Öğle uykusu kaçan ikizlerimi gece nasıl uyutabilirim?

0 oy
153 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (2,965 puan) tarafından

bana da dua eder misiniz? bu gecemin kolay geçmesi için

öğle uykusu kaçtığı için huysuzlanan ikizlerim yemek yemeden çok çok zorlukla 8 de uyudular ve hala mızmızlanıyolar ne uyanıyolar ne uyuyolar

oğlumu gece uykusuna geçiremedim ve yalnızım 😢 

2 Cevaplar

0 oy
önce (10,200 puan) tarafından
Ay Allah yardımcın olsun ben küçüğünü şimdi yatırdım tam saatindeb sözde ama hasta maalesef kızları da 1 saat sonra uyutmayin düşünüyorum
önce (2,965 puan) tarafından

hastaysa da çok sıkıntı ya

ben şuan sadece düşünüyorum acaba nasıl yönetsem diye oğlanı uyutmaya çalışırken kızları birer kere kaldırdım geri yatırdım oğlanı uyuttum koydum kızları birer kez daha kaldırdım yatırdım 

bi yan yana koydum iyi oldu gibiydi 5 dk sürdü şimdi ranzanın üstünde yatanı yavru yatağa aldım, altta yatana su verdim bekliyorum 

beklerken de mutfağı toplayayım bari

önce (10,200 puan) tarafından

Sakin ol ve stres yapma sen stres yaptıkça onlar daha çok hissedip huzursuz oluyorlar akışına bırak 

bıraktım zaten dua ediyorum sağlıklı bi gece için 

mesela 3 dk önce çişini kaçırdı biri çünkü tuvalete gitmeyi reddetti saatlerdir ama tedbirim vardı şükür sorunsuz atlattık bida yattı bakalım nolcak 

en önemli duam gece bıyu sıra sıra uyanmaları yönünde 😅

-Reklam-
0 oy
önce (7,920 puan) tarafından

Geçen gün benim kız da aynısını yaptı 7 de uyudu uyandırmadım da 9 da bir uyandı sabah 5 e kadar uyumadı sonra 

ben de ne yapacağımı bilemedim şuan bakalım inşallah gece uykusuna döner

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Öğle uykusu kaçan ikizler gece uykusuna nasıl geçer?
Öğle uykusunu kaçıran ikizlerin gece uykusuna geçişini kolaylaştırmak için uyku öncesi rutinlerini daha sakin ve uzun tutmanız önemlidir. Işıkları azaltın, loş bir ortam oluşturun ve çocukların fazla uyarılmasını engelleyin. Eğer aşırı huysuzlarsa, banyo yaptırmak veya sakinleştirici bir masaj uygulamak sinir sistemlerini yatıştırarak uykuya geçişlerini hızlandırabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gündüz uykusunu almayan bebeklerin gece mızmızlanması neden olur?
Gündüz uykusunu alamayan bebeklerde kortizol seviyesi yükseldiği için vücutları aşırı yorgunluğa rağmen uykuya geçmekte zorlanır ve bu durum huysuzluk ile mızmızlanmaya neden olur. Bu durum bebeğin biyolojik saatinin bozulduğunu ve uyku baskısı ile uykuya dalma eşiğinin değiştiğini gösterir. Düzenli bir rutin uygulamak, vücudun tekrar dengeye girmesine yardımcı olur.
Uyku saati geciken ikizler nasıl sakinleştirilir?
Uyku saati kaçan ve aşırı yorulmuş ikizleri sakinleştirmek için öncelikle uyaranları tamamen kaldırın ve sessiz bir odaya geçin. Beyaz gürültü makineleri veya monoton bir ninni, çocukların dış dünyayla olan bağını kopararak gevşemelerini sağlar. Emzirme veya biberonla besleme işlemi, uyku öncesi son bir bağ kurma anı olarak huzur verici bir etki yaratabilir.
İkizlerde gece uykusu düzeni nasıl oluşturulur?
İkizlerde gece uykusu düzeni oluşturmanın en etkili yolu, her ikisi için de aynı saatte başlayan ve 30 dakikayı geçmeyen sabit bir uyku ritüeli oluşturmaktır. Banyo, pijama değişimi ve kitap okuma gibi aktiviteleri her gün aynı sırayla uygulamak, bebeklerin zihninde uyku vaktinin geldiğine dair güçlü bir sinyal oluşturur. Bu istikrar, ikizlerin zamanla aynı uyku ritmine girmesini destekler.
Öğle uykusu kaçan çocuklarda gece beslenmesi nasıl düzenlenmeli?
Öğle uykusunu kaçıran çocuklarda iştahsızlık veya mızmızlanma sıklıkla görülen bir durumdur çünkü aşırı yorgunluk yemek yeme isteğini azaltır. Bu dönemlerde zorla yemek yedirmeye çalışmak yerine, uykuya geçişi kolaylaştıracak hafif ve ılık süt gibi içecekler tercih edilmelidir. Gece uykusunu aldıktan sonra ertesi gün iştahlarının normal seviyeye döneceğini bilerek, zorlayıcı beslenme rutinlerinden kaçınmak en doğrusudur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 329 göst.
0 oy
11 cevap 461 göst.
0 oy
1 cevap 107 göst.
11 Eylül 2025 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (14,954 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 476 göst.

Kategoriler

1,513,473 soru

24,683,403 cevap

367,939 kullanıcı

...