Eşim evde tamirat yaparken sürekli benden yardım istiyor?

0 oy
292 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,112 puan) tarafından

Koltuk takımınım orta ayakları kırılmıştı çökmesin diye gidip yeni ayak aldı alt tarafı onu matkapla söküp diğer ayağı takacak. Başına geçtiğinden beri " Matkapı getir tornavida nerde şurayı bi tut. Kalem versene bana. Bi baksana buraya." Çenesi bi susmadı Böyle işi bende yaparım. Kendim yapsam bu kadar yorulmam. Bir testin başinda 4 5 kere kalktım. En son patladım. Ne istiyorsan git kendin al benim de işlerim var diye.

Hepsimi böyle ya

8 Cevaplar

0 oy
önce (4,754 puan) tarafından

Eşim böyle birşey yapmaz farzedelim ki yaptı becerin yetersiz kaldığı için bana muhtaç olman çok normal deyıp alıp ben yapardım o günün yemeğini ona kilitlerdim 

-Reklam-
0 oy
önce (15,456 puan) tarafından

erkek olmakla değil ya bazı kadınlar da böyle, ölmüş dedemi çalıştırır o hesap. 

kendi iş yapıyor fiye herkesin bir şeyler yapmasını isterler. garip bir huy. bir iki şey olsa neyse ama her şeyi ben yapacaksam eğer deli olurum 

önce (2,112 puan) tarafından

Demi ama elinin altında yamağıyım sanki.

0 oy
önce (3,676 puan) tarafından

İki yıl olma alalı koltukların üçlü olana adam orta ayak hiç takmamis şuan kırılmaya başladı başlıkları felan söylüyorum ara şu adamı aradım kaç kere diyo ama gelen yok iki yılda çöp olacak öyle zor zamanda aldimki diyorum ver ben ariyim sizi şikayet ediyim diyorum ayıp diyo bu erkekler var ah ah

Aaa yine öyle olmuş ki. Aldığınız yeri şikayey edin. 

önce (3,676 puan) tarafından

Kocam dinlemiyor bide oğlum üstünde yatiyo düşün napiyim Allah yedirmesin 

0 oy
önce (581 puan) tarafından

Of en sinir olduğum şey.

Tamam bir kez bişey istersin de sürekli onu getir bunu getir denmesi sinir ediyor beni. O yüzden kolay kolay kimseden yardım istemem, kendi işimi kendim yaparım. 

Demi yani sanki yanında çalışan yamaklarıyız

0 oy
önce (5,934 puan) tarafından

Yine seninki başına geçmiş.bizimkş evde ayak olduğu halde 1 senedir koltuk o halde.gücüm yetse kendim çevirip yapacam ama bende boşverdim artık.hususi hep orta kısmına oturuyorum.çocuklar zıpladıklarında engel olmuyorum.kırılsında görsün nasıl yenisini aldırıp masraf kitliyorum ona

Ay o konuda hakkını yiyemem evde ne bozulsa ya yapar yada yaptırır ihmal etmez. Benden daha çok düşünür

0 oy
önce (17,594 puan) tarafından

ikiniz de de hata çünkü mesela iş yapacağın zaman alet çantasını alırsın gerekli olan içinden çıkar 

Alet çantamız olduğunu düşünmen beni mutlu etti ama bizim alet çekmecelerimiz var. Balkonda 4 çekmeceli bir dolabın 2 tanesini alet edevat için ayırdık

0 oy
önce (233 puan) tarafından

Evet ya benimki de öyledir bir şey yapacağı zaman yemek de olabilir mesela hani Yardım ister yani Anladın mı Hiçbir şey yapmasan bile mutfakta bekliyorum tetikte oturmam batıyor çünkü

0 oy
önce (1,123 puan) tarafından

Benim eşimde öyle bir iş yapacak dünya emir verir çenesi durmaz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde tamirat yaparken eşimin sürekli yardım istemesiyle nasıl başa çıkarım?
Evde tamirat sırasında sürekli yardım isteyip odağınızı bozan bir eşle başa çıkmanın en iyi yolu, işe başlamadan önce görev dağılımını netleştirmektir. Tam işe başlamadan önce bu işi tek başına yapıp yapamayacağını nazikçe sorgulayın veya eğer yardım gerekiyorsa hangi aşamada ne kadar süreyle orada bulunmanız gerektiğini önceden planlayın. İletişimi baştan kurmak, işin ortasında kesintiye uğramanızı engelleyerek her iki tarafın da sinirlerinin gerilmesini azaltacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimle ev işlerinde sürekli tartışma yaşamamak için ne yapabilirim?
Ev işleri sırasında yaşanan tartışmaları önlemek için iş bölümünde net sınırlar belirlemek çok etkilidir. Bir kişi işi üstlendiğinde diğer tarafın işi bitene kadar müdahale etmemesi veya yardım etmesi gerekiyorsa bunun önceden belirlenmiş bir plan dahilinde olması gerekir. Eğer sürekli yardım çağrısı alıyorsanız, bunun sebebinin yardım ihtiyacı mı yoksa sadece dikkat çekme isteği mi olduğunu sakin bir zamanda konuşarak çözüm üretmeye çalışmalısınız.
Tamir işlerinde eşler arası çatışma nasıl önlenir?
Tamir işlerinde eşler arası çatışmayı önlemek için işin sorumluluğunu tek bir kişiye vermek genellikle en huzurlu yöntemdir. Eğer iş karmaşıksa ve yardım gerekiyorsa, çalışma süresini kısıtlı ve verimli tutmaya çalışın. Bir tarafın odaklanması gereken başka işleri varsa, tamiratın o anki önceliğini dürüstçe değerlendirip işi profesyonel birine yaptırmak veya yardım almayı ertelemek daha sağlıklı bir iletişim ortamı sağlar.
Evdeki tamirat işlerinde eşim neden sürekli beni çağırıyor?
Eşinizin tamirat sırasında sürekli sizi çağırmasının temel nedenleri arasında güven eksikliği, işi tek başına yapamama endişesi veya sizinle ortak vakit geçirme isteği bulunabilir. Bu durum bazen teknik bilgi yetersizliğinden kaynaklanan bir yardım çığlığı iken, bazen de sadece sorumluluğu paylaşma isteği olabilir. Bu davranışın altında yatan duyguyu anlamak için iş başında değil, daha sakin bir zamanda bu durumun sizi nasıl etkilediğini paylaşmanız çok önemlidir.
Eşimle iş yaparken gerginlik yaşamamak için nasıl bir yöntem izlenmeli?
Gerginliği azaltmak için yapılacak en iyi şey, evdeki işi yapacak kişinin tüm sorumluluğu almasını sağlamak veya işi bölümlere ayırmaktır. Eğer bir tarafın sürekli yardım istemesi diğerini rahatsız ediyorsa, 'şu aşamada yardıma ihtiyacım yok, işim bitince haber vereceğim' gibi net sınırlar çizmek gerginliği önler. İşin profesyonelce tamamlanması için her iki tarafın da birbirinin çalışma alanına ve zamanına saygı duyması, sağlıklı bir iş birliği için temel kuraldır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 769 göst.
13 Şubat 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Elif3405 (258 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 770 göst.
8 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 319 göst.
20 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,796 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 828 göst.