Eşimin içki içmesi evliliğimizi nasıl etkiliyor?

0 oy
1,094 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (569 puan) tarafından

Kızlar eşiniz içki içiyor mu buna izin veriyor musunuz 

📊 Evet / Hayır
18.3% (20 oy)
81.7% (89 oy)
-

45 Cevaplar

+11 oy
önce (2,048 puan) tarafından

Allah korusun.

-Reklam-
+6 oy
önce (20,297 puan) tarafından

Bu çok bıçak sırtı bir soru. Benim için önemli olan senin için olmayabilir ya da tam tersi. Sizin dünya görüşünüz uyumuyorsa alemin ne yaptığına herkes yapıyor amasina bakmayın. Bakın nasıl yorumlar bölünmüş. Herkesin ahireti kendine dünyası kendine. Eşinize ben istemiyorum kimse beni bağlamaz deyin.

+5 oy
önce (1,942 puan) tarafından

Ben izin vermedigim icin degil haram oldugu icin icmiyo elhamdülillah Allah gostermesin 

+4 oy
önce (4,590 puan) tarafından

Önceden ayda 1 2 defa içerdi şimdi içmiyor tadından tiksinmiş ne olduysa ben bütün alkollerin tadını bilirim bildiğim için ağzıma sürmem millet nasıl keyifle sarhoş olana kadar içiyor anlamıyorum iğrenç ötesi tadı var

önce (27,211 puan) tarafından

Ben hiç içmedim. İçilen ortamda da bulunmadım. geçen gün pikniğe gittik. İki masa arası 2 adım ancak mesafe vardır. Adamlar aniden rakıları çıkardılar. Ay allahım. Bu nasıl bir koku. Değil içmek yan masada dahi zor durdum. İnan başka yer bulabilsem hemen gidecektim. Kokusu bile berbat. Tadı da öyledir eminim

önce (4,590 puan) tarafından

Bira kokusunu severim ama tadından nefret ederim alkoller genelde acı ve ekşi tadında tatlı olanlarda lezzetli değil şurup gibi birşey hadi tadını geçtim mideyi fena halde yakıyor mahvediyor nasıl bayıla bayıla içiyorlar anlamıyorum hele şu alkolik olanları hiç anlamıyorum yahu bu kadar iğrenç tadı olan şeyleri içmeden nasıl duramıyorlar

+3 oy
önce (860 puan) tarafından

Tabi ki içmiyor çok şükür sigara bile kullanmıyor. Evlenirken bunlar benim için önemli kriterlerdi

+3 oy
önce (26 puan) tarafından

Allah'ın haram kıldığı şeye nasıl izin veriyormusunuz diye sora biliyorsunuz âhirette nasıl hesap verecek içki zıkkımı içenler

+3 oy
önce (15,107 puan) tarafından

biz arada birlikte içiyoruz

hadi linçleyin beni😂 

benim eşim arap alevisi, su gibi içmiş gençliğinde yani biz tanışmadan önce ailesiyle dışarıda her yerde. biliyorsunuz bilmiyorsunuz bilemem ama araplar cidden çok içiyor. çok uzun zamandır birlikteyiz. hadi oturalım bir keyif yapalım dediğimiz anlar 10 değildir. senede 1-2. bazen hava sıcak olunca veya maç izlerken bira içer eşim ben de ayak uydururm. bazen 1 bira içince deliksiz uyurum. 

bana o kadar içtiğini anlatan eşimin sarhoş halini hiç görmedim. sınırını bilir, genç değilim artık yeter der. en fazla da düğünümüzde içmiştir. gelen geçen boğma getiriyordu 😅 o da oynamasını sağladı yoksa oynayan bir adam da değil.

ben ona nazaran lise döneminde veya üniversitede daha az içtiğim için ben daha kolay sarhoş olurum. ama ben de sınırımı öğrendim 1-2 sarhoş olunca. sarhoşluk da pek iyi bir şey değil. ertesi günün de ölüyor baş ağrısından kendine gelemiyorsun. o yüzden ben de sınırı aşmam. 

gün gelir aynı sigaradaki gibi ağzımın tadının değiştirdiğini hissettipim anda da keserim. çünkü zaten her gün içmiyorm aramıyorum da öyle. dolapta 2 senedir bekleyen ev yapımı şarap var, yüzüne bile bakmıyoruz belki bozulmuştur bile. 

önce (383 puan) tarafından

Rabbim evlatlarımızı kötü niyetli insanlardan korusun elbet . Benim kendim çocuklarım için düşününce alkol içtikleri için değil de içilen yer içilen ortam la alakalı korkularım oluşuyor hep. Alkollü mekanlarda kötü niyetli insanların olacağı onlara zarar verebilecekleri çok endişe ettiriyor. Biri içeceğine bişey atar ayarı kaçırır biri alıp götürür. Ya başkası akli dengesini kaybedecek kadar içmiştir bir zarar verir vs. Bu ihtimaller bile evladımı o ortamlardan uzak tutmamı sağlar. Birlikte gideriz birlikte yaparız dediğiniz için de söylüyorum çocuklar bazen her şeyi bizlerle yapmak istemezler. Onu nasıl gönül rahatlığıyla yollayabilirim ki? Ya da etrafında ki arkadaşlarının niyetlerini nasıl anlayabilirim. Bu tür korkularım endişelerim için de evlatlarımı bu kötü alışkanlıktan uzak tutmak istiyorum. Varsın içmesinler ne kaybederler ki hem sağlıksız hem de başına bişey gelir korkusuyla yaşamamış olurum. Hemde dediğiniz gibi günah olduğundan bile bile lades yapmamış olur. Ahireti ni de korumuş olur. 

Bunları yargılamak için değil yanlış anlaşılmasın hepimizin evlatları var ileride nasıl bir insana dönüşecekleri neleri yapmak isteyip neleri yapmak istemeyeceklerini bilmiyoruz onlar için en doğrusunu yapmak isterim. Tüm bunları düşünce alkol tüketmemeleri tüketmelerinden daha hayırlı gibi geldi her konuda.dini , sağlık , güvenlikleri…

sırayla cevap vereyim. içki içilen ortamlar kötü olabilir mi tabii ki evet. birileri sapıtıp ortalığı birbirine katıp zarar verebilir etrafa. bu olapan bir şey. 

ama eminim sen de biliyorsundur haberlerde görmüşsündür, yolda yürüdüğü için öldürülen, dövülen, evine giderken minibüste yalnız kaldığı için tecavüz edilen, sonra öldürelen bir ton hemcinsimiz var. içki içilen ortamdaki kötü kişilerden korursun ama parkta top oynarken birinin gelip çocuğuna zarar vermesine bazen engel olamazsın. 

demeye çalıştığım şey, kötülük her yerde var. camii de yok mu🤷🏼 

geçen aylarda Süleymancı yurdunda erkek çocuklarına taciz haberleri ve haberlerin devaminda cemaate mensup kişilerin aileler şikayetçi olmasın diye yaptıkları pazarlık videoları ortaya çıktı. özellikle isim belirttim ki aratıp o videoları haberleri bulun diye. 

evladın bir arkadaş toplantısında kola içerken de içeceğine bir şey atabilirler. bunu sonu yok, bu korkuyla evladımızı fanus içinde büyütmek gerekiyor. 

evet birlikte gideriz dedim ama her zaman değil tabii ki. merağını benimle gidersin, sonra isterse arkadaşlarıyla gider.

benim bunu dememdeki amaç gizli gizli gitmesin bana haber versin, ortamı benimle tanısın. görsün neler var, nelere dikkat etmesi gerekiyor. sonra gider arkadaşlarıyla kız kıza veya erkek arkadaşıyla 

hangi ortama girerse girsin arkadaşları önemli. bara giderken de camiiye giderken de. biri seni korur kollar diğeri dibe çeker. bunu da evladımıza biz öğreteceğiz arkadaşını doğru seçmesi gerektiğini öğreteceğiz.

bir anne endişelerin var, bende de var. ben de çocuğumu salacam ne hali varsa görsün demiyorum. ama şunu diyorum kötü insanlar her yerde. barda da kötü insan var, okulda da, kafede de, kyk yurdunda da, dersanede de. birinde alkol var diye daha temkinli yaklaşıyorsun ama dersanede çocuğuna ağrı kesici yerine uyuşturucu hap vermeyeceklerinin garantisi var mı? 

bu kadar detay düşünüp çocukları sıkmanın onlara ne faydası olacak? sadece baskı olacak ve baskı gören çocukların bazıları maalesef sapıtıyor.

söylediğin şeylerde yanlış yok ama eksik var. kimse evladım kötü alışkanlık kazansın istemez. benim tek dediğim şey bunu merak edecekse benim korkumdan gidip olur olmadık yerlerde yemesin o haltı, benim çatımın altında denesin, sarhoş olunca, sapıtırsa benim evimde sapıtsın, dağıtsın, o rezilliğini ben göreyim bir mekanda uğurlusu uğursuzu görmesin. kimse yerlerden toplamasın, ben evde arkasını toplarım. ben ona bu güveni sağlarsam gittiği yerlerde o da sınırını bilir. çünkü meraklandığı şeyi ona ben sunmuş olacağım o çok beğendiği erkek arkadaşı ya da grubun tikisi kız değil ben sunacağım. çünkü evet onlar kızımın iyiliğini düşünmeyebilir ama ben düşünürüm.

biz arkadaşlarımızla(kız kıza) bara gittiğimizde içmeyenler içenleri evine bırakırdı. birbirimizi kollardık. öyle arkadaşlar seçtik birbirimize.

işin özü şu, sen evladını elinden geldiğince doğrusunu öğreterek büyütürsün. günahı da sevabı da.

ama gün gelir günah olsa da merak edebilir ve senin korkundan yanlış yola sapabilir. 

ha iyi öğretmişsindir, sana hak verir ve bu kendi görüşü haline gelir ve ona göre yaşar. bir anne babanın da istediği şey budur. 

ama evlat öyle bir şey ki insana tükürdüğünü yutturabilir. 

Allah hayırlı evlat nasip etsin önce, sonra da doğru insanlarla karşılaştırsın. 

uç örnekler verdim farkındayım ama bizzat şahit olduğum şeyleri görseydin büyük ihtimalle benim gibi konuşurdun.

ben 2 ev arkadaşımın aynı evin içindeyken yaptıklarını öğrendiğimde şok geçirmiştim. birine başta inanmamıştım, bu erkek milleti iftirayı sever diye. üstelik bunlardan biri eve çıkarken bu evde içki içilmesin diye şart koşmuştu, anlayışla karşılamıştık. belki de o evde içki içilmesi en hafif günah olurdu🤷🏼 

üniversitede karaoke bara gittik, içtik. bir arkadaşım erkek arkadaşından ayrılmış, fazla içti. ben o kızı nasıl yerlerden topladım anlatamam, ben de içmiştim ama bilmediğim bir yer olduğu için temkinliydim ve sarhoş değildim. ben, o dönemki erkek arkadaşım, yanımızdaki 2 erkek daha kızı bizim eve zor getirdik. sabaha kadar kustu evde. zar zor yatırdık, alarmı çalmış bizden önce uyanıp banyoyu temizlemiş bir not bırakmış utana sıkıla kaçmış evden. seneler geçti hala benimle konuşurken utanır, hiç lafını bile etmedim ama o kendi halinin farkında. 

işte benim evladım öyle olmasın istiyorum. 

çünkü ben de aile evinde tattım, dışarılarda görmemiş gibi saldırmadım, hep kontrollü oldum. 

bir şansım da çevremdeki arkadaşlar oldu, birbirimize güzel sahip çıktık 2 ev arkadaşım hariç ama Allahtan ev arkadaşlığımız az sürdü 

önce (383 puan) tarafından

Anlatmak istediğini anladım fakat sadece bazı noktarına katılıyorum.  Tamam kötülük sadece barlarda ya da alkol olan ortamlarda değil hayatın her yerinde karşımıza çıkabiliyor. Buna itirazım yok.Ama benim bakış açım biraz farklı. Ben nasıl olsa her yerde risk var diye düşündüğüm için önleyebileceğim bir riski normalleştirmek istemem. Çocuğuma her tehlikeyi engelleyemem ama engelleyebileceklerim konusunda da zaten her yerde var diyerek geri durmak istemem. Umarım anlatabilmişimdir. Sen yasakların merakı artırabileceğini söylüyorsun. Bunda haklı olduğun örnekler vardır. Ben de yasaklayıp korkutarak büyütmekten yana değilim zaten de benim istediğim neden zararlı olduğunu anlatarak bilinç kazandırarak bunu özendirmeden büyütmek. Ki sadece güvenlik de değil. Sağlık açısından zararlı olduğunu biliyorum dini olarak da doğru bulmuyorum.

Bu yüzden çocuğuma istersen benim yanımda dene demek yerine ben bunu doğru bulmuyorum ve sana da tavsiye etmiyorum demeyi daha tutarlı buluyorum kendi fikrimce.

Tabiki günün sonunda hiçbir anne baba çocuğunun kötü alışkanlık edinmesini istemez. İkimizin de amacı aynı. Sadece yöntemi farklı. Sen bilinç kazandırmaya odaklı bir yaklaşım sergiliyorsun ben daha koruma odaklı .

Umarım çocuklarımız doğru arkadaşlar edinir bilinçli bireyler olur ve ne bizim korkumuzla ne de çevrenin etkisiyle yanlış kararlar vermek zorunda kalırlar.

+2 oy
önce (860 puan) tarafından

Her gün içmez ama ara, ara viski içeriz eşimle yada konsere gidersek

+2 oy
önce (7,214 puan) tarafından

İçmiyor eskiden iciyormustu 

Keşke icsede bosanma davasında delil olsa 

önce (569 puan) tarafından

Canım biz de dün bayağı tartıştık konu iç ki dayıları falan gelince bunlar bir 5 gün 10 gün içiyorlar Ben de içme falan dedim ailesi üstüme geldi yani olay boşanmaya kadar gitti teyzeleri Dayıları Hep İçiyorlar 

önce (7,214 puan) tarafından

Zıkkım içsinler 

Erkeklerde cidden beyin yok

önce (276 puan) tarafından

Ne biçim insanlar bunlar

+2 oy
önce (8,004 puan) tarafından

Ben içmiyorum ,kendi ailemden de hiç kimse içmiyor . Ben eşimle tanışmadan önce ilk ve en önemli şartım alkol kullanmamaktı. Eşşmin ailesinden de kimse içmiyor. 

+2 oy
önce (31,832 puan) tarafından

Hayır içkisi sigarası yok içen biri ile evlenmezdim zaten. Çay bile içmiyordu ben alıştırdım 😂

+2 oy
önce (13,907 puan) tarafından

İçmez çok şükür Rabbim şaşırtmasın kabul edebileceğim birşey değil 

+2 oy
önce (8,136 puan) tarafından

sigara dahi içmez dışarı  hayatı bile yok eşimin 

+2 oy
önce (2,947 puan) tarafından

İçiyo ama sadece bira oda sarhos edecek kadar içmiyo yurt dısında calısıyor ordayken içiyo buradayken evde içmez sokmaz ama arkadaşlarıyla bir iki bira içerler sarhos olacak kadar içmediği için bişey demiyorum ama sigara agzına sürmez 

+2 oy
önce (19 puan) tarafından

Alkolik değil ama bazı zamanlar içiyor kendisini nerde durdurması gerektiğini biliyor

+2 oy
önce (5,659 puan) tarafından

Zıkkımın kökünü içsin hayatımı mahvetti gerizekalı

önce (45,708 puan) tarafından

Kanksss senin yorumlar beni öldürüyor 🤣🤣 

önce (5,659 puan) tarafından

Napim valla yüzüne söylüyorum gülüyor alaya alıyor.bırda söverek stresimi atıyorum😁

+2 oy
önce (9,298 puan) tarafından

Tadını dahi bilmez haram şeylerden uzak durur zaten arada dahi alkol alsaydı evlenmezdim ben sevmiyorum

+2 oy
önce (4,248 puan) tarafından

Eşim içenleri uyarıyor (imam)

+2 oy
önce (442 puan) tarafından

Sigara bile içmez ki izin de vermem evlenirken bunu söylemiştim içersen her şey biter diye nefret ederim içkiden

+2 oy
önce (6,149 puan) tarafından

Burada 2 kez içmiş. İkisi de bildiğim insanlarla ve 3 sene içinde toplam 2 yani. Sadece ikinci içişinde şunu söyledim, ben Amerika gibi bir yerde namaza başladım senin içki içmen ne kadar doğru(normalde çok kızardım kırmızı çizgim) ama sadece bunu söyleyince sonuna kadar haklısın küfür etsen daha az kalbime otururdu dedi 🤣 inşallah daha da olmaz 

önce (2,440 puan) tarafından

işte kadın bu olmalı kullanılan dil ne kadar önemli ya maşallah sana 💓

önce (6,149 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım, yeri gelir içimden canavar çıkar yalan söyleyemem 🤣 ama bu konuda bağırırsam ters teper diye böyle bir şey söyledim iyi de oldu 🥰❤️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin alkol kullanımı aile içindeki huzuru nasıl etkiler?
Eşin alkol kullanımı, bireysel sınırların aşılması durumunda ev içi iletişimde çatışmalara ve güven kaybına yol açabilir. Alkol kullanımının sıklığı ve miktarı arttıkça aile içi rollerde dengesizlikler yaşanabilir, bu da ortak yaşam alanında huzursuzluk yaratan en temel faktörlerden biridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşin alkol alışkanlığı konusunda sınırlar nasıl belirlenir?
Evlilikte alkol kullanım sınırları, çiftlerin karşılıklı beklentilerini açıkça konuşmasıyla belirlenir. Sağlıklı bir sınır için kullanımın sosyal bir faaliyetle mi sınırlı kalacağı yoksa rutin bir alışkanlık mı olduğu netleştirilmeli, alkolün aile bütçesi ve çocukların gelişimi üzerindeki etkileri ortak kararlarla değerlendirilmelidir.
Eşimin içki içmesine izin vermeli miyim yoksa bu kişisel bir tercih mi?
Eşin içki içmesi üzerinde kontrol sahibi olmak yerine, bu durumun ilişkinize olan etkilerini değerlendirmek daha yapıcıdır. Alkol kullanımı kişinin bireysel bir tercihi olsa da, evlilik birliğinde ortak yaşam kalitesini düşüren veya aile değerlerine zarar veren noktada eşler arasında açık bir diyalog kurulması gereklidir.
Eşimin alkol tüketimi ne zaman bir problem haline gelir?
Eşin alkol tüketimi; kişinin sorumluluklarını aksatması, agresif davranışlar sergilemesi veya alkolün finansal bir yük oluşturmaya başlaması durumunda problem haline gelir. Eğer alkol kullanımı aile içi iletişimi koparıyorsa veya partnerinizin sağlığı ile sosyal ilişkilerini bozuyorsa, bu durum profesyonel destek almayı gerektiren bir bağımlılık riski taşıyabilir.
Alkol kullanan bir eşle nasıl sağlıklı bir iletişim kurabilirim?
Alkol kullanan bir eşle sağlıklı iletişim kurmanın anahtarı, yargılayıcı olmayan bir dille duygularınızı ifade etmektir. Suçlama yapmak yerine alkolün üzerinizde yarattığı olumsuz etkileri somut örneklerle paylaşmak, partnerinizin davranışının aile üzerindeki sonuçlarını daha net anlamasını sağlar ve savunma mekanizmasını azaltır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 1,015 göst.
0 oy
38 cevap 1,834 göst.
22 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevimm12 (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 305 göst.

Kategoriler

1,513,918 soru

24,689,444 cevap

368,243 kullanıcı