0 oy
266 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (3,954 puan) tarafından

Ev işlerinde motivasyonunu kaybettim kızlar 🫤 2 haftadır günü bitirecek kadar önemli işleri yapıyorum. Şimdide bahar yorgunluğunu bahane ettim.☺️ Daha önce günlük temizlik programım vardı, seve seve yapıyordum. Ramaznla ipin ucu bir kaçtı ki sormayın 🤦🏻‍♀️ sürekli uyumak istiyorum. Bu arada motivasyon kendi kendine geri gelmiyormuş. Yaptıkça motive olunuyormuş, bu bilgide belki lazım olur sizede 😅 siz ne durumdasınız bu aralar

16 Cevaplar

0 oy
önce (1,210 puan) tarafından

Bende zoraki yapiyorum ama benim enerjimi eşim dusuruyor 

önce (3,954 puan) tarafından

Bir başkası da etkiliyor evet, inşallah geçer 

-Reklam-
0 oy
önce (26,706 puan) tarafından

Ben  1 hafta üstten üstten zoraki yapiyorum  

Ve birden hic planda yokken enn derinlere inerek yapiyorum bir gün. Sonra da bittikten sonra ben hic temizlik havamda degildim noldu bana diyorum hshfhdh.

Ramazandan spnra 2 kere yaptım derin temizligi . 

Ama inan benimde halim olmuyor günlük yapmaya .

Ramazan ayındaki uyku düzeniyle mi alakalı bilemiyorum bende.

0 oy
önce (6,928 puan) tarafından

Aynı aynııı senin durumdayım. Beni motive uyku düzenim bozulduğu için gitti

12 de yat 4 de kalk sonra 8.30 da tekrar yat 12 de kalk

Sabah yatmazsam kendime gelemiyorum. 

Öğleden sonra da günü birlik işleri yap sonra iftar hazırlığa gec. 

Bende öyleyim, bu beni mutsuz etmeye başladı. Biraz daha cabalamaya gayret edicem inşallah 

0 oy
önce (11,614 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Dün iftarda ilaç içtim dokundu galiba 17 saat uyumuşum saat 11 de mıy mıy kalktım bu iş böyle olmaz diyip  kendimi gazladım sonuç bu heryeri kaldırdım az kaldı sonrada bakım yapcam kendime sonrada yemek maşallah bana 🙄🤣🤣🤣

Maşallah bir yerden başladı mı gerisi geliyor zaten. Ben de başlıyorum şimdi süpürgeye😏

önce (11,614 puan) tarafından

Hadi hadi kalk akşam olduu 

😂😂😂 bitti, yemek yapma zamanı şimdi 

0 oy
önce (352 puan) tarafından

Bu ara bendede var o nedense kalkasom gelmiyor bı odaya başlıyorum tamamen bitmiyor..

Hiç değilse başlıyorsun canım☺️

0 oy
önce (531 puan) tarafından

Ben normalde temizlik konusunda kafayı kırmış biri olarak bu Ramazan ayında sadece günlük yapıcam diye niyetimi aldım derin temizliğe girmiyorum temizlik imandan titizlik şeytandanmış yani ne zaman kuran vs okuyum desem anaa evde orası burası gözüme batıyor ben temizliğe bir başladım mı zaten ooh ohh ibadete gücüm kalmıyor o yüzden hiç yoramam kendimi bırakıyorum evi oo çocuğum da bi güzel dağıtıyor ki sorma 12de çıkıp eve 4de geliyorum 1 saat üstten topluyorum yemek yoksa yemek yapıyorum zaten iftar oluyor

Temizlik konusunda takıntım kendimle alakalı değil ,aslında benim gözüme pis geldiği için değil de, başkalarına karşı o şekilde görülmek istemiyorum. Tabii ki düzeni seviyorum ama iki çocukla ve Ramazan ayında gerçekten zor oluyor. Gelen  laf eder diye  diye kendimi zorluyorum.

önce (531 puan) tarafından

Benimki tamamiyle kendimle alakalı ya yoksa ben zerre umursamam kim ne der ne demez 

O seviyeyede geleceğiz inşallah 😅

0 oy
önce (164,355 puan) tarafından

ben duzelmem ikizler burcuyum 🤣

Ah keşke benim de burcumun bana bir katkısı olsa oğlak burcuyum 😂

0 oy
önce (39 puan) tarafından

Yarın davet var o yüzden mutfaktan toplayıp supurmeye başladım salonu topladım içeriler vestiyer vs yarına tuvalet banyo toz alma kalicak.  Evden tasinicam o yüzden hiç mi hiç içim istemiyor yeni evime yaparım nasılsa cikacam diyorum ne zaman çıkacağım da belli değil evimi bi değiştirsem rahatlayacam amaaaa ama ne zamann inşallah bayram onu olur diyorum 

Daha yeni annemin evini taşıdık Ramazan Ramazan Allah yardım etsin, taşımak çok zor. Gözünü korkutmak gibi olmasın ama yani inşallah yardım edecek kimseler vardır

0 oy
önce (1,330 puan) tarafından

Hayatım boyunca kendimi hiç bu kadar yorgun hissetmemiştim 8 aydır ne uyku var ne oturmak ne de dinlenmek hiçbir şey yok gece en en erken 1 buçuk 2 gibi başım yastığa değiyor bebeğim sürekli uyanıyor uyumak nedir bilmiyorum saat 4 e sahura kalkıyorum ezana kadar anca yetişiyor yapıyorum sahurumu yatmaya gidiyorum saat 6 buçuk olmuş oluyor tam yatayım derken saat 8 bebeğim ayakta uyumuyor bı daha kaldır kahvaltısını üstü başı banyosu derken saat 10 -11 i buluyor yatırıyorum büyük kızıma sıra geliyor kahvaltısı üstü başı banyosu derken saat 1 olmuş oluyor apar topar evi topla temizle bu arada bebeğim kaç defa emmek için kalkmış oluyor bile neyse ev işi anca üsten temizlik yetişiyor sıra iftar hazırlığına geliyor arada çocukların yemesi içmesi uykuları da var tabi iftar hazırlığı kıl payı bitiyor iftardan sonra anca bı bardak çay o da aykata gide gele sonra saat olmuş 10 tekrar cocukalrin usti başı yemeği uyku vakti onlar uyudumu mutfağı koşarım rutinim böyle😅

İstesemde motivemi kaybedemiyorum 🫠

Allah yardımcın olsun, bebek olunca daha zor oluyor, dinlenmek. Benimki 19 aylık, diş vs olunca çok zorlanıyorum Bir de kan değerlerine baktıracağım ben

önce (1,330 puan) tarafından

Aynen dış zaten başlı başına dert yeni 5 gün falan oldu alttan iki tane çıktı şükür bayramdan sonra kan tahlilleri 9 aylık aşı falan var bide 

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🤲 

0 oy
önce (965 puan) tarafından

O hepimizde var evde işler yığınla ama halim yok ramazandan dolayı galiba

Galiba öyle 

0 oy
önce (4,279 puan) tarafından

Eşim evde oldugu ıcın pay edıp beraber yapıyoz yoksa beımde hıc takatim yok kolum kalkmıyor :/

Eş desteği bulunmaz bir nimet. Bulunamıyor şu sıralar 🤭

0 oy
önce (1,041 puan) tarafından

Kaybolan motivasyonu geri kazanmak ya da eskisi kadar kazanmak imkansız. Bedensel ve mental yorgunluk zihin dağınıklığına, zihin dağınıklığı ise dış dünyadaki yaşamımıza yansıyor maalesef. Biz iyi olmaya çalışalım da ev mev çok fevkalade olmasa da olur. Simetrik derecede ev temizliği ve düzenine takık biri olarak ben böyle düşünür hale geldim. 

Olgunlaşma mi alışmami, mecburiyet mi bacım 😅 tüm analar aynıymışiz bu aralar

0 oy
önce (409 puan) tarafından

Ben de benzer durumdayim gece ayri kalk sabah ayri kalk cocuk hazirla yemek hazirla kucuk cocukla ugras et ne temizlige ne ise istegim yok mecburi yapilmasi gerektigi kadar yapiyorum 

Sanırım hepimizi uykusuzluk vurmuş 😴

0 oy
önce (726 puan) tarafından

AAksam 11 yat geri 4 kalk 

Geri yat 7 de kalk geri uyuma yok. 

Ve sabaha kadar uyymayan bebek var okula gisen cocum var yemek secen es var

Beterin beteri varmış canım Allah'tan benim büyük çocuğum daha okula gitmiyor. Ramazan'ı yarıladık bakalım ,Ramazan'dan sonra neyi bahane edeceğim

0 oy
önce (1,845 puan) tarafından

Valla bu aralar evi protesto ediyorum eski bina dökülüyor artık eşime tadilat yapalım dedim tamam dedi ama tık yok bende temizlik yapmayı bıraktım hatta bahar temizliği bayram temizliği bile yapmayı düşünmüyorum ama bakalım son anda temizlik perileri gelmezse öyle kalacak üstten bir süpürge tamamdır 

Biz kiracıyız bizimki de dökülüyor bayramdan sonra bakacakmış ev sahibi. Eski evde çok kötü oluyor ya temizlik bile belli olmuyor zaten.

önce (1,845 puan) tarafından

Kira değil işte ha diyince çıkamıyoruz daha doğrusu müteahhit istiyor anlaşmaya gidilmiyor yoksa çıkacaktım 

0 oy
önce (3,976 puan) tarafından

Bence bizim ki artık bahar yorgunluğu,Ramazan yorgunluğunu geçti. İnsanlar yordu bizi. Hele bide şimdi katili ,sapığı,canisi derken ruhumuz iyice ağırlaştı. Gün geçmiyor ki kötü habersiz bir günümüz olsun. Hayata karşı kendi kendimizi bile motive edemiyoruz. Öyle yaprakları dolduruyoruz sadece

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 494 göst.
21 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Nagihanç (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 339 göst.
0 oy
5 cevap 401 göst.
16 Eylül 2024 Diğer kategorisinde 2801 (888 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 1,199 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Prensesp (10,254 puan) tarafından soruldu