Eşime ev işlerinde nasıl daha pratik olması gerektiğini anlatırım?

+1 oy
474 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (1,085 puan) tarafından

Eşimden çamaşır asmasını istedim ve bebeğimi uyutmaya geçtim sırayla gelen sorular

- nereye asayım?

Küçücük evde 2 çamaşır askılığı var zaten ne demek nereye asayım ya 😅

- bu çamaşırları ne yapayım? Kurumuş mu?

Koltuğa bırak diyorum 

-hangi koltuk diyor. 

Ya rabbii 😂 ya sağ ya sol koltuk birine bırak işte niye bu kadar soru soruyorlar bi iş yaparken? 😅

18 Cevaplar

+2 oy
önce (9,951 puan) tarafından

Çünkü hep komutla çalışıyorlar 😂

önce (1,085 puan) tarafından

Bilmıyroum artık. İsteksiz oldugu kesin ama 😅

-Reklam-
+1 oy
önce (39 puan) tarafından

Bir hafta yoktum yemeği vs kendi yaptı geldiğim gün beraber yapıyoruz bana yağın tuzun yerini soruyor 😂😂😂😂çarpı çarpı vermesem geldi ağzına da sustum

Allah Allah neden acep 😂😂 bu da ayrı olay 😅

0 oy
önce (1,463 puan) tarafından

Hepsi öyle sanırım eniysii kendimiz yapsak daha iyi 😂

Valla ya o kadar çok şey var ki yapabileceksen kendim yapmayı tercih ediyorum 

önce (15,196 puan) tarafından
+1

zaten böyle iş buyurmayalım diye aptala yatıyorlar😂😂 

0 oy
önce (27,239 puan) tarafından

Demek ki hepsi beyin. siz. Benim eşim de böyle saçmalar. Aklımda kalan sorusu salça nerde? 😵‍💫🥶 

@seri nasıl da anladın kız beni 😅 

önce (31,881 puan) tarafından

Benim eşim böyle soru sorduğunda banyoda diyorum. Geçen abdest alacak nerde alayım dedi mutfakta al dedim 😂

Gıcıklığına yapıyorlar. Ev işlerine gelince beyinleri yok gibi davranıyorlar. İnan ki eşim temizlik yapsa benden daha iyi yapar. Her şeyi bilir. Ama bilmezden gelir 

önce (8,045 puan) tarafından

@Linkin verdiğin bir kaç cevaba denk geldim . O kadar belli ki . Baya gerilmişsin 

Üzgünüm dostum malesef. Beni tanımışsın🌸 

0 oy
önce (772 puan) tarafından

Yapmamak için soruyorlar işte anlasana:))))

Tahmin ediyorum 😅

0 oy
önce (1,155 puan) tarafından

Ahaa bu benim bey 😬😅

😅

0 oy
önce (969 puan) tarafından

Çoğu aynı benim eşimde öyle bazen öyle sorular soruyor ki çıldırtıyor beni 😬

Değil mi 😅 neyse ki ben çok şey istemıyrom kendisinden. Rahat edemıyrojm iş buyuramıyroum

0 oy

Bence bu bir taktik bir daha istemeyelim diye yapılıyor aksi durumda zekalarını sorgulamak istemiyorum 

O da var tabi 😀 yemezler ama o taktiği 😁

önce (1,504 puan) tarafından
+1

Aynısını yazmışım bence de kesin taktikleri bu 😂

önce (4,655 puan) tarafından

Kesin bilgidir taktik değil gerçekten böyleler 😂😂

Zeka düşüklüğüne katılıyorum ama yapabilen anlayanda soruyor mesela benim eşim çok iş yapar usanmaz ama komut almaya alıştığı için elli kere sorar. Gerçekten çakallıkla sorularla bıktıran veya mahsus kötü yapanlari da gördüm var yani :) yorumlarda da yoruyor kendim yaparım daha iyi şeklinde bir çoğunluk oluşmuş bu da işine geliyor bazılarının 

Taktik için yapanda var tabiki bunun nedeni aslında yine kadınlar erkek yaradılış gereği zekası düşükte olsa çakaldır yıldırma politikası uygulayıp kadını bezdirip birdaha ona bulaşmaması amacı kadında bezip ben yaparım deyince olanlar oluyor benim eşim yabancı kültür gereği ev işleri çocuk asla yardım olarak görmez görevidir kadın işi olarak görmez ama en iyi bildiği şeyi bile bazen soruyor yahu sen ev temizleyen insansın çamaşır suyunun yerinide sorma ya sorma çocuğu nasıl yıkayayım diye sorma 

0 oy
önce (9,483 puan) tarafından

Yatacağımız zaman çarşafı giydircektim şunun ucundan tut çarşafı geçirelim dedim nereye gececek bu dedi 🫪

Kafana geçir uyku tulumu bu sarıl yat dedim 

Heleki mutfağa yemek yapmaya girsin çıldırtır beni 55 soru sorar hiç pratik zekaları yok ya

Bunlar hep yanlış bişi yapmamak için  inciğini cıncığını sormaları galiba 😅

0 oy
önce (1,504 puan) tarafından

Ben artık bunun erkeklerin stratejisi olduğu düşünüyorum.  Lanet olsun bırak ben yaparım diyelim diye 😂😂

Biraz ondan biraz da yanlış bişi yaparlarsa kızmayalım diye sanki 😁😀

0 oy
önce (13,946 puan) tarafından

Bak dün sebze almaya gitti alışveriş yaptığınız yerin sayfasından tek tek çektim altına kg ile birlikte yazdım ona rağmen 1 dediğimi 3 almış 2 dediğimi 1 almış nektar indirimdeydi fiyatına bakmadan kg 100 TL olandan almış madem böyle alacaktın ben niye uğraştım ki dedim beni tek yollama diyor bana 🫪😅

image

Beni tek yollama mı 😂

He vallahi 

önce (65,197 puan) tarafından

patates orda uygunmus bizim burda 40i gecti😀

soganda ,45lira bizim burda

Haftasonu indirimi bu ikboş haftaiçi bunun iki katı oluyor 

0 oy
önce (461 puan) tarafından

Bi söz var canım agzım  yorulacağına elim  yorulsun derler  kocan yapmamak için çırpınmış seni sınamış

0 oy

Erkeğe her saniye komut vermeniz gerekiyor beyinleri komutsuz çalışmıyor keşke şu kurban bayramında kesilen kurbanların beyinleri erkeklere takılsa vallahi hayvan beyni erkek beyninden daha üstündür 😂😂

0 oy
önce (6,243 puan) tarafından

Hepsi aynı 🥸 çocukların dolabı iki kapaklı. Kızıma pijama istedim, hangisi diye sormuştu 😱 Arada donan TV gibiler, sağdan soldan vurmak gerekiyor. 

0 oy
önce (245 puan) tarafından

Ya ben de sala.ga yatıyorlar diye düşünüyordum. Bir daha bizden birşey istemesinler diye ama bazen o soruların ciddi olduğu surat ifadelerinden çok belli oluyor. 😂 Geçen mutfakta oturuyorum oğluma yemek yediriyorum bu geçmiş hem konuşuyor hem tabak alacak ama beş senedir aynı yerde tabaklar gidiyor konuşurken sağı solu açıyor ben dayanamadım şuan tabak arıyorsun konuşurken ikinci şeyi dusunemiyorsun heralde dedim 😂😂 cidden de hemen tabak bölümüne geçti. Beyinler kısıtlı 😁😁

0 oy
önce (1,333 puan) tarafından

Komutla çalışıyorlar maalesef 😀

0 oy
önce (17,537 puan) tarafından

Hiç mi bilmiyor 🤭

Eşim de  çamaşır katlarken içe katlıyor bir türlü doğruyu öğretemedim 😂

0 oy

biri soru sorunca alip kendim yapiyorum ben zaten ben kendim yapamadigim icin istiyorum senden niye soruyosun 😀

O da yapamıyor😂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ev işlerinde eşler arası görev dağılımı nasıl daha verimli yapılır?
Ev işlerinde verimlilik sağlamak için görevleri net bir şekilde tanımlamak ve sorumluluk alanlarını belirlemek en etkili yöntemdir. Eşinizle işlerin kim tarafından ne zaman yapılacağını önceden konuşarak, her işin detayına girmeden kendi alanında tamamlanmasını bekleyebilirsiniz. İletişimde net talimatlar vermek ve iş yükünü paylaştığınızı hissettirmek, ev içindeki çatışmaları minimize eder.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ev içinde ortak kullanılan alanlarda düzen nasıl korunur?
Ortak yaşam alanlarında düzeni korumak için eşyaların yerini herkesin bileceği şekilde sabitlemek kritik öneme sahiptir. Çamaşır kurutma veya temizlik gibi günlük işlerde, eşyaların nereye bırakılacağına dair basit bir yerleşme planı oluşturmak kafa karışıklığını giderir. Bu sayede bir iş yapılırken sürekli soru sormak yerine, belirlenen düzenin takibi sağlanır.
Çocuk bakımı ve ev işleri arasında denge nasıl kurulur?
Bebek bakımıyla meşgulken ev işlerini sürdürmek ciddi bir planlama gerektirir ve bu süreçte eşten somut destek almak önemlidir. İşleri kategorize ederek, bebeğin uyku saatlerinde veya boş vaktinizde tek başınıza yapabileceğiniz işleri ayırıp, eşinize ise daha net ve bütünsel görevler vermek verimi artırır. Stresi azaltmak adına, işin nasıl yapılacağından ziyade sonucuna odaklanan bir yaklaşım benimsenmelidir.
Eşlerin ev işlerinde iletişimini güçlendiren yöntemler nelerdir?
Eşlerin ev işlerinde birbirini anlaması için yapıcı bir iletişim dili kullanmak ve beklentileri açıkça ifade etmek gerekir. Tartışma anlarında suçlayıcı ifadeler yerine, işin nasıl daha kolay yapılabileceğine dair ortak çözüm önerileri geliştirilmelidir. Düzenli olarak haftalık iş planı üzerinden geçmek, tarafların birbirine soru sorma ihtiyacını azaltır ve görev bilincini pekiştirir.
Eşime ev işlerinde daha pratik olması için nasıl yardımcı olabilirim?
Eşinizin ev işlerinde daha pratik olmasını istiyorsanız ona verdiğiniz görevleri mümkün olduğunca sadeleştirin ve basitleştirin. Örneğin, çamaşır asma gibi işlerde sürekli soru sormasını engellemek için kurutmalıkların yerini sabitleyin veya işi bir kez uygulamalı olarak gösterin. Somut ve net beklentiler, karşı tarafın işe odaklanmasını sağlar ve sizin de işin gidişatını her an kontrol etme yükünüzü ortadan kaldırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 823 göst.
14 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde PrensimGeliyor (94 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 934 göst.
23 Şubat 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Nezireeylul (2,054 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 599 göst.
+3 oy
16 cevap 1,210 göst.
31 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (9,472 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,217 soru

24,694,196 cevap

368,531 kullanıcı

...