Doğumdan 2 ay sonra pantolonlarım neden olmuyor?

0 oy
374 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde tarafından

2 aylık oldu bebeğim. Pantolonlarimin hiçbiri olmuyor. Sadece eşofmanlarım oluyor. Ne yazlık ne kışlık ne Jean. Hiçbiri... Sizinkiler oldumu?. Ne çözüm buldunuz

10 Cevaplar

0 oy
(16,059 puan) tarafından

Yeni aldık 🤓 ben eşofman giydim hep valla zayıflayana kadar inat ettim almadım zayıfladım kendiminkileri giydim hep

(16,059 puan) tarafından

Ekmek makarna pilav paketli gıda fastfood tatlı hamurişi bunları keserek. Yürüyerek bebek arabasıyla yokuş falan. Birde 5. Katta asansörsüz oturdum 5 sene çocuklarımda hep kiloluydu. Ne zaman kedi evime taşındım asansörlü binaya o zaman kilo almaya başladım şuan diyetteyim yine. İki dogumdada 20 kilo aldım. 75 le doğum yaptım. İlkinde 49 kiloya düştüm. 2. Den sonra 54 kiloya düştüm ama şuan 63 kiloyum :)

tarafından

Ekmeksiz yenmeyecek yemekler var. Onları yapmadinmi?. Örneğin sabah yumirtayi ekmeksiz nasıl yedin? Yada menemeni ekmeksiz?. Fasulyeyi pilavsiz? Şuanda kış ama ben bahar gelir gelmez parklara bebek arabasiyla uzun yürüyüşlere gideceğim. Düşüncem boyle. Ama ekmeği pilavı zaten az yiyorum da,,, yinede sifrlarsam aç kalırım ya. 

(16,059 puan) tarafından

Ben hepsini ekmeksiz ve pilavsız yiyebiliyorum 😅 sen hadi 1 dilim buğday ekmeği ye sabah. Ben aç kalmadım hiç. Salatalık yedim havuç yedim elma yedim acıkınca yoğurt yedim. Tabi hamurişi falan hiç yemedim değil ama ayda yılda bir birine gidince yapılmışsa yedim ama evde yapmadım. Şuandada bizim evde pilav makarna nadir pişer ekmek nadir alınır eve oda buğday ekmeği eşimde yemiyo 

tarafından

Yemk fasulye olunca yanında ne yapiyrsun

(16,059 puan) tarafından

Öyle yiyorum kız yoğurtla falan salatayla 

-Reklam-
0 oy
(768 puan) tarafından

Valla cano hiç bir kıyafetim olmuyor hala maalesef oğlum 3 yaşında bazılarına giriyorum tabi de eskisi gibi de değilim yani dolapta öyle bekliyorlar 😂 

0 oy
(9,361 puan) tarafından

Zaten şişman hamile kaldim kiloda 6 kilo almistim dogurunca yni kilo kaldim öylede devam

0 oy
(6,708 puan) tarafından

Böyle ölçme herkesin bünyesi farkli benim doğum kilom 15 kilo idi 1 ay içinde vermiştim hepsini 2 aydan sonra da tüm pantolonlara girdim ama bn minyon yapılı biriyim onunda avantajı var çok da yemedim iştahım olmadı stres oldum çocuğa nasıl bakicam diye uyumaz etmezdi 

0 oy
(5,908 puan) tarafından

Valla çok dramatik oldu benimkisi. İlk çocukta eski pantolanlara girmeye calistim hep ne kadar ugrassam da başaramadım. Tam yeni fiziğe alıştım dolabimi ona uygun yapmaya başladım ikinci çocuk oldu bu sefer yeni aldıklarım da olmadı. Bu sefer tekrar yenilerini aldım. Bu eskiler de bekliyor kavuscagimiz günü 

tarafından

Tam olarak aynı eurumdayiz. Zayiflmaya calistnmi peki

(5,908 puan) tarafından

Çok şuan bile uğraşıyorum 

0 oy
(2,910 puan) tarafından

Ben pantolonlarıma ek yaptırmıştımbacaklarım oluyordu ama göbekten dolayı düğme fermuar kapanmıyordu yeni olan kumaş pantolonlarıma hamile göbekleri için olan ek parça gibi parça yaptırdım :) şimdi yine aynı bacaklarım oluyor ama göbek bi türlü gitmedi bedeni büyük alsam bacaklarım geniş duruyor dar alsam kapanmıyor 

0 oy
(2,454 puan) tarafından

Gebelikte 2 tane büyük almıştım onlar oluyor banada 2 aylık benimde göbek hiç gitmedi ya

tarafından

Yalnız değilmişim. Kaç kilosun peki

(2,454 puan) tarafından

73 şuan ama  daha öncede 73 kiloya çıktığımda böyle saçma bi göbeğim yoktu şuan sarkık yumuşak göbeğim var sinirimi bozuyo

0 oy
(1,675 puan) tarafından

Of sorma benimde ust beden 38 alt beden 40 bi de hamileyim Allah sonumu hayir etsin gercekten gecen bi takim aldim etekli ustu hafif bol oldu alti kalca gobekten iyi belden bol hamileyim nasilsa kilo alcam diye bosverdim ama dogumdan sonra verir miyim bilmiyorum 

0 oy
(6,802 puan) tarafından

Ben pantolonlarımın olmadığı dönemde pantolonun büyük düğmesinin orasından geçirip burasından çıkarıp çok lastik toka taktım😄bacağıma giriyordu ama göbeğim vardı böyle kullandım. Tişörtü kazağı bi kaldırsam düzenek görülecekti yani😄

0 oy
(43 puan) tarafından

40 günlük bebeğim daha önce giydiğim pantolonlar bile bol oluyor:) 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğumdan 2 ay sonra eski pantolonlar neden hala olmaz?
Doğumdan sonraki ilk aylarda eski pantolonların olmaması, vücudun gebelik sürecinde kazandığı yağ dokusu, genişleyen kalça yapısı ve henüz tam olarak gerilemeyen uterusun karın bölgesinde yarattığı baskıdan kaynaklanır. 2 aylık süreçte vücut hala iyileşme evresindedir; karın kaslarının toparlanması ve ödemin tamamen atılması genellikle 6 ay ile 1 yıl arasında sürer.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum sonrası kilo vermeden eski kıyafetlere nasıl girilir?
Doğum sonrası dönemde eski kıyafetlere girmek için acele etmek yerine, yüksek belli toparlayıcı korse kullanımı veya beli ayarlanabilir elastik pantolon genişletici aparatlar tercih edilebilir. Bu dönemde dar kıyafetler yerine vücudu sıkmayan ancak formu koruyan taytlar veya beli lastikli bol kesim pantolonlar, hem konforunuzu artırır hem de fiziksel baskıyı azaltarak iyileşme sürecini destekler.
Doğum sonrası ne zaman normal pantolonlar giyilebilir?
Çoğu kadın için normal pantolonlara dönüş süreci, emzirme döneminin beslenme düzenine, egzersiz alışkanlıklarına ve gebelikte alınan toplam kiloya bağlı olarak 6 ile 12 ay arasında değişkenlik gösterir. İlk 2 ayda vücut hala yoğun bir hormonal değişim içindedir, bu nedenle eski kıyafetleri zorlamak yerine esnek kumaşlı giysilere yönelmek psikolojik ve fiziksel olarak daha sağlıklıdır.
Doğum sonrası karın bölgesi nasıl daha çabuk toparlanır?
Doğumdan 2 ay sonra karın bölgesini toparlamaya başlamak için doktorunuzun onayıyla hafif tempolu yürüyüşler ve pelvik taban egzersizleri yapılabilir. Ayrıca bol su tüketimi vücuttaki ödemin atılmasını hızlandırırken, protein ağırlıklı ve lifli beslenme düzeni metabolizmanın çalışmasına yardımcı olarak karın bölgesindeki şişkinliğin azalmasına destek sağlar.
Emzirme döneminde doğum kiloları nasıl verilir?
Emzirme döneminde kilo vermek, günlük yaklaşık 500 kalori fazladan harcanmasını sağladığı için doğal bir süreçtir ancak bu dönemde şok diyetlerden kaçınılmalıdır. Kaliteli protein, sebze ve yeterli miktarda sıvı alımı ile desteklenen dengeli bir beslenme planı, sütünüzü etkilemeden vücudun yavaş ve sağlıklı bir şekilde eski formuna dönmesine yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 258 göst.
+1 oy
6 cevap 414 göst.
3 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 182 göst.
0 oy
3 cevap 308 göst.
6 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Ysfpnr (1,040 puan) tarafından soruldu

Kategoriler