Borç verdiğim arkadaşım beni engelleyip hakaret etti, ne yapmalıyım?

0 oy
159 göst.
önce Diğer kategorisinde (62 puan) tarafından

Tam olarak bir sorun mu bilmiyorum ama size bir tavsiye , siz siz olun çok yakininiz dişinda kimseye Bir vermeyin,

Biri borc istedi benden, bende yoktu ama cok israr etti, iki gun sonra atacam dedi oyle diyince ben de nakit avans çektim , ne de olsa kisa sürede atacak dedim, aradan haftalar gecti atmadi, Ben de bu sureçte  hiç istemedim, hatta konusunu bile açmadim.

Dün akşam  aradim açmadi, bugunde mesaj attim benimde ihtiyacim oldugunu soyledim, seni de sikboğaz etmek istemiyorum ama bana da lazim dedim.

Sonra benden kotusu olmadi , parayi atti, bana hakaret edip engelledi, siz siz olun çok yakınınınız dışında kimseye borç vermeyin

Ee siz yaşadınız mı böyle bir şeyler

7 Cevaplar

+2 oy
önce (76 puan) tarafından

Bir söz var tam da senin postluk vereyim mi kötü olayım vermeyim mi kötü olayım verme kötü ol daha iyi canım 😊

-Reklam-
0 oy
önce (14,856 puan) tarafından

verdiğin borcun dilencisi yapan insanlar çok maalesef. yakının olsa bile 50 kere düşünmek gerekiyor. 

can sıkıcı bir olay ama şöyle düşün bir insanı tanıdığını zannediyormuşsun, bu şekilde öğrendin. bu da bir hayat tecrübesidir

önce (62 puan) tarafından

Kesinlikle öyle ama bu tip insanlar yüzünden birgün Gerçekten birinin acil paraya ihtiyacı olsa bile İnsanlar güvenip borç vermeyecek

0 oy
önce (1,953 puan) tarafından

Maalesef ki var böyle böyle insanlar. Ama bazen gerçekten çok zor durımda oldukları için mecbur olanlarda var. Gerçi onlardan haliyle tabrıyla kendini belli ediyor. Hakaret etmiyor yani

önce (62 puan) tarafından

Aynen öyle. Birgün gerçekten birinin paraya ihtiyacı olsa bile bu tip insanlar yüzünden borç vermekten korkar olduk

0 oy
önce (11,992 puan) tarafından

Böyle insan çok teyzem  annem babam haric kimseye borc vermem onlarda geri ödeyen insanlar sorun  etmem

0 oy
önce (761 puan) tarafından

Yakın olsa uzak olsa bazı insanlar  istiyor ki karşı taraf verdiği paranın dilencisi olsun lafını etmesin.  İstemesin keyfi ne zaman isterse o zaman  göndersin böyle düşüncesizler çok malesef   o yüzden  biri benden para isteyince  ben yok demekten çekinmiyorum  hemen borcum var diyorum    

0 oy
önce (767 puan) tarafından

Ben ne borç alırım ne de veririm. Allah o duruma da düşürmesin 

0 oy
önce (31,669 puan) tarafından

Peşine düşmeyeceğim kadar küçük miktarı veya önemli durumlarda sağlık vs gibi senden kıymetli değil diyeceğim parayı borç veririm 

Çünkü birine borç vermek kendi malının dilencisi olmaktır bana göre bende bir sene sonra utana sıkıla istemiştim TL usulü verdiğim o para da hiç bir halta yaramamayacak seviyeye düşmüştü 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Borç verdiğim kişiden paramı nasıl geri alabilirim?
Borç verdiğiniz kişiden paranızı geri almak için öncelikle konuyu yazılı bir dille hatırlatmalı ve ödeme planı teklif etmelisiniz. Eğer kişi ödemeye yanaşmıyor veya iletişimi kesiyorsa, elinizdeki banka dekontları, dekont açıklamaları ve yazışma kayıtları ile birlikte icra takibi başlatma hakkınız bulunmaktadır. Küçük miktarlar için ilamsız icra takibi en yaygın yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Borç verdiğim arkadaşım beni engelledi ne yapmalıyım?
Borç verdiğiniz kişi sizi engellediyse, öncelikle aranızdaki borç ilişkisini kanıtlayan dekont, mesaj veya ses kaydı gibi verileri yedeklemelisiniz. İletişim kuramadığınız durumlarda noter kanalıyla ihtarname göndererek borcu resmileştirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra yasal yollara başvurmak, alacağınızı hukuki zeminde talep etmenizi sağlayacak tek yoldur.
Borç para isterken yaşanan hakaret ve engelleme durumu suç mudur?
Borç isteme süreci sonrasında maruz kaldığınız hakaret içerikli mesajlar Türk Ceza Kanunu kapsamında hakaret suçu teşkil edebilir. Bu durumu ispatlamak için engelleme öncesi ekran görüntülerini almalı ve savcılığa suç duyurusunda bulunmalısınız. Borcun geri ödenmemesi bir hukuk davası konusuyken, hakaret edilmesi doğrudan şikayete tabi bir ceza davası konusudur.
Başkasına borç verirken hangi belgeler alınmalıdır?
Başkasına borç verirken en güvenli yöntem borcu banka kanalıyla göndermek ve açıklama kısmına 'borç' ibaresini eklemektir. Mümkünse elden değil havale veya EFT ile gönderim yapın. Daha büyük tutarlarda ise mutlaka yazılı bir borç senedi veya borç kabul belgesi düzenleyerek iki tarafın da imzasını almanız hukuki açıdan alacağınızı güvence altına alır.
Nakit avans çekip borç vermenin riskleri nelerdir?
Kredi kartından nakit avans çekerek başkasına borç vermek, hem kredi kartı faiz yükünü üstlenmenize hem de yüksek komisyon maliyetlerine katlanmanıza neden olur. Borç verdiğiniz kişinin ödemeyi geciktirmesi durumunda kendi kredi notunuz düşebilir ve finansal dengeniz bozulabilir. Bir başkası için kendi mali sağlığınızı riske atmak, genellikle geri dönüşü olmayan maddi kayıplara yol açmaktadır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 310 göst.
16 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,264 göst.
24 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Merhaba123 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 320 göst.
12 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mlknkrc (302 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 831 göst.