Çocuğum düştü vajinal bölgesinden kan geldi ne yapmalıyım?

+3 oy
489 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,907 puan) tarafından

Merhabalar herkese dün post açmıştım kızım düştü vajinal bölgesinden kan geldi diye merak eden soran herkesten Allah razı olsun rabbim evlatlarınızı bağışlasın insallah çok şükür kızımın biseyi yok düşmeye bağlı tahriş olusmus müdahale gerektirecek bisey yok dedi doktor çok şükür reçetemizi yazdı gönderdi herkese tek tek yazamadım kusura bakmayın sabah geldik eve çok yorgundum anca kendimize geldik

14 Cevaplar

0 oy
önce (200 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım,gözün aydın. 🤲🏻🌼

önce (1,907 puan) tarafından

Allah razı olsun canım 

-Reklam-
0 oy
önce (1,041 puan) tarafından

Gözün aydın mevla teala muhafaza etsin sen yine de iten arkadaşı her kim ise git bi görün bir daha itmesin öğretmene de durumu izah et gülüm. Çok geçmiş olsun.

+1

Amin Allah razı olsun canım hastaneden rapor aldım pazartesi çocuğun ailesiyle konusucam müdürden kamera kaydı istiycem öğretmen fazlasıyla sorumsuz

0 oy
önce (13,305 puan) tarafından

Çok şükür benim içim rahatladı valla burdan Allah korusun çocuklarımızı

Amin canım Allah razı olsun 

0 oy
önce (7,472 puan) tarafından

Ay şükür aklım sende kalmıştı. Geçmiş olsun 

Allah razı olsun canım rabbim cümlemizin evlatlarını korusun insallah 

0 oy
önce (1,040 puan) tarafından

Gecmiş olsun canım allah korusun çocukları.

Amin Allah razı olsun canim

0 oy
önce (481 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın inşallah 

Amin canım Allah kimseyi evladıyla sınamasın İnsallah l

önce (481 puan) tarafından

Amin inşallah 

0 oy
önce (26,910 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Okul odaresi ve öğretmenle muhakkak görüş. Nasıl şiddetli bir şekilde düştüyse çocuk yazık alakasız bir yerden kan gelmiş. Allah korusun. Çok daha kötü şeyler olabilirdi. Kafasından darbe alabilirdi. Yapan çocuk pişman edilmeli kesinlikle. 

Pazartesi günü ilk işim bu olacak çok sinirliyim öfkeli davranıp haksız duruma düşmek istemiyorum yapan çocuğun ailesi sorgulanmalı bence hergun okula giderken arkadaşlarını kirma onlara iyi davran diye uyarıyorum hic saldırgan bir çocuk olmamasına rağmen bazı insanlar okula göndereyim kurtulayım derdinde sadece

önce (26,910 puan) tarafından

Kesinlikle idarenin ailenin haberdar olması gerek. Kazara bile olduysa da haberleri olmalı. 

0 oy
önce (2,047 puan) tarafından

Çok şükür canım gözünüz aydın Rabbim beterinden esirgesin 

Allah razı olsun canım çok sağolun 

0 oy
önce (206 puan) tarafından

Cok sevindim canım cok sukur canım gecmis olsun

Çok sağol canım Allah razı olsun hepinizden

0 oy
önce (242 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım rabbim korumuş 

Sağol canım çok şükür rabbim yüzümüze baktı bize acıdı şükürler olsun

önce (242 puan) tarafından

Rabbim bi daha yaşatmasın canım ❣️🌸

Amin canım çok sağol 🦋🤍

0 oy
önce (1,261 puan) tarafından

Ohh çok şükür gelmiş geçmiş olsun 

Çok sağol canım 

0 oy
önce (1,142 puan) tarafından

postu gormedım geçmiş olsun  

Allah razı olsun baya arkadaşlar sordu haber beklediler benden dua ettiler rabbim hepsinden sizdende razı olsun

önce (1,142 puan) tarafından

ben her gun gırerdımde 2 gundur eltım bizdeydi cocuklarla ugras derken vakıt bulamadık umarım Allah bır daha yasatmaz boyle kazayı 🙏❤️ 

+1

Amin canım insallah rabbim bütün çocukları korusun insallah 

0 oy
önce (1,411 puan) tarafından

Geçmiş olsun canim hepimizin yüreği ağzına gelmişti çok şükür Allah'a 

Allah razı olsun canım hepinizden 💕

0 oy
önce (5,395 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun bütün gündür aklımda sen vardın. Şükürler olsun kötü birşey yokmuş. Rabbim kimseyi evladı ile imtihan etmesin 

Allah razı olsun canım amin rabbim evlatlarımızı korusun insallah 🙏🤍

önce (5,395 puan) tarafından

Aminn 🤲 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuk düşme sonrası vajinal bölgede kanama olursa ne yapılmalı?
Çocuk düşme sonrası vajinal bölgede kanama fark edildiğinde, bölgeyi zorlamadan temiz bir bezle hafifçe kontrol ederek kanamanın kaynağını anlamak önemlidir. Eğer kanama yüzeysel bir tahrişten kaynaklanıyorsa bölge temiz tutulmalıdır; ancak kanama durmuyorsa veya iç kısımdan geliyorsa vakit kaybetmeden bir çocuk doktoruna başvurulması gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda vajinal bölge darbe aldığında hangi belirtiler ciddidir?
Darbe sonrası vajinal bölgede şiddetli şişlik, durdurulamayan aktif kanama, yürümede zorluk, idrar yaparken ağrı veya bölgede morarma gibi belirtiler ciddi risk işareti olabilir. Bu tür durumlarda fiziksel muayene yapılması ve doku hasarı olup olmadığının uzman tarafından kontrol edilmesi hayati önem taşır.
Vajinal bölge tahrişine ne iyi gelir ve evde nasıl bakım yapılır?
Tahriş olan bölgeyi ılık suyla nazikçe temizlemek ve nemli bırakmamak en önemli adımdır. Doktor tarafından önerilen antiseptik kremler veya bariyer kremler kullanılabilir; ayrıca bölgenin hava almasını sağlamak ve pamuklu iç çamaşırı tercih etmek iyileşme sürecini hızlandıracaktır.
Kız çocuklarında vajinal bölge yaralanmaları kalıcı hasar bırakır mı?
Genellikle basit düşmelere bağlı oluşan yüzeysel sıyrıklar veya tahrişler herhangi bir kalıcı hasar bırakmadan kısa sürede iyileşir. Cilt dokusu kendini hızla yeniler; ancak derin yaralanmalarda veya mukozal hasarlarda iyileşme süreci takip edilmeli ve doktorun reçete ettiği bakım yöntemlerine düzenli olarak uyulmalıdır.
Çocuk düşme sonrası bölgede tahriş olduğunda doktora ne zaman gidilmeli?
Darbe sonrasında kanama miktarında azalma görülmüyorsa, çocuğun ağrısı giderek artıyorsa veya bölgede enfeksiyon belirtisi (aşırı kızarıklık, ısı artışı, iltihap) oluştuysa mutlaka doktora gidilmelidir. Basit bir tahriş gibi görünse de iç doku bütünlüğünün korunup korunmadığını anlamak için profesyonel değerlendirme alınması en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 255 göst.
26 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 346 göst.
20 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde 1prenses_1prens (715 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 209 göst.
18 Mart 2022 Diğer kategorisinde Cennet12 (1,297 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,007 göst.
20 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,888 soru

24,612,316 cevap

364,135 kullanıcı

...