Eşimle sürekli tartışmaktan nasıl kurtulabilirim?

0 oy
387 göst.
önce Diğer kategorisinde (962 puan) tarafından

Ben artık eşimden nefret ediyorum ne biçim yetişmiş hiç bilmiyorum kaynanam 7 tane doguracagina keşke biraz  terbiye davranış falan ogretseymisson günlerde tartışmasız bir günümüz yok msela bugun evde hani şu piyanolu oyun halısı varya o acıkti ezan okununca kizim dediki 6yas bu arada dedi anne onu kapat ezan okunuyor babası duydu diyor sana bunları kim öğretiyor bana kızıyor diyor öğretme öyle şeyler ben şarkı falan dinleyince ezan okununca sesini kisiyorum çünkü biz hep öyle öğrendik bunun üstüne tartstik mesela  dünde temek hazr değildi o saatte asla yemek yiyen biri değil bana kızıyor sen bu evde ne yapıyorsun diyor oysa 2 çocuk var biri bebek bende insanım herşey anında hazr olmayabiliyor bazen ama illa kavga edecek illa kiziack o kadr şey var ki bide hatırlayanlar vardr demistim ya diyor ebnim ailem seni sevmiyor onlar seni ilgilendrmiyor vs diye bugün bana diyor gidelim annemin anneler gününü kutlayalım diye gtmedim vallah 12 yılda bir kez olsun annelik görmedim.ki  çocuklarım kmseye muhtaç olmayacak kadar büyüdüklerinde ilk işim eşimden ayrılmak olucak ben. Kız çocukları babasız büyüsün istemiyorum ama ömrüm tükeniyor boyle

7 Cevaplar

0 oy
önce (44 puan) tarafından

Benim eşim de aynı şekilde ilgisiz sorumsuz çocuğunla bile ilgilenmiyor sırf diyorum babasız bilmesin ailemin durumu iyi olsa direk bırakırım vallahi olmuyor insan belli süreden sonra tükeniyor bende bıktım cidden 7 yıldır sadece 2 hili güzeldi gerisi berbat sırf kizim icin dayanıyorum 4 yasinda babası ilgilenmiyor etmiyor yine kizim soruyor anne babam işe mi gitti diyor ama böylede sürmez bizimde bir kalbimiz var

önce (962 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun seninde canm benim ailemde başka şehirde onlarında durumu yok üstelik orda hayat şartları zor en azından olduğum yerde arabamız var hastane vs heesey.imkanimiz var  keşke birazda huzurumuz olsaymis

önce (44 puan) tarafından

Ayni sekil napjcagimi şaşırdım 

-Reklam-
0 oy
önce (6,441 puan) tarafından

Bende kızım babasiz büyüsün istemem ama kavga dövüş bağır çağır bir ortamda da büyüsün istemem 

Orası öyle tabi ama benim imkanım yok aile yanına asla gtmek çünkü daha önce çocuklarını bırak gel demistiler cocuklarimda benimle kadın sığınma da falan kötü gün görsün istemiyorum herşey onlar icin

0 oy
önce (566 puan) tarafından

benim de kaynanam eşimi doguracagina pok dogursaydi daha iyi 

:)))) bide çok iyi evlat ya gidip ellerini öpeyim üstelik bana ailem seni sevmiyor diyen adam bana diyor kalk gidelim kutlamaya zaten gtmis anasinin elini öpmüş hediye almamış diye kaynanam kızmış hediye alsaydın diye banada kızım anlattı çok yetstrmis ya öğretmiş ya hediye almayı :)) banada bişey almadı eş ksisi

0 oy
önce (9,716 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun eşine de akıl fikir Hidayet versin 

Amiiinnnnnnn 

0 oy
önce (361 puan) tarafından

He afedersin sanki kendileri dört dörtlük de kusur bir biz kadınlarda varmış gibi konuşur. Önce dönsün de kendine bir baksın 

Yok sorsan dört dörtlük bir  iki defa babasına söyledim diye şimdi benle konuşmuyor babası oğlumu şikayet ediyor diye

0 oy
önce (3,536 puan) tarafından

Bacım bak ben geldim 1 ay oldu dilekçe verdim diye ne tehditler kavgalar bitti evet benimde rahat bi hayatum yok ailemin yanında Allah'ım binkere razı olsun annem arkamda ama erkek kardesimden perişanım 

Benim bu ikinci evliliğim olduğu için ailemin istemdigi biriyle evlendim diye şimdi oruspu ***** herşey oldum herkesin gözünde 

Ama evlatlarım var ayakta durmam gerek onlar için  biraz önce sinir krizi geçirdim basimda bı ağır hastalelik olcaktim ama küçük kızım var diye gidemedim yeni yeni kendine geldim 

Senin bir tane o kardeşinden benim öyle 3 kardeşim var hepsi düşman gibi  bir defa ziyarete gttim daha ortada hiç boşanma yok düşün bir odaya sigdiramadikar yok çocuk sesi yok sen niye geldin falan 

0 oy

Cvpsiz bırakmayın kzlar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimle sürekli tartışmaktan nasıl kurtulabilirim?
Eşinizle sürekli tartışmaların önüne geçmek için öncelikle sakin bir an yakalayarak duygularınızı ben diliyle ifade eden bir iletişim başlatmalısınız. Tartışma anında sessiz kalmak yerine 'Şu an kendimi yetersiz hissediyorum' gibi ifadeler kullanmak gerilimi düşürebilir. Eğer çatışmalar kronikleşmişse bir aile danışmanından profesyonel destek almak, iletişim kalıplarınızı değiştirmek adına atılabilecek en etkili adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte sürekli kavga etmenin temel sebepleri nelerdir?
Evlilikteki sürekli tartışmaların temelinde genellikle beklentilerin dile getirilmemesi, sorumluluk dağılımındaki dengesizlikler ve değersizlik hissi yatar. Özellikle çocuk bakımı ve ev işleri gibi rutin konulardaki fikir ayrılıkları, geçmişten gelen çözülmemiş sorunlarla birleşince çatışmayı tetikler. Tarafların birbirini dinlemediği ve savunmaya geçtiği bir ortamda kavgalar kaçınılmaz hale gelir.
Eşimle yaşadığım fikir ayrılıklarında çocuklarımı nasıl koruyabilirim?
Çocukların yanında tartışmamak, evliliğinizdeki gerilimin onların üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için atılacak en önemli adımdır. Çocuklar 6 yaş gibi duyarlı dönemlerde ebeveynler arasındaki gerilimi kolayca hissederler; bu yüzden tartışmalarınızı mutlaka çocukların olmadığı, özel bir alanda ve kontrollü bir ses tonuyla yapmaya özen gösterin.
Evlilikte saygı kaybı yaşandığında ilişkiyi kurtarmak mümkün mü?
Saygı kaybı yaşandığında ilişkiyi kurtarmak mümkündür ancak bunun için her iki tarafın da ciddi bir çaba göstermesi ve sınırlarını yeniden belirlemesi gerekir. İlişkideki toksik davranışları durdurmak, birbirinize karşı nezaketi yeniden inşa etmek ve gerekirse profesyonel bir arabulucu eşliğinde konuşmak, ilişkinin geleceğini belirleyen kritik faktörlerdir.
Eşimle iletişim kuramadığımda ne yapmalıyım?
Eşinizle iletişim kuramadığınızda zorlamayı bırakıp kendi duygu durumunuzu sakinleştirmeye odaklanmalısınız. İletişim tıkandığında bir süre ara vermek ve daha sonra suçlayıcı olmayan, somut ihtiyaçlarınızı belirten net cümlelerle tekrar yaklaşmayı denemek daha verimli sonuçlar verebilir. Eğer hiçbir yöntem sonuç vermiyorsa, bir çift terapistine danışmak en sağlıklı yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 348 göst.
8 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Muallime3455 (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 817 göst.
27 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Eda06 (3,740 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 561 göst.
29 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 691 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Papatya02 (1,740 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,003 soru

24,613,706 cevap