Yamulan çantamı nasıl eski formuna getirebilirim?

0 oy
314 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (9,159 puan) tarafından

Kızlar çanta eski formuna nasıl gelir . İlk aldığım günler dik dururdu şimdi yamuldu gitti

image

image

6 Cevaplar

0 oy
(10,456 puan) tarafından

Dönmez sanırım 😕

(9,159 puan) tarafından

Hadi ya 🤦🏻‍♀️

-Reklam-
0 oy
(3,076 puan) tarafından

İçini bez çamaşır bişilerle doldur bir kaç gün öyle beklet düzelir bence

(9,159 puan) tarafından

Çoğu zmaan öyle dolu kalır içi. Biyerden geldiğimde unuturum boşaltmayı . Ama yok durmuyor 

(3,076 puan) tarafından

Öyle değil içine koyduklarınla ıyıce sıkıştırman lazım boşluk kalmadan aşişirmelisin anlayacağın. Düzelir öyle yaparsan.

0 oy
(3,364 puan) tarafından

İçine kıyafet koy bı kaç gün bekle düzelir biraz sıkıştırıp öyle köy dene belki işe yarar 

(9,159 puan) tarafından

Yok canım olmuyor çoğu zaman içi doludur zaten öylece kalır. Ama boşaltınca ymuluyor 

(3,364 puan) tarafından
+1

Biz yamuluyoruz akşama kadar çanta hak getire😂 ozaman 

(9,159 puan) tarafından
+1

Valla benim duruşta böyle çoğu zaman 😅

(3,364 puan) tarafından

Ben bugün zor iftar ettim saat 5 te yattik 8 geri kalk hastaneye git gel geri git akşamı zor ettim çantadan daha yamuktum🤭

0 oy
(6,028 puan) tarafından

Kalın karton mukavvalar var ya, onu kesip üzerine de yapışkanlı kağıt ya da kumaş geçirirsin, içine koyarsın dik durur. Başka türlüsü çok zor. 

(9,159 puan) tarafından

Evet mantıklı bu . Sert bişeyler koymam lazım 

(6,028 puan) tarafından

Çantanın 4 tarafına ince, sağlam çıta veya başka bir şey de koyabilirsin. İç taraftan astara dikersin, öyle de dik durur sanırım. 

0 oy
(7 puan) tarafından

Mukavva bırakabilirsin yada içerisine kare çanta kanvası koyabilirsin cnm

0 oy
(5,645 puan) tarafından

Çantacılarda içine kağıt basarlar ya yamulmasın diye. Kullanmadığın zamanlarda öyle yapsaydın yamulma olmazdı belki. Bundan sonra dene bakalım olacak mı. 

(9,159 puan) tarafından

Böyle olacağını bilemedim ya . Yoksa koyardım kağıt. 

(5,645 puan) tarafından

Bundan sonra koy işte daha kötü olmasın. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yamulan çanta eski formuna nasıl döndürülür?
Yamulan çantaları eski formuna döndürmek için çantanın içini havlu veya kağıtla iyice doldurarak şekil almasını sağlayıp birkaç gün bu şekilde bekletebilirsiniz. Çanta deri ise hafif ısıtılmış bir ortamda bekletmek formun daha hızlı düzelmesine yardımcı olur ancak doğrudan ısıdan kaçınmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çantaların dik durması için içine ne konulmalı?
Çantaların dik durmasını sağlamak için çanta dolgusu veya çanta düzenleyici (organizer) kullanabilirsiniz. Günlük kullanımda çanta içine yerleştirilen keçe düzenleyiciler, çantanın hem derli toplu kalmasını sağlar hem de yan duvarlarının zamanla bükülmesini engelleyerek formunu korur.
Deri çanta neden zamanla yamulur?
Deri çantalar yanlış saklama koşulları, boşken üzerine ağır eşya konulması veya sürekli tek taraflı asılarak muhafaza edilmesi nedeniyle zamanla yamulur. Çantayı boş bırakmak yerine içine şeklini koruyacak dolgular yerleştirmek ve dik bir şekilde saklamak form bozulmalarının en önemli önleyicisidir.
Çanta formunu korumak için nasıl saklanmalı?
Çantaları formunu koruyacak şekilde saklamak için mutlaka kendi toz torbalarında, dik bir pozisyonda ve içleri kağıtla desteklenmiş halde muhafaza etmelisiniz. Asla çantaları üst üste dizmeyin veya askıdan uzun süre boş bir şekilde asılı bırakmayın; bu durum askı bağlantı yerlerinin ve tabanın esnemesine yol açar.
Eskimiş ve formu bozulmuş çanta nasıl düzeltilir?
Formu bozulmuş bir çantayı düzeltmek için çantayı tamamen boşaltıp içini sıkıca temiz havlularla doldurarak 48 saat boyunca oda sıcaklığında bekletin. Eğer çanta kumaş ise hafif nemli bir bezle silip form vererek kurutmak, liflerin gevşeyip eski dik duruşuna kavuşmasını sağlayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 138 göst.
12 Mart 2022 Diğer kategorisinde prensesinannesii (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 516 göst.
6 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Premses (550 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 281 göst.
12 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 330 göst.