Eşimin beni beğenmediğini söylediğinde nasıl değerli hissederim?

0 oy
287 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,174 puan) tarafından

..................

8 Cevaplar

+1 oy
önce (2,360 puan) tarafından

Ben kaçırdım merakta ettim şimdi yorumlara baktıkça :))

önce (392 puan) tarafından
+1

Bende valla 🥲

-Reklam-
0 oy
önce (1,174 puan) tarafından

..............mmm............

önce (527 puan) tarafından

Allah rızası için birde eşinin fotosunu atsana . Gotunu yesin eşin maşallah su gibi kadınsın 

:))))) yok kız onu atmam da güldüm yoruma :)))

önce (3,582 puan) tarafından

Banada at özelden resmini catlarim kaçırdım 🫢

0 oy
önce (1,170 puan) tarafından

Eşin kör galiba gözlerin çok güzel bu arada maşallah sana.

Sağol canm   o beni taniyincada çok guzeldim  ama sorsan  benim albenim yokmus 

önce (1,170 puan) tarafından

Senin üzerinden kendi eksikligini kapatiyordur kesin.

2 kız annesiyim kizcelerimde bana benziyor :))) şimdi onlara bunlar bal diyor  

0 oy
önce (4,649 puan) tarafından

Şu adamların sizi al aşağı etmesine niye fırsat veriyorsunuz anlamıyorum. Kendi ne acaba? Gayet hoş ve çekici bir hanımsın. Kendini eksik görüp senin üzerine oynuyor kendince

Bu sözü soyleyeli cok oldu canm ama unutmadım işte şimdide aklıma geldi 

önce (4,649 puan) tarafından

Unutma bence de. Bi arada hesabını kes. Şimdi de çok hırlı biri değil eşin n yazık ki

0 oy
önce (4,095 puan) tarafından

Çok fazla al beninn var bence

Eşin dönüp bir daha baksın ❤

O dönüp baksa ben bir daha bakmam canm ona :)))

0 oy
önce (6,519 puan) tarafından

Rahime vardı burda ona benzettim seni,o da olabilirsin. Çok güzelsin maşallah sana.

Yok canm o kişi ben degilm ama hatırlıyorum onu da çok sağol 

0 oy
önce (1,218 puan) tarafından

Maşaallah çok güzelsin eşin neye benziyor çok merak ettim seni beğenmediğine göre kıvanç tatlıtuğ olsa gerek

Bana göre o yakışıklı  ama güzellik yakışıklılık değişir tabi  herkse göre ama kendisini beğeniyor   geçende çalsma arkadaşı beni merak etmiş eşimde göstermiş merak eden kız tabi benim resmimi görünce eşime abi bu kız sana nasıl bakmış demiş :)) baya bozulmustu

önce (1,218 puan) tarafından

Gerçekten güzelsin ama

Çok sağol canm

0 oy
önce (2,554 puan) tarafından

Yaa kaçırdım 🥹😅

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin beni beğenmediğini hissettiğimde özgüvenimi nasıl kazanabilirim?
Eşinizin yorumları karşısında kendinizi değerli hissetmek için ilk adım, özsaygınızı eşinizin bakış açısından ayırıp kendi içsel değerlerinize odaklamaktır. Kendi kişisel bakımınıza vakit ayırmak, hobilerinizle ilgilenmek ve size kendinizi iyi hissettiren sosyal çevrelere girmek, kendinize olan güveninizi tazelemek için en etkili yollardır. Unutmayın ki bir başkasının öznel beğenisi sizin gerçek değerinizi belirleyen bir ölçüt değildir; kendinizi olduğu gibi kabul edip sevmek, psikolojik dayanıklılığınızı artıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin dış görünüşü eleştirmesi evlilikte nasıl bir psikolojik süreçtir?
Eşin dış görünüşü eleştirmesi genellikle karşı tarafın eksikliklerinden ziyade, eleştirel olan bireyin iletişim becerilerindeki yetersizliği veya kendi içsel tatminsizlikleri ile ilgilidir. Bu durum evlilikte duygusal mesafe yaratabilir ve karşı tarafta yetersizlik hissi uyandırabilir. İletişim kopukluğu olduğunda, bu tür incitici yorumlar derinleşebilir; bu nedenle çiftlerin birbirlerine olan beklentilerini ve bu tür yorumların yarattığı duygusal tahribatı dürüstçe konuşmaları gereklidir.
Eşim beni beğenmediğini söylediğinde nasıl bir tutum sergilemeliyim?
Eşiniz dış görünüşünüzle ilgili olumsuz bir yorum yaptığında, öncelikle kendi duygularınızı net ve sakin bir dille ifade etmeniz sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olur. Bu durumun sizde yarattığı kırgınlığı 'ben dili' kullanarak açıklamak, eşinizin söyleminin etkisini fark etmesini sağlayabilir. Eğer bu durum kronik bir hal almışsa, bu eleştirilerin nedenini sorgulamak ve gerekirse bir evlilik danışmanından profesyonel destek almak, aranızdaki duygusal bağı korumak açısından çok değerlidir.
Evlilikte özgüven eksikliği nasıl aşılır ve kendime nasıl odaklanırım?
Evlilik içerisinde özgüven kaybı yaşıyorsanız, odağınızı eşinizin beklentilerinden çekip tamamen kendi kişisel gelişiminize ve mutluluğunuza yönlendirmeniz gerekir. Günlük rutinlerinize sadece kendiniz için yaptığınız aktiviteleri eklemek, kendi başarılarınızı takdir etmek ve fiziksel veya zihinsel sağlığınızı iyileştiren hedefler belirlemek zamanla kendinize olan bakışınızı güçlendirecektir. Özdeğeriniz, başkalarının onayına ihtiyaç duymadan, kendi varlığınızın kıymetini bilmekten geçer.
Dış görünüş eleştirileri sonrası kendimi nasıl daha değerli hissederim?
Dış görünüşle ilgili eleştirilere maruz kaldığınızda kendinizi değerli hissetmenin yolu, bedeninizi bir obje olarak değil, yaşam deneyimlerinizin merkezi olarak görmekten geçer. Kendi değerinizi, dış görünüşten ziyade karakteriniz, yetenekleriniz ve hayata kattığınız değerler üzerinden tanımlayın. Sosyal kıyaslamalardan uzak durmak, sizi destekleyen insanlarla zaman geçirmek ve aynaya baktığınızda kendinize şefkatle yaklaşmak, özgüveninizi yeniden inşa etmenize yardımcı olan temel adımlardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
46 cevap 2,133 göst.
20 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 239 göst.
15 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde M.K. (3,005 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 141 göst.
+2 oy
3 cevap 355 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu