Kayınvalidemin evlilik sorunları ve baskılarıyla nasıl baş ederim?

+1 oy
102 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,300 puan) tarafından

Kızlar ben k. Maraş'ta yaşıyorum( bir ilçesi yani) kiralık evde oturuyorduk ev yıkıldı 2 buçuk sene konteyner da kaldım. Geçen sene artık çıkmamız lazımdı, kaynanamın evi ( şuan ben oturuyorum) burda kaynanam otururken annesinden dolayı toki'de ev çıktı kaynanam da orayı aldı oraya taşındı bu ev 6 ay boş durdu o sıra eşim kaynanama tartışma oldu konuşmuyordu hatta eşim o sırada başka yere taşınmayı düşündü ( başka il ) kaynanam geldi ikna etti eşimi bu evi sana veririm kira istemem istediğin kadar otur el'in bollaşırsa kardeşlerini ödersin dedi! 1 sene oldu taşınalı bu eve kaynanam ilk taşındığımız gün komşulara gelip evime geldim burası benim için bambaşka her izlediğimde gelirim fln dedi ( ben zaten o an itibaren neler olacağını anlamıştım ama eşime bir şey demedim) her gittiği yere bedava oturuyolar kira vermiyon fln dedi yüzümüze de söyledi tabi ( eşimgil 5 kardeş 4 kızı 1 erkek) komşular 1 oğlun var evi ver otursun başka kimse kalmaz burda yanında bir şey olsa hemen o koşuyor fln demişler bunu eşime de söylediler taşınma burdan senin ev fln denildi. 

Şuanki sıkıntım 1 aydır eşim kaynanamdan evi satın almayı düşünüyordu kardeşlerimi öderim ama bana zaman vereceksin 1-2 sene içinde öderim dedi bu kez kaynanam eee bana ne vereceksin arabanı isterim o zaman dedi ve biz arabayı aldık alalı gözü var hep istiyor ama şuan bizim arabadan başka mal varlığımız yok onu da konteyner da idare ede ede aldık ben bütün altınları verdim. 

2 gün önce kaynanam çalıştığı yerde bayılmış eşim o sıra gece çalışıyordu eve yeni girmişti baya yorgundu ( sürekli ayakta duruyor poğaça, kurabiye fln yapıyor) kahvaltı bile yapmadan gitti. Geldiğinde baya sinirliydi kardeşini aradı baya içini döktü artık benim annem, babam kimse söyleyin gerçek anne, babamı bulayım dedi ( benim bile zoruma gitti öyle demesi) artık bir abiniz yok benim de ne babam var ne annem nede kardeşlerim dedi.

Dünde kaynanam beni aradı (okuyan bir görümcem var o gelmiş annesinin bayıldığını duyunca) kızımı özlemiş sizi getirsem fln dedi bende eşime sorayım dedim o da yok asla bir yere gitmeyeceksiniz dedi. geri eşimi aradı kaynanam eşim yok yokluklarına alışın artık uzaklara gideceğiz bir süre göremeyeceksin dedi. Geri kaynanam eve geldi yine konuştu eşime yok dedim gitmeyecekler benim ne annem var ne babam kimseyi tanımıyorum artık dedi. 

Eşimin neden öyle davrandığını söyleyim

1.Kaynanam eşimi hep elinin altında sanıyor her dediğini yaptırıyor 

2. Kayınbabam kredi çekti eşimin adına büyük kısmını kayınbabam 250 bin TL eşimde 50 bin TL aldı bana bilezik almıştı bu borçu bize yıktılar hepsini biz ödüyoruz ama o aldığı bileziği de satmak zorunda kaldık

3. Kaynanam çalışıyor kızlarına her şeylerini alır geçenlerde kızına giderken torununa 2500 bin TL pike takımı almış ( şuan yanında ikiz kızı var yatakları odaya büyük geliyor diye verecekti benim kızımın da yatağı yoktu eşime söyledim alırsan alalım diye eşimde alırız dedi. Sadece baza yatağı bile yok eşime 4-5 bin versen yeter dedi. Torununa yatağı sattı yani. 

Eşim bana bir şey anlatmıyor tam bir şey olmadan yoksa hayâl kırıklığına uğruyorum taşınma gibi durumumuz var ama başka bir il e mi yoksa aynı yaşadığımız yerden başka bir eve mi bilmiyorum ama benim düşüncem başka bir il eşime kaynanama öyle söyledi ama yine vazgeçirme gibi bir durum olursa diye korkuyorum ne olur dua edin. 

Çok uzun yazmışım kusura bakmayın uzun süredir içimde birikmiş kimseye de anlatamıyorum 🥺

5 Cevaplar

0 oy
önce (1,300 puan) tarafından

En İyi Cevap

Kaynanam aramıştı fatura ile ilgili konuştuk bugün hastaneye gitmiş yine ameliyat denilmiş eşime söyledim öf fln dedi umursamadı bile geri söyle 2-3 ay içinde taşınacagız kendine kiracı mı buluyor satıyor mu ne yapıyorsa yapsın dedi söyledim kaynanama hemen tamam satılığa çıkartacam dedi bugün mütahit gelecek fotoğrafını çekecek evin

-Reklam-
+1 oy
önce (2,012 puan) tarafından

Canim kirada oturun yine orda durmayın. 1 +1 olsun . Sürekli stres sıkıntı çekeceğine öylesi daha iyi olur. Ortak mal öyle oluyor. Başkasının hakkı ve gözünün olduğunda sizede hayır gelmez. Sen eşinin yanında dur ve dua et. Allah yardımcın olsun 

Ben buraya taşınırken eşime söyledim herkeze sordun mu gönülleri var mı dedim eşim sordum oturup sonra da satın alırız dedi ben öyle güvendim oturdum yoksa benim hiç gönlüm yoktu ben 6 ay çalıştım sadece kendime 2bin TL harcama yaptıysam yaptım TV - bulaşık makinesi aldık geri kalan bütün maaşları eşime verirdim ki borçu ödesin diye o kredi 11 bin TL eve doğalgaz geliyor 7-8 bin TL sadece benim maaş ikisine gidiyordu artık

+1 oy
önce (14,092 puan) tarafından

tek göz oda, kulübe bulun orda oturun yine de o ev de yaşamayın. azıcık aşım, kaygısız başım. sürekli bunlarla uğraşmaktansa kafanızı dinlersiniz huzurla oturursunuz. 

Konteyner da rahattım 1 oda olmasına rağmen bir de gelip orda da kalıyorlardı aynı yerde yaşıyoruz benim annemgil 1 saat uzaklıkta daha gelip kalmamış

0 oy
önce (30,994 puan) tarafından

Allah kötü gün bir daha yaşatmasın kimseye de minnet ettirmesin bu anne baba evlatta olsa işin içine minnet girince ilişki bozuluyor çıkın kiraya alsın evini tepe tepe kullansın. Bu kadar laf söz yakışıyor mu koca kadına. Sen hiç karışma ama eşin özel sektör işinde ise başka yerde çabuk düzen kurması zor olur bence yatak alacaksınız da gidin taksitle sıfırını alın spotçudan ikinci el alın daha iyi. 

Benim kayinva güya ev hediyesi oğluma yatak alacaktı öyle şahane bir maddi durumu da yok alacağı da yok laf yapıyor sadece. Gittim kendi beğendiğimi aldım koydum evime kimse de ağzını açıp tek laf edemiyor. 

Yok eşim pastane dükkanında çalışıyor hatta demişti kardeşiyle konuşurken burdan gideyim de b*k bile temizlerim diye

Görümceme waffle makinesi aldı kendine de almış bana da eve çıkınca alırım dedi 1 sene olacak 

Kızım 1-2 gün orda kalmıştı gitmiş lekeli kıyafetten almış 2 takım onları yıkadım ter temiz oldu 200 TL'ye dedi daha alacaktım da bedenine göre yoktu dedi hiç bir şey demedim

Geçenki Bayram'da kızının yanına gitmişti damadından beri götürmüş mağazaya alışveriş yapmış ona da bayramlık almış

0 oy
önce (3,167 puan) tarafından

Minnetlik çok zor bir durum oğlu sonuçta ama bir laf duyduğun zaman agrina gitmesi normal yaptıkları hoş değil inş uzak bir yere taşınır rahat edersin 

Bende aile evinde oturuyorum yani kapinbabam çok önce almış bu evi eşim hasta olunca ben urfadan tasinicaz diye şart koştum taşındım ama kimse lafını etmez çünkü eşimin babası üzerinde hakkı çoktu yani uzak herkese ama rahat emin ol az insan olduğu zaman daha rahat rabbim gonlundeki gibi bir ev nasip etsin

Kaynanamın şuan 3 evi oluyor biz zaten satın alacaktık kendinden ama durdukça daha bir şeyler çıkartıyor eşimin hakkını çok yiyor eşim ben 14 yaşımdan beri çalışıyorum bütün borçlarınızı ödüyorum 1 evi mı bana vermiyorsunuz diyor ev zaten yeni değil 8-9 senelik deprem görmüş ev en üst kat çatıdan su alıyor küf var 

Geçen arkadaşım geldi belki sen evde değilsin çok fark etmiyorsun ama evde çok ağır küf var çok ağır kokuyor dedi biz yine ev sahibi olalım diye almaya çalıştık

İnşallah canım 

önce (3,167 puan) tarafından

Bazı şeyler olmuyorsa daha hayırlıdır bunu unutma annesi 14 yaşından beri çalışıyor eve bakıyorsa Allah razı olsun oğlundan gene bizim yanımızda demesi lazım ama demezler işte ben urfadayken anneme salça recel yaprak peynir kız neler neler yapar yollardim ama sorsan ne yaptın der o yüzden insanın iyi niyetine nankörlük ediyorlar o yüzden iyi olsun uzak olsun derim hep sizde öyle yaparsanız kafanız rahat olur

Eşim 14 yaşından beri çalışıyormuş canım şuan 32 yaşında

Kaynanam şuan kadrolu okulda çalışıyor o kadar ameliyat geçirdi belden, bacaktan yinede gözü hep para, malda o yüzden iflah olmuyor

Eşim ilk evlendiğimiz sene 6 ay yurtdışına gitti 80 bin gönderdi ahır yaptılar güya eşimin adına inek aldılar inek ayakta zor duruyor zap zayıf kayınbabam 25 bine almıştı 3-4 bine sattı öyle gitti gelince elinde sadece 25 bin TL vardı Beyaz eşya aldık ayrı eve çıktık benim çamaşır makinesi 7 kiloluk ben o sıra almışken 9 kilo alalım demiştim kaynanam paranız o kadar sonra alırsınız demişti yardım edeyim bile demedi. Kızı evi aldı taşındı yanımızda arayıp kızım sana perde alacaktımsen almışsın bende mutfağa masa sandalye takım alayım dedi bizede gösterdi daha eşim zaten onda da sinirlendi ben zaten o. Rbu çocuğuyum ya diye

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin ailesiyle yaşadığım maddi ve manevi sorunlar karşısında nasıl davranmalıyım?
Eşinizin ailesiyle yaşanan sınır ihlalleri ve maddi beklentiler karşısında en önemli adım, eşinizle ortak bir tutum belirleyip sınırlarınızı net çizmektir. Aile içi maddi yükümlülüklerin (kredi borcu vb.) şeffaf bir şekilde konuşulması ve eşinizin kendi çekirdek ailesini koruyacak kararlar alması, huzurunuzun yeniden tesis edilmesi için öncelikli koşuldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşin ailesiyle yaşanan kira ve borç problemleri nasıl çözülür?
Evlilikte finansal bağımsızlığı sağlamak için öncelikle eşlerin birbirine karşı dürüst olması ve bütçelerini aile dışı müdahalelerden koruması gerekir. Eğer bir borç veya kira ödemesi eşinizin üzerine kayıtlıysa, bu yükümlülüklerin yasal veya sözlü sınırlarını belirlemek ve kendi yuvanızın ekonomik ihtiyaçlarını önceliklendirmek aile içi çatışmaları azaltmada etkili olur.
Ailevi sorunlar nedeniyle başka bir şehre taşınmak evlilik ilişkisini nasıl etkiler?
Başka bir şehre taşınmak, ailevi müdahaleleri azaltarak çiftlerin kendi ayakları üzerinde durmasını destekleyen bir değişim süreci olabilir. Ancak bu karar alınmadan önce eşlerin beklentilerinin aynı hizada olduğundan emin olunmalı, taşınmanın getireceği ekonomik ve sosyal sorumluluklar detaylıca planlanmalıdır.
Kayınvalide ile yaşanan çatışmalarda eşin taraf tutması nasıl yönetilir?
Eşinizin ailesiyle olan ilişkisinde pasif kalması veya baskı altında hissetmesi durumunda, ona suçlayıcı değil kendi duygularınızı ifade eden cümlelerle yaklaşın. Eşinizle birebir görüşerek, yaşadığınız haksızlıkları ve evliliğinizin geleceği için neden sınır koymanız gerektiğini somut örneklerle açıklamanız sağlıklı bir iletişim zemini oluşturacaktır.
Aile büyüklerinin evlilik üzerindeki baskısı nasıl dengelenir?
Aile büyüklerinin beklentilerini yönetmek için 'hayır' diyebilme becerisi geliştirmek ve ailenin kararlarına saygı duyarken kendi evinizdeki kuralları net bir şekilde korumak esastır. Özellikle maddi konularda taviz vermemek ve bağımsız bir yaşam kurma isteğinizi eşinizle birlikte tutarlı bir dille ifade etmek, uzun vadede ilişkilerdeki dengeyi kurmanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 307 göst.
20 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Tuba Y (1,273 puan) tarafından soruldu
+3 oy
12 cevap 671 göst.
13 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Eslem lavanta (195 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 258 göst.
13 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde damlaaktas4682 (1,525 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 1,341 göst.
7 Kasım 2024 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (42,328 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,337 soru

24,641,787 cevap

365,835 kullanıcı

...