7 aylık bebeğim çok öksürüyor, ne yapmalıyım?

0 oy
326 göst.
Diğer kategorisinde (2,658 puan) tarafından

7 aylık kızım çok öksürüyor. Bir iki gündür hafifti öksürüğü bugün iyice çoğaldı. Burun akıntısı da var. Oksurunce 2-3 kere hapsiriyor. Çok uykusu var ama oksurmekten uyuyamiyor. Gündüz sağlık ocağına götürdüm sırtını dinlettim ciğerleri tertemiz dedi doktor ama öksürüğü beni korkutuyor. Röntgen de cekilmedi, çocuk doktoru randevusuna birkaç gün var. Ben evde ne yapabilirim? Hava yapıyorum, viks sürdüm dün akgunluk sakızı da yaptım, az önce basucuna soğan kestim karanfil batırdım. Başka ne yapabilirim? Oksurmekten uyuyamiyor yavrum

8 Cevaplar

0 oy
(6,028 puan) tarafından

Odasını nemlendirin mutlaka. Öksürük krizlerinde en iyi çözüm camı açıp temiz hava alması,hemen kesiyor. Başının altına hafif yüksek yastık da koyabilirsin. Başının yüksekte kalması da yararlı olur. 

-Reklam-
0 oy
(2,607 puan) tarafından

Oturur pozisyonda uyutmalisiniz gerekirse yanında destek olarak oturcaksiniz o şekilde durcaksiniz bu ciğerlerine inmesin...emziriyorsanız emzirceksinjz benim kuzum emerken kusup gene emerdi..burnunu açık tutun çok önemli birde yikanmamis yün olmalı göğsüne ve sırtına dönüşümlü koymalısınız birşey yemesi için zorlama yok sıvı besleyin çorba türü birde bol su inşallah iyileşir yavrucak 

0 oy
(10,120 puan) tarafından

Ben hep cocukalrima zeytinyağı pekmez veririm ikisi de organik köyümüzden öksürüğü yumuşatır hemen

0 oy
(4,557 puan) tarafından

Genizi akıyor olabilir mi ? Serumla burnunu yıkasan 

0 oy
(852 puan) tarafından

Salgın var sanırım canım benim kızım 18 aylık oda öyleydi baktım iyice tıkanıyor acile götürdüm röntgen çekti ilaç verdiler hava verdiler cigerlerine inmemiş iyiki evde buhar vermişsin dedi ama dahaherşeyi kullanmama ragmen tam anlamıyla atamadı yavrumun cigerleri çıkcaktı öksürmekten birde kusuyordu hiç bişi yiyip içmedi kusmaktan bogazları tahriş olmuştu bence sende bir acile göster cigerlerine falan inmesin Allah korusun

(2,658 puan) tarafından

Rsv olmuş maalesef salgın varmış 

0 oy
(2,260 puan) tarafından

Benimde kızım 7 aylık öksürüyor burun akıntısı ve tıkanıklığı var dün acile gittik bir takviye edici verdi öksürük ve balgam için onun dışında göğsüne zeytinyağı sürüp üzerine atlet giydiriyorum ve atletin üzerine de buz dolabı poşeti koyup kıyafetini giydirdim çok rahatlatıyor tavsiye ederim iki ay önce de yine böyleydi bu yöntemi denedim iki günde geçti şükür inşallah şimdi de hemen geçer 

(2,658 puan) tarafından

Rsv virüsü kapmis maalesef kızım 🥹 salgın varmış siz de dikkatli olun belki sizin de öyle olabilir 

(2,260 puan) tarafından

Maalesef bizde bu belirtileri yaşıyoruz ailecek yine düştük 

(2,658 puan) tarafından

Size de geçmiş olsun. Uyurken de çok inliyor kızım 

(2,260 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim sizede cok çok geçmiş olsun benim kızım fazla inlemiyor ama çok öksürüyor ve burnu tıkanıyor 

0 oy
(5,658 puan) tarafından

Mutlaka burnunu serum fizyolojik ile yikama yapin az bir sümük bile buna sebep olabilir. Emziriyorsaniz 2 dis sarimsagi minik minik doğrayıp bal limonla karıştırıp yutun bol bol bol emzirir cok cok minik doğrayıp yogurduna karıştırarak bebeginize de verebilirsiniz. Mutlaka yelek giydirin bir de odasının camı az da olsa acik olsun nemli olmasi lazim havanın kuru hava cok kotu yapiyor

(250 puan) tarafından

Siz virüs olduğunu nasıl tahmin edebildiniz benim aklıma hiç gelmedi daha doğrusu ne olduğunu bile bilmem iyi yakalamışsınız gerçekten Allah size de şifa versin 

(2,658 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Ben devletin Hastanesi'ne güvenmiyorum o yüzden antibiyotik verdikleri zaman tek doktorla yetinmiyorum. 2 ay önce de kızlarım influenza olmuştu. Yine devlete götürdüm antibiyotik verdiler ama ateş düşürücülere dirençli bir ateş olunca onu da tahmin edip direkt influenza ilacı başlattım test yapmadan. Kızımın arkadaşına da test yaptılar onda influenza çıkmış demekki benim kızım da ifluenzaymis. Ama ona antibiyotik verdikleri için çok zor atlatmisti benim kızım çok şükür o zaman 3 gün ateşle geçirdi gitti hastalığı

(2,658 puan) tarafından

Ama bulunduğum yerde özel hastane yok. Özel klinik var orda da röntgen,tahlil falan yok o yüzden mecbur devlete götürüp tahlil,röntgen yaptırıp sonra özele götürüyorum. 

(250 puan) tarafından

Anladım çok iyi anlatmışsınız teşekkür ederim 

(2,658 puan) tarafından

Rica ederim geçmiş olsun 

0 oy
(250 puan) tarafından

Doktor nasıl bir tedavi verdi size lütfen cevaplar mısınız benim 6 aylık bebeğim de bu halde 2 haftadır beş keredir doktora gidiyorum ya

(250 puan) tarafından

Ben şu an enfluvir şurup veriyorum ve ventosal buhar veriyorum 

(2,658 puan) tarafından

Enfluvir influenza ilacı geçmiş olsun biran önce iyilesir inşallah 

(250 puan) tarafından

Enfluvir kullanılmamalı mı diyorsunuz yani 

(2,658 puan) tarafından

Enfluvir influenza ise ilk 2 gün ateslendiginde kullanilirsa fayda eder ateş düştükten hastalık ilerledikten sonra kullanilmaz. İlerlediyse antibiyotik kullanılır yani tedavi geç kaldıysa 

(250 puan) tarafından

Anladım çok teşekkür ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

7 aylık bebeğim öksürükten uyuyamıyor ne yapabilirim?
Bebeklerde gece öksürüğünü rahatlatmak için oda nemini artırmak, başını hafifçe yükselterek uyutmak ve bol sıvı almasını sağlamak en etkili yöntemlerdir. Doktorunuz önermedikçe ev yapımı karışımlar veya ilaçlar kullanmamalı, uyku kalitesini artırmak için odanın ısısını 20-22 derece aralığında tutmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde ciğerleri temiz çıkan öksürük neden olur?
Ciğerleri temiz olan bebeklerdeki öksürük genellikle üst solunum yolu enfeksiyonu, burun akıntısının genize akması veya oda havasının kuruluğu gibi nedenlerden kaynaklanır. Doktorunuz tarafından dinleme yapıldıysa ve temiz çıktıysa bu durum genellikle akciğer enfeksiyonu olmadığını gösterir ancak takip edilmelidir.
7 aylık bebeğin burun akıntısı ve öksürüğü için evde nasıl önlem alınır?
Bebeklerde burun akıntısını gidermek için serum fizyolojik veya okyanus suyu ile burun temizliği yapmak, öksürüğün geniz akıntısı nedeniyle artmasını engeller. Gün içerisinde bebeğin bol su veya anne sütü tüketmesi balgamın yumuşamasına yardımcı olur, ancak kesinlikle hekim onayı olmadan ilaç uygulamayın.
Bebeklerde öksürük ne zaman doktora götürülmelidir?
Bebeğinizde yüksek ateş, hızlı veya hırıltılı nefes alma, beslenme reddi, dudaklarda morarma veya öksürüğün 3 günden uzun sürmesi durumunda mutlaka çocuk doktoruna tekrar başvurulmalıdır. Ciğerlerin temiz çıkması durumunda bile genel durumda kötüleşme yaşanıyorsa profesyonel tıbbi değerlendirme şarttır.
Bebeklerin odasına soğan veya karanfil koymak öksürüğe iyi gelir mi?
Soğan veya karanfil gibi geleneksel yöntemlerin bilimsel olarak kanıtlanmış bir tedavi edici etkisi bulunmamakla birlikte, bazı bebeklerde kokuları tahriş edici olabilir veya alerjik reaksiyon başlatabilir. Bebeklerde solunum yollarını rahatlatmak için bu tür yöntemler yerine oda nemini dengelemek ve burun temizliği yapmak çok daha güvenli ve etkili sonuçlar verir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 195 göst.
13 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Defneee (1,343 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 483 göst.
25 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ZelihaAytac (1,319 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 253 göst.
23 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aşık û maşuk.. (2,374 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 286 göst.
7 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Merve.01 (213 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,056 soru

24,664,259 cevap

366,894 kullanıcı

...