Bebeğime emziği en kolay nasıl bıraktırabilirim?

0 oy
162 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (131 puan) tarafından

kızıma emzıgı bıraktırmak ıstıyorum hem daha dişleri cıkmadı ya.muk cıkmasın dıye hemde emzık emdıgı zaman cok salya artısı oluyor ve yuzu sivilcelenıyor nasıl bıraktırabılırım fikir verebilirmisiniz aklıma emziğe iğne sokup biraz açıklık sağlamak geldide işe yarar mı sizce ne bılım 

7 Cevaplar

0 oy
önce (2,473 puan) tarafından

tyzem iucunu makasla

kesio cay copu dokmustu az bise. emzik yillkansada cikmio eg eg diye braktilar 2 yas 3 yas civarina geliodu. yika diodu emzigi yani aklida eriodu.  disi cikmadi dedigine gore seninki bebek. emzik en buyuk nimet sana iki yasina kadar. bence asrin hatasini yaparsin biraktirirsan. 

yuce mevlam

seni mukafatlandirmis bebegin emzik kabul etmis emio sana koaala gibi yapisik degil

gak desen meme guk desen meme istemio yapis yapis vicik vicik seni emerek 24 saat yapisik

durmuo emzikle sakinlesio ciyak ciyak aglarken tik agzina emzigi mis gibi sussun uyusun daha bundan baska mukafat mi olur anneye.😁😁 iko yasa kadar biraktirma nacizane tavsiyem

önce (131 puan) tarafından

emzıklede aynı seyı yapıyor peısmden ayrılmıyorkı emmeyı kendısı bıraktı bıberonla bıle versem kusuyordu 9.5 10 aylık ama yuzu gercekten sıvılcelerle dolu emzık vermeden once az oluyor verınce daha cok cogalıyor doktora gıttık herpes dedı kan aldı herpes degıldır bence agrısı kasıması olmuyor sadece  kızarıklıgı var alerjı yapmıs gıbı 

-Reklam-
0 oy
önce (85 puan) tarafından

Canım benim oğlumda ilk dogdugundan beri emzik kullanıyordu sonra ben ne yaptım evde mi kayboldu veya aşağıya mi attılar bilmiyorum sonra bende dedim ki vakitti buldum bundan sonra emzik vermicegim dedim sonra 2 veya 3 kere meme diye uyanmıştı gece bende emzik yok oğlum bitti emzik hadi uyuyalım deyip sallıyorum oylelikle emziği çok şükür unuttu yoksa sürekli gece gündüz görse emzik emiyordu 

benımkıde oyle bu aralar emzıge meme dıyor gormese bıle ıstıyor 

önce (85 puan) tarafından

Eğer CNN bıraktırmak istiyorsan hiç verme benim oğlumda öyleydi çünkü gündüzleri istemiyordu ama geceleri bir iki kere kalktı meme diye arıyordu bende hiç bişi demeden hadi yatyoruz oğlum.diyip sallayınca şimdi bıraktı su an 2 yaşında oğlum bir kaç defa der meme diye ama hiç vermeyin emziği hatta hiç görmesin. Ki 2 3 güne kadar unutur zaten

0 oy
önce (9,650 puan) tarafından

Benimki 1718 aylik dişleri ***** cikmadi

hangi emziği kullanıyorsunuz 

önce (9,650 puan) tarafından

Phips event 6. emzigi 😂

benımkı onu tutmadı ya kaucuk tuttu sımdı bırakamıyor 😂 

0 oy
önce (14,462 puan) tarafından

ben 6aylık emziğini değiştirmedim, yani büyük emziğe geçmedim kendi kendine bıraktı 

öyle oluyormu kı sımdı 2 numara emzık kullanıyor 12 aydan sonra degıstırmesem bırakırmı ki

bence küçük emziği ver yine. bir videoda görüp denedim 7buçuk aylık falandı atıyordu ağzından, ben de kaldırıp attım😂 

önce (2,697 puan) tarafından

Bunu bende duymuştum ama her bebekte işe yaramıyormuş küçük geldiği için kimi bebek zevk alamıyormuş

ayy 12.aydan sonra deneyeyım ozaman sımdı kucuk kuzenı var geldıkce onun emdıgını gorunce ondan almaya calısıyor 😂 

işte zevk alamadığı için bırakıyor 

0 oy
önce (4,739 puan) tarafından

Benim kızım 2 yaşına kadar sadece uyurken emdi ama baktım ön dişleri yamulmaya başlamış hafif ucunu kestim, düzgün ememeyince bıraktı.

buda guzel fikirmiş denerim tesekkurlerr :) 

0 oy
önce (254 puan) tarafından

Bende 38 günlük bebeğime doğduğundan beri emzik tutturmaya calisiyorum ama tutmuyor nasıl tutuyo sizin bebekler acaba

benımkı normal emzık tutmadı kaucuk emzık tuttu onu dene ıstersen ama pahalı dıger emzıklere gore canım 

0 oy
önce (652 puan) tarafından

Benimki emzikle uyurdu. Ben kayboldu dedim beraber evde emzik aradik bulamayinca mecbur alıştı. 1bucuk yasinda falandi

benımkı şuan 9.5 aylık 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeğime emziği en sağlıklı şekilde nasıl bıraktırabilirim?
Emzik bıraktırma sürecinde en sağlıklı yöntem kademeli azaltma ve dikkat dağıtmadır. Emziği aniden kesmek yerine sadece uyku saatlerinde vererek kullanım süresini sınırlandırın ve çocuğun ilgisini oyun veya başka bir aktiviteyle emzikten uzaklaştırarak güven duygusunu sarsmadan süreci yönetin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emzik emmek bebeklerde neden salya artışı ve sivilce yapar?
Emzik emmek sürekli bir tükürük akışını tetiklediği için ağız çevresinde nemli bir ortam oluşturur ve bu da salya artışına yol açar. Ağız çevresinde biriken bu yoğun tükürük, cildin tahriş olmasına, kızarıklıklara ve bebek aknesi benzeri sivilcelenmelere neden olabilir; bu nedenle bölgeyi sık sık nazikçe kurulamak önemlidir.
Emziğe iğne sokarak açıklık bırakmak emziği bıraktırır mı?
Emziğe iğne batırarak açıklık oluşturmak hijyenik ve güvenli bir yöntem değildir. Bu durum emziğin yapısını bozarak kopmasına ve bebeğinizin ağzına küçük parçalar kaçmasına yol açabilir, bu da boğulma riski taşır; dolayısıyla emziği bozmak yerine sabırlı ve destekleyici yöntemleri tercih etmelisiniz.
Emzik bıraktırma sürecinde nelere dikkat edilmelidir?
Emzik bıraktırma sürecinde kararlı olunmalı ancak bebeğinize duygusal destek vermeyi ihmal etmemelisiniz. Süreç boyunca emziğin yerine geçebilecek bir uyku arkadaşı veya yumuşak bir oyuncak sunmak, çocuğun kendini güvende hissetmesine yardımcı olur ve emzik arayışını azaltır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 220 göst.
24 Ekim 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde At Work (8,108 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 272 göst.
12 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Bikahve (1,803 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 225 göst.
0 oy
3 cevap 237 göst.

Kategoriler

1,511,914 soru

24,662,457 cevap

366,810 kullanıcı

...