Eşimin içki içmesi evliliğimizi nasıl etkiliyor?

0 oy
816 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (568 puan) tarafından

Kızlar eşiniz içki içiyor mu buna izin veriyor musunuz 

📊 Evet / Hayır
19.1% (17 oy)
80.9% (72 oy)
-

40 Cevaplar

+8 oy
önce (2,048 puan) tarafından

Allah korusun.

-Reklam-
+3 oy
önce (4,581 puan) tarafından

Önceden ayda 1 2 defa içerdi şimdi içmiyor tadından tiksinmiş ne olduysa ben bütün alkollerin tadını bilirim bildiğim için ağzıma sürmem millet nasıl keyifle sarhoş olana kadar içiyor anlamıyorum iğrenç ötesi tadı var

önce (27,204 puan) tarafından

Ben hiç içmedim. İçilen ortamda da bulunmadım. geçen gün pikniğe gittik. İki masa arası 2 adım ancak mesafe vardır. Adamlar aniden rakıları çıkardılar. Ay allahım. Bu nasıl bir koku. Değil içmek yan masada dahi zor durdum. İnan başka yer bulabilsem hemen gidecektim. Kokusu bile berbat. Tadı da öyledir eminim

Bira kokusunu severim ama tadından nefret ederim alkoller genelde acı ve ekşi tadında tatlı olanlarda lezzetli değil şurup gibi birşey hadi tadını geçtim mideyi fena halde yakıyor mahvediyor nasıl bayıla bayıla içiyorlar anlamıyorum hele şu alkolik olanları hiç anlamıyorum yahu bu kadar iğrenç tadı olan şeyleri içmeden nasıl duramıyorlar

+3 oy
önce (20,294 puan) tarafından

Bu çok bıçak sırtı bir soru. Benim için önemli olan senin için olmayabilir ya da tam tersi. Sizin dünya görüşünüz uyumuyorsa alemin ne yaptığına herkes yapıyor amasina bakmayın. Bakın nasıl yorumlar bölünmüş. Herkesin ahireti kendine dünyası kendine. Eşinize ben istemiyorum kimse beni bağlamaz deyin.

+2 oy
önce (854 puan) tarafından

Tabi ki içmiyor çok şükür sigara bile kullanmıyor. Evlenirken bunlar benim için önemli kriterlerdi

+2 oy
önce (24 puan) tarafından

Allah'ın haram kıldığı şeye nasıl izin veriyormusunuz diye sora biliyorsunuz âhirette nasıl hesap verecek içki zıkkımı içenler

+2 oy
önce (4,247 puan) tarafından

Eşim içenleri uyarıyor (imam)

+2 oy
önce (1,942 puan) tarafından

Ben izin vermedigim icin degil haram oldugu icin icmiyo elhamdülillah Allah gostermesin 

+1 oy
önce (858 puan) tarafından

Her gün içmez ama ara, ara viski içeriz eşimle yada konsere gidersek

+1 oy
önce (7,212 puan) tarafından

İçmiyor eskiden iciyormustu 

Keşke icsede bosanma davasında delil olsa 

önce (568 puan) tarafından

Canım biz de dün bayağı tartıştık konu iç ki dayıları falan gelince bunlar bir 5 gün 10 gün içiyorlar Ben de içme falan dedim ailesi üstüme geldi yani olay boşanmaya kadar gitti teyzeleri Dayıları Hep İçiyorlar 

önce (7,212 puan) tarafından

Zıkkım içsinler 

Erkeklerde cidden beyin yok

önce (276 puan) tarafından

Ne biçim insanlar bunlar

+1 oy
önce (7,993 puan) tarafından

Ben içmiyorum ,kendi ailemden de hiç kimse içmiyor . Ben eşimle tanışmadan önce ilk ve en önemli şartım alkol kullanmamaktı. Eşşmin ailesinden de kimse içmiyor. 

+1 oy
önce (31,821 puan) tarafından

Hayır içkisi sigarası yok içen biri ile evlenmezdim zaten. Çay bile içmiyordu ben alıştırdım 😂

+1 oy
önce (13,903 puan) tarafından

İçmez çok şükür Rabbim şaşırtmasın kabul edebileceğim birşey değil 

+1 oy
önce (8,136 puan) tarafından

sigara dahi içmez dışarı  hayatı bile yok eşimin 

+1 oy
önce (15,101 puan) tarafından

biz arada birlikte içiyoruz

hadi linçleyin beni😂 

önce (381 puan) tarafından

Kimse tartışma çıkarmamış aslında sizin dışınız da. içen içiyoruz içmeyen içmiyoruz yazmış o kadar. Siz meseleyi başka bir yere taşıyorsunuz şuan. @Yasemince1644

Asıp kesiyorlar derken? Bende içki içen biriyle evlenmezdim ASLA. Uyuşturucu içen biriyle de evlenmezdim ya da zinakar biriyle de yalancı biri ile de. Kiminle evleneceğime ben karar verebiliyorum herhalde bunun asıp kesmekle ne alakası var ki. Herkesin kendi tercihi dediğiniz gibi. 

önce (16 puan) tarafından

Ben yanlış bir şey mi söyledim? Sadece eşim arada özel günlerde içiyor o kadar, içipte geceler yoldan toplamıyorum

önce (7,139 puan) tarafından

@Hayhak nar tanesi diye bir kullanıcı var git onun yorumlarını bir oku herkesin yorumuna yazmış tartışma yaratmaya meyilli değilmi sonra gel bana deki senin dışında kimse birşey yazmamış o zaman sana hak veririm  bak içki içen biri ile evlenmem asla demişsin şimdi bu saatten sonra icmeyecegini nerden biliosun uyuşturucu ya alışmayacagini yada zinakar olmayacağını yada yalan soylemeyecegini öyle kesin yargılarla asıp kesme işini sende yapmışsın beşer şaşar bir Allah 

Linçlenecek ne var tercih bu tercihiniz için sizi kimse yargılayamaz benim merak ettiğim bir husus var amacım kesinlikle eleştirmek değil rica ederim yanlış anlamayın alkollerin hepsinin iğrenç bir tadı var nasıl içebiliyorsunuz damak tadınız nasıl kabul ediyor acı ekşi tatlı kokteyl hepsinin tadını bilirim ama midem bulanıyor tiksiniyorum tadından gariplik bende mi anlamadım gitti

önce (381 puan) tarafından
+1

Ben tek bir yorumuna denk geldim sen söyleyince gidip baktım. Ve yanlış bir şey görmedim. Evet insanın yarın ne yapacağı belli olmaz doğru. Ama şöyle bir şey de var ki nasıl eşim uyuşturucu kullanırsa ya da zina yaparsa boşanacağım gibi içki içerse de boşanırım bu da benim en büyük hakkım. Bunda yanlış ne var. Belki ben de yaparsam o da beni boşar o da onun hakkı. Bu asıp kesme değil ki bu ilke ve ideallere göre yaşamaktır. @Yasemince1644

+1 oy
önce (2,947 puan) tarafından

İçiyo ama sadece bira oda sarhos edecek kadar içmiyo yurt dısında calısıyor ordayken içiyo buradayken evde içmez sokmaz ama arkadaşlarıyla bir iki bira içerler sarhos olacak kadar içmediği için bişey demiyorum ama sigara agzına sürmez 

+1 oy
önce (16 puan) tarafından

Alkolik değil ama bazı zamanlar içiyor kendisini nerde durdurması gerektiğini biliyor

+1 oy
önce (5,658 puan) tarafından

Zıkkımın kökünü içsin hayatımı mahvetti gerizekalı

+1 oy
önce (9,297 puan) tarafından

Tadını dahi bilmez haram şeylerden uzak durur zaten arada dahi alkol alsaydı evlenmezdim ben sevmiyorum

+1 oy
önce (442 puan) tarafından

Sigara bile içmez ki izin de vermem evlenirken bunu söylemiştim içersen her şey biter diye nefret ederim içkiden

+1 oy
önce (6,143 puan) tarafından

Burada 2 kez içmiş. İkisi de bildiğim insanlarla ve 3 sene içinde toplam 2 yani. Sadece ikinci içişinde şunu söyledim, ben Amerika gibi bir yerde namaza başladım senin içki içmen ne kadar doğru(normalde çok kızardım kırmızı çizgim) ama sadece bunu söyleyince sonuna kadar haklısın küfür etsen daha az kalbime otururdu dedi 🤣 inşallah daha da olmaz 

önce (2,439 puan) tarafından

işte kadın bu olmalı kullanılan dil ne kadar önemli ya maşallah sana 💓

önce (6,143 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım, yeri gelir içimden canavar çıkar yalan söyleyemem 🤣 ama bu konuda bağırırsam ters teper diye böyle bir şey söyledim iyi de oldu 🥰❤️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin alkol kullanımı aile içindeki huzuru nasıl etkiler?
Eşin alkol kullanımı, bireysel sınırların aşılması durumunda ev içi iletişimde çatışmalara ve güven kaybına yol açabilir. Alkol kullanımının sıklığı ve miktarı arttıkça aile içi rollerde dengesizlikler yaşanabilir, bu da ortak yaşam alanında huzursuzluk yaratan en temel faktörlerden biridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşin alkol alışkanlığı konusunda sınırlar nasıl belirlenir?
Evlilikte alkol kullanım sınırları, çiftlerin karşılıklı beklentilerini açıkça konuşmasıyla belirlenir. Sağlıklı bir sınır için kullanımın sosyal bir faaliyetle mi sınırlı kalacağı yoksa rutin bir alışkanlık mı olduğu netleştirilmeli, alkolün aile bütçesi ve çocukların gelişimi üzerindeki etkileri ortak kararlarla değerlendirilmelidir.
Eşimin içki içmesine izin vermeli miyim yoksa bu kişisel bir tercih mi?
Eşin içki içmesi üzerinde kontrol sahibi olmak yerine, bu durumun ilişkinize olan etkilerini değerlendirmek daha yapıcıdır. Alkol kullanımı kişinin bireysel bir tercihi olsa da, evlilik birliğinde ortak yaşam kalitesini düşüren veya aile değerlerine zarar veren noktada eşler arasında açık bir diyalog kurulması gereklidir.
Eşimin alkol tüketimi ne zaman bir problem haline gelir?
Eşin alkol tüketimi; kişinin sorumluluklarını aksatması, agresif davranışlar sergilemesi veya alkolün finansal bir yük oluşturmaya başlaması durumunda problem haline gelir. Eğer alkol kullanımı aile içi iletişimi koparıyorsa veya partnerinizin sağlığı ile sosyal ilişkilerini bozuyorsa, bu durum profesyonel destek almayı gerektiren bir bağımlılık riski taşıyabilir.
Alkol kullanan bir eşle nasıl sağlıklı bir iletişim kurabilirim?
Alkol kullanan bir eşle sağlıklı iletişim kurmanın anahtarı, yargılayıcı olmayan bir dille duygularınızı ifade etmektir. Suçlama yapmak yerine alkolün üzerinizde yarattığı olumsuz etkileri somut örneklerle paylaşmak, partnerinizin davranışının aile üzerindeki sonuçlarını daha net anlamasını sağlar ve savunma mekanizmasını azaltır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 1,015 göst.
0 oy
38 cevap 1,834 göst.
22 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevimm12 (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 305 göst.

Kategoriler

1,513,868 soru

24,688,776 cevap

368,213 kullanıcı