Bebeklerde yüz üstü uyuma alışkanlığı genetik mi?

0 oy
223 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,927 puan) tarafından

kaynanamın günahını almışım…

kocamı, bebekken güzel yatırmadığı için uyku pozisyonunun yanlış geliştiğini sanıyor ve ısrarla savunuyordum ta ki oğlum kendi uyumaya başlayana kadar… arkadaşlar yüz üstü uyuma genetikmiş, kaynanamın suçu yokmuş 

bu da böyle bi itiraf olsun…

3 Cevaplar

0 oy
önce (13,710 puan) tarafından

Yüzüstü sağ kolumu yukarı uzatıp sol bacağımı kendime çekerek uyurum ve kızımda aynı böyle uyuyor 😅

önce (2,927 puan) tarafından

ya ben gerçekten yanlış yatırmaktan sanıyordum açıkçası bi çıt üzüldüm 

-Reklam-
0 oy
önce (1,204 puan) tarafından

Hahaha ben de yastiksiz uyurum normalde kızımı düzenli şekilde uyutmama rağmen gece uykusunu hiç anlatmayayim 😀

önce (2,927 puan) tarafından

çekiyorlarmış valla kopyası oldu

0 oy
önce (1,885 puan) tarafından

Ikisi de olabilir ki bilemezsin ama benim oglanin benden aldigi nadir ozelliklerden biri uyku pozisyonudur yatakta fir doner genelde kollar havada yuz ustu bi bi bacak yukari bi bi bacak yukari doner 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde yüz üstü uyuma genetik bir durum mudur?
Bebeklerin uyku pozisyonu tercihlerinde genetik faktörlerin rol oynadığına dair kanıtlar bulunsa da, uyku alışkanlıkları genellikle gelişimsel süreçle şekillenir. Bebeğin yüz üstü uyumayı tercih etmesi, motor becerilerinin gelişimiyle doğrudan ilişkilidir ve çoğu zaman bir yetişkinin bebeklik dönemindeki bakım hatalarından kaynaklanmaz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebekler ne zaman kendi kendilerine güvenli uyumaya başlar?
Bebekler genellikle 4 ile 6 aylık dönem arasında, baş kontrolünü tam olarak sağladıklarında ve dönme becerisi kazandıklarında kendi uyku pozisyonlarını belirleyebilirler. Bu dönemden önce ani bebek ölümü sendromu (SIDS) riski nedeniyle uzmanlar, bebeklerin her zaman sırt üstü yatırılmasını önermektedir.
Bebek uyku pozisyonu yanlış gelişimi nasıl engellenir?
Bebeklerde kafa şekli bozukluğu ve yanlış uyku pozisyonu gelişimini engellemek için gün içinde 'karın üstü oyun süresi' (tummy time) uygulanmalıdır. Uyku sırasında ise bebeğin pozisyonunu periyodik olarak değiştirmek ve başının hep aynı yöne bakmasını engellemek, kafatasının sağlıklı gelişimi için en etkili yöntemdir.
Bebeklerde yüz üstü uyuma hangi aylarda tehlikelidir?
Bebeklerin yüz üstü uyuması, özellikle kendi başlarına dönmeyi öğrenene kadar olan ilk 6 aylık süreçte yüksek risk taşır. Bu aylarda bebeğin nefes yolunun kapanmaması ve SIDS riskinden korunması için sırt üstü yatış pozisyonu hayati önem taşır; kendi başına dönemeyen bebek asla yüz üstü bırakılmamalıdır.
Bebeklerin kendi kendine uyuması için neler yapılmalı?
Bebeğin kendi kendine uyuması için düzenli bir uyku rutini oluşturulmalı ve oda ısısı 20-22 derece arasında sabit tutulmalıdır. Bebeği uyku belirtileri gösterdiğinde henüz tam dalmadan yatağına yatırmak, kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirmesine yardımcı olur ve uyku eğitimini kolaylaştırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 508 göst.
14 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Kubracm (548 puan) tarafından soruldu
+4 oy
11 cevap 1,112 göst.
2 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 2,121 göst.
0 oy
12 cevap 858 göst.
21 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Beyaz Gül (720 puan) tarafından soruldu