Görücü usulü evlendim, sevgiyle evlenmek nasıl bir duygu?

+1 oy
675 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,801 puan) tarafından

Hayırlı geceler ♥️ ben eşimle 2019 yılında görücü usulü evlendim. Çokta mutluyuz 2 tane kızımız var smdi sorum şu sevip evlenmek mi güzel görücü usulü evlenmek mi sevip evlenmeyi bilmiyorum eşimle biz yabanciyiz tavsiye üzerine tanışıp evlendik. Sevmek nasıl aynı evi paylaşınca çocuklarınızın olması nasıl bir duydu sadece merakımdan soruyorum..  

22 Cevaplar

0 oy
(2,039 puan) tarafından

degisen birsey yok. nasil yok? seversin ama yanlis birini asiri boktan bir evliligin olur. gorucu usulu hiriyle tanistirilirsin o kisi bakarsin duzgun efendi seni de el ustunde tutuo bundan iyi koca baba olur deyip evlenir mutlu olursun zamanla seversin zaten. yada cok digru tercih yapip dogru kisiyi sevip o kisi ile evlenirsin zaten tadindan yenmez bir durum olur

yani sevmek sevgili olduktan sonra evlenmekte degil isin sirri digru kisiyi sevmekte

(3,801 puan) tarafından

Anladım cñm çok sağolun 

(2,039 puan) tarafından

kor kutuk asik olarak yanlis bir kisiyi sevip evlenip hayatimi karartacagima beni el ustunde tutacak bana koca aileme damat vocuklarima baba olabilecek bir eş tercih ettim zamanla sevdim . korkutuk asilmiyim hayir. olmak istermiyim korkütuk kimseye asik olmak istemem ben bu hakkimi 20 li yaslarin basinda kullandim yanlis tercihti yol verdim gtti. artik körkutuk asık oldugum degil benim degerimi bilen bir adamin yaninda yaşlanmak vok daha mantikli

(3,801 puan) tarafından

Haklısınız rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah 

-Reklam-
0 oy
(403 puan) tarafından

Yani ben severek evlendim 25 yıl oldu çok çok mutluyum maşallah diyim görücü usulü evlenseydim nasıl olurdu bilmiyorum ama zor olacağı kesindi tanımadığın biriyle aynı evi paylaşmak zor olmalı 

(2,039 puan) tarafından

görücu usulunden kasit eskisi gibi degilki. beni de kuzenimin arkadasi ile tanistirdilar . 2 sene sevgili olduk evlendik 25. ayda evdendik:) yani oyle tanimadan hoop diye evlenmiyodur heralde bu devirde insanlar

(403 puan) tarafından

Yaaa muhakkak öyledir ama bilmiyorum ben yapamazdim sanırım 

(8,648 puan) tarafından

Yok kız tanımadığın biri die korkutucu gelebiliyor dışardan ama sonuçta nişanlılık var orda sevgili gibi tanışıyorsun zaten. Ha ben rekor kırdım zaten 2 ay nişanlılık geçirdim hoppp evlendim . Zaten öncesindede sevdiğim biri olmayınca sevgililik nasıl bişey bilmiyorum. 

Şükür mutluyum bende . 16 yıl olmuş vay be

(3,801 puan) tarafından

Bende 9 ay kaldık nişanlı ne tanidiysak birbirimizi 😃 eşimden önce o da görücü usulüydu nişanlılık geçirdim yüzüğü attım snra eşim geldi dedi Hande tanıyana kadar konuşsun ben olayım veya bir baskasi olsun  snra 9 ayı zor tamamladik

0 oy
(1,328 puan) tarafından

Ben görücü usulü ile evlendim yabancıydık ikimzde eşim çok merhametli iyi beni sever bende onu ama annesine çok düşkün haddi hesabı yok düşkünlüğünün Birlik gittim sonra kendi evime çıkmak isteyince eşim gidiyorsan kapı orda annemi bırakmam dedi bekar iki görümcem bide kaynım olduğu halde sonralarda çocuğumuz oldu biraz değişti bi tık ama onlara olan bağımlılığı hiç bir zaman bitmedi annesi arkamdan hep fesatlığımı yapar hep laf sokar ama eşim ona yinede melek annem der yani anlayacağın sevgili olmak daha iyi enazindan huyunu suyunu çözüyorsun sevgili olsaydık eşimle ailesini tanıyınca büyük ihtimalle asla evlenmezdim hergün huzursuz edeceklerine ama işte görücü usulü kul kaderini yaşar bahtına ne çıkarsa cümlesine denkk

(2,039 puan) tarafından

olurmu gorucu usulu tanistin ettin. tamam . birlik gelmem ne munasebet ben evleniyorum niye milletin evine gidip yerleseyim bana ev kurulmali kari koca olarak yadamicakmiyix gotn yemiosa ev gecindirmeyi ev acmayi ozaman koynuna kadin almayacaksin diye dusunup soylemen gerekirdi bastan tanistigin kisiye . bu sekilde soylemesen bile evlenmesini biliosan ev acacan ki oturacaz niye birlik oturayimki diyebilirdin

(1,328 puan) tarafından

Ben doğuluyum belki az çok duymuşsundur okumayan kızları evlendirirler bizde sevgililik falan yok hele evlenene kadar telefon asla asla yok o yüzden mecburen görücü usulü her gelen eşşekte aynı ev dedi napim şimdi ben mecburdum geçinme şeysinden değil neymiş anne babasına onların bakması lazımmış ondan 

(1,328 puan) tarafından

Kayinpederim kaynımla duş sırasına bile girmişliğim var oysaki evim dayalı döşeliydi yani ev olmadığından değil ama mecbur kendi banyomda değil onların banyosunda duş almalıydim kendikime gitsem hemen eşime oo karın sanki bizden ayrı gayrı yaşmak istiyor derlerdi ah ah neler varda neyse....

(3,801 puan) tarafından

Yorumları okudum Rabbim yardımcınız olsun 

(2,039 puan) tarafından

allah yardimcin ilsun gercekten zor

0 oy
(4,344 puan) tarafından

Bence mantık evliliği. Severek evlenmek resmen bu reklamdaki gibi. En başta herşey toz pembe.. Zamanla işin rengi değişiyor. Ama mantık öyle değil. 

Severek evlendim. Ama en başından beri mantık evliliği yapmak isterdim, o niyetle başladım ama kendimi kandırmışım 🧐

(4,344 puan) tarafından
(2,039 puan) tarafından

koca bir sene biyunca sevmek mi insana haz verir sevilmekmi diye tartismistik universitede😂😂😂

kimisi derdiki  sevmek benim kendi hissim onu yasamak isterim . kimide derdiki sevilirsem daha haz almis hissederim. 

aslinda ikiside olsa tadindan yenmez muko iliski olur. ama kesinlikle mantik evliligi. sevip mutsuz olma riskini alacagima sevilir el ustunde tutulurum:) ben mantik evliligi yaptim yuzde 75 oraninda mantik  agir bastirdim 

(30,532 puan) tarafından

Çocukken çok severdim bu reklamı bence sevgi olmalı ama mantıksız gözü kara bir sevgi değil. Evlilik sevmeden çekilecek dert değil çünkü 

(4,344 puan) tarafından

İkinizde haklısınız kızlar ☺️ Birbalanannesi herkes iyi anlaştığı,mantığı yattığı insanı sever merak etme. Ten uyuşmasına inanarım elbet ama mantık olup da ten uyuşmayan duyduğum kadar sevipte ten uyuşmayan da var. O yüzden oyumu yine  mantıktan yana kullanırdım en başa dönebilseydik 🙂

0 oy
(310 puan) tarafından

Severek evlendim 7 yıl sevgililik 6.5 yıldır da evliyiz. Sevmediğim bir kişiyle aynı yatağa girme düşüncesi beni korkuturdu açıkçası. Bazı şeylerine de tahammül edemezdim herhalde. Ama karşındaki kişinin sana olan davranışı gösterdiği değer saygı anlayış da önemli bunları gören kadın zaten ister istemez sever kocasını diye düşünüyorum. Severek evlenmek evet çok önemli ama evlendikten sonra tanımak sevmek her şeyi ilk defa yapıyor olmak da güzeldir diye düşünüyorum. Tabi ki herkes için değil bu söylediklerim. Bazıları malesef eş olmayı beceremiyor. Kadın için de erkek için de söylüyorum bunları

0 oy
(5,237 puan) tarafından

Ne sekil olursa olsn farketmez önemli olan kafa dengi olmasi bi sebeple insanlar tanısıyor ruh uyumu ten uyumu yoksa rez

0 oy
(5,094 puan) tarafından

5 yıl sevgılı kalıp evlendık dıyeceklerım bu kadar…

(2,666 puan) tarafından

Beşikte mi başladı bu sevda bacım 🤭

(13,613 puan) tarafından

kız 5 yıla beşikte diyorsan bizimki portakalda vitamin oluyor 😂 

(5,094 puan) tarafından

Yok askım dırek anamin karnında basladı sjsjsj 🤣🤣 akraba degıl aynı sehır degıl ona ragmen ana karnında basladık sjsjsj 

(2,666 puan) tarafından

@honkiponkitoninok bacımız çok küçük ondan sjsjsj 

Kız aynı şehir değil akraba değil, sen bu herifi nerden buldun 🤭😁

0 oy
(2,911 puan) tarafından

Ben bekarken işten gelirken misirci bir abla vardı derdimi kızım sevdiğinle evlen çünkü sevildiğini asla bilemezsin 

Ha sevdigimimi aldım sevenimi aldım bilmiyorum 🤔

0 oy
(12,911 puan) tarafından

En saçma hikaye bende tanıştık 10 gin sonra sözlendik bizimde görücüydü

Pişman mısın desen evet küçüktüm cahildim asla aslaa bu şartlarda evlenmezdim 

0 oy
(30,532 puan) tarafından

Koca dediğin beyaz eşya gibi şans işidir iyi de çıkabilir kötü de sevgili olmanın avantajı oradaki şansı tanıyarak yükseltmek 

0 oy
(13,613 puan) tarafından

görücü usulü yapabilir miydim bilmiyorum ama önemli olan doğru kişi olması

seversen de görücü usulü de olsa o kişinin doğru kişi olması gerekiyor.

ben severek evlendim, çok şükür hiç pişmanlığım yok.

ama yanlış birini sevseydim sanırım hayat zindan olurdu. 

aynı şey görücü usulü için de geçerli, evlendikten sonra da sever bence eşini, sevmezse zaten yine o evlilik, evlilik olmaz. 

0 oy
(9,709 puan) tarafından

Görücü usulü benimmde ben de hep merak ederim severek olsa nasıl olurdu 🥲 kısmet 

0 oy
(27,712 puan) tarafından

Ben görücü usulünü hala çözemedim nasıl oluyor diye. Yani tanisiyorsunuz ama sevmeden mi iyi insan diye evleniyorsunuz sadece onu anlamadım aslında tam olarak. İnsan sevgi beslemedigi biriyle nasıl bir ömür boyu yasamayi goze ala bilir onunla aynı yatağa girer. Her ne kadar ilerde sevse bile bu bence sevgi degil mecburiyet olur . Bunu bir açıklayın bacım nasıl oluyor diye bana ahshhshs

Ben severek evlendim bana göre böyle olmalı 

(13,613 puan) tarafından

ayrılık konusunda ben de senin gibi düşünüyorum, sevgiliden amannnn deyip ayrılabiliyorsun yeri gelince kismeye de hesap vermezsin ama diğer türlü seni tanıştıranlara da hesap veriyorsun. 

küçük bir detayı beğenmediysen bile amaan  onda ne var canım, boşver falan deyip geri döndürmeye çalışılıyor. 

(27,712 puan) tarafından

Aynen böyle düşündüm. O yüzden umarim herkes kendisi bulup sevdigiyle evlenir☺️

(27,712 puan) tarafından

İşte sırf o açıklamayı vermemek adına çiftler bazen de bazı şeyleri istemeyerek kapata bilirler ayrılmayı secmezler . Bu da ilerde daha büyük sorunlar yaratır 

(422 puan) tarafından

Ben gorucu usulu evlendim ve bize ailelerimiz hep gonulsuz bir sey olmasin diye uyardilar nikah gunu bile sordular biz ikimiz de istedik oyle oldu. birimizin icine sinmeyen bir sey olsa ya cozum bulunacak ya ayrilik olacak yani zor degil ayrilmak da aslinda. Belki bazilarinda bu kadar rahat olmuyordur bilemem

(27,712 puan) tarafından

Dpgrudur canim muhakkak aileler farklilik gösterir 

0 oy
(9,357 puan) tarafından

Ben severek evlendim. Ama şimdi sizinki de görücü usulü olabilir fakat birbirinizle konuşup öyle karar vermişsinizdir

0 oy
(422 puan) tarafından

İkisi de iyi veya kotu cikabilir. Gorucu usulu evlendim ama tabi adami az cok taniyorsun tanima firsatin oluyor ona gore seciyorsun aslinda bununla tanismadan once bir sevdigim vardi ama bana uygun degildi sevgi evlenmek icin yetmiyor yine de denemek istiyordum. Sonra Mantikli olan neyse onu sectim. Pisman degilim aklim digerinde de kalmadi iyi ki evlenmemisim onunla bu daha iyi bnm icin mesela.

0 oy
(2,102 puan) tarafından

Ben görücü usulü evlendim ama sevdiğim kişiyle evlenmek isterdim beni seven çok oldu ama babam karşı sevgililik olaylarina o kişinin de başını yakmak istemedim evlenmek istemedim ama biliyorum ki o kişi benincok murlu ederdi . Babamın uygun gorduguyle evlenmeyi kabul ettim ama pişmanım tabiki babam öyle gezip tozdurmadi ben karşıyım öyle şeylere dedi sadece ya onlar bize geldi yada biz onlara gittik 5 dk mutfakta duracak eve gelince azar yiyiyordun ortalıkta uoktunuz ikimizde diye sadece 5 dk ben bulaşık yikarken yabima gelirdi hulerdik mutfakta sonra hemen giderdi içeriye ona bile müsade etmezdi babam . O yüzden ben eşimi tanıyamadım eşim çok agresif sinirli birisiymis gorunceler bile diyor kaslarının arasi hiç açılmazmis ergenlihinde bile eşimle sürekli tartışıyoruz katlanmak zor oluyo ama sevdigim biri olsaydi bence hayat daha da güzel gelirdi ondan bı parca dogurnak bile tatlı gelirdi insana . Görücü usulü evlenince evlendikten sonra tanıyorsun o kişiyi zorla sevmek zorunda kaliuorsun benim fikrim bu . Biz eşinle aynı evi paylaşan ev arkadaşı gibiyiz hiç evli karı koca tadı alamadım huyu çok değişik katlaniuorum öyle dövme sovme içki kumar karı kız olayı çok şükür yok ama ilgi alakası da hiç yok koca gibi oyunun başına oturur işten gelince acvkarnini doyurur bitti eve velince nogurdun der sadece onu kocalık sanıyor bence . Ben çocuklarım için yasiyorm katlaniuorum ama sevilmek gezmek tozmak ilgi hormek ister miydim hemde cokkkkkkkkkk

0 oy
(438 puan) tarafından

Severek evlendik 8 senemis dolmak üzere.. ve çok mutluyum iyiki kocam..❤️

0 oy
(557 puan) tarafından

seçerek isterdim ben 

0 oy
(672 puan) tarafından

Demin böyle bir post daha gördüm 

Oraya yazdım aynı şeyi burayada yazayım bari 

Bende esimle lisedeyken tanistim ve uzun zaman sonra evlendik 

Cevremdekilere pek tavsiye etmiyorum uzun kısa flört edip evlenmek bence ilerde sorunlu anlaşmazlık dolu evliliklerde sebebiyet verebiliyor tabi benim görüşüm ve gozlemledigim bu 

Bence görücü usulü evlenmek daha iyi bu şekil evlenen ciftler bence ilerde çok sorun yasamiyorlar

0 oy
(1,527 puan) tarafından

Ikisi de guzeldir eminim ama severek evliliklerin cogunda bi sorun var evlilik oncesi insanin gozune perde iniyo resmen olumsuz yonlerine odaklanamiyo ilerde sorun olur mu diye dusunemiyo kuzenim buyuk bi askla evlendi 8 sene sonra bosandi bin pisman ikisi de akli basinda meslek sahibi insanlar hani cocukca yapilmis bisey de degil ama bin pisman oldu gercekten bazen anlatiyo insan sok oluyo peki bastan bilmiyo muydun deyince biliyodum da yuruturum sandim diyo bu durumu yasayan o kadar cok ornek var ki gordugum sahit oldugum gorucu usulunde de hic tanimadan evleniyosun huyunu suyunu bilmiyosun aileler de cocuga degil aileye bakarak verirlerse vay haline yani herseyin sonu Allaha bagli severek olsun gorucu usulu olsun Rabbim hayirlisini nasip etsin inşallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Görücü usulü evlilik ile severek evlenmek arasındaki temel farklar nelerdir?
Görücü usulü evlilikte tanışma süreci ailelerin vesilesiyle gerçekleşirken, severek evlilikte bireyler kendi çabalarıyla birbirlerini tanıyarak süreç başlatırlar. Görücü usulünde evlilik sonrası ortak yaşamla birlikte duygusal bağın zamanla derinleşmesi beklenirken, severek evlenmede ise duygusal etkileşim evlilik öncesi temel motivasyonu oluşturur. Her iki yöntemde de evliliğin başarısı, eşlerin birbirine duyduğu saygıya ve ortak değerleri paylaşma becerisine dayanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Görücü usulü evlenenlerin evliliğe alışması nasıl gerçekleşir?
Görücü usulü evliliklerde eşler birbirini genellikle evlilik öncesinde kısıtlı sürelerde tanıdığı için, gerçek anlamda birleşme evlilik sonrası aynı evi paylaşmaya başladıklarında gerçekleşir. Bu süreçte eşlerin birbirlerinin alışkanlıklarına ve yaşam tarzlarına uyum sağlaması, sabırlı bir iletişimle ve karşılıklı anlayış geliştirerek zamanla mümkündür. 2019 yılından bu yana evli olan çiftlerin belirttiği üzere, zamanla kurulan bağ zaman geçtikçe sevgiye ve güvene dönüşür.
Sevgiyle evlenen çiftlerin evlilik hayatı görücü usulünden farkı nedir?
Sevgiyle evlenen çiftler, evlilik öncesi kurdukları duygusal bağ sayesinde ortak kararları daha aşina oldukları bir arkadaşlık temelinde alırlar. Aynı evi paylaşmak ve çocuk sahibi olmak gibi süreçlerde, duygusal yakınlıkları sayesinde birbirlerinin tepkilerini önceden tahmin edebilmeleri bir avantaj sağlar. Ancak her iki evlilik modelinde de zamanla yaşanan ortak sorunlar ve bunları çözme yöntemleri evliliğin kalitesini belirleyen en önemli faktörlerdir.
Çocuk sahibi olmak evlilikteki sevgi ve bağlılığı nasıl etkiler?
Çocuk sahibi olmak, eşlerin birbirine olan bağlılığını artıran ve sorumluluk paylaşımını beraberinde getiren oldukça dönüştürücü bir deneyimdir. Çocukların varlığı, eşlerin birbirlerine olan bakış açısını 'eş' olmaktan 'ebeveyn' olmaya evriltir ve bu durum genellikle ortak bir amaç etrafında kenetlenmeyi sağlar. Araştırmalar, çocuk sahibi olan çiftlerin birbirlerine olan duygusal desteğinin evliliğin sürdürülebilirliği açısından kritik bir rol oynadığını göstermektedir.
Mutlu bir evlilik için en önemli faktörler nelerdir?
Mutlu bir evliliğin temeli, yönteminden bağımsız olarak, eşlerin birbirlerine karşı gösterdiği şeffaf iletişim, koşulsuz güven ve karşılıklı saygıdır. Çiftlerin zorluklar karşısında ortak çözüm yolları geliştirebilmesi ve birbirlerinin bireysel alanlarına saygı duyması, evliliğin uzun ömürlü olmasını sağlar. İster görücü usulü ister sevgiyle tanışılmış olsun, evlilikte mutluluk ortak bir gelecek inşa etme kararlılığı ile sürdürülür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 1,012 göst.
0 oy
52 cevap 2,326 göst.
9 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,954 göst.
23 Kasım 2019 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
25 cevap 1,436 göst.

Kategoriler