Sahurda ne yesem daha tok tutar?

0 oy
629 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (5,518 puan) tarafından

Sahurda ne yapıyorsunuz hanımlar 😊 hep iftar soruluyor, bir kere sahur sorusu gördüm birde ben açayım dedim 😀

18 Cevaplar

0 oy
(819 puan) tarafından

Sahur yapmayan ben 😀 

Ama bu sene cok gordum sahur yapmayan 😀

(5,518 puan) tarafından

Hiç bir zaman sahursuz tutmayı göze alamadım maşallah sana 😊 bizde 1-2 arası yiyip yatıyoruz uyuyup uyanınca apt.al gibi oluyorum. Geçen sabah niyet edeceğim yerde iftar duası okudum 😄

(819 puan) tarafından

Gecen 1 gun babamlarda sahur yaptım halbuki ilk gun kaldırdıklarında ben sahursuz tutuyorum demıstım ıkıncı gun dayanamayıp yedım :) ogun tansiyonum fırladı gun boyu geberıyordum sjsjs

(5,518 puan) tarafından

Aaa kötü olmuş seninki kalksanda yeme su içip yat sadece 

(819 puan) tarafından

Sahursuz rahatım sadece su ıcıyorum gece kalktıktan ıcıyorum ne olur olmaz dıye ezandan 15 dakıka onceyr alarm kuruyorum su ıcıyorum :)

Bakıyorum basım ağrıyorsa bırde agrı kesıcı ıcıyorum yatıyorum sjsjs

(5,518 puan) tarafından

Herkesin bünyesi bir değil işte 😊 gece yemek sana dokunuyor demek ki Rabbim kolaylık veriyor tutana. Normal zamanda olsa acıkıyorum 3 gibi filan bebeğim çok emiyor çünkü ama oruçta rahatım şükür. 

-Reklam-
0 oy
(1,932 puan) tarafından

Sahura kalkamıyorum geç yatıyorum zaten 1 2 de atıştırıp uyuyorum

(5,518 puan) tarafından

Bizde birkaç gün kalktık baktık olmuyor yiyip yatıyoruz artık 1 2 gibi😀

0 oy
(9,023 puan) tarafından

Ben suan tatılım ama kahvaltı yapıyorum yumurta peynır zeytın falan 1 meyve 1tk tahın diyetteyım cunku aynı zamanda

(5,518 puan) tarafından

Ramazan da  diyet zor olmuyor mu bizde çoğunluk kahvaltı yapıyoruz bazen de bulgur pilavı yiyoruz tok tutuyor. 

(9,023 puan) tarafından

Yok canım rahat geciyor cok sükür zaten ögğnlerimi diyetisyen ayarliyor ama vucudumu kıtlıga sokmusum 3.1 kg verdım 14 gunde ödemim vardı gıtmıs hep ama vucudum strese girmiş porsiyonlarımı ayarlayamamısım dıyetısyenımın dedıgınden az yemıstım 

(5,518 puan) tarafından

Az yiyince çok kilo vereceğiz sanıyoruz aslında ama öyle olmuyor. Aç kaldıkça yediğimizi yağa döndürüyor dediğin gibi tehdit olarak görüyor açlığı

(9,023 puan) tarafından

Aynen canım strese sokmusum kendımı bırseye mı sınirlendin üzuldun dedı dırek bana az yememek lazım 

0 oy
tarafından

Kendime 2 haşlanmış bir kase yoğurt çay çocuklara hemen hemen her gün pankek yanına kahvaltılık çeşitleri aradada pastaneye gidiyorum poğaça simit börek alıyorum yesinler diye ama diyette olmasaydım hamur işi çok yapar yerdim yaaa

(5,518 puan) tarafından

Pastane ürünleri midenizi yakmıyor mu çok yağlı oluyor ya benim oruç tutmasam bile midemi yakıyor 

0 oy
(3,600 puan) tarafından

Çörek tost pattes kızartması falan yapıyorum 

(5,518 puan) tarafından

Afiyet olsun canım ben daha hiç patates kızartmadım içimi yakar belki diye 

0 oy
(10,000 puan) tarafından

Ben dün yufka çıkardım ama sahurda uykuda kaldım 😂 ve yufkam hep parçalanıyor tepsi böreği yapacam ama onu da çok sık yapmıyorum güzel olur mu kararsızım bende genel olarak ağır yiyemiyorum ya iki dilim tam buğday ekmeği ile tost yada yulaf tost yiyorum sahurda sadece

(5,518 puan) tarafından

Aaa geçen bende az kalsın uyuyormusum telefon kucağımda alarm çalıyor hiç üstüme almıyorum 😄 sonra da yiyip yatmaya karar verdik 😀

0 oy
(734 puan) tarafından

Oruç tutamıyorum bebeğim küçük dye 

Eşim için kalkyrm kahvaltlk hazırlıyorum çoğunlukla sofrasını kurup geri yatağa koşuyorum 

Eşimde toplayıp direk işe gidiyor 

Uykum yoksa oturup çay tatlı vs yiyip iciyrm bazn

(5,518 puan) tarafından

Geçen sene bende tutamıyordum. Bu sene başladım çok şükür. Bebeğim büyüdü emziriyorum ama etkilemiyor. O kadar. 

(734 puan) tarafından

Ek gıda sürecinde olsak tutardm 

Daha Yeni 4 aylık oldu hatta bazen günde 1-2 defa mama da destek veriyrm , oruç tutsam hepten sütüm kesilir dye korkudan tutamadım 

İnş seneye bana da nasip olur .

(5,518 puan) tarafından

Yok senin bebeğin küçük tutamazsın. Emziren insanın kaloriye ve suya ihtiyacı var. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bugünler de geçiyor. Nasipte varsa daha çok oruç tutarız ama bebelerimiz anne sütünü sınırlı bir süre alabiliyor. Benimki 18 aylık dana oldu 😄

0 oy
(8,905 puan) tarafından

İftarda ekmekler hep kalıyor birikti tost yapayım bugün die niyet aldım. 

Yumurta tahinli pide bazlama tavada börek değişimli yapıyorum 

(5,518 puan) tarafından

Afiyet olsun bizde geçen yaptık tost. Her gün aynı şeyi yemek sıkıyor insanı değişikte her zaman aklına gelmiyor

0 oy
(4,913 puan) tarafından

Bacım sahuru zor yapıyoz özel bişi hazırlamak şurda dursun 😅 biz kahvaltı tarzı yiyoruz genelde 2 haşlanmış yumurta peynir zeytin bitti ☺️☺️

(5,518 puan) tarafından

Bizde çoğunluk öyle yapıyoruz. Bugün canı paçanga böreği istedi eşimin onu yaptım. 

(4,913 puan) tarafından

Ellerine sağlık canım afiyet olsun 🤲❤️

0 oy
(353 puan) tarafından

Hergün hamur işi börek poğaça kete yaptım dün bugün de baklavalık yufkadan börek yapcam çıtır çıtır çok güzel oluyo

(5,518 puan) tarafından

Afiyet olsun. Ben hiç hamur işi yapmadım daha bir bugün canı paçanga böreği istemiş onu yaptım. 

0 oy
(30,967 puan) tarafından

Tost ve yumurta da 15. Gündeyim 😂

(5,518 puan) tarafından

Bana kalsa ekmek peynir yer giderim ama eşim değişik şeyler de istiyor bugün paçanga böreği istedi 😀

(30,967 puan) tarafından

Biz uyuşuk bir çiftiz gözümüz zor açılıyor zaten hiç o ise giremem onu bende çok sever ve yaparım ama sahura ağır gelmez mi midem yanar susarım diye yiyemem ben onu 

(5,518 puan) tarafından

İstedi yaptım ilk defa bakalım göreceğiz bugün etkisini 😀 şuanlık artı bir susuzluk yok aynı derecede susuzum

0 oy
(7,131 puan) tarafından

Gece gece poğaça yapıyorum ve çok uykum var 

:(((

(5,518 puan) tarafından

Ayy kolay gelsinn canım. Eşimde paçanga böreği istedi iki yufkadan onu yaptım kizartttim yedik şükür uyuyacağım birazdan. 

(7,131 puan) tarafından

Tesekkur ederim kuzum :))

sizede Afiyet olsun canım ellerine saglik

0 oy
(34,368 puan) tarafından

Kahvaltılık hazırlıyorum ve Ramazan boyunca vazgeçilmez olan yumurta haşlıyorum 😂 

(5,518 puan) tarafından
+1

Çoğunlukla bizde kahvaltı hazırlıyoruz 😀 bazen patateste hasliyorum.

0 oy
(804 puan) tarafından

Kahvaltılık hazırlıyorum ekstradan milföy , börek , fırında yada kizartma patates. Bana kalırsa sadece kahvaltılık ile idare edecem ama bizimkiler kahvaltılık ile doymuyorlar mecbur her sahurda bir şeyler yapıyorum.

(5,518 puan) tarafından

Bizde cogunluk kahvaltı haşlanmış yumurta patates filan yiyoruz 😊

0 oy
(39,635 puan) tarafından

Sahura kalkmaya bile üşeniyorum zar zor kalkıyorum bir de üstüne kalkıp çeşit çeşit şeyler yapamam valla. Ben tatildeyim ona rağmen eşim için kalkıyorum bazen haşlanmış, bazen kızarmış, bazen menemen bazen de sucuklu yumurta yaparım eşim için. Ben kendim için yaparsam ya haşlanmış ya da kaşarlı gözleme yaparım. Yanlarına zeytin peynir çay yoğurt vs.

(5,518 puan) tarafından

Bizde öyle bende tutmadığım zaman eşim için kalkıp hazırlıyordum. Ama artık yiyip yatıyoruz biz uyu uyan zor oluyor

(39,635 puan) tarafından

Yiyip yatarsak erken yemiş oluruz. Bir de namaz için yine kalkmış olacaz zaten. O yüzden imsaktan 1 saat önce hazırlayıp yiyoruz o saate kadar namaz vakti de girmiş oluyor. Namaz kılıp uyuyoruz 

0 oy
(1,284 puan) tarafından

Kahvaltılık başkada bişey yok ☺️

(5,518 puan) tarafından

Afiyet olsun😊

0 oy
(42,312 puan) tarafından

Eşim hazırlıyor kendine ben o arada çocukla uğraşıyo oluyorum kahvaltılık hazırlıyor yumurta pişiriyor falan işte 

(5,518 puan) tarafından

Ne güzel eşin hazırlıyor bizimki bir kere tost yaptı o kadar diğer günler hep ben hazırlıyorum. Bazen kızım uyanırsa Ocak'ta birşey olursa bakıyor yanmasın diye Allâh razı olsun 😄 gerçi bizimki hazırlayınca benim iş ikiye üçe katlanıyor çünkü her yer kirleniyor. 😄 geçen akşam bir tavuk sote yaptı eyvahh eyvahh ocak hep yağ oldu 😄

(42,312 puan) tarafından

Benimki de mutfağın içinden geçiyor ama napim en azından hazırlıyor diye ses etmiyorum 😁

(5,518 puan) tarafından

Aynen bende hazırladığı zaman hiç ses etmiyorum 😀 birşey desem küser hiç hazırlamaz 😄

0 oy
(9,075 puan) tarafından

Ben iki adet haşlanmış yumurta roka iki adet zeytin 1 bardak çay içiyorum ekmek yemiyorum kızıma da krep ve patates kızartması süt yapıyorum  eşimde sadece bir adet haşlanmış yumurta yer 

(5,518 puan) tarafından

Bizde çoğunlukla kahvaltı yapıyoruz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sahurda tok tutan en iyi yiyecekler nelerdir?
Sahurda tok tutan en iyi yiyecekler arasında yumurta, yulaf ezmesi, lor peyniri ve tam buğday ekmeği bulunur. Bu besinler yüksek protein ve lif içerikleri sayesinde kan şekerini dengede tutarak uzun süre acıkmanızı engeller. Özellikle yumurta, anne sütünden sonraki en kaliteli protein kaynağı olarak uzun süre tokluk hissi sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sahurda susatmaması için nelere dikkat etmeliyim?
Sahurda susatmaması için tuzlu zeytin, salamura peynir, sucuk veya pastırma gibi aşırı tuzlu gıdalardan kaçınmanız gerekir. Bunun yerine bol su içeren salatalık, domates ve çiğ badem gibi yiyecekleri tercih etmelisiniz. Ayrıca sahurun hemen ardından çok fazla çay veya kahve tüketmek yerine, vücudun su dengesini korumak için oda sıcaklığında su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.
Sahur öğününü atlamak oruç tutarken neden zararlıdır?
Sahur öğününü atlamak, vücudun gün boyu ihtiyaç duyduğu enerjinin eksik kalmasına ve metabolizmanın yavaşlamasına yol açar. Sahur yapmak kan şekerinin gün içinde daha stabil kalmasını sağlar ve iftar vaktine kadar olan süreci daha zinde geçirmenize yardımcı olur. Öğünü atlayanlarda gün içinde halsizlik, baş ağrısı ve aşırı yorgunluk gibi belirtiler daha sık görülür.
Sahurda hafif ve sağlıklı neler yenebilir?
Sahurda hafif ve sağlıklı seçenekler olarak süt, yoğurt, lor peyniri, mevsim yeşillikleri ve haşlanmış yumurta gibi besinleri tercih edebilirsiniz. Yağlı hamur işleri ve kızartmalardan kaçınarak, mideyi yormayacak protein ve kalsiyum ağırlıklı bir menü oluşturmak en doğrusudur. Bir kase yoğurdun içine eklenen yulaf ve meyve parçaları da uzun süreli tokluk ve enerji sağlar.
Sahurda ne kadar su içmek idealdir?
Sahurda ideal su tüketimi yaklaşık 500-750 ml civarındadır ve bu miktarı sahur süresine yayarak içmek daha etkili sonuç verir. Tek seferde çok fazla su içmek yerine, sahura başlarken ve sahur bitiminde küçük porsiyonlar halinde tüketmek vücudun suyu daha iyi muhafaza etmesini sağlar. Günlük su ihtiyacınızın geri kalanını iftar ve iftar sonrası saatlere bölerek tamamlamanız önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 467 göst.
25 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,743 göst.
11 Temmuz 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Eda06 (3,740 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 485 göst.
8 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gammmze (1,328 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 450 göst.
28 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Summer00 (1,318 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,172 soru

24,640,003 cevap

365,739 kullanıcı

...