza (95 puan) tarafından soruldu

Kategoriler