Eşim sürekli evde oturunca neden bu kadar bunalıyorum?

0 oy
458 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,819 puan) tarafından

2 gündür izinli hava çok güzel dışarı çıkalım diyorum yok darlandım 2 çocukla bırakayım çıkayım ona da yok aylar oldu bir arkadaşımla oturup bir şeyler yapmayali iyice tükendim resmen ya evdesin bir çıkar dolaşalım yok bir tek ben mi böyle üzülüyorum ya

12 Cevaplar

+1 oy
(4,673 puan) tarafından

Yani insan bir işte çalışınca izinli gününde dışarı çıkmak istemiyor geçekten de ben öyleyim o yüzden bence ev hanımlarının haftaiçi kendi ve çocuklarına uygun etkinlikler bulmaları şart yoksa evliliklerde hep sıkıntı oluyor bu durum 

-Reklam-
0 oy
(290 puan) tarafından

Hepsi aynılar bacım bizde aynıyız ben hafta içi kaçıyorum o yokken napim yoksa çıkmıyor evde oturmayı seviyolar erkekler 

(3,819 puan) tarafından

Cocukla çıkıp gidince otobüs metro tam bir rezillik oluyor

(290 puan) tarafından

Evet oda var doğru diyosun tatlı dille yanına otur çok sıkıldını bunaldını söyle gene kabul etmezse kalk iş yap belki düşünür gidelim hadi der 

(3,819 puan) tarafından

Daha dün akşam konuştum değişen yok 

0 oy
(1,692 puan) tarafından

Niye soruyosun ki kalk gidelim de gelmiyosa brn gidiyorum sen bilirsin de brn kafam atinca oyle yapiyorum valla hic olmadi 2 saat komsuya gitsem keyfim yerine geliyo 

(3,819 puan) tarafından

Bir komşu bile yok duygusal olarak cokusteyim resmen 

0 oy
(768 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum yalnızlık konusunda . Benimde yaşadığım şehirde kimsem yok maalesef. 

Öyle derli toplu biri de değilim hani olsa da eve çağıramıyorum dışarıda günlük konuşmalar yaşıyoruz insanlarla bir oğlum bir ben 4 duvar arası yağmur dehşet yağıyor çıkamıyorsunda … 

Tek kazancım senden ayrı eşim öyle bir insan değildir sabahçı olduğu zaman eve erken gelince birlikte bir şeyler yaparız ama akşamcı oldu mu bende çok sıkılırım kendi başıma .

Keşke öyle olmasalar eş desteği gerçekten çok önemli oluyor ne denir bilemedim 

(3,819 puan) tarafından

Çok zor gerçekten 

(6,732 puan) tarafından

Ne güzel anlatmışsın @Orhan Bencegay aynen dedigin gibi

(768 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 🙏🏻

0 oy
(1,188 puan) tarafından

Niye soruyorsun ki sen anneysen o da baba canım birlikte bı yere gitmiyorsak sen çocuklarla dur ben bı çıkıp gelicem de çık :)

Bizimki de evde Durmaz havayı iyi görsün hemen nereye gitsek acaba diye düşünür

(3,819 puan) tarafından

Yaaa azıcık söyle olsa nolurdu her gün 4 duvar arası delircem 

(1,188 puan) tarafından

Çocuklar çok küçük değilse bırak çık en iyisi birkaç saat kendi kendine vakit geçirmek bile iyi gelir sana. Yada planı sen yapsan yarın için plan yaptım suraya gidelim desen hayır mı der 

(3,819 puan) tarafından

1 yaşında kızım var 5 yaşında oğlum var bakmaz onlarida götür diyor

(2,168 puan) tarafından

Özlem eşiniz kova burcumu benim eşimde aynida 

(1,188 puan) tarafından

Yok tam bir yengeç kendisi 

Minikanne senin eşin için de Allah yardımcın olsun ne diyeyim Rabbim kalbine merhamet versin 

0 oy
(9,389 puan) tarafından

Biz genelde çıkıyoruz zaten ama cikmazsada bende çok daraldiysam atlarım.arabaya hadi abana eyvallah der kahve icmeye alışverişe çıkarım 2 3 saat zaman ayırırım kendime

0 oy
(6,732 puan) tarafından

Kimisi eve getiremez kimisi evden cikaramaz 

0 oy
(1,345 puan) tarafından

Bende eşimle çocuğumla ne zaman şöyle Bi gezmeye çıktım inan hatırlamıyorum tek birlikte  gittiğimiz yer 5 dakika uzaklıktaki market arkadaşlarımla en son 4 yıl önce birlikte oturup dışarıda bişeyler yeyip içtim en yakın arkadaşımı oğlum ilan ettim havalar ısınsın canım sıkıldıkça onunla Bi yerlere gidicem inşallah 

0 oy
(2,521 puan) tarafından

Ben 3 çocukla hep birlikteyiz bir yere de gidilmiyor guebetteyiz.kimsede yok beklentim oluyor evin içinde idare edemiyor daha çok sinirleniyorum 🙈 yarın evdeymis bide 🤷

0 oy
(2,173 puan) tarafından

Şuan içimde kopan fırtınaları bı görsen bacım benimde aşırı morelim bozuk ve bunun sebebi de eşim olacak şahıs gel Gorki hatasını bildiği halde gelip bir özür bile dilemiyor yetmedi sabah evden çıktı şimdi geldi aldığı hava burnundan gelsin diyip duruyorum şuan öyle işte 

0 oy
(1,575 puan) tarafından

Yalnız değilsin 

0 oy
(17,095 puan) tarafından

Bendede iki bebe var. Ayı pazar günü izin yapıyor. Çocuklar kalkıyor kahvaltı yaptırıp çıkıyoruz dişarı . Ya oyun yerıne götürüyorum yada sahıl . Gelince meyve verip uyutuyorum adam kalkıyor. Beraber kahvaltı yapıyoruz uşaklar kalkıyor dahil oluyor gideceksek markete gidiyoruz hep beraber. Yoksa yemek hazırlayıp hep beraber takılıyoruz Zonguldak haftalardır yağmurlu . Bugün de yemeğe görümcem geldi eşiyle hep beraber yedik içtik eğlendik 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin sürekli evde oturması neden bende bunalma hissi yaratıyor?
Eşinizin evde sürekli vakit geçirmesi kişisel alanınızın kısıtlanmasına ve sosyal ihtiyaçlarınızın karşılanamamasına neden olduğu için bunalma hissi yaratır. Özellikle çocuk bakımı gibi sorumluluklar varken kendinize zaman ayıramamak, duygusal bir tükenmişlik ve yalnızlık hissini tetikler. Bu durum, bireysel dinlenme alanınızın ortadan kalkmasıyla oluşan psikolojik bir baskıdan kaynaklanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarla evde bunaldığımda nasıl bir sosyal denge kurabilirim?
Sosyal dengeyi kurmak için öncelikle eşinizle net bir iletişim kurarak haftalık en az birkaç saatinizi sadece kendinize ayırmanız gerektiğini belirtmelisiniz. Çocukların bakım sorumluluğunu paylaşarak haftada belirli günlerde arkadaşlarınızla dışarı çıkmak veya tek başınıza vakit geçirmek, zihinsel yorgunluğunuzu azaltacaktır. Kendinize ayırdığınız bu vakitler, ebeveynlik ve ev işleri arasındaki stresi yönetmenize yardımcı olur.
Evde sürekli vakit geçiren eşe nasıl yaklaşmak gerekir?
Evde sürekli vakit geçiren eşe yaklaşırken, kendi ihtiyaçlarınızı suçlayıcı olmayan bir dille ve 'ben' cümleleri kurarak ifade etmek en etkili yoldur. Örneğin 'Sürekli evdesin' yerine 'Evde çok zaman geçirdiğimiz için dışarı çıkıp sosyalleşmeye ihtiyacım var' diyerek beklentinizi netleştirin. Bu yaklaşım, partnerinizin savunmaya geçmesini engelleyerek iş birliği yapmaya daha açık olmasını sağlar.
Eşimin dışarı çıkmak istememesi ilişkiyi nasıl etkiler?
Partnerlerin sosyal ihtiyaçlarının farklı olması, uzun vadede ilişkide biriken öfke, değersizlik hissi ve duygusal kopukluk gibi sorunlara yol açabilir. Biri evde dinlenmeyi tercih ederken diğeri dışarı çıkarak rahatlıyorsa, bu dengenin kurulmaması huzursuzluk yaratır. İlişkiyi korumak için her iki tarafın da hem bireysel ihtiyaçlarını karşılayabileceği hem de ortak aktiviteler yapabileceği bir uzlaşma şarttır.
Evde bunaldığımı nasıl ifade edebilirim?
Bunalmışlık hissinizi ifade etmek için sakin bir zamanda eşinizle baş başa konuşarak yaşadığınız yoğun stresi ve yalnız kalmaya olan ihtiyacınızı dile getirin. İhtiyacınız olan molanın ilişkinin kalitesini artıracağını vurgulayın ve somut olarak haftada ne kadar süreye ihtiyaç duyduğunuzu belirtin. Açık ve dürüst bir iletişim, karşı tarafa durumun ciddiyetini anlaması için fırsat sunar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 318 göst.
20 Mart 2021 Diğer kategorisinde Hira &ikra (8,847 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 146 göst.
21 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Havin06 (4,357 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 159 göst.
10 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Miss.Berna (4,176 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 2,684 göst.