Evim için halı seçerken nelere dikkat etmeliyim?

0 oy
189 göst.
önce Diğer kategorisinde (13,200 puan) tarafından

Halı hakkında birkaç sorum var 🩷

Koridor artı şeklinde 3 parça mı alayım yoksa 2 yeterlimi 

Yanları oval olan mı yoksa köşeli olan model mi güzel

Yatak odası ve meloşun odaya bouble peluş olanlardan alıcam temizliği nasıl 

Salona püsküllü robot süpürgede sorun oluyormu

Son olarak mutfak ve koridora aynı renk mi alayım farklımı 

6 Cevaplar

0 oy
önce (13,200 puan) tarafından

En İyi Cevap

Oval ve köşeliden kastım bunlar 

image

image

-Reklam-
0 oy
önce (13,298 puan) tarafından

bence 2 halı yeter koridor için, diğer türlü çok parça parça olur

oval daha şık durabilir 

koridor-mutfak aynı olabilir-farklı da olabilir bence keyfe bağlı 

ben püsküllü halı pek sevmiyorum ama robota takılır bence

peluşlar hakkında bilgim yok ama güzel duruyorlar 

Koridorda boş kalacak kısım çocuk odası ve yatak odası arası oluyor soğuk oluyormu diye aklıma geldi 

Teşekkür ederim 🩷

0 oy
önce (6,314 puan) tarafından

Mutfak ve koridorun aynı olması taraftartim arti şeklinde nasıl 3 parça olacak onu anlamadim ama küçük parçalar hoş durmuyor bana göre robot süpürge püskül takılıyor diye biliyru ben olsam köşeli alırdım tabi tercih senin

Tam olmadı ama böyle düşün koridoru boş olan yanlarda salon mutfak banyo kiler ve lavabo var 3 oda uç kısımda 

image

0 oy
önce (5,959 puan) tarafından

Yakin zamanda evimin tüm odalarına hali aldım.

Be mutfak ve koridorun aynı olmasını sevmiyorum 

Mutfağa leke belli etmeyen kahve tonlarında geniş bir hali aldım.

Koridora üç parça beyaz renkli etnik deseni olan bir hali aldim. Sadece koridordaki püsküllü ama puskulleri çok kısa. Oval hali kullandım daha önce ama köşeli daha güzel bence. 

+1

Teşekkür ederim 🌸

Çok sordum farkındayım ama internetten mi aldın 

Estağfirullah canım internetten almadım halıcıdan aldım ama sana tavsiyem jel taban alma. Eski evimdeki halılar jel tabandı yıkandıkça kaydırmaz özelliği gitti çok kötü oldular. Bu aldıklarım dokuma taban.

Halıcı da bize bu jel tabanların kullan-at amaçlı kullanıldığını

uzun ömürlü olmadığını söylemişti

Jel taban konteynerde kullanıyorum kurutmaya bile atıyorum sıkıntı olmadı ama dikkat ederim sağol canım 

Rica ederi canım dediğim gibi uzun ömürlü olmuyorlar bende 5 yıl kullandım sonunda cop oldu maalesef 

0 oy
önce (2,744 puan) tarafından

Kardeşimde ev diziyor iki gündür canıma okudu hatta hala halı konuşuyoruz 

Giriş eğer müsaitse oval yuvarla güzel duruyor 

Kardeşimde bubble halı aldı yatak odasına çok güzel abla dedi 

Robot püsküllere takılıyor 

Ben yün halı seviyorum bütün ev açık renk 

Antre olarak geniş giriş değil üstte çizdiğim gibi koridor canım birazda ben ağrıtayımmı başını 😳🤣 bende hep beyaz bakıyorum mobilyayıda bohem aldım sadece koltuklarım pembe biraz toparlayım onlarıda değiştircem kocama şimdi beyaz halı gösterdim hah al elimizde bezle gezelim diyor 🙄

önce (2,744 puan) tarafından

Bizim kızda beyaz aldı hep bak atayım 

image

image

image

image

+1

En üstteki hariç hep benim baktıklarım güle güle kullansın 🌸

0 oy
önce (988 puan) tarafından

Ben fazla açık sevmiyorum yerlerde. Bide koridorun seklinede bağlı. Mesela bizim giriş kare geniş o yüzden kare aldik. Pelus halı çok yumuşak oluyor tavsiye ederim. Ama robot tüylerini alıyor zamanla bilgin olsun.Salona püsküllü aldık robot ipleri çıkardı. Mecburen kestirdim. Böyle daha güzel durdu.  Mutfağakla koridor farklı renk al istersen. Mutfakta daha çabuk kirleniyor. Jel halı tavsiye ederim birşey dökülünce hemen silince çıkıyor. Güle güle kullan canım şimdiden hayırlı olsun 

Teşekkür ederim koridor şeklini üstte attım canım giriş kısmı geniş antre gibi değil 

önce (988 puan) tarafından

Doğru canım evin şeklini en iyi sen bilirsin. Olmadı taşınınca daha iyi şekillenir hepsi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Koridor halısı seçerken kaç parça kullanmak daha kullanışlı olur?
Koridorun şekline ve uzunluğuna göre parça sayısı değişir ancak L tipi veya artı şeklinde koridorlarda boşluk bırakmadan devamlılık sağlamak için parçalı kullanım daha pratiktir. 3 parça halı, köşeleri ve geçiş alanlarını tam kaplayarak daha düzenli bir görünüm sunar. Eğer koridorunuz düz ve kısa ise 2 parça yeterli olabilir ancak süpürme ve temizlik kolaylığı açısından koridorun tamamını kaplayan, ölçüye uygun parçalar tercih etmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Halı modellerinde oval mi yoksa köşeli hatlar mı tercih edilmeli?
Halı seçiminde oval hatlar genellikle daha yumuşak ve akışkan bir görünüm sağlarken, köşeli modeller modern ve net bir dekorasyon tarzı için uygundur. Koridorlarda oval uçlu halılar geçişlerde takılma riskini azaltırken, geniş odalarda köşeli halılar mobilyalarla daha kolay hizalanır. Odanın genel mobilya yapısı yuvarlak hatlı ise oval halılarla denge kurabilir, köşeli mobilyalara sahipseniz dikdörtgen modellerle estetik bir uyum yakalayabilirsiniz.
Yatak odasında kullanılan peluş halıların temizliği nasıl yapılmalıdır?
Peluş halılar, uzun tüylü yapıları nedeniyle toz ve kir tutmaya meyillidir, bu yüzden düzenli vakumlu süpürme işlemi en kritik temizlik adımıdır. Haftalık olarak halıyı çırpmak veya silkelemek iç kısımlardaki tozların atılmasına yardımcı olur. Leke durumunda ise kimyasal temizleyiciler yerine ılık su ve nötr deterjanlı bir bezle nazikçe tampon yaparak temizlik yapmalı, halıyı asla çamaşır makinesinde yüksek ısıda yıkamamalı ve doğal kurumaya bırakmalısınız.
Mutfak ve koridor halılarında renk uyumu nasıl sağlanmalıdır?
Mutfak ve koridor gibi birbirine yakın alanlarda bütünlük sağlamak için aynı renk paletini veya birbirini tamamlayan tonları kullanmak evde akışkan bir atmosfer yaratır. Mutfak daha çok leke potansiyeli taşıdığı için bu alanda koyu veya desenli tonlar tercih edilirken, koridorda benzer renklerin daha açık veya soft geçişli modellerini kullanabilirsiniz. Tamamen farklı renkler kullanmak istiyorsanız, halıların dokusunun veya kenar detaylarının aynı olmasına dikkat ederek görsel bir bağ kurabilirsiniz.
Ev için halı alırken nelere dikkat edilmelidir?
Halı alırken kullanım alanının trafik yoğunluğunu ve temizlik sıklığını göz önünde bulundurmak en önemli kriterdir. Mutfak gibi alanlarda leke tutmayan ve kolay silinebilir kısa tüylü dokuları, yatak odası gibi konfor odaklı yerlerde ise peluş veya yumuşak dokulu halıları tercih etmelisiniz. Ayrıca halının tabanının kaydırmaz özellikte olması, özellikle koridor ve mutfak gibi geçiş alanlarında güvenlik açısından mutlaka dikkat edilmesi gereken bir detaydır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
32 cevap 3,059 göst.
0 oy
9 cevap 461 göst.
11 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Bayannn1 (1,138 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 871 göst.
7 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Smyra01 (1,776 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 611 göst.
12 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu