Eşimin içki içmesi evliliğimizi nasıl etkiliyor?

0 oy
874 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (568 puan) tarafından

Kızlar eşiniz içki içiyor mu buna izin veriyor musunuz 

📊 Evet / Hayır
20.4% (20 oy)
79.6% (78 oy)
-

41 Cevaplar

+1 oy
önce (107 puan) tarafından

Hayır abdestli namazlı eşim ne sigara ne alkol.

-Reklam-
+1 oy
önce (1,446 puan) tarafından

İçse evli kalmam şükür yok öyle birşey elhamdülillah 

+1 oy
önce (479 puan) tarafından

Çok şükür benim eşim de içmiyor 

+1 oy
önce (2,353 puan) tarafından

Rabbim bütün kötülüklerden bizleri esimizi ve yavrularımızı muhafaza eylesin inşallah..

Amiin

+1 oy
önce (2,321 puan) tarafından

Tabi ki hayır asla da içemez ben izin vermedigim için değil haram olduğu için içmez ne benim ailemde nede onun ailesinde kimse ağzını dahi sürmez tadı nasıldır bilinmez bizde elhamdülillah 

+1 oy
önce (689 puan) tarafından

Allah içmeyi nasip etmesin çok şukur içmiyor 

0 oy
önce (568 puan) tarafından

Ben istemiyorum içmesini geçen tartıştık herkes içiyor falan dedi Ben mi çok abarttım acaba bilmiyorum sizlerde içiyor musunuz 

önce (24 puan) tarafından
+1

Ne abartması kardeşim haram haram Allah'ın haram kıldığı şeye nasıl abarttım dersiniz böyle bir kocayla bir saniye bile yaşanmaz

önce (568 puan) tarafından

Ya canım dün ben bayağı tartıştım evden çıktım gittim karakola kayıp ilanı olarak gitmiş teyzeleri dayıları falan geldi toplandı tek başımayım gurbette ne yapacağımı bilemedi ayda Bir içiyorum falan diyor

önce (65,146 puan) tarafından
+1

botle bir kocayla derken evet icki haram günah ama nasil ictigini ne kadar ictigini icince nasil biri oldugunu bilmiyorsun normal hayatta iyi bir esmi bilmiyorsun bu kadar keskin konuşulmaz 

önce (9,441 puan) tarafından

Nar tanesi çok fazla büyük konuşuyorsun sanki. Kimse dört dörtlük değil ki eşini geçtim sen bile şaşabilirsin Rabbim doğru yoldan ayırmasın die dua etmek daha güzel bence

0 oy
önce (4,662 puan) tarafından

iciyor olsa onunla evlenmezdim , olur da icmeye baslarsa ne olur bilmiyorum 

0 oy
önce (1,306 puan) tarafından

İçki şeytanın işlerinden bir pislik sonuçta. Rabbim herkesin evine huzur versin haramdan uzak helal lokmayla geçen bir ömür nasip etsin

0 oy
önce (4,869 puan) tarafından

Sevgiliyken kullanıyordu, sadece fazla içmesinden rahatsız oluyordum ama bunun için uzun uzun kavga etmezdim. Evlendikten sonra birkaç kere içti. Özellikle evimizi ayırdıktan sonra kendince daha özgür olmuştu, ailesi bilmediği için. Ama kızımız az büyüyünce tövbe etti. 3 senedir içmiyor. Hatta ailesi bile şaşırıyor nasıl bıraktığına 

0 oy
önce (3,503 puan) tarafından

Eşim ailesi kimse içmez ama ben içki içilen bir evde büyüdüm babam çok içerdi çok hemde bence insan çocuğuna zarar vermek isterse evine içki soksun Allah haramdan korusun yogunbakimdayken kulağına kelime-i şehadet getirirken okadar aglardimki içimdeki bir ben bilirim bazı günahlar gözükmez ama bazilari görür bilirsin 

0 oy
önce (7,141 puan) tarafından

Evet içiyor   cani sıkkın olunca 2-3 bira icer  bu aralar daha cok iciyor sanirim bilgim yok

0 oy
önce (65,146 puan) tarafından

ergenken bir kez denemis bunu nasil iciyorlar deyip bir daha tovbe etmis 

balayinda şarap verdiler aldik getirdik ama eve sokmadik giriste bıraktı eşim 🙂 icen akrabasina verdi oda o anin cahilliği aslinda icene getirmememiz lazim da iste 

0 oy
önce (28 puan) tarafından

Ayda 1-2 içer dertten değil keyiften. Ben de bazen eşlik ederim.

0 oy
önce (10,561 puan) tarafından

Ev her çeşit içki dolu her gün içmez ama özellikle maç olduğunda hep içer

İçme derim ama ne fayda ailecek içiyorlar 

0 oy
önce (448 puan) tarafından

Eşimde bende çok nadir içiyoruz ,eşim yılda gene 2-3 kez içer bende  en son 2 yıl önce iş yemeğinde içtim evde 4-5 kilo viski var ama yıllardır öyle duruyor 🤣 

0 oy
önce (5,644 puan) tarafından

Birlikte içiyoruz canim istediğiniz zaman masamızım kurup içiyoruz. 

0 oy
önce (1,352 puan) tarafından

2 3 ayda 1 tane bira sadece oyle içip sarhoş olmaz Sigara zaten kullanmıyor sukur

0 oy
önce (986 puan) tarafından

İcmez haci hoca tayfadan benimki sukur 😂😂

0 oy
önce (14,434 puan) tarafından

İçmiyor benim eşim. Bekarken bir iki kez içmiş arkadaş ortamında ama oda sarhoş olacak kadar değilmis. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin alkol kullanımı aile içindeki huzuru nasıl etkiler?
Eşin alkol kullanımı, bireysel sınırların aşılması durumunda ev içi iletişimde çatışmalara ve güven kaybına yol açabilir. Alkol kullanımının sıklığı ve miktarı arttıkça aile içi rollerde dengesizlikler yaşanabilir, bu da ortak yaşam alanında huzursuzluk yaratan en temel faktörlerden biridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşin alkol alışkanlığı konusunda sınırlar nasıl belirlenir?
Evlilikte alkol kullanım sınırları, çiftlerin karşılıklı beklentilerini açıkça konuşmasıyla belirlenir. Sağlıklı bir sınır için kullanımın sosyal bir faaliyetle mi sınırlı kalacağı yoksa rutin bir alışkanlık mı olduğu netleştirilmeli, alkolün aile bütçesi ve çocukların gelişimi üzerindeki etkileri ortak kararlarla değerlendirilmelidir.
Eşimin içki içmesine izin vermeli miyim yoksa bu kişisel bir tercih mi?
Eşin içki içmesi üzerinde kontrol sahibi olmak yerine, bu durumun ilişkinize olan etkilerini değerlendirmek daha yapıcıdır. Alkol kullanımı kişinin bireysel bir tercihi olsa da, evlilik birliğinde ortak yaşam kalitesini düşüren veya aile değerlerine zarar veren noktada eşler arasında açık bir diyalog kurulması gereklidir.
Eşimin alkol tüketimi ne zaman bir problem haline gelir?
Eşin alkol tüketimi; kişinin sorumluluklarını aksatması, agresif davranışlar sergilemesi veya alkolün finansal bir yük oluşturmaya başlaması durumunda problem haline gelir. Eğer alkol kullanımı aile içi iletişimi koparıyorsa veya partnerinizin sağlığı ile sosyal ilişkilerini bozuyorsa, bu durum profesyonel destek almayı gerektiren bir bağımlılık riski taşıyabilir.
Alkol kullanan bir eşle nasıl sağlıklı bir iletişim kurabilirim?
Alkol kullanan bir eşle sağlıklı iletişim kurmanın anahtarı, yargılayıcı olmayan bir dille duygularınızı ifade etmektir. Suçlama yapmak yerine alkolün üzerinizde yarattığı olumsuz etkileri somut örneklerle paylaşmak, partnerinizin davranışının aile üzerindeki sonuçlarını daha net anlamasını sağlar ve savunma mekanizmasını azaltır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 1,015 göst.
0 oy
38 cevap 1,834 göst.
22 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevimm12 (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 305 göst.

Kategoriler

1,513,885 soru

24,689,078 cevap

368,227 kullanıcı