Aile ilişkilerinde güven sorununu nasıl aşarım?

0 oy
459 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,400 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar.gün geçmiyorki hayatımızda olaysız gün olsun.bugün büyük ablamız eşi ve yanında annemiz yaşında bi kadınla yaşadığımız şehire geldiler.ben ve kızkardeşim aynı yerdeyiz.neyse kardeşim dün beni arayıp ablamızın bulunduğumuz yere geleceğini fakat tek olmadıklarını yanında tanımadığımız bi kadınla geleceğini dedi.biz tabi 47 yaşlarda bi kadın beklerken bugün gelen taş gibi fiziği olan bakımlı bi kadın.

Yaşı var ama eniştemden çokta büyük değil öyle.bu erkeklerin uydurdukları bi furyası var yok abisi gibiyim ablam gibi diye.kadınla gelmelerinin sebebi ise kadının burdaki cezaevinde kardeşi olması.sözde kadın evlenip boşanmış boyu kadar çocuğu olan nişanlı bi kadın.ablama soruyorum nişanlısı neden getirmedi o zaman diye adamın sözde arabası yokmuş yersen.işin tuhaf olan kısmı ablamda ayakta uyuyor.ha birde bunlar kadınla eniştem başta tek geleceklerdir ablam inat etmiş gelmek için.birde ablamla eniştem yemeğe çıktıkları gecede kadın aramış kız istemeye gideceğiz diye eniştemde ablamı almadan gitmiş.bağlantıları ise kadının işletmesi varmış sözde araba alım satımı yapıyormuş.siz söylermisiniz bu işte bi bit yeniği yokmu

12 Cevaplar

+1 oy
önce (13,569 puan) tarafından

Bit yeniği değil bitin kendisi dana kadar olmuş ablanın gözünü önünü mü görmüyor yoksa ruhsardaki reyhandan dahamı saf 

önce (5,400 puan) tarafından

Saf değil aslında sadece görmeyi reddediyor.ben duydum sinirlendim nasıl kabul eder birlikte gelmelerine.çünkü uzak bi yer değil.koca kadın otobüse binse 3 saatlik yol.daha öncede çok gelmiş bilmediği bi yerde değil.Allah akıl fikir versin.

-Reklam-
0 oy
önce (643 puan) tarafından

devenin nalı daha neler duyacam

Ben yaşadığım şoktan çıkamıyorum hala.

0 oy
önce (532 puan) tarafından

Ablanla konuşsan kötü sen olursun canım bir de. Ama birinin uyarması da lazım 

Zaten onlar varken dedim kadın ne alaka hani.işte burda yazdıklarımı anlattı.iş yerine gidecem bakacak ne iş yapıyor filan dedi.öğrense ne olur sonuçta kadın gizlemiyor eniştemi kendi tapulu malı gibi istediğini yaptırıyor

0 oy
önce (14,101 puan) tarafından

ya bazıları kendini çok cin sanıyor, bazıları gerçekten saf ya da görmek istemiyor🤷🏼 akrabam olmadıktan sonra veya çok çok eski tanıdıktır anca öyle olur yani ne bileyim saçma saçma iş bunlar ya😅 

Bana göre bi akrabanın da bu şekilde bi talepte bulunması saçma.çünkü kadının nişanlısı var.neyine güvenipte bi adamın arabasına binip o kadar yolu gideceksin.kim olursa olsun bi adam ve kadının arasında bu kadar sqmimiyet olmaz ki.

önce (14,101 puan) tarafından

hani zorda kalır olur, onun dışında saçma zaten dediğin gibi. bi de mesela ben kimseden böyle bir şey istemem. ya babama, kardeşime derim ya eşime başka seçeneğim yok. demem. eğer bu saydıklarım yoksa da kendi başımın çaresine bakarım 😅 

Aynen öyle.elin 40 kat yabancısındanda bişey istemek cesaret ister.kadında her an bıçağı çıkarıp sağlayacak cinsten

0 oy
önce (3,181 puan) tarafından

Ben bu abi abla kavramını anlamıyorum benim anamın doğurduğu kardesimdir yani artık haramı örtmek için abi abla kullanılıyor sende ablani uyar iyice yoksa hiç iyi kokmuyor bu durum 

Bende konuştum kardeşimde.ama ablamın elinde olan bişey değil yok o yüzden başka türlü düşünmek istemiyor.benim ablamda senin hayatına benzer şeyler yaşadı belkide daha beteri ve yaşamaya devam ediyor abla.ailem arkamızda olmadığı içşn eniştem o rahatlıkla göze çubuk sokar gibi açıkça herşeyi yapıyor

önce (3,181 puan) tarafından

Pislik insan vallahi benim yaşadıklarımı Allah kimseye yaşatmasın 

Amin ablam amin

0 oy
önce (1,086 puan) tarafından

Ben böyle bişeyeasla tahammül edemezdim ablana Allah akıl fikir versin bu devirde ablası abisi mi kaldı 

+1

Neresinden tutsan elinde kalır.sadece dua edin.gerçeği görse bile reddeiyor

0 oy
önce (31,014 puan) tarafından

Bir tarafın görecek gözü yok diğer tarafın saklayacak kadar çekinmesi yok. Ablan daha önce de ihanete veya bu tarz şeylere denk gelip devam ettiyse artık ayan beyan yaşanıyor demek ki 

Evet geçen sene hayat kadınıyla aldatmış.sadece bunlarda değil her türlü pisliği varken ailem kurtarmadı ablamı.çaresiz bıraktılar onu.o eniştem olacak adamda artık saklamadan yapıyor

Ay Allah korusun hastalık falan bulaşır. Evlat kaç yaşında olursa olsun evlat ya nasıl bu kadar görmezden gelinip kaderine terk edilir benim aklım almıyor 

Bizim değerimiz olmadı hiç.ablam 16 yaşında evlendi bu pis adamı 15 yıldır çekiyor.21 yaşındayken boşandı.babam yeğenimi kabul etmedi.eniştemde ablamı tehdit etti çocuğu alıp yurtdışına gideceğim bir daha görmiceksin dedi.tekrar evlendiler bu sefer 3 çocuk daha oldu.kimse kendi başını ağrıtmak istemiyor anne baba da olsalar herşeye bile isteye sustular.

Balık baştan kokar hesabı işte. Kimsenin ailesine saygısızlık etmek istemem ama bu durumu benim aklım almıyor ben düşünüyorum benim binbir zorluk ile doğurup büyüttüğüm çocuğumu biri aldatsın dövsün ben de susup karışmıyım mümkün değil. Çeker alırım çocuğumu ve bu çocuk bana yük olmaz. Genç sağlıklı bir birey ben destek olsam güçlü bir kadın olur kendi ayakları üzerinde durur. Benim canım evladıma başkası paspas muamelesi yapacak. Ben de susup oturacağım. 

Hayır enişte ayrı bir ş....siz zaten sadakat Duygun yok boşanmışsın işte daha neden tekrar aynı kadınla evlenip çocuk yapasın ki 

0 oy
önce (2,985 puan) tarafından

Ablan aldatılıyor haberi yok. akıllarınca dikkat çekmemek için o malum 3. Kişi aile içine sokulur ya, hep de dikkat çekecek  şeyler olur. Benzer hikayeler çok duydum şahit oldum 

0 oy
önce (7,653 puan) tarafından

Ablan aldatılıyor eniştenin metresi o kadın. Kör mü senşn ablan

0 oy
önce (5,872 puan) tarafından

Yorumları da okudum, enişten her ne kadar iğrenç biri olsa da en büyük suç ailende. Ablan daha önce de aldatılmış, ailen nasıl oldu da destek çıkmamış...

Yazık gerçekten. Doğurup büyütünce bitiyor her şey sanıyorlar. Ablan her şeyin farkında büyük ihtimalle ama görmek istemiyor. 

0 oy
önce (1,845 puan) tarafından

Biti geç kadın kene olmuş yapışmış Allah'ım ya ablan Safinaz dan beter bence

0 oy
önce (5,924 puan) tarafından

2 akrabam evliydi ve de aşk evliliği yapmışlardı kimse istememesine rağmen. 18 senelik evliyken erkek olan akrabam iş yerine bir kadın aldı. Nişanlıydı kadın. Bir gör nasıl alımlı dekolte vs. He ben de açığım kimseye lafım yok ama iş yeri perde dükkanı ve tüm esnaf erkek. Neyse kadın nişanı attı akrabam da tutturdu boşanacağım ve bingo ikisi sevgiliymiş evlilik bitti şimdi o ikisi evlenecek olan 3 çocuğa ve 18 seneye oldu. Kadın olan akrabam da bebek gibi bu arada sarışın mavi gözlü filan. Bu zamanda kimseye güvenilmez asla

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi ilişkilerde güven sorunu nasıl aşılır?
Aile içi güven sorunlarını aşmanın ilk adımı, rahatsızlık duyulan durumları net ve yargılayıcı olmayan bir dille karşı tarafla paylaşmaktır. Şeffaf iletişim kurarak beklentilerinizi ve sınırlarınızı belirlemek, yanlış anlaşılmaların önüne geçer. Eğer davranışlar ailenin huzurunu bozuyorsa, bu sınırları ortak bir kararla koymak ve aile üyelerinin birbirine olan sadakatini ön planda tutmak en sağlıklı yaklaşımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşler arası sınır çizme konusunda nelere dikkat edilmeli?
Eşler arası sağlıklı sınır çizmek için üçüncü kişilerin aile içi mahremiyete etkisini minimize etmek gerekir. Özellikle yabancı kişilerin dahil olduğu durumlarda, diğer eşin rahatsızlığını dile getirmesi ve bu konuda ortak bir tavır alınması ilişkinin dengesi için kritiktir. Sınırlar, hem bireysel alanları korumalı hem de çiftlerin birbirine olan güvenini sarsmayacak şekilde net olmalıdır.
Şüpheli aile ilişkilerinde doğru iletişim nasıl kurulur?
Şüpheli durumlarda doğru iletişim kurmak için suçlayıcı ifadeler yerine 'ben' dili kullanılmalıdır. Örneğin, 'Sen şunu yapıyorsun' demek yerine 'Bu durum beni huzursuz ediyor ve kafamda soru işaretleri oluşturuyor' şeklinde yaklaşmak, savunma mekanizmasını düşürür. Gerçekleri anlamak için sakin kalarak gözlemlerinizi paylaşmak ve karşı taraftan dürüst bir açıklama beklemek en yapıcı yöntemdir.
Sosyal ortamlarda aile bireylerinin tavırları nasıl olmalı?
Sosyal ortamlarda aile bireylerinin tavırları, ailenin bütünlüğünü ve eşler arasındaki bağı destekleyici olmalıdır. Dışarıdan gelen kişilerle olan ilişkilerde mesafeyi korumak ve aile içindeki öncelikleri yansıtmak, dış dünyaya karşı güçlü bir duruş sağlar. Aile üyelerinin birbirine olan bağlılığını her ortamda hissettirmesi, güvenin pekişmesine ve gereksiz dedikoduların engellenmesine yardımcı olur.
İnsanlardaki rahatlık seviyesi normalin dışına çıktığında ne yapılmalı?
İnsanlardaki rahatlık seviyesi aile huzurunu etkileyecek boyuta ulaştığında, durumun nedenleri profesyonel veya aile içi bir değerlendirmeyle analiz edilmelidir. Kişinin davranışlarının sizin değer yargılarınızla çatıştığını hissettiğinizde, tepkinizi kontrol ederek ancak net bir şekilde ifade etmek önemlidir. Eğer bu davranışlar devamlılık arz ediyorsa, sosyal çevrenizdeki sınırlarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 687 göst.
0 oy
34 cevap 1,262 göst.

Kategoriler

1,510,621 soru

24,645,067 cevap

365,996 kullanıcı

...