Yaşadığım hayal kırıklıklarını nasıl atlatabilirim?

+1 oy
185 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (219 puan) tarafından

Güzel bir kadın olduğuma inanıyorum,her daim taktir gören biriyim elhamdülillah iyiyi kötü ayirt edebilir neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum , oturmasını kalkmasını uslubumu bilirim ama hep biseyler sorun olduğunda sıkıntıyı kendimde arardım neden hak etmiyorum nerede yanlış yaptım keşke şunu demeseydim şunu yapmasaydim ,ama zamanla anladım ki siz elinizden gelen herşeyi de yapsanız karşınızdaki insan kim olursa olsun neyi ne kadar idrak edip ne kadar alırsa o kadardır sizin yapabileceğiniz birşey yok... saldım artık eskisi gibi değilim ,özelikle herşeyin nasip olduğunu öğrendim yediginin, gittiğinin, aldığının ,verdiğinin  kisaci herşey nasip... Yıpranmış da olsam öğrendim... bugünümüze ELHAMDÜLİLLAH 🌺💎❤️

4 Cevaplar

0 oy
önce (7,539 puan) tarafından

Bu tarz düşünce yapısında ki kadınların geneli bir şeyleri kendisi için değilde karşı tarafın beğeni ve taktirini toplamak için yapıyor maalesef. Çevrem beni beğensin, elelam beni övsün gibi gibi. Öyle değilim derseniz kendinizi kandırırsınız. Cümlelerinin çinde bile bu duygular baş gösteriyor. 

önce (219 puan) tarafından

Evet; hiç sevilmedik 4 kardeş karlı havada dışarıya atıldık annem bı var bı yoktu psikolojik tedavi görüyordu babam hep uzun yollardaydi bazen evde tek kaldık bazen Babaannmin yaninda en büyükleriydim hep yoruldum,evlendim 18 imde aşık olarak bugünüme elhamdülillah ama nasıl geçti anlatmak istemiyorum...ama şükür cocuklarim oldu ben bazı şeyleri oturttum ve kendimi sevmeyi kendime değer vermeyi öğrendim zamanla insanların da beni sevdigini kabullendim...

-Reklam-
0 oy
önce (1,476 puan) tarafından

Kendi fikrimi yazıyım ben asla kim olursa olsun kendimi övmem ovmeyi sevmem baskasini overim ama kendimi asla 

Bende yapmazdım odalara kapanıp agladigim oldu gerek kilom (60 ) gerek yüzümdeki çiller gerek kariyer yapmamış olmak ama zamanla kendime haksızlık yaptigimi anladım kendimi sevdim ve bir çok şeyime elhamdülillah diyorum artık iyikide kendimi sevmeyi öğrendim ❤️

0 oy
önce (749 puan) tarafından

Kac yaşındasin canim ?

28 yaşındayım🌺

0 oy
önce (6,535 puan) tarafından

Ben post ile bağımsız sizi çok fake buluyorum sanki hesabınız sahte gibi yada eskilerden birisiniz ama isminiz ve değişik gibi nerdeyse 2 haftadan bu yana böyle düşünüyorum. Diğer konu kendiniz için yaşayın ve cabalayin takdir görmeyi beklemeden iyi gelecektir 

3 kız annesiyim yaklaşık 4 yıldır gitmedim buraya bazı konular beni çok uzduyordu çünkü şuan 15 haftaligim tekrar uygulamaya geri döndüm ... Bana göre sevildiğini duymak ya da takdir görmek bunlar kötü şeyler gibi gelmiyor bana bunları insana motive eden mutlu eden şeyler sanırım çok hassas bir kalbe sahibi olduğum için de bazı şeyler beni daha çok üzüyor ve düşündürüyor ama tabii ki dediğim gibi zamanla bazı şeyleri aşabildiğimi düşünüyorum belki de zamanında çok yaşadığımız şeylerin bizi çok yıpratmasıyla da alakalı hala bir tarafımda o çocuk ruhumu taşıyorum...

önce (6,535 puan) tarafından

28 yaşında 4. Bebise mi hamilesiniz maşallah  takdir ettim sizi ben asla yapamam yapamazdim da  

Gerçekten kimse kimsenin yaşadığını bilemez yani ne anlatabilirim ki kendimi sadece gerçekten çocuklarımı ağladım ailemi aradım zaten köy yerinde yaşıyorum Bizim mahalle çıkmaz sokak ve sadece 2 tane komşum var mahallede tek çocuk benim çocuklarım bu arada diğerleri yaşça büyük insanlar kayınvalidem de yan yana oturuyoruz yine elhamdülillah mükemmel insanlar o konuda çok şanslıyım çok şükür onların desteğiyle sağ olsunlar çok rahat büyütüyorum çocuklarım zaten müstakil evde de oturduğum için devamlı bahçedeler hayvanlarımız var köpeklerimiz var onlarla birlikte var bazen sadece psikolojik olarak yıprandığını hissediyorum özellikle ailem uzaktalar annem babam yeni boşandı hiçbir akrabam yok oturduğum şehirde çoğu zaman kendimi çok yalnız hissediyorum üzüldüğü zamanlar oluyor ağladığı zamanlar oluyor ama çocukların büyüdükçe gerçekten kendimi toparlayabildim daha birkaç senedir kendime gelebildiğini hissediyorum ve tabii hiç planda yokken hatta karaciğer bir oksite olacakken bir anda hamile olduğunu öğrenmem hastaneden elhamdülillah gerçekten çok kötü sınavlardan geçmedim yani bir şekilde her şey geçti çok kötü imtihanlar var bu hayatta bugünüme de çok şükür bin şükür ama büyük çocuk olarak yıprandım tabii üç çocuk Üstün hamilelikte kolay değil yani Bir de benim gibi İstanbul'da büyümüş hiç pişmiş bir insanken bir anda köy yerine yerleşmek O da beni biraz sanırım yıprattı özgürlüğüm gitmiş gibi hissediyorum O yüzden bazen insanlar ya da ben iyi şeyler duymak mutlu ediyor beni ya da mutlu eder beni ama nedense insanlar hemen yargılamaya geçiyor. Takdiriniz için Allah razı olsun teşekkür ederim (sesli yazdığım için yazım yanlışlari var k.b)

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İnsan ilişkilerinde yaşanan hayal kırıklıklarıyla nasıl başa çıkılır?
İnsan ilişkilerinde yaşanan hayal kırıklıklarıyla başa çıkmak için beklentilerinizi karşı tarafın kapasitesine göre ayarlamanız gerekir. Karşınızdaki kişinin idrak düzeyi ne kadarsa alabileceği pay da o kadardır; bu yüzden elinizden geleni yaptıktan sonra sonucu kabullenmek ve kişisel sorumluluk yüklemeyi bırakmak ruhsal huzurunuz için en etkili yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli başkalarının hataları için kendimi suçlamayı nasıl bırakabilirim?
Sürekli kendinizi suçlamayı bırakmak için hatalı olanın sadece siz olmadığınızı, ilişkilerin karşılıklı olduğunu kabul etmelisiniz. Yaşanan sorunlarda kendi payınızı objektif bir şekilde değerlendirdikten sonra, kontrol edemeyeceğiniz durumları akışına bırakmak ve kendi değerinizin başkalarının davranışlarına bağlı olmadığını anlamak sizi özgürleştirir.
Kader ve nasip inancı insanı psikolojik olarak nasıl rahatlatır?
Kader ve nasip inancı, kontrol edemediğiniz olaylar karşısında duyduğunuz kaygıyı azaltarak zihinsel bir ferahlık sağlar. Yaşanan her olumlu veya olumsuz durumun bir zamanlaması olduğunu bilmek, elinizden geleni yaptıktan sonra sonuç üzerindeki direncinizi kırmanıza ve bugün yaşadıklarınız için şükretme bilincine ulaşmanıza yardımcı olur.
Hayatın zorluklarına karşı olgun ve huzurlu bir duruş nasıl geliştirilir?
Hayatın zorluklarına karşı huzurlu bir duruş geliştirmek, deneyimlerden ders çıkararak ve değişemeyecek durumları kabullenerek mümkün olur. İçsel dinginlik için kendinize dürüst olmak, sınırlarınızı korumak ve dış etkenlerin ruh halinizi yönetmesine izin vermeden sadece kendi çabanıza odaklanmak en temel adımdır.
İkili ilişkilerde karşı taraftan beklediğim değeri göremeyince ne yapmalıyım?
İkili ilişkilerde beklediğiniz değeri göremiyorsanız, ilk olarak kendi değerinizi başkalarının size sunduğu ilgiyle ölçmeyi bırakmalısınız. Kendi öz değerinizin farkında olmak ve karşı tarafın potansiyelinin sınırlı olabileceğini kabullenmek, beklentiye girip yıpranmanızı engeller; bu durum kendi sınırlarınızı korumanıza ve hayata karşı daha güçlü durmanıza olanak tanır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,035 göst.
+1 oy
7 cevap 236 göst.
25 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Gurbetci_Saban (5,445 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 577 göst.
8 Mart 2025 Diğer kategorisinde iiiinciiii (4,889 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,762 soru

24,622,909 cevap

364,688 kullanıcı

...