Doğum hediyesi olarak eşya almak mantıksız mı?

0 oy
520 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (52 puan) tarafından

Kızlar merhaba, benim doğumum Ekim de kayınvalidem de bana hem anneler günü için hem de doğum hediyesi olarak çay seti oluyor ya puf koltuk masa tarzı ondan almış, çalışıyorken hediyenide alayım dedim dedi çünkü doğumdan sonra yada önce işten ayrılacak kendisi. Ben de arkadaşıma dedim kayınvalidem bana böyle hediye almış diye doğum için dedim ay ne alâka bu ya felan dedi altın alsaymış dedi moralim bozuldu kadın düşünüp almış ki kendisi bana altın da alsaydı boş harcanıp gidecekti sizcede mi mantıksız 

29 Cevaplar

+2 oy
önce (13,670 puan) tarafından

sen beğendiysen başkasına ne canım

önce (52 puan) tarafından

Beğendim ama öyle demesine üzüldüm bence güzel bir hediye

önce (2,059 puan) tarafından

yani baskasina ne . ihtiyacin vardiysa boyle biseye almis iste altin sart degilki: bence bu altindan daha da iyi ihtiyacin vardiysa kullanacak yerin vardirysa mis gibi hediye

önce (13,670 puan) tarafından

aman ne üzülüyorsun sende ya, boşver.

doğum hediyesi illa altın olacak diye şart yok. zaten o dediğin takım da hani çok ucuz bir şey değil. kaynanan düşünmüş etmiş, senin de beğendiğin belli ki almak istediğin bir şeyi almış. daha ne olsun. kimi kaynana bir tane zıbın almaz, boşver 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,797 puan) tarafından

Ihtiyacın varsa sen de alacaksan yani ve sen seçtiysen normal

+1

Ben seçmedim ama daha önce kendisine almıştı çok beğenmiştim bende

önce (1,797 puan) tarafından

Ne Güzel İşte Canım

+1 oy
önce (6,459 puan) tarafından

Gönlünden ne koptuysa onu almış her hediye olur arkadaşın kıskançlık yapmış düşünmesi yeterli 

Demi ben zaten çok sevmiştim o modeli kendisinde de vardı 

+1 oy
önce (13,364 puan) tarafından

Dümdüz kıskanmış düşünüp değer vermiş almış neresi saçma 

Demi bencede çok güzel bir hediye 

+1 oy
önce (1,202 puan) tarafından

Millet zaten çekemediğinden herşey der kimisi bi zıbın takım alıyor kimisi altın kime ne içinden gelmiş , benim de kaynım annesine anneler günü için yaş pasta almıştı mum falan sürpriz yaptı annesine kuzenime anlattım ayy ne saçma sapan bir şey yapmış hediye alsaymış ya onu yapmak istedi belki 

Bence saçma değil çok güzel bir hediye pastada mum üfletmekte belki de kadının hayaliydi bilemeyiz

önce (1,202 puan) tarafından

Aynen

+1 oy
önce (30,575 puan) tarafından

Kayınvalidenin çocuk doğurdu diye doğum hediyesi alma zorunluluğu mu var çocuğu kendimize doğuruyoruz hadi kocaya şımarma hakkımız var hiç zahmetsiz seni baba yaptım falan diyoruz da kayinvalide doğum hediyesi altın ne alaka doğan çocuğa gönlünden ne koparsa gücü neye yeterse alır gelir. Bence onunki o kadarını bile yapmıyordur kıskanmıştır ben olsam bozulmak yerine onu bozardım 

Kırmak istemedim o da hamile. Kesinlikle bende öyle düşünüyorum alma gibi bir zorunlukları yok ama tarzımız zevkimiz bir kaynanamla sevdiğimi bildiği için almış bende şok oldum hatta beklemiyordum 

+1 oy
önce (7,480 puan) tarafından

Ay ne güzel bir şey. Kadın seni düşünmüş almış. Ben olsam çok sevinirdim. Boşver başkasının dediğini. Onlar fesatlıktan diyor genelde

Bende sevindim üzüldüğüm nokta mutlu olduğum için paylaştım onunlada 

+1 oy
önce (368 puan) tarafından

Düşünmüş olması yetiyor bence. Demek ki elinden o gelmiş canım 

Kesinlikle öyle 

+1 oy
önce (5,097 puan) tarafından

Ha çay seti masa almış ha altın ıkısıde aynı buradaki amaç kendısıne alınca senın begenıp onu hıc unutmayıp sana hedıye etmesı bunu geç seni boyle guzel dusunmesı bıle ınsanı cok degerlı hıssettırır ılle altın alınır dıye bır kaide yok zıbın alıp gelse daha mı iyi olurdu 

önce (5,097 puan) tarafından

Bizim kaynana ile kese bir kaynanama anca eşim harçlık verir kaynanamda o harçlığı evin ihtiyaçlarına cocuklara harclık verır bu arada esımde evın ıhtıyacları gıderıyor ben dogum ettıgım zaman kısıtlıydı paramız hem dogum hem eşim calısmıyordu baska sehırde dogum oldugu için kaynanam hep içli içli bakardı bana torunuma bır zıbın bıle alamadım dedı bende dusunmen yeter torununu sev sevgını ver en buyuk hedıyedır dedim ustelemedımde kadını elınde olsa yapardı ama onunda elınde yoktu 

Güzel yorumun için teşekkür ederim evet imkanı doğrultusunda sevdiğim birşey olduğunda almak ister almaya çalışır da 

+1 oy
önce (1,706 puan) tarafından

Helal olsun öyle kayınvalide ye bence güzel düşünmüş arkadaşına da fazla herseyini anlatma bosver güle güle kullan

Bu şeyden sonra bende öyle düşünüyorum anlatmamayı

+1 oy
önce (1,415 puan) tarafından

Ben kiskanmis diye yorumladim ne güzel düşünüp almis güle güle kullanın 

Teşekkür ederim canm en güzelleri senin olsun

+1 oy
önce (5,739 puan) tarafından

Kadının düşünüp bir şeyler alması o kadar iyi ve değerliyken, aldığı şeyin cinsine ve fiyatına bakmamak lazım. Arkadaşının dediğini duyma bile. 

Öyle tabi bir çek dahi alsa bana verdiği değeri düşünürüm üzüldüğüm nokta ise sevincimi paylaşmaktı

+1 oy
önce (1,265 puan) tarafından

Bacım düşünmüş almış hem ihtiyacını gidermiş hem gönlünü hoş etmiş boşver sen arkadaşının dediğine takılma 

Teşekkür ederim canm 

+1 oy
önce (2,854 puan) tarafından

Ne güzel düşünüp alınmış boşver takma sen kafana 😊 

Öyle tabi teşekkür ederim canım 

+1 oy
önce (2,586 puan) tarafından

Boşver düşünmüş almış hiç almayadabilirdi benim kaynanam da düdüklü tencere almıştı küçük boy istiyordum bir türlü alamamıştım fırsatım olmadı hediye olarak ben almak istiyorum dedi bende tamam dedim almak da zorunda değil yani 

Öyle tabi güle güle kullan canım

+1 oy
önce (45 puan) tarafından

Ya en azından düşünüp almış siz boşverin konuşanları ben iki doğum yaptım kaynanam ve kayınpederim çok iyi insanlar ama ikisinde de hiç bir hediye almadılar bir güle bile razı gelirdim 😂😂

İnşallah o güzel gönlüne göre bir hediye alırsın canm 

+1 oy
önce (1,269 puan) tarafından

Kaç TL'ye almış o önemli bir de parasal durumu var mı o da önemli mesela ben kaynana olsam doğuma altın yakardım dediğin seti de ev hediyesi olarak alırdım.Bir maaşini size ayırabilecek gucu varsa saçma olmuş.Ayrica.sen bu dediği seti seviyor olsam bile sana altın alsa bozdurup alabilirsin bu iyilik değil müdahale.Anneler günü ne alaka kaynanan sana neden anneler günü hediyesi alsın ki senin ona Alman lazım .Son olarak da doğum gelmeden doğum hediyesi alınmaz parası varsa köşede bekletsin.

Ay çok saçmalamışsın ben zaten ona hediye aldım merak etme. Senin kaynanan altın taksın o zaman canım ben memnun oldum müdahale değil hayrette güzel hediye 

önce (45 puan) tarafından
+1

Sonuçta gelin de torunlarının annesi hediye alması çok ince bir düşünce bence

+1 oy
önce (9,170 puan) tarafından

Ay sen milleti bilmiyormusun fesatligindan yapmis sende diyemediniz böyle uygun görmüş benimde hoşuma gitti sayı senin kayinvaliden sana ne hediye almıştı deseydin 1 vlceyrek taktiysa ona bile sevinirdim arkadasin

+1 oy
önce (2,061 puan) tarafından

Bu milletin gözü ne kadar yükseklerde ne güzel düşünüp almış işte bazıları var anneler günün kutlu olsun bile demiyor mesela ben o kelimeyi bile duymadım çünkü onlarda böyle şeyler yok kaldı ki hediye  ben kutlarım ama 

+1 oy
önce (2,875 puan) tarafından

İlla altın olması şart değil ki düşünüp almış ne güzel bizimki alacağı çeyreğe laf yapmıştı sıpa tam doğacak zamanı buldu çeyrekte pahalandı demişti :) 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum hediyesi olarak eşya almak geleneklere uygun mu?
Doğum hediyesi seçiminde kesin bir kural yoktur; tamamen kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara bağlıdır. Geleneksel olarak altın tercih edilse de, anı değeri olan veya günlük hayatta kullanılacak kalıcı eşyalar da hediye olarak kabul edilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınvalide tarafından alınan doğum hediyesi nasıl karşılanmalı?
Kayınvalidenizin düşünceli davranarak aldığı her hediye, kurduğu bağın ve iyi niyetin bir göstergesidir. Hediyenin maddi değerinden ziyade, sizin için vakit ayırıp bir seçim yapmış olması nezaket açısından en önemli noktadır.
Doğum için altın yerine eşya hediye edilmesi mantıksız mı?
Altın nakit bir birikim aracı olarak görülürken, çay seti gibi ev eşyaları ise kullanım odaklı ve kalıcı hatıralardır. Hediyenin mantığı, hediye edenin bütçesine ve hediye alan kişinin o dönemdeki ihtiyaçlarına göre değişebilmektedir.
Başkalarının hediye yorumları karşısında nasıl davranılmalı?
Başkalarının hediye ile ilgili olumsuz yorumları, sizin kendi aileniz içindeki ilişkilerinizi etkilememelidir. Hediyeler kişiseldir; başkalarının beklentileri yerine, sizin hediyeyi aldığınız kişiden hissettiğiniz nezakete odaklanmanız moralinizi yüksek tutacaktır.
Doğum hediyesi alırken nelere dikkat edilmelidir?
Doğum hediyesi alırken en önemli kriter, yeni anneye kendini özel hissettirecek bir seçim yapmaktır. İster altın gibi yatırım değeri yüksek bir hediye, ister puf koltuk veya dekoratif bir ürün gibi kişisel zevke hitap eden bir eşya olsun, hediye verenin içtenliği asıl değerdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 767 göst.
11 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hirakusunannesi (370 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 491 göst.
0 oy
6 cevap 1,000 göst.
14 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Mersinli (483 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,097 göst.
14 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Babysmom (815 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,083 soru

24,614,650 cevap

364,266 kullanıcı