Ağrıyan kırık diş kökü hemen çekilir mi?

0 oy
92 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (9,207 puan) tarafından

Disim.hamileyken kirilmisti tabi bende ustune dusmedim vs, kok kaldi uzun zamandir cektirmek istiyodum ama erteledim hep, 4-5 gundur acayip agriyorr apse felan yokk zonkluyor beynim patlicak bian once cektirmek istiyorum dyanamiyorum yaa cekerlermi hemen acaba :(((( azidis kok ssdece zor olurmu cekimi

3 Cevaplar

0 oy
önce (3,055 puan) tarafından

Özel çeker devlette hep sıkıntı çıkarıyorlar ama çeker yani sadece kök kalmış 

önce (9,207 puan) tarafından

Devlete gidicem ama kesin cekmicekler antibiyotik fln vericekler yine 1 hafta beklicem kesinn

-Reklam-
0 oy
önce (1,052 puan) tarafından

Yakın arkadaşım günlerdir diş ağrısı çekiyor özele de devlete de gitti antibiyotik kullanmadan çekmiyorlar ama onun kist olmuş ağrı varsa şiddetli muhtemelen iltihap vardır ama 

Sislik yok ama canimyaa bilemedimkii ara ara agriyip zonkluyor

0 oy
önce (300 puan) tarafından

Devlette gittiğim gün çekti doktor. Aynı senin gibi kırılmıştı sonra kök kaldı korkudan aylarca gitmedim sonra ağrıdan kıvranıp durdum en sonunda nolacaksa olsun diyip gittim ve 20 30 sn. İçinde çekmişti bence doktorun inisiyatifine kalmış her doktor bir olmuyor cook geçmiş olsun burdan hissettim agrini 🥲

Agriyomuydu cektirirken canim? Benim sizisi var cekerlermi acaba

önce (300 puan) tarafından

Ağrıyordu kuzum çürük de vardı çenem komple ağrıyordu resmen Allah razı olsun doktor çekti çok rahatladım inşallah sende rahatlarsın çektiğinde 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İltihaplı olmayan ağrılı diş kökü hemen çekilebilir mi?
Evet, akut ağrısı olan ve sadece kökü kalmış dişler diş hekimi tarafından gerekli muayene yapıldıktan sonra çekilebilir. İltihap ya da apse bulunmaması, diş çekimi işleminin genellikle daha hızlı ve komplikasyonsuz ilerlemesini sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kırık diş kökü çekimi normal diş çekimine göre zor mudur?
Kök kalıntılarının çekimi, dişin kuron kısmı sağlam olmadığı için bazen farklı teknikler gerektirebilir ancak diş hekimleri için rutin bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapıldığı için işlem sırasında herhangi bir acı hissedilmez ve diş hekiminin elindeki özel aletlerle kök kolayca yerinden çıkarılır.
Diş kökü ağrısı için çekim öncesi ne yapmalıyım?
Diş kökü zonklama yapacak kadar ağrıyorsa, en kısa sürede bir diş hekimine başvurarak muayene olmanız gerekir. Çekim randevunuza gidene kadar bölgeyi temiz tutmalı, ağrı şiddetliyse hekiminize danışmadan ilaç kullanmamalı ve çiğneme yaparken o bölgeyi kullanmaktan kaçınmalısınız.
Diş çekimi sonrası ağrı süreci ne kadar sürer?
Diş çekiminden sonra beklenen ağrı genellikle ilk 24 ila 48 saat içinde azalarak kaybolur. İşlem sonrası hekiminizin önerdiği şekilde buz uygulaması yapmak ve çekim yerini korumak, iyileşme sürecini hızlandırarak ağrının şiddetini önemli ölçüde düşürür.
Hamilelikte kırılan dişin tedavisi neden ertelenmemelidir?
Hamilelik döneminde ihmal edilen kırık dişler, zamanla enfeksiyon odağı haline gelerek hem anne hem de bebek sağlığını riske atabilir. Hamileliğin ikinci trimester döneminde diş çekimi güvenle yapılabilir, bu nedenle diş hekimine danışarak tedavi sürecini daha fazla ertelememek en doğrusudur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 386 göst.
0 oy
3 cevap 103 göst.
0 oy
9 cevap 147 göst.
0 oy
3 cevap 122 göst.

Kategoriler

1,509,090 soru

24,627,555 cevap