22 haftalık hamileyim, 5 saatlik yola çıkmam sorun olur mu?

0 oy
278 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (33 puan) tarafından

Kızlar merhaba, 22 haftayı şuanda, cenazemiz var dedem vefat etti 5 saatlik yol gitmek istiyorum. 20nci haftada detaylı ya girmiştim herşey çok sağlıklı dedi sadece ilk doğum 36+2 erken doğum olmuştu detaylı da öneml amaclı progestan kullan dedi. Yola çıksam bir sorun olur mu acaba böyle uzun yolculuk yapan arkadaşlar oldumu

10 Cevaplar

0 oy
önce (31,970 puan) tarafından

Ben 18deyim 7 saate kadar yol gittim özel araba ile bir hafta sonrada 5 saatlik yola gidip on on beş gün kalacağım. Bir şey olmaz bence hele özel araba ile gidiliyorsa. Başınız sağolsun 

önce (33 puan) tarafından

Allah razı olsun. Evet özel araba ile gideceğim canım yani yine yollarda ara ara durur mola veririz 

önce (31,970 puan) tarafından

Yine bir doktora sor istersen tabi 

-Reklam-
0 oy
önce (5,819 puan) tarafından

Özel araba ile gideceksen arada durup yürüyüş yap çok hareketsiz kalma. Beş saat çok uzun değil. Yine de doktoruna da bir danışma imkanın varsa danış.

Canm gitmiyorum risk alma dedi kimse 

0 oy
önce (3,016 puan) tarafından

sık sık mola vererek vücudunu hareket ettir demişti doktor bana. 5 aylık hamileyken 2 buçuk yaş ikizlerimle 500 km yolu 12 saatte gittim ben sorun olmadı şükür :)

0 oy
önce (20,386 puan) tarafından

Saatte bir mola iki dk yürüme ile izin verdi benim Dr 6 saatlik yola

0 oy
önce (9,331 puan) tarafından

Ben 19 haftalık olunca 4 saatlik yol gitmiştim doktor izin vermişti eşim saat başı mola verdi o şekilde gitmiştim

0 oy
önce (3,602 puan) tarafından

Hiç bişey olmaz Allah'ın izniyle ben 18saat yol geldim ev tasidim 

Allah rahmet eylesin başınız sağolsun 

Allah razı olsun canm 

0 oy
önce (1,055 puan) tarafından

Özel araba ile gidiyorsan uzat bacaklarını arka koltukta sen otur rahat rahat git bende 4 saat yol gittim 

0 oy
önce (9,995 puan) tarafından

Cenazenin arkasından bakma derim 

Neden bir sebebi varmı, ama gidemiyorum 

önce (9,995 puan) tarafından

Bizde öyle derler hamileyken cenaze arkasından bakılmaz diye

0 oy
önce (457 puan) tarafından

Haftan daha küçük bir sorun olmaz başın sağolsun 

Allah razı olsun ama gidemiyorum canım

0 oy
önce (46,448 puan) tarafından

Riskli haftaları gecmissin canım sorun olmaz 

Gidemeyeceğim yinede canım ailem risk alma o istemiyor 

önce (46,448 puan) tarafından

Anladım canım sen bilirsin tabi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

22 haftalık hamileyim, 5 saatlik yolculuğa çıkmam riskli mi?
22 haftalık gebelikte 5 saatlik yolculuk genellikle güvenli kabul edilse de, özellikle erken doğum geçmişiniz varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Uzun süreli hareketsizlik kan dolaşımını yavaşlatabileceği için her 1-2 saatte bir mola verip kısa yürüyüşler yapmak, bacak egzersizleri uygulamak ve bol su tüketmek hayati önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte erken doğum öyküsü varken uzun yolculukta nelere dikkat edilmeli?
Erken doğum öyküsü olan gebeler için yolculuk sırasında en önemli kural doktor tavsiyesine uymaktır. Progestan gibi destekleyici ilaçlarınızı düzenli kullanmalı, yolculuk boyunca konforlu bir pozisyonda oturmalı ve ani gelişebilecek kasılma, lekelenme veya ağrı durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmayı planlamalısınız.
Hamilelikte yolculuk yaparken hangi belirtiler tehlikelidir?
Yolculuk sırasında vajinal kanama, su gelmesi, düzenli kasılmalar, şiddetli karın ağrısı veya bebek hareketlerinde belirgin azalma hissederseniz seyahati derhal sonlandırıp tıbbi yardım almalısınız. Özellikle 20. haftadan sonra uzun yolculuklarda bu belirtilerin takibi olası riskleri erken teşhis etmek için kritiktir.
Gebelikte uzun yolculuklarda uçak mı yoksa araba mı daha güvenli?
Gebelik sürecinde araba yolculukları daha fazla kontrol imkanı sunduğu için genellikle daha güvenli kabul edilir. Araba ile seyahatte sık mola verme ve pozisyon değiştirme şansınız varken, uçak yolculuklarında kabin basıncı ve kısıtlı hareket alanı farklı riskler doğurabilir; bu yüzden doktorunuzun sağlık durumunuza göre verdiği karara uymanız en sağlıklısıdır.
22 haftalık gebelikte seyahat planı yaparken doktor onayı neden önemli?
Doktor onayı, detaylı ultrason sonuçlarınızın ve gebeliğin genel seyrinin seyahate uygun olup olmadığını belirlemek için gereklidir. Özellikle rahim ağzı uzunluğu veya erken doğum riskini gösteren klinik bir geçmişiniz varsa, uzmanınız yolculuğu kısıtlayabilir veya seyahat öncesinde ek önlemler almanızı önerebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 463 göst.
0 oy
10 cevap 773 göst.
9 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Meteberra (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.
27 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Bayannn1 (1,138 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 799 göst.
5 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (4,249 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,635 soru

24,699,545 cevap

368,829 kullanıcı

...