Bir senedir hamile kalamıyorum, ne yapmalıyım?

+2 oy
280 göst.
önce Diğer kategorisinde (454 puan) tarafından

Kızlaar yine olmadı yine hamile kalamadım bu ay😔 Bir seneden fazla uğraşıyorum. Eşimin tahlillerinde sıkıntı çıkmıştı, takviyeye başladı bir aydır kullanıyor. Bende bir sürü kürler takviyeler denedim, çok ümitlenmiştim bu aydan ama az önce yine kırmızı bayrağı gördüm adet oldum yani. Hiçkimseyle paylaşmıyorum bu durumu, aileme çevreme çocuk düşünmüyoruz diyorum ama içim içimi yiyor. Adet olduğumu görünce ağlıyorum. Yoruldum artık lütfen dua eder misiniz kolaylıkla en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde hamile kalayım 😔

10 Cevaplar

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Rabbim sağlıklı hayırlı güzel ahlaklı evlatlar nasip etsin 

önce (454 puan) tarafından

Amin canımm Allah razı olsun 

-Reklam-
0 oy
önce (9,319 puan) tarafından

Aşılama döneminde fayda olabilir

Doktor eşimin sperm testini hiç beğenmedi çok düşük değerler aşılama için sanırım biraz yükselmesi lazım, ben çatlatma iğnesi falan kullanmıştım ama fayda etmedi

0 oy
önce (2,206 puan) tarafından

diger poatunda sanki bir senelik evliykm yazmissin. yasin vok buyuk degilse   acelesi yok bi sene olmus evleneli hayatin tadini cokar oldugu zaman olur illaki 2026 yili icerisinde hamile kalmam lazim 2025 in sin 6 ayinda hamile kalamadi. diye takilma yani kafana. bosver hayatini yasa mis gibi voluksuz vocuksuz rahat bir hayat sessiz sakin kaosssuz  ev temiz kalio. kendine vakit ayiripn. ha deyince cikip elin kolun bos bi sekilde ayak bagin olmadan istedigin yere gdion . mukemmel lüksler bunlar. kiymetini bilmbumlarin. cocuk olur zamanla aceleye getirme nacizane tavsiyem. :) hakkinda hayirlisi

Evet evleneli 1 sene 2 ay oldu 🫠 Bende şu an memnunum bu yaşantımdan ama ev çok sessiz gelmeye başladı artık ailem uzakta burada arkadaşım yok o yüzden çocuk istemeye başladım. Ama olmayınca da insan niye olmuyor ki diye üzülüyor. Teşekkür ederim güzel yorumun için hayırlısı olsun artık ♥️

0 oy
önce (750 puan) tarafından

Bende 1.5 sene sonra hamile kaldım canım bizimde eşimin testleri sıkıntılıydı takviye ve kür kullandı aman olur olmaz kafasında olmadığım ay hamile olduğumu öğrendim. Çok streste etkiliyor hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. 

Evet haklısın canım ama hiç umursamadığım hatta günlerini unuttuğum aylar bile oluyor ama olmayınca olmuyor demek ki vakti değil :(

0 oy
önce (2,715 puan) tarafından

Rabb'im geciktiriyorsa güzelleştiriyordur🥰 Rabb'im tez zamanda hayırlısıyla sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah ❤️ 

Amin canım Allah razı olsun 🥰🥰🥲

0 oy
önce (12 puan) tarafından

Eşinizden kaynaklı olabilir mi bu tür durumlar bazen eşlerin sperm seviyesi düşüklüğünden kaynaklı olabiliyormuş 

Evet eşimin değerleri çok düşük takviyeye başladı bir aydır kullanıyor

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Yumurtlama dönemini. Sık kontrol et bacım . Ogünlerde hergün dene benimde olmuyordu ilk çocuğum bu şekilde dikkat ettim günlerine çok şükür oldu şuan 3 evladım var rabbim en kısa zamanda nasip etsin inşallah 

Valla canım bir senedir hep yumurtlama günlerinde ilişkiye dikkat ettim ama olmayınca olmuyor. Eşimin sperm değerleri düşük çıktı yükseltmeye çalışıyoruz

0 oy
önce (3,667 puan) tarafından

Cnm kafana takmamaya calıs İnan bı anda ummadığın anda oluyur Rabbım nasıp edıyır en kısa zamanda inşallah saglıkli bi bebegın olur ;)

Amin canım çok teşekkür ederim 🥲

0 oy
önce (29 puan) tarafından

Canım bizde aynı sorunu yaşadık sonra ummadığımız anda oldu sonra ilki oğlumun arkasına rabbim bir tane daha nasip etti inşallah sana da nasip olur 

Amin canım teşekkür ederim.peki ne kadar sürede oldu bir sene geçmiş miydi 

0 oy
önce (2,194 puan) tarafından

arkadaşımın eşininde tahlilleri pek iyi çıkmamıştı onlar karı koca beraber sülük tedavisi yaptılar sülükten sonra biiznillah hamile şuan bi arkadaşımda sülğk ve hacamattan sonra hamile kaldı ve şuan oğlunu kucağına ladı.

benim ki nacizane bir tavsiye rabbim hayırla afiyetle nasip

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bir yıldan uzun süredir hamile kalamıyorsam ne yapmalıyım?
Düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen 12 ay boyunca gebelik oluşmaması durumunda bir infertilite uzmanına başvurmak en doğru adımdır. Bu süreçte hem kadın hem de erkek için kapsamlı doğurganlık testlerinin yapılması, altta yatan gizli sorunların tespit edilmesi için kritik öneme sahiptir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Erkeklerde sperm kalitesini artırmak için takviyeler ne kadar sürede etkisini gösterir?
Sperm hücrelerinin yenilenme döngüsü yaklaşık 72 ile 90 gün sürmektedir. Bu nedenle, doktor tavsiyesiyle başlanan takviyelerin etkisini tam olarak göstermesi ve sperm parametrelerinde iyileşme sağlaması için genellikle en az 3 ay düzenli kullanım gereklidir.
Gebelik öncesi kürler ve bitkisel takviyeler gerçekten işe yarar mı?
Bitkisel kürler ve takviyeler bazı durumlarda destekleyici olabilir ancak tıbbi tedavinin yerini tutmazlar. Bilimsel kanıtı olmayan yöntemlere aşırı güvenmek yerine, öncelikle hormon paneli ve sperm analizi sonuçlarına göre bir uzman tarafından önerilen vitaminleri ve yaşam tarzı değişikliklerini uygulamak başarı şansını daha çok artırır.
Hamilelik beklentisiyle yaşanan stres gebeliğe engel olur mu?
Yoğun stres ve kaygı durumu, vücutta kortizol seviyesini artırarak hormon dengesini olumsuz etkileyebilir ve yumurtlama sürecini baskılayabilir. Duygusal olarak yıpranmış hissetmek doğaldır, ancak bu sürecin uzun sürmesi halinde psikolojik destek almak veya stresi yönetme tekniklerine odaklanmak genel doğurganlık sağlığı açısından faydalı olabilir.
Hamile kalmak için doktora gitmeden önce hangi testler yaptırılmalıdır?
Gebelik planlayan çiftlerin temel kontrolleri arasında kadında hormon testleri (AMH, FSH, LH, TSH), rahim filmi (HSG) ve erkekte detaylı sperm analizi (spermiogram) yer alır. Bu temel testler, kısırlık şüphesi olan durumlarda atılması gereken en önemli tanısal adımlardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 389 göst.
7 Nisan 2026 Aile & Aşk kategorisinde EvlaTlarim71 (3,585 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 751 göst.
6 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Yeni bir ben!!! (339 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,021 göst.
12 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Yeni bir ben!!! (339 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 243 göst.
14 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Buket masal (4,863 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,494 soru

24,632,152 cevap