Reglim bittikten hemen sonra denize girebilir miyim?

0 oy
152 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2 puan) tarafından

Regl ın son gününde yım ne kadar zaman sonra denize girmeliyim

-

5 Cevaplar

0 oy
önce (15,090 puan) tarafından

reglken de denize girebilrisn tampon kullanarak, regl biter bitmez de girebilrisn 

ben cesaret edemedim daha ama disk daha ürkütücü geliyor 😅 

önce (2,583 puan) tarafından

evet hunili olan modeli ucundan tutup sifon ceker gibi cekiosun vakumu acilio. diskte parmak yeri var parmagini oraya taktirip cekiodun degisik ywrde konumlanio. urkutucu mantigim almadi nasi cikaracagimi . ama iste daha rahatmis. cesaret et al 150 liraya bile var:) en olmadi atarsin sevmessen kaybedecek bisey yok yani:)🤣

aslında haklısın 😅 bu sene tatil regl sonuna denk gelecek eğer gecikme olursa böyle bir şey alıp girerim😅 hatta şimdiden alayım.

ya ben alt taraftan hoşlanmıyorum, smear testi verirken bile o kadar kasmışım ki doktor sen evli olduğuna emin misin falan dedi😂😂 

önce (7,968 puan) tarafından

Tuvalete gittiğinde ıkındığında pırtlamıyor mu yerinden ? Bir de içinde sürekli bir şey var düşüncesi rahatsız etmiyor mu? Ben olsam elim istemsiz zırt pırt oraya gider 

önce (7,993 puan) tarafından

Yok yok çıkmıyor zaten vakumluyor zaten sen asılsan da çıkmıyor önce parmakla yanına basınca yavaş yavaş çıkıyor. 

Canan ilk taktım allahım çıkaramadım ne travmaydı bunun için acile gitmek istemiyorum diye ağlayacaktım. Sonra farkettim yanına basınca tık diye yavaş yavaş çıktı. 😂😂😂😂

-Reklam-
0 oy
önce (845 puan) tarafından

Biter bitmez girilebilir 

0 oy
önce (4,501 puan) tarafından

Bittiği gibi girebilirsin bi sorun olmaz

0 oy
önce (4,577 puan) tarafından

Reglkende girebilirsiniz bittiği günde girebilirsiniz

0 oy
önce (4 puan) tarafından

Bittiği anda girebilirsin hiçbir sorun olmaz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Regl bitiminden hemen sonra denize girmek enfeksiyon riski yaratır mı?
Regl dönemi bittikten sonra denize girmek genellikle tıbbi bir engel teşkil etmez, ancak rahim ağzı henüz tam kapalı olmayabileceği için ilk 24 saat içinde dikkatli olunmalıdır. Enfeksiyon riskini minimize etmek adına denizden çıkar çıkmaz ıslak mayonun değiştirilmesi ve vajinal bölgenin kuru tutulması oldukça önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Regl bittikten kaç gün sonra deniz suyuna girmek daha sağlıklıdır?
Regl kanaması tamamen bittikten sonra denize girmek için belirli bir gün sınırlaması yoktur, ancak vücudun tam olarak toparlanması için 1 gün beklenmesi önerilebilir. Eğer hala lekelenme veya hafif kanama devam ediyorsa, enfeksiyon riskinden kaçınmak adına kanamanın tamamen kesilmesini beklemek en güvenli yoldur.
Adet döneminin son gününde denize girerken nelere dikkat etmeliyim?
Adet döneminin son gününde denize girmek istiyorsanız mutlaka tampon veya regl kabı gibi koruyucu ürünler kullanmalısınız. Bu ürünler suyun vajinal kanala girmesini engelleyerek enfeksiyon ve bakteri kapma riskini önemli ölçüde azaltır, ancak denizden çıkar çıkmaz hijyenik bir ortamda değişimi yapılmalıdır.
Denize girmek adet kanamasının kesilmesine veya uzamasına neden olur mu?
Deniz suyu sıcaklığı veya vücudun ani ısı değişimi adet kanamasının süresini doğrudan değiştirmez ancak kişisel farklılıklara bağlı olarak hafif etkiler gösterebilir. Adet döngüsü hormonal bir süreç olduğu için denize girmenin kanamayı durdurduğu veya uzattığına dair bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır.
Regl sonrası denize girerken hangi hijyen kurallarına uymalıyım?
Regl sonrası denize girerken en kritik kural denizden çıktıktan sonra ıslak mayo ile uzun süre beklememektir. Nemli ortam mantar ve bakteri oluşumunu tetiklediği için deniz sonrası duş almak, genital bölgeyi tamamen kurulamak ve temiz, kuru bir mayo ile değiştirmek enfeksiyonlardan korunmanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 210 göst.
18 Aralık 2023 Diğer kategorisinde asllyd (665 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 219 göst.
9 Nisan 2026 Cinsel Yaşam kategorisinde Kadinca_6361996 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 167 göst.
5 Nisan 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Japonesi (1,211 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 965 göst.
22 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Elizin annesi (795 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,851 soru

24,688,472 cevap

368,192 kullanıcı

...