6 günlük bebeğime bala batırılmış emzik verdim mi?

0 oy
751 göst.
Diğer kategorisinde (80 puan) tarafından

Delirmeme az kaldı doğum yaptım 6 gün oldu hiç iyi hissrtmiyorum kaynanamda kalıyorum vee kayınbabamın bebegin agzna emzik ver bala batır demesi kan sıçradı beynime göbeği düştü ver onu bana ben gömicem demesi bi kayınbaba bu kadar karışabilirmi gaz çıkartıyorum o nasıl vuruş düzgün tut kaynanamın dedikleri ayrı benim oo vermem size demesi lohusalk bunlar beynime agır geliyo eşime anlatıyorm evime gitmek istiyorum dedim

14 Cevaplar

+3 oy
(5,185 puan) tarafından

Dünde söyledim şimdide söylüyorum eşinize söylemeyin kalkın gidin eğer gitmiyorsanız şikayet etmeyip durumu kabullenin kendinizi oylayacağınız birşeyler bulun

(80 puan) tarafından

Ben eşime anlatamıyorum canım cahiller ilk torunları diyo ozaman sussucak 

(5,185 puan) tarafından

Eşinize anlatmayın işt kaç defa söyledik size eşinize niye anlatmaya çalışıyorsunuz binin taksiye gidin evinize

(3,003 puan) tarafından

cahilse kendi kendine cagillik yapsin. topla tasini taragini otobus ucak taksi evine nais gdiosan kalk gtsene . m.al m.al hareketler yapiyosunuz yeter artik de . yazik edeceksiniz o bebege . ve sana . gecir bi cinnet yap cingene gibi bagir cagir agla zirla s.alak sa.lak isler yaomayin diye bagir evin icinde toplan esine soylemede kalk gt evine . esin cok merakliysa kalsin. rahat edemiyorum burda de kalk evine gt

(3,003 puan) tarafından

o basi tutus diyene diyecenki ben boyle tutuyorum ya siz nasi tutuyodunuz bilemem ben boyle yapiyorum. karismayin diyeceksin. size ne diyeceksin hemsire diktor boyle gosterdi kimseyi ilgilendirmez diyeceksin . sen susuyosum kabulleniyoruzn vur yuzlerine laflari kalkda gt evine. herboka karisiyo killet de esine herkes duysun. bu ne bile yaaa de bagirarak herkes duysun. esine duyurur digibi herkes duyacagi cekilde bagir cagir bi cinnet gecir 

-Reklam-
+2 oy
(2,182 puan) tarafından

Ben akıl sağlığımı korumak için herkesi delirttim diyebilirim yoksa benim akıl sağlığım elden gidecekti evine gidebiliyorsan evine git ama evine gidemiyorsan da sen onları delirt başka türlü baş edemezsin 

+1 oy
(16,079 puan) tarafından

akıl sağlığın için o evden çık git kendi evine 😂

bal konusunda kesinlikle sert bir şekilde uyar, botulizm riski var, Allah korusun 

(80 puan) tarafından

Akıl sağlıgı ??kırmızı odadaki gibi 3 dedeleri göricem canım ne aklı 😃 bende cahille olunca işde

(16,079 puan) tarafından

doğum sonrası zaten başka bir eve gitme saçmalığını ilk kim uydurdu, niye kimse buna karşı çıkmıyor aklım almıyor 🤷🏼 çık git evine miss 

+1 oy
(1,437 puan) tarafından

Bencede eve git sen bacım bir şekilde idare edersin 

(80 puan) tarafından

Canım burdada idare ediyorumki bebeğim uyuynca uyuyom az önce saat kaçdan beri uykusuzm komşu çagırmış kaynanam bebegi alıp içeri gidiyorm burda dursn bırak diyo hayır uykum geldi emzircm yanmda yatsn dedim

+1 oy
(14,479 puan) tarafından

Adres Verde gelip kurtaralım seni cinnet geçirecen 

(80 puan) tarafından

Çok iyi olur valla geçircem ya eşimi ya aileyi😃😃

0 oy
(729 puan) tarafından

Bunu eşine 1 anlattın anlamıyor mu al bebeğini çık git evine 

(80 puan) tarafından

Az kaldı zaten bide arada kalıyorum haftaya cumaya kadar sabrer diyor

0 oy
(187,649 puan) tarafından

1 yaştan önce bal verilmez senin kayinpeder neyse yazmiycam okuyana ayıp olucak 

0 oy
(1,008 puan) tarafından

1 yaşa kadar Bebeklere bal verilmez  zehirlenir bacım sen kendi ve bebeğin için evine git. Bir an önce  senden habersiz verirler bunlar sakın yanlız bırakma cefanı çekmişsin doğurmuşsun şimdi de eğer onun için bu iyiliği yapmayacaksan sonra pişman olursun haberin olsun  bide bunlar nasıl insanlar ya bu nasıl kayınpeder  ml ya bebeğe bal verilirmi😬🤦

(80 puan) tarafından

Allah korusun valla hiç sorma eşim ozaman görür burda kalmayı arada kalıyomuş birden diyemezmiş biz gidiyoz diye

0 oy
(8,159 puan) tarafından

İki doğum yaptım. Büyük kızımda başımda herkes toplanmıştı sağlık sorunum nedeniyle ve eşimden ayrıldığım için baba evindeydim inan Lohusalık burnumdan gelmişti. Ağır Lohusalık depresyonuna girmiştim ve en az iki yıl sürdü. İkinci doğumumda kimseyi istemedim ve şehir dışındaydım zaten gelemezlerdi. Tek başıma eşimle kızımla harika bir Lohusalık geçirdim. İki doğumum da sezeryan ile olmuştu. Doğumun ertesi günü evime geldim misler gibiydi. Eşim büyük kızım yardımcı oldular. Lohusalık dönemi ne kadar az insan o kadar iyi geçiyor. Bal en az bir yaşa kadar verilmez. 

(80 puan) tarafından

Ben biliyorumda cahile laf anlatamıyorum ki canım eşimde 1 hafta sabret diyo zor dedim bunda anormol biişi yok evime gitmek istemek kadar

0 oy
(339 puan) tarafından

Ayyy kaynanam geldi aklimaa ilk oğlum da benden habersiz emzigini baka batirip yedirmisti 

(80 puan) tarafından

Cahillik resmen eşimin yannda doktora dicem bozucam

0 oy
(218 puan) tarafından

Herbokolog kayınpeder de çekilecek dert değil ya, sanırsın ki çocuk gelişim profu😠 çok biliyorsun deseydin.. 

Evine git bunlar seni delirtecek bak, sen delirmezsen biz deliricez artık burda ha😠😠

(80 puan) tarafından

Ben deliricem de eşimin lafı arada kalıyom 1 hafta dayan 

0 oy
(675 puan) tarafından

Geçende haber okumuştum bebeğe bal a batırılmış emzik verilmişti bebek yoğunbakımlık olmuştu. Bal ın içinde Bi bakteri var ve bu yüzden 1 yaş öncesi kesinlikle verilmiyor 

(80 puan) tarafından

Bunlar anlamaz canım eşim nasıl büyümüş şaşkınım

(675 puan) tarafından

Ağzına kürekle vurasım geliyor valla 

0 oy
(3,003 puan) tarafından

kayinbaban kaynanan ve esin kafayi yemis gecir bi cinnet bas bas bagir topla valizini din evine yazik edecekler bebege mal

mal isler yapiyolar dogum yaotigin hastane nerde. bikere bebegin kontrolleri osu busu var. kaynananin eteginde ne isin var ya topla valizini cik gt evine

(80 puan) tarafından

Bende yiycem az kaldıı sanırım anlaşılmamak çok zor bi durum

(3,003 puan) tarafından

kizim evin yakinmis al vocugu kucagina yavas yavas yuruyerek gt evine . ben evimde rahatim de iyilestim de bise soran olursa siz gelirsiniz gunduz markete gttikce gelirler. esinide ararsin aksam bizim eve dogru gel ben evimize geldim de olsun bitsin. bekleme yani esine gdelim o bu demeyi. niye bekliyosun ki esinin gidelim deyip ikna olmasini falan. kalk gt kendi evine

(80 puan) tarafından

Bütün beşigi buraya kurduk malesef canım dedim eşime salı gününe kadar hazırla gidelim 

(3,003 puan) tarafından

kurmayalim gidecez deseydin ya . niye kuruyoruz eve gidecem ben deseydin kurarken.  sen konusmassan olmazki bunis. sali gunu ne varki

ben olsam besik kurma muhabbeti gectigi anda bosuna kurmayalim aksama biz evimize gecicez yarina evimize gecicez evde kurariz bos yere ugrasmayalim derdim kendi agzimla. sen esine diosun esin soyleyemio. seninde agzin var sen konus mmnuniyetsizligini belirt

0 oy
(3,003 puan) tarafından

esine deme herkesle otururken aksam yeter artik ben iyilestirm eve gidelim yarin esyalari hazirlamaya baslim birazdan yarin donelim eve de herkesin icinde herkes duysun . sen esine sessiz sakince diyosun esinde he he deyip seninidare edip oyalio. 

(80 puan) tarafından

İyileştigimi eşim de görüyo  birde agır bi sezeryan olmuş doktor demişti buna ragmen düzeldim eve evlerimiz 5 dk uzaklıkda isteyen gelir bakar bu sıcakda pijamayla geziyorm dikişiö yanıyo 

(3,003 puan) tarafından

oha bes dk uzakliga niye kalmaya gttin ozaman . esini ne bekliosun al cabtani cocuguda al kucagina gt evine. ben zannettim sehirler arasi falan kaynananin evine gttinde esine diyosun. iyilestim de evime gdiyorum de cik gt kimseye soylemene gerek yokki. esyalari esin toplayip getirir zaten

cik bebegi al kol cantani al cik yani bes dk mesafeye yuruyusde yaomis olursun . taksi istesen taksi cagirirsin nolcak. kimseye beni eve goturun esine iyilestim demene de gerek yok cik gt da  torun sevmek isteyen gelir markete pazara ciktikca gelirler zaten madem okadar hasretler toruna . esine bise deme ben aksam evimdeykm aksama eve gelirsin de 

(80 puan) tarafından

Çook az kaldı canım salıya kadar sabah bile yaptgnı desem varya şok olrsn eşimde daha kötü niyetli ddğil diyo

(3,003 puan) tarafından

niyet iyi olsanikir ama sonuc kotu olur esinde yani milleti kirmicam diye cocugu feda etmeye razi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

6 günlük bebeğe bala batırılmış emzik verilir mi?
Hayır, 6 günlük veya 1 yaşından küçük hiçbir bebeğe bala batırılmış emzik kesinlikle verilmemelidir. Bal, bebeklerde botulizm adı verilen ciddi ve hayati tehlike arz eden bir zehirlenmeye yol açan Clostridium botulinum sporlarını içerebilir. Bebeklerin bağışıklık sistemi bu bakterilerle mücadele edebilecek kadar gelişmemiştir, bu nedenle bal tüketimi çok tehlikelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklere bal vermenin tehlikeleri nelerdir?
Bebeklere bal vermenin en büyük tehlikesi bebek botulizmidir. Balın içinde bulunabilen bakteriyel sporlar, bebeğin henüz olgunlaşmamış sindirim sisteminde toksin üreterek kas güçsüzlüğü, solunum zorluğu, emme refleksi kaybı ve hatta ölüme varan ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Balın doğal olması bu riski ortadan kaldırmaz.
Bebek kaç yaşına gelince bal tüketebilir?
Bebeklerin bal tüketmesi için en güvenli dönem 1 yaşın üzeridir. 12 aydan küçük bebeklerde sindirim sistemi florası balda bulunabilecek sporları etkisiz hale getirecek kadar gelişmiş değildir. Çocuğunuz 1 yaşını doldurduktan sonra, doktorunuz aksini belirtmedikçe bal tüketimine güvenle başlayabilirsiniz.
Bebeklerde botulizm belirtileri nasıl anlaşılır?
Bebeklerde botulizm belirtileri genellikle bal tüketiminden 12-36 saat sonra ortaya çıkabilir. En yaygın belirtiler arasında kabızlık, emme güçlüğü, ağlamada zayıflama, baş kontrolünde azalma, halsizlik ve göz kapağı düşüklüğü bulunur. Bu belirtilerden herhangi birini fark ettiğinizde vakit kaybetmeden en yakın acil servise başvurmalısınız.
Yeni doğan bebeklerde emzik kullanımı nasıl olmalıdır?
Yeni doğan bebeklerde emzik kullanımı, emzirme düzeni oturduktan sonra, genellikle 3-4 haftalıkken önerilmektedir. Emzik temiz ve steril olmalı, asla bal, şeker veya pekmez gibi tatlandırıcı maddelere batırılmamalıdır. Tatlandırıcı kullanımı hem diş sağlığını olumsuz etkiler hem de bebeğin yanlış beslenme alışkanlıkları kazanmasına yol açabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 1,319 göst.
14 Ekim 2021 Diğer kategorisinde zmrt_ (1,621 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 6,783 göst.
14 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tugce1100 (242 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 565 göst.
13 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (8,886 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,077 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (8,886 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,518,370 soru

24,747,746 cevap

371,942 kullanıcı

...