Hamileyken popo üstüne düştüm, bebeğime bir şey olmuş mudur?

0 oy
137 göst.
önce Diğer kategorisinde (881 puan) tarafından

Dün akşam mutfakta hafif kaydım ama havadan değil hafif kaydım popomun üstüne düştüm karnım hiç bir yere değmedi sadece popom ve belim değdi yere düştükten sonra bebeğimin hareketlerini hissettim ağrım yok kanamam yok genede korkuyorum birşey olmuş mudur ne yapsam bilemedim 

3 Cevaplar

0 oy
önce (718 puan) tarafından

Ağrı kanama yoksa korkulacak bişey yok inşallah geçmiş olsun bende 6 aylıkken yüzüstü pat diye yere düşmüştüm 🤣 kalkamıyorum da karnım ağır millet kaldırdı beni yerden 

önce (881 puan) tarafından

Ağrı yok kanama yok düştükten sonra 2 kere de hareketini de hissettim ve karnımla hiç alakası yoktu düşmenin. 

-Reklam-
0 oy
önce (5,672 puan) tarafından

Erken doğum riskim varken bende düşmüştüm bildiğin şap diye fayansa kalçamın üstüne düştüm.çok şükür ağrım filan olmadı bebekle ilgili

Hareketini hissettim düştükten sonra ve ağrım kanamam hiç birşey yok. Çokta dua ettim rabbime allahım korur inşallah bebeğimi takip ederim bugünde. 

0 oy
önce (791 puan) tarafından

Her ne kadar  ağrın sızın olmazsa bile bazı bebekler yerinden oynuyor acile gitmekte bir fayda var   en azından için rahat eder 

Bugünde bir takip edeyim bakalım. Teşekkür ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileyken popo üzerine düşmek bebeğe zarar verir mi?
Hamilelik sırasında popo üzerine düşmek, bebeği koruyan amniyotik sıvı ve rahim duvarı sayesinde çoğu durumda bebeğe zarar vermez. Bebeğin hareketlerinde azalma olmaması, kanama veya şiddetli ağrı bulunmaması genellikle ciddi bir durumun olmadığını gösterir ancak yine de tedbir amaçlı bir kadın doğum uzmanına başvurulmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte düşme sonrası hangi belirtiler tehlikelidir?
Gebelikte düşme sonrası vajinal kanama, su gelmesi, karın ağrısı, şiddetli sırt ağrısı veya bebeğin hareketlerinde belirgin bir azalma olması tehlikeli belirtilerdir. Bu tür bir durumda vakit kaybetmeden en yakın acil servise veya kendi doktorunuza giderek ultrason kontrolü yaptırmanız oldukça önemlidir.
Düşme sonrası bebeğin hareket ettiğini hissetmek iyiye mi işaret?
Düşme sonrası bebeğin normal hareketlerini hissetmek, bebeğin genel durumunun iyi olduğuna dair olumlu bir göstergedir. Ancak iç kanama veya plasenta ayrılması gibi durumlar bazen hemen belirti vermeyebilir, bu nedenle bebeğiniz hareket etse bile içinizin rahat etmesi adına bir uzmana görünmeniz en sağlıklı yoldur.
Hamilelikte düşme sonrası hastanede hangi kontroller yapılır?
Hamilelikte düşme sonrası hastanede genellikle ultrason ile bebeğin kalp atışları ve amniyotik sıvı seviyesi kontrol edilir. Ayrıca plasentanın yerinden oynayıp oynamadığını anlamak için NST cihazı ile bebeğin kalp ritmi izlenir ve gerekirse kan tahlilleri yapılarak annenin durumu değerlendirilir.
Gebeyken düştükten sonra ne zaman doktora gitmeliyim?
Gebeyken düştükten sonra ağrınız veya kanamanız olmasa bile, yaşanabilecek olası komplikasyonların erken teşhisi için ilk 24 saat içinde bir doktora görünmek en güvenli yoldur. Özellikle yüksekten düşme, karın üstüne darbe alma veya düşme sonrası baş dönmesi gibi şikayetleriniz varsa hiç vakit kaybetmeden muayene olmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 428 göst.
1 Mart 2024 Diğer kategorisinde Atmacazehra (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 325 göst.
26 Ekim 2022 Diğer kategorisinde 1tirtil1cicekannesi (1,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 647 göst.
0 oy
11 cevap 469 göst.
1 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,027 soru

24,691,360 cevap

368,349 kullanıcı

...