Okullarda yaşanan şiddet olayları hakkında ne yapmalıyım?

+3 oy
520 göst.
Diğer kategorisinde (740 puan) tarafından

Olayı anlatamayacağım lütfen Google a yazıp araştırınız.

Aslında başlığa Öğretmenlerimizin yazdım ama cemi cümlemizin başı sağolsun. Öğretmen eğitimin beşiğidir. İkinci anadır/babadır. Yeri gelir anasının babasının adam edemediğiyle canla başla uğraşır 

image

Bu karikatür benim için öğretmenliğin tam tanımıdır.  Gerçekten artık tutulacağım, tutunacağımız dal kalmadı. Eğitimin ilk ayağı olan aileden zaten sınıfta kaldık. Öğrenci diye okula yolladılar serseriyi,  iti, uğursuzu.  Gelecek öğretmenlerin eseri olan gençlerimizdi hani. Ne genç kaldı ne öğretmen. Şimdi kim hesap nasıl hesap verecek Fatma Nur Hanımın ufacık oğluna...

13 Cevaplar

+1 oy
(2,148 puan) tarafından

Gerçekten o kadar vahim bir durumdayız ki aileler çocuklarına ya düzgün eğitim vermiyor yada arkadaş ortamını incelemiyor ne öğretmenler yaşayabiliyor bu dünyada nede kendi halinde incitmeden yaşamayı bilen evlatlarımız gerçekten nasıl bir dünyaya evlat getirdim nasıl koruyacağım nasıl bunca şeyle savaşacağım aklım almıyor keşke tüm bunlar yaşanmıyor olsa keşke öğretmenlerimiz, atlaslarımız, ahmetlerimiz, ilkballerimiz, ayşenurlarımız ölmese keşke 

(740 puan) tarafından

Sinemcim diyorum ki çocuğu kendime banylayıp gezeceğim, sonra görüyorum ki benim de canım güvenliğim yok. Suça bulaşmamış kimsenin can güvenliği yok. Önceden tam tersiydi.  Hatta su testisi su yolunda kırılır derdik. Şimdi...

(2,148 puan) tarafından

Maalesef çok kötü bir zamandayız kızım daha küçük ama şimdiden babası ile kendini koruması için hangi kurslara göndereceğimizi konuşuyoruz ilk şuraya sonra buraya diye çünkü gerçekten hiçbirimizin güvenliği yok en azından kendisini korumak için birkaç dövüş dersi alsın istiyorum

Zaten ben şuan yaşadığımız durumu bir türlü çözemiyorum biz kadınlar yanımızda biber gazı bulunduramayız cezası var ama 13 14 yaş bebe elinde muşta çakı kelebek bunlarla gezebiliyor ve cezai bir yaptırımı yok şaka gibi bir yerde yaşıyoruz yada şansa mı demeliyim

-Reklam-
0 oy
(14,383 puan) tarafından

basit bir öğretmen cinayeti değil bu, toplumun ne hale geldiğinin göstergesi. 

evlatlarımızı güvenip gönderdiğimiz okullardaki güvenlik açığı. 

hastanede tedavi görmesi gerekn bir şizofrenin babasının imzasıyla tedavi olmadan hastanedn çıkması ve elini kolunu sallaya sallaya okula gitmesi korkunç bir şey. 

(740 puan) tarafından

Ayyynen öyle. Sistemin çöktüğünün, çürüdüğünün ve koktuğunun net göstergesi

(14,383 puan) tarafından

her şeyin içi boşaltıldı, her şeyin için çürüdü o yüzden. 

eskiden bir suç işleyen utanırdı, saklanırdı, insan içine çıkamazdı, linç edilme korkusundan değil. kendi utandığı için çıkamazdı. 

şimdi yüzüne yüzüne söyle suçunu, utanmıyor arsız. 

0 oy
(2,885 puan) tarafından

Oğlu kaldı napıcak annesiz ya en çok ona yanıyor insan Cümlemizin başı sağolsun😥😥

(740 puan) tarafından

Hem de ne uğruna

(2,885 puan) tarafından

Anlamadım canım kusuruma bakma 🙏

0 oy
(1,211 puan) tarafından

Allah bütün öğretmenlerimizi korusun.

0 oy
(31,329 puan) tarafından

Hayatımıza özgürlük özgüvenli diye kelimeleri yerleştirdiler onları da yalan yanlış öğrettiler ** uğursuz yetişen ama özgüvenli olduğu sanılan bir dünya insanı zorla eğitim kurumlarına hapsettiler daha önce cezaevinde çalıştım orda kendimi daha güvende hissediyordum 

0 oy
(490 puan) tarafından

İşte öğretmen var öğretmen var dun kızımı öğretmeni bu hale getirmiş ben ne diyeyim ne yapayım 

image

image

(357 puan) tarafından

Ayyy çok geçmiş olsun kıyamam nasıl olmuş yavrum yaa nasıl acımıştır derdi neymiş ya bu kadar anne baba olarak biz bağırınca içimiz acıyo travma resmen o çocukta 

(2,181 puan) tarafından

Ay şok oldum yavrum kıyamam biz gözümüzden sakinalim çocuğun koluna bak ne diyo peki öğretmen bu duruma 

(490 puan) tarafından

Erkek öğretmen canım sınıfta diğer öğrencilerin gözü önünde olmuş hmde

tarafından

Gelde bu öğretmene aynısını yapma.

Sözüm iyi işini hakkıyla yapan öğretmenlerden dışarı ama bazı öğretmenler cidden çok kötü her konuda eğitim olsun ahlak olsun davranış olsun sanki kafalarına zorla silah dayatılıp sen öğretmen olacaksın denmiş gibi 

Gecen kızım okulda iki derse girmemiş fark edip beni aramaları çok iyiydi kalktım okula gittim ben annesi olarak kızımın yaptığının doğru olmadığını falan anlatıyorum zaten kadının beni dönmediği kaldı kadınla aynı şeyleri konuşuyoruz aynı şeylerin yanlış olduğunu savunuyoruz ama o öğretmen yaa daha kültürlü bilgili ya beni konuşturmuyo ağzıma tıkıp duruyor lafları o kadar canım sıkıldı ki ikimiz de anneyiz ikimizde ortadaki sorumsuzluğa çözüm için bir aradayız ama ben ev hanımıyım diye kızımın yaptığı bir hatayı benim sorumsuzluzluğummuş gibi üstüme üstüme geldi o kadar kırıcı ve tepeden bakan bir hocaydiki bak aklıma geldi canım sıkıldı yine 

Vefat eden öğretmenimize rahmet sevenlerine başsağlığı diliyorum Rabbim sabırlar versin 

(2,181 puan) tarafından

Niye sessiz kaldım canım uslubunuzu düzeltin deseydin 

0 oy
(1,814 puan) tarafından

Ben oglumu herseyden sakiniyorum herseyden cekinerek buyutuyorum 1 saat birine emanet etmedim en yakinlarima bile cocuklarla oynasa basindan ayrilmadim yasidina da guven yok diye babaneye ananeye birakmadim konu komsuya emanet edip bakkala gitmedim insanin basina ne gelirse en yakınından geliyo diye ilk zamanlar babasina bile vermeye korkuyodum doktora gotursem yanindan ayrilmiyorum hala ilerde okula nasil gondercem dite kara kara dusunuyodum ogretmene guven yok akranlarina guven yok hademedine kantincisine kimseye guven yok diye hic aklima gelmedi buyuyunce ne meslek yapacak dusunuyorum doktor olsa kac can gitti hakim savci avukat olsa kac can yandi asker polis olsa oyle simdi ogretmenlik de guvenli degil ben Fatma nur hanim gitti peki siradaki ya bi gun bizim evlatlarimiza gelirse Allah sonumuzu hayir etsin gercekten basimiza tas yagsa yeri 

0 oy
(3,342 puan) tarafından

Hababam sınıfında bı sahne vardı Mahmut hoca karneleri çocuklara değilde anne babalarına vermişti çocuk cebine harçlık koyup okula gönderdiğim zaman adam olmaz demişti şuan o söz çok doğru degilmi okulda egitim görmesi gereken çocuk nasıl öğretmenin canını alabilir ve bu çocuk bizim cocugumuzda olabilirdi eğitim ailede baslar okulda değil rabbim ailesine sabır versin insan düşündükçe deli olur😔

0 oy
(10,109 puan) tarafından

Ben de çok etkilendim okuyunca haberi ama detaylarını bir türlü göremedim ne olursa olsun bir canı almak olmamali sonucu ama ne gerekçe ile yapmış böyle bir caniliği acaba 

0 oy
(27,080 puan) tarafından

Öğretmen çocuğuma yan baktı öğretmen çocuğuma sesini yükseltti öğretmen cocugumun saçını topladı, öğretmen cocugumun başında bir gördüğü için okula gelmesin birkaç gün dedi diye şikayetlere kalkan ailelerin çocukları bunlar. Öğretmenliğin itibarı bitiriliyor. Şimdi bir de öldürülüyor. Yazıklar olsun . Herkes kendine çeki düzen versin. Öğretmenler ailelerle BİRLİKTE  toplumu, gelecek nesilleri şekillendiren insandır. Öğretmenlere saygısızlık yapılarak çocukların gözünde de öğretmenin değeri düşürülüyor. Savunmasız bırakılıyor. Öğretmenlik artık ozenilen bir meslek olmaktan çıkıyor çocuklar için. Hal böyle olunca öğretmen öğrencilerine yeterince faydalı olamıyor. 

Ben de öğretmenim. Üniversitedeyken mesleğimizin ne kadar kutsal oldugunu anlamayamamis ve doktorların bir hatasının insan hayatını ne kadar olumsuz etkileyebileceginden bahsetmistik bir derste. Hocamız masaya öyle bir vurdu ki. Kendinize gelin dedi. Doktorun hatası bir hastayi etkiler. Ama öğretmenin hatası bir nesli etkiler demişti. Siz ülkenin geleceklerini yetiştireceksiniz demişti. O gün anlamıştım mesleğin kuymetini. 

0 oy
tarafından

Eskiden öğrenciler öğretmenlerden korkardı , şimdi öğretmenler öğrencilerden korkuyor.  Eskiden ailelerimiz eti senin kemiği benim derdi şimdi ah oğluma bağırdı ah  oğlumu disipline verdi! Şimdi ki nesil çocuklar şeytan yemin ederim şeytan !

0 oy
(1,387 puan) tarafından

Benim okuduğum okul Fatmanur öğretmenin vefat ettiği Allah rahmet eylesin ben mezun olduktan sonra gelmiş yaklaşık bi 10 senesi vardır o okulda kız kardeşim de benden sonra o okuldan mezun olmuştu. Biz kendi zamanımızı kötü zannederdik bir müdür yardımcımız vardı sigara içen çocuklari söylerdi en fazla yaptıkları kavga etmekti öğrencilerin şimdiki öğrenciler birbirlerini dövmeyi geçtim öğretmenlere zarar veriyorlar tamamen internet madde aile özellikle ilgisizliği çocukları yalnızlığına terk ediyorlar afedersin ne BK yerde yesin diyorlar ondan sonra milletin başına bela oluyorlar. 

0 oy
(2,253 puan) tarafından

Söyleyecek yazacak o kadar çok şey var ki ama bunları dile getirecek kelimeler yok maalesef başımız sağolsun 

Ulkece asla iyiye gitmiyoruz hele hele okul ortamında ciddi bir el atılmalı artık daha kaç can gitmesi gerekiyor bilmiyorum 

Daha iki hafta önce bizim yani başımızdaki İmam Hatip ortaokulunda gencecik bir öğrenci sınıf arkadaşı tarafından tehdit edilerek intihara sürüklendi öğle yemeği sırasında elindeki ekmekle pencereden atlayıp hayatına son verdi ve daha saadece 13-14 yaşlarındaydı ne diyebiliriz ki daha 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Okullarda şiddet olaylarını önlemek için neler yapılabilir?
Okullarda şiddet olaylarını önlemek için rehberlik servislerinin aktif kullanımı, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve disiplin süreçlerinin kararlılıkla uygulanması gerekir. Öğrencilere yönelik çatışma çözme eğitimleri verilmesi ve öğretmenlerin mesleki güvenliğinin yasal mevzuatla tam olarak güvence altına alınması şiddeti azaltan en temel adımlardır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eğitimde aile ve okul arasındaki iletişim kopukluğu nasıl giderilir?
Aile ve okul arasındaki iletişim kopukluğunu gidermek için düzenli veli bilgilendirme toplantıları yapılmalı ve dijital platformlar üzerinden şeffaf bir iletişim ağı kurulmalıdır. Okul yönetimi, öğretmen ve aile arasında karşılıklı saygıya dayalı bir iş birliği protokolü oluşturularak öğrencinin akademik ve sosyal gelişimi ortak bir sorumluluk bilinciyle takip edilmelidir.
Öğretmenlerin mesleki itibarını korumak için neler yapılmalıdır?
Öğretmenlerin mesleki itibarını korumak için öğretmenlik meslek kanununun eğitimcileri fiziksel ve psikolojik şiddete karşı tam koruyacak şekilde düzenlenmesi esastır. Toplum nezdinde öğretmene verilen değerin artırılması adına kamu spotları ve eğitim politikalarıyla mesleğin saygınlığı vurgulanmalı, yaşanan şiddet olaylarına karşı sıfır tolerans politikası uygulanmalıdır.
Okul ortamında disiplin sorunları ile nasıl başa çıkılır?
Okul ortamındaki disiplin sorunlarıyla başa çıkmak için öncelikle sorunun kaynağına inen objektif bir gözlem süreci yürütülmelidir. Rehberlik servislerinin vaka analizi yaparak öğrenciye özel destek planı hazırlaması, gerekli durumlarda aile ile iş birliği yapılması ve okul disiplin yönetmeliğinin okulun huzurunu bozmayacak şekilde net bir biçimde uygulanması önemlidir.
Çocuğun eğitim sürecinde öğretmenin rolü nedir?
Öğretmen, çocuğun eğitim sürecinde akademik bilginin aktarıcısı olmanın yanı sıra karakter gelişimini destekleyen ikinci bir ebeveyn rolündedir. Öğrencinin sosyal becerilerini geliştiren, ona rol model olan ve problem çözme yeteneği kazandıran öğretmen, toplumun gelecekteki nitelikli bireylerinin yetişmesinde temel yapı taşı görevi görür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 604 göst.
8 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Miracin annesi (229 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 1,093 göst.
8 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Tulay. 123 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 415 göst.
12 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Emine S (39,683 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 854 göst.