22 haftalık hamileyim, DMD taşıyıcısı olduğumu öğrendim ne yapmalıyım?

0 oy
1,377 göst.
Diğer kategorisinde (1,999 puan) tarafından

Selam kızlar genetik testim kötü çıktı dmd taşıyıcısıyım ve 22 haftalık hamileyim yarın Amniyosentez yapılıp bebekte olup olmadığına bakılacak dua eder misiniz bebeğimde çıkmasın sonuçlar 15 günde anca çıkar sonraki süreç nasıl olucak hiç bilmiyorum ama dmd çıkarsa bebegimde 10 11 yaşından sonra yürüyemeyecek yatağa bağımlı olucak maalesef tedavisi yok hastalığın ne yapıcam ne olucak bilmiyorum ama çok üzgünüm 

31 Cevaplar

0 oy
(10,446 puan) tarafından

İnşallah yoktur canım olursa da sana da bebeğine de eziyet ve sonu belli 

(1,999 puan) tarafından

İnşallah yoktur canım çok sagol

(133 puan) tarafından
+1

Rabbim bu mübarek ayda Allah Şafi ismi ile şifa versin abla büyüktür canım İnan ki Benim ağabeyimin bebeğine de çok şey söylediler doğduğunda Çok şükür hiçbir şey yok

(1,999 puan) tarafından

Amin canım umarım genetik test olduğu için kesin sonuç çıkacak bu beni korkutuyor maalesef 

(133 puan) tarafından
+1

Canım bir sürahi doldur sun Ya Şafi Ya Allah Okul Üfle sabah akşam iç ikinizi de inşallah Şifa olacak

(1,999 puan) tarafından

Tamam canım yapacağım çok sağol 

-Reklam-
0 oy
(9,321 puan) tarafından

Sende tasiyiciymissin belkide oda öyle olmak kötü dusunme

(1,999 puan) tarafından

Evet canım maalesef 

0 oy
(201 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım ne icin bu test gebeliktemi yapiliyor 

(1,999 puan) tarafından

Yok canım ailede varsa yaptırabiliyorsun

0 oy
(1,429 puan) tarafından

Hastalıgin ne olduğnu bilmiyordum araştırıp öğrendim. Rabbim inşallah o güzel yüreğinden gecen korkuyu uğratmasin. Dilerim inşallah hiçbir problem çıkmaz.Ramazan ayındayiz inşallah tertemiz sonuçlar alirsin. Allahim hamileliğine saglik sihhat ve mutlu haberler getirtsin guzel kardeşim. Sıkma o guzel yüreğini rabbim elbet yardimci olacaktir sana. 

(1,999 puan) tarafından

Allah razı olsun canım inşallah güzel haberler alırım 

0 oy
(371 puan) tarafından

Mübarek günlerdeyiz 

Bol bol sadaka çıkarın

Hatta her gün sadaka verin.

Evinizde bir sadaka kumbarası yapın 

Az da olsa her gün atın

Dualarım sizinle inşAllah sağlıklı sıhhatli eksiksiz noksansız kavuşursunuz

(1,999 puan) tarafından

Allah razı olsun canım veririz hergün inşallah 

0 oy
(311 puan) tarafından

Canım çok üzüldüm inşallah bebekte hiç böyle birşey çıkmaz Rabbim yardımcın olsun dualarım seninle olacak 

(1,999 puan) tarafından

Allah razı olsun canım inşallah 

0 oy
(4,468 puan) tarafından

Rabbim korktuğuna uğratmasın inşAllah cnm. Çok hevesliydin bu bebeğe. İnşAllah imtihanını kazanırsında , bu teyzelerine güzel haberi verirsin🤲🏻

(1,999 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun 2 hafta sonra güzel haberler veririm inşallah 

(4,468 puan) tarafından

Allahın izniyle 🤲🏻

0 oy
(5,833 puan) tarafından

Umarım umut verici haberler alırsınız. Allah korktuğunuza uğratmasın💙

(1,999 puan) tarafından

Amin canım inşallah 💙

0 oy
(461 puan) tarafından

Canım benim Şu ramazan Ayinin hürmetine dilerim Allah’tan bebeğin sağlıklıdır ve hiçbir şey çıkmaz aklıma her geldiğinde dua edeceğim sen de Yüreğini ferah tut😔🤲🏻🤲🏻

(1,999 puan) tarafından

Allah razı olsun canım ❤️

0 oy
(466 puan) tarafından

Of canım benim çok üzüldüm inşallah Allah'ın izniyle bebeğinde hiç birşey olmaz korkma Rabbim büyük 

(1,999 puan) tarafından

İnşallah canım inşallah Allah razı olsun 

0 oy
(7,991 puan) tarafından

Bnde  verdim çıkmış gtcem bklm ne diyecek 

image

Sanada çok geçmiş olsun cnm 

(1,999 puan) tarafından

Sağol canım benim inşallah seninki temizdir 

(7,991 puan) tarafından

İnşallah cnm 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

DMD taşıyıcısı olduğumu öğrendim, bebeğime geçme riski nedir?
DMD taşıyıcısı olan annelerin erkek çocuklarına hastalığı geçirme riski yüzde 50'dir. X kromozomuna bağlı çekinik bir geçiş gösteren bu hastalıkta, hamilelik döneminde yapılan genetik testler ve amniosentez ile bebeğin durumu kesin olarak belirlenebilmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Amniyosentez sonucu kaç günde çıkar ve süreç nasıl işler?
Amniyosentez sonuçlarının çıkma süresi laboratuvarın yoğunluğuna ve test yöntemine bağlı olarak genellikle 2 ile 3 hafta arasında değişmektedir. İşlem sonrası sonuçlar genetik uzmanları tarafından değerlendirilir ve aileye genetik danışmanlık hizmeti eşliğinde detaylı bilgi verilir.
DMD hastalığı nedir ve belirtileri ne zaman başlar?
Duchenne Musküler Distrofi (DMD), kasların zamanla zayıflamasına neden olan genetik bir hastalıktır. Belirtiler genellikle 3 ile 5 yaşları arasında ortaya çıkar; çocuklarda yürüme bozukluğu, sık düşme ve merdiven çıkmada zorlanma gibi ilk motor beceri kayıpları gözlemlenebilir.
22 haftalık hamilelikte amniosentez neden yapılır?
22 haftalık gebelikte amniosentez, bebekte genetik bir anomali olup olmadığını veya taşıyıcı anneden bebeğe bir hastalık geçişinin gerçekleşip gerçekleşmediğini netleştirmek için yapılır. Bu dönem, detaylı ultrason bulguları ile genetik test sonuçlarının karşılaştırmalı değerlendirilmesi için uygun bir zaman dilimidir.
DMD tanısı konulan çocuklarda tedavi seçenekleri nelerdir?
DMD'nin şu an için kesin bir tedavisi bulunmamakla birlikte, hastalığın ilerleyişini yavaşlatmaya yönelik destekleyici tedaviler uygulanmaktadır. Fizik tedavi, rehabilitasyon, kortikosteroid kullanımı ve güncel genetik araştırmalar, çocuğun yaşam kalitesini artırmak ve hareket kabiliyetini korumak için temel yöntemler arasındadır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 1,228 göst.
11 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Ayliz.0 (1,994 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 568 göst.
20 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Melek8663 (2,149 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 460 göst.
10 Şubat 2026 Diğer kategorisinde 2bebek1anneee (338 puan) tarafından soruldu
+5 oy
17 cevap 1,195 göst.