Doğum sonrası 85 kiloyum, nasıl sağlıklı diyet yaparım?

0 oy
166 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,033 puan) tarafından

Selam kızlar hamileyken 93 olmuştum dogum  sonrası ve  bebeğimin amniyosentez sonucu kötü çıkınca üzüntü stresten kilo vermiştim şuan 85im boyum 1.61 artık diyete başlamak istiyorum diyet listem vardı zaten. 1 ay sonra bakalım ne kadar vermiş olacağım. 

Güncel kilom 85.50 

3 Cevaplar

0 oy
önce (589 puan) tarafından

Bol eksilerin olsun inşallah canım 

önce (2,033 puan) tarafından

Ay amin inşallah ❤️

-Reklam-
0 oy
önce (119 puan) tarafından

ıstediğin gibi olur inşallah canım 

İnşallah sagol canım ❤️

0 oy
önce (224 puan) tarafından

Ben 15 kilo verdim liste falan yapmadan kendi kafama göre 

Yeterki karar ver kendini tanıyorsun yol çiz ve sonuçta odaklan 

Maşallah canım darısı başıma inşallah şeker hastası oldugum icin sık acıkıyorum ama vericem kilo inşallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum sonrası 85 kilo 1.61 boy ile nasıl sağlıklı diyet yaparım?
Doğum sonrası dönemde 85 kilo ve 1.61 boy değerlerine sahip bir birey için en sağlıklı yaklaşım, vücut kitle indeksinizi kademeli olarak düşürecek dengeli bir beslenme programıdır. İlk olarak günlük kalori ihtiyacınızı hesaplayarak, protein ve lif ağırlıklı bir diyet listesi oluşturmalı ve porsiyon kontrolünü ön planda tutmalısınız. Sağlıklı bir kilo verme süreci için haftalık 0.5 ile 1 kilogram arasında bir kayıp hedeflemek, metabolizmanızı koruyarak kalıcı sonuçlar almanıza yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emzirme döneminde veya doğum sonrası diyet yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Doğum sonrası diyet sürecinde en önemli kural, vücudun ihtiyacı olan temel besin öğelerinden mahrum kalmadan kalori açığı yaratmaktır. Şok diyetlerden mutlaka kaçınmalı, su tüketimini günde en az 2.5 litre seviyesine çıkarmalı ve süt kalitesini düşürmeyecek doğal gıdalar tüketmelisiniz. Vücudun toparlanma süreci kişiden kişiye değişebileceği için, enerji seviyenizi yüksek tutacak kompleks karbonhidratları tercih ederek öğünlerinizi düzenli saatlerde tüketmeniz başarı oranınızı artırır.
Stres kaynaklı kilo kaybından sonra diyet ile nasıl devam etmeliyim?
Yaşanan üzüntü ve stres kaynaklı kilo kayıpları sonrası kontrollü bir diyet programına geçmek, metabolizmanın yeniden dengelenmesi için oldukça önemlidir. Bu dönemde vücudun kaybettiği kas kütlesini korumak için diyetinizi yeterli protein ile desteklemeli ve ani kilo değişimlerinden kaçınarak süreci zamana yaymalısınız. Stresin vücut üzerindeki etkilerini azaltmak için diyet listenize magnezyum ve omega-3 açısından zengin gıdalar eklemek, hem fiziksel hem de zihinsel iyileşme sürecine büyük katkı sağlar.
1 ayda ne kadar kilo vermek gerçekçi bir hedeftir?
1 ay içerisinde sağlıklı ve kalıcı bir şekilde verilebilecek ideal kilo miktarı genellikle 2 ile 4 kilogram arasındadır. 85.50 kilogramdan başlayan bir süreçte, vücut tipinize ve günlük fiziksel aktivite düzeyinize bağlı olarak bu oran kişisel farklılıklar gösterebilir. Çok hızlı verilen kilolar genellikle ödem veya kas kaybına işaret ettiğinden, ayda 4 kilodan fazla bir hedef belirlemek yerine uzun vadeli ve sürdürülebilir bir diyet rutini oluşturmak çok daha sağlıklı sonuçlar verir.
Kilo verme sürecinde egzersiz diyeti nasıl desteklemelidir?
Diyet sürecinde egzersiz, kilo verme hızını artırmanın yanı sıra vücudun sıkılaşmasına ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Başlangıç seviyesinde tempolu yürüyüşler veya doğum sonrası döneme uygun hafif ev egzersizleri, günlük yakılan kalori miktarını artırarak hedefinize daha hızlı ulaşmanızı sağlar. Haftada en az 3-4 gün, toplamda 150 dakikalık orta şiddetli fiziksel aktivite, diyetin etkisini katlayarak daha fit bir görünüme kavuşmanıza doğrudan destek olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 608 göst.
0 oy
1 cevap 208 göst.
0 oy
5 cevap 402 göst.
6 Ekim 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Neyla (813 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 297 göst.

Kategoriler

1,511,781 soru