Sezaryen doğumda neden aşırı mutluluk ve enerji hissediyorum?

+3 oy
351 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (86 puan) tarafından

Kızlar 10 gün önce ıkıncı bebeğim doğdu çok şükür 

Sezeryan doğum oldu doğumda bı mutluluk bı enerjı çok degısık bı his geldı sanki cennete gıtmıs gbı oldum 

Bu hıssı yaşayan varmı ılk dogumumda olmadı böyle bısı 

Yaşayan var mı bu hıssı merak edıyorum

9 Cevaplar

+2 oy
önce (2,732 puan) tarafından

İki doğumum da çok mutluydum heyecandan sevinçten ağlamıştım 

-Reklam-
+2 oy
önce (773 puan) tarafından

Evet  bnm normal doğum oldu 20 gün önce gerçekten  insanın içinde tarifsiz bir his mutluluk oluşuyor  hele o bebeğini ilk kokladığımda sanki dünyama ışık yanmıştı  Rabbım olmayan herkese nasip etsin inşallah   sizde sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah 😊

+2 oy
önce (387 puan) tarafından

E tabii. O sanci bittikten sonra uyusmamis kesiyi diktiler hic umurumda olmadi. Insana asiri bi rahatlama geliyor. Gozun aydin bu arada bizede dua et olurmu.

+2 oy
önce (1,154 puan) tarafından

Normal doğurdum başlarda korkuyla karışık heyecan ve mutluluk vardı heyecandan ağlamıştım ama gülerek ağlıyordum çok garip çok güzel duyguydu her zorluğa rağmen o anları tekrar tekrar yaşama fırsatı verseler kabul ederdim

önce (86 puan) tarafından

Bende sırf o his için bıle dogurulur dıyorum çok guzeldı allahım herkese nasıp etısın hamıleylen çok dua edın ben hep dua ettım doğumda da dua ettım çok

Evet çok zor 10 gün oldu halaa toparlayamadım ama Iyıkı dıyorum hatta keşke bı daha o duyguyu yaşasam 

önce (1,154 puan) tarafından

Evet o his güzel ama hastaneden çıktıktan sonrq bende maalesef herşey çok kötüydü zor bi lohusalık geçirdim ama 2 sene olmasına rqğmen hala o hissi hatırlıyorum amin canım başta ablam olmak üzere Rabbim isteyen herkese bu güzel duyguları yaşatsın

+2 oy
önce (931 puan) tarafından

Ben iki dogumumda da  cocuklarim dogdugu anda heyecan,mutluluk boyle korku arasi yogun bi sey yasadim panikatak gecirdim boyle kalbim yerinden cikacak gibi kusacak gibi fenalastim hatta ikisinde de uyuttular. :)

İlk doğumum da Benımde oyleydı bulantı çok olmuştu stres basmıştı kasıntı flan olmuştu ıkıncıde bebegı karnımdan çıkardıktan sonra bu mutluluk geldı ama tarıfsız cenneti gördüm resmen öyle bı mutluluk sonra öptüm kokladım gıydırmyee götürdüler o ara benım de agrım cogaldı benıde bayılttılar 

önce (931 puan) tarafından

Hem zor hem de en guzel his Rabbim isteyen herkese tattirsin.

+2 oy
önce (9,839 puan) tarafından

Bebeğine görme hissi bence o beklemenin verdiği özgürlük  her duygu biranda hissediyorsun tarifsiz duygulardan biri yasiyorsun 

+2 oy
önce (2,165 puan) tarafından

İlk doğumum travmam olarak kaldı ikinci doğumumda nasıl olur bilmiyorum daha var ama ilkinde korku vardı sadece 

+2 oy
önce (7,030 puan) tarafından

Hiç öyle birşey yaşayamadım bunu bnden alın çıkarın diyordum doktor çocuğu göğsüme koydu hicbirsey hissetmedim bosbos baktım dediğin duyguları yasamak doğuma güle oynaya gitmek çok isterdim bn hep doğumdan korktum nasıl çıkacak bu çocuk bnden deyip deyip ağladım 

İnsan ıster istemez korkuyo bnde çok korktum stres yaptım hatta korkudan bayılcam sandım ılk kızımda Benımde hissim yoktu annelık duygusu yuklenmedı hıc ama ıkıncı dogumda hıssettım her hamılelık her doğum farklı oluyo bence Insallah ıkıncı düşünüyorsan eğer ıyı geçer 

+2 oy
önce (3,473 puan) tarafından

İlk oğlumda kafası çıktı ebe vücudu çekti neyse dikmeye başladı dedi abla aciyormu dedim yok yok bidaha bana sancı gelicekmi yok abla dedi bebeği aldık ayy o anı unutamam annelik çok değişik güzel bir duygu rabbim isteyene versin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryen doğumdan sonra hissedilen aşırı mutluluk ve enerji normal mi?
Sezaryen doğum sonrası yaşanan yoğun mutluluk ve enerji hissi, vücudun doğum sırasında salgıladığı endorfin ve oksitosin hormonlarının ani yükselişinden kaynaklanmaktadır. Bu hormonlar doğal bir ağrı kesici ve haz verici etki göstererek anneye kendini son derece enerjik ve huzurlu hissettirebilir. Kişisel biyolojik tepkilere bağlı olarak bu durum her doğumda farklılık gösterebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğumda neden her seferinde farklı hisler yaşanır?
Doğumda yaşanan farklı duygusal tepkiler, annenin o anki hormonal seviyeleri, doğumun zorluk derecesi, anestezi etkisi ve psikolojik hazırlık durumu gibi çok sayıda değişkene bağlıdır. İlk doğumun getirdiği bilinmezlik ve stres yerini ikinci doğumda deneyimin verdiği güvene bırakabilir, bu da doğum sonrası duygusal durumun daha olumlu veya enerjik hissedilmesine yol açabilir.
Sezaryen doğum sonrası yoğun huzur ve cennet gibi hissetme durumu nedir?
Sezaryen sonrası hissedilen cennet gibi olma veya yoğun huzur, doğumun başarıyla tamamlanması ve bebekle kavuşmanın getirdiği derin bir rahatlama tepkisidir. Vücut, doğumun fiziksel travmasını iyileştirmek için yüksek miktarda nörotransmitter salgılar; bu da annenin kendini hafiflemiş, mutlu ve adeta bulutların üzerinde hissetmesine neden olan biyolojik bir süreçtir.
Doğum anında salgılanan hormonlar duygusal durumu nasıl etkiler?
Doğum anında salgılanan oksitosin, endorfin ve adrenalin hormonları annenin duygusal durumunu doğrudan etkiler ve güçlü bir bağlanma hissi yaratır. Oksitosin sevgi ve şefkat duygularını tetiklerken, endorfinler ise ağrı algısını düşürerek kişide huzur ve yüksek enerji seviyelerine yol açan bir ödül mekanizması gibi çalışır.
İkinci doğumda neden daha fazla enerji hissedilir?
İkinci doğumda hissedilen yüksek enerji ve mutluluk, vücudun sürece daha aşina olması ve doğum sonrası bebeğe kavuşmanın getirdiği psikolojik rahatlamanın bir sonucudur. İlk doğumun getirdiği belirsizlik ve acı korkusu ikinci doğumda azaldığı için, annenin vücudu ve zihni hormonlara daha pozitif bir tepki verebilir, bu da daha kontrollü ve mutlu bir doğum sonrası süreci yaşanmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 946 göst.
0 oy
10 cevap 593 göst.
0 oy
6 cevap 269 göst.
0 oy
3 cevap 583 göst.
13 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Birmelekannesiii (74 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,439 soru

24,682,771 cevap

367,904 kullanıcı

...