Evde otlu pisi nasıl yaparım?

0 oy
317 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (1,342 puan) tarafından

Kızlar buyurun miş gibi otlu pisiye 

image

7 Cevaplar

+1 oy
önce (27,751 puan) tarafından

Ay tovbe başlığı siz pisik mi oldunuz okudum ahahsellerine saglik 

önce (476 puan) tarafından

Benim menü anligini Müge anlı diye okumam peki

önce (1,342 puan) tarafından

Saol canim

önce (27,751 puan) tarafından

Ahahah sevgii oda cok benziyoe 

-Reklam-
0 oy
önce (2,641 puan) tarafından

Ay şunu kaç aydır canım istiyor deneyeyim dedim ilk defa yaptım ama içi hamur oldu eline sağlık bu arada çok güzel görünüyor 

Tekrar deneyeceğim teşekkür ederim canım 

Sut un az su 1 yumurta kuru maya 1 yemek kaşığı tuz bir tatlı kaşığı tuz yoguruyorum hamurunu az da ele yapışan cıvık bir hamur yapiyorum

Kaç saat dinlendiriyorsun

Toplasan 1 saat filan

Teşekkür ederim bu tarifle deneyeceğim 

0 oy
önce (7,636 puan) tarafından

Benim de dün aklımdan geçti . Hafta sonu yapayım bari . Ellerine sağlık çok severim

Valla 20 tane yaptım 4 kişi sadece iki tane kaldı tapakto

0 oy
önce (1,697 puan) tarafından

Ellerine saglik benim yerime de ye 🥰

Tamam canim

0 oy
önce (10,000 puan) tarafından

Afiyet şeker ve bol kilo olsun 😄🩷

Saol canim Valla canim kilo derdim yok almıyorum tm

0 oy
önce (1,358 puan) tarafından

😂 oyşş siz pisik mi oldunuz afiyet olsun bacım canım çekti valla he

Saol canim

0 oy
önce (187,158 puan) tarafından

başlıgı görünce birinin yavru kedisi büyüdü herhalde dedim girdim pişi cikti

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Otlu pisi yemeği tam olarak nedir ve nasıl yapılır?
Otlu pisi, genellikle yöresel otların ve hamurun birleşimiyle hazırlanan, tavada veya fırında pişirilen geleneksel bir hamur işidir. Yapımı için öncelikle un, su ve tuz ile orta sertlikte bir hamur yoğurulur ve ardından içerisine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan veya dereotu gibi mevsim otları eklenerek porsiyonluk parçalar halinde pişirilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Otlu pisi yaparken hangi yeşillikler kullanılmalıdır?
Otlu pisi tarifinde genellikle bölgeye göre değişmekle birlikte ebegümeci, ısırgan otu, taze soğan, maydanoz, dereotu ve ıspanak gibi taze yeşillikler tercih edilir. Bu otların iyice yıkanıp kurutulması ve ince ince doğrandıktan sonra hamurla bütünleştirilmesi yemeğin lezzetini doğrudan etkileyen en önemli unsurdur.
Otlu pisi hazırlarken hamurun kıvamı nasıl olmalıdır?
Otlu pisi hamurunun kıvamı, ele yapışmayan ancak oldukça yumuşak ve esnek bir yapıda olmalıdır. Hamuru hazırlarken ılık su kullanmak mayalanma sürecini hızlandırırken, yoğurma işleminin ardından hamuru yaklaşık 30 dakika dinlendirmek pisi hamurunun daha kolay açılmasını ve pişerken daha iyi kabarmasını sağlar.
Otlu pisi pişirmenin en pratik yöntemi nedir?
Otlu pisi pişirmenin en pratik yöntemi yapışmaz bir tavada az miktarda sıvı yağ kullanarak önlü arkalı şekilde kızartmaktır. Ocağın orta ateşte olması hamurun içinin çiğ kalmadan, dışının ise altın sarısı rengini alarak çıtır bir kıvama gelmesini sağlar; pişirme süresi her bir taraf için yaklaşık 3 ile 5 dakika arasındadır.
Otlu pisi yanına en iyi ne gider?
Otlu pisi, kahvaltılarda veya çay saatlerinde servis edilen bir lezzet olduğu için yanına en çok ev yapımı ayran, taze demlenmiş çay veya sarımsaklı yoğurt sosu çok yakışır. Özellikle sıcak servis edildiğinde yanına eklenen bir kase yoğurt, hamurun lezzetini dengeleyerek daha doyurucu bir öğün oluşturmanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+4 oy
14 cevap 704 göst.
26 Ağustos 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Mutlu&anneyim (1,235 puan) tarafından soruldu
+2 oy
18 cevap 753 göst.
0 oy
36 cevap 2,408 göst.
21 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 976 göst.
14 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Elifcik010101 (407 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,179 soru

24,640,061 cevap

365,745 kullanıcı

...