Ailemle yurt dışına taşınırken nelere dikkat etmeliyim?

0 oy
227 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (919 puan) tarafından

Kızlar beni az buçuk tanıyorsunuz.  Ne zaman çekip gitmeyi düşünsem rüyama giren ittaat ve terakki kadrosunu görmezden gelip artık gideceğim sanırım. Yıllar önce bir dönem amerikada yaşamıştım ama o dönemki şartlarımla şimdiki çok farklı. Yani evli değildim çocuğum yoktu şimdi biraz gözüm korkuyor açıkçası. Eşim istifa edecek ben kliniği kapatmayacağım ama buradaki arkadaşlara emanet edeceğim. Amerika seçeneğini artık hiç değerlendirmiyorum çocuk için uygun olmadığını düşünüyorum. Golden visa ile Avrupa düşünüyorum ama neresi olur en ufak fikrim yok. Siz biraz anlatır mısınız? İlk gittiğinizde ne zorluklarla karşılaştınız.  Bulunduğunuz bölgede çocuk yetişmek için avantaj ve dezavantajları neler vs. Burada ailem ve kardeşlerimle aynı sitedeyiz.  Bu komün hayatını bu desteği bırakıp gitmek de korkutuyor. Vs vs. Gelin konuşalım biraz. 

6 Cevaplar

0 oy
önce (27,921 puan) tarafından

Rusya'dan başka heryer bence. Savaştan dolayı çok zorlanıyoruz biz. 

önce (919 puan) tarafından

Rusyayı hiç düşünmemiştim canım bak. Allah kolaylık versin. 

-Reklam-
0 oy
önce (9,167 puan) tarafından

Bir arkadasım almanyaya taşındı ilk kendileri gitti düzeni kurdular sonra çocugu aldılar videolardan izlediğim kadarıyla mutlular

Teşekkürler canım 

0 oy
önce (1,730 puan) tarafından

Bizde vize bekliyoruz almaya için iki hafta sonra bebeğim olacak birde çok zor olacak ailemden ayrılmak ama çocuklarıma daha iyi bir gelecek için mecburen gideceğiz 

Çok iyi cesaret. Ben cesaret edemedim işte çocuktan sonra. Eşinin işi dolayısıyla mı gidiyorsunuz? Hangi şehre gidiyorsunuz?

0 oy
önce (8,093 puan) tarafından

Sen de ben de aile ile fazlaca haşır neşiriz. Ben kendimden örnek vereyim İtalya’da palermoda 3 aya yakın kaldım. Ama gezdim dinlendim tam gezi tadındaydı. Yerleşik bir hayata geçer miydim? Hayır. 

Çünkü ben memleketimi görmeden havasını suyunu hissetmeden yaşayamıyorum, deli gibi özlüyorum. Kıbrıs’ta bile kendimi yabancı hissettim. Çocuğumdan çok kendim huzurlu mutlu olmalıyım ki onun alışma sürecini daha kolay atlatabilmeliyiz. Galiba gidersem de kesinlikle nordik ülkelerinden birine giderim. Eğitim açısından en iyi ülkeler onlar gibi. Sonuçta geçim sıkıntısı yok mutlu ülkeler arasında. Eğitimde de adamlar çığır atladılar 😌

önce (6,332 puan) tarafından

Biz aileye düşkün insanlar için yurt dışı çok zor. Avrupa daha iyi en azından daha bilindik. Ben mesela 1 max 2 sene sonra döneceğim. Hele Trumptan sonra oy verenler bile pişman. Muhtemelen Trumptan sonra daha iyi olur, kasımda ara seçimler var ama asıl seçime daha birkaç sene var. Erdoğan’ın Amerika versiyonu. Neyse hayırlısı olsun herkes için. Filiz abla herkes gitse de ben gidemem ailemin yanından derdim. Sabah anneme gider akşam evime geçerdim zalım hayat 🤣 neyse az kaldı inşallah 2 seneye kadar geri giderim 

Ya benim çocuklar da aileme çok düşkün. Kış zamanı 1 hafta annemlere gidememiştim. Babam çok gücenmişti😂 benim eşimi sırf bu nedenle istememişlerdi. Çünkü sürekli yurt dışındaydı. Şu anda Kore’de adam nerdeyse 1 ayı geçti. Çok zor özlemek ben dayanamıyorum. İnşallah dönersin canım. Trump ah ah😂😂😂 siyasi yorum yapamıyorum eşimden dolayı😂😂😂😂 

Ya zaten en büyük korkum bu kızlar. Tomris anneanne delisi. E kuzenleri ile her gün bir arada. Ben keza kardeşlerimle sürekli öyle. Yani artık gitmem gerektiğinin  farkındayım. Eşim de çok yıprandı burda. Ama ne yapacağız bilemiyorum

önce (6,332 puan) tarafından

Türkiye’den 2 arkadaşımla burada komşuyuz. Her gün çocukları ya havuza ya parka çıkarıyoruz. Benim Türkiye isteme nedenim yine kendimden çok çocuğum. Çoğu yer arabayla. Türkiye gibi her şey ayağının altında değil. Hadi benim çocuğum ufak ama büyük çocuklar daha çok farkında (arkadaşımın büyük oğlu 6.5, diğer arkadaşımın çocukları da biri 7 biri de 4 olmak üzere. Mesela sürekli dışarı için annesini darlıyorlar çünkü o Türkiye ortamı yok, canları daha çabuk sıkılıyor, yeni sitemizde hepsi Amerikalı cins cins bakıyorlar bazen yani başka ülkenin insanları burada daha güler yüzlü. He okula giden çocuk belli bir dönem sonra adapte oluyor hatta buradakiler buranın okullarını istiyor. Ama asla Türkiye bağı gibi samimi olmayacak. Ilk zamanlar sizi sarsacak sıkılıyorum özlüyorum diye ta ki okula adapte olana kadar dediğim gibi. Çocuklarımız bizim eski bağ sayesinde burada yan yanalar. Yoksa hepsi sıkıntıdan patlardı, okul tatil ee haliyle etrafta çocuklar koşturmuyor ya da toplanıp oynamıyor. Birkaç ay öncesine kadar bu sene kesin gideceğim diyordum oğlumun tek gördüğü ben ve arkadaşımın 1 oğluydu diğeri de taşınınca buraya en azından kalabalık olduk ve çocuklar ister istemez oynuyor. Oğlum çok yalnız diye oturup ağladığım bile oldu 🤣 şükür geçti o günler ama ben yine döneceğim. Ablamlar abimler haftada 2 3 annemlerin yazlığındalar, her akşam sahil kenarında çay keyfi yaparlarken görüntülü de çocuğum dede nene diye gülüyor ya da gitmek için ağlıyor (ki sadece 2 kere annemler geldi) Eylül sonu babam gelecek en son geçen sene gelmişti. Yani detaylı yazıyorum yaşayan olarak çünkü Türkiye dışında her ülke yalnızlık demek. Eğitim olarak yine diyorum son derece iyi alıştığı an burada okuyacağım Türkiye istemiyorum diyecek ama geri kalan her şey için anne keşke Türkiye de olsak diyecek. Burada ki çocuklardan gördüğüm o 

Eşimin aile bağları zayıf hatta yok gibi. O nedenle yurtdışı ülkemizin herhangi bir şehrinde yaşayabilirdi ta ki ben hayatına girinceye kadar sonra kızımız oldu. Diyor ki; “ben ilk defa gurbetin bu kadar acı, sıkıcı olduğunu anladım.” Özlem duygusu insanı inceden inceye kemiriyor. İnsanı ayakta tutan şeylerden biri de güven aileden aldığımız en temel duygu bu, allahtan şimdi telefon var ama dokunmak görmek hissetmek o ruhumuzu doyuruyor. Evet bu ülkeden her şeyi yakıp gitmek geliyor ama işte amalar çok. 

0 oy
önce (6,375 puan) tarafından

Neresi olursa olsun, en çok zorlayan şey dil bariyeri. İngilizcen olduğu için bu dil ile iletişim kurar,  aşırı da zorlanmazsın ama ülkenin ana dili gibi olmuyor tabi. Bi de fransızlar İngilizce bilseler bile sonuna kadar Fransızca konuşma konusunda da ısrarcılar 😅 

İkinci zorlayan durum ise aile. Arkadaş ortamı yine oluyor, fakat aile başka. Ha deyince annene gidemiyorsun, bir telefon edip çayı koy geliyorum diyemiyorsun.. Çoğu özel günlerde bulunamıyorsun vs. Başlangıçta kabul etmesi çok zor oluyor. İlk Fransaya taşındığımda ilk bir yıl aralıksız ağlıyordum 😇 Özlem duygusu çok zorladı ama zamanla alışıyorsun.

Fransanın geneli bence güzel. Dilini her zaman sevmişimdir o yüzden öğrenirken zorlanmadım. Dilini sevdiğin bir ülkeye gitmek daha iyi olur. 

Çocuk yetiştirme konusunda da biraz bölgeye bağlı. Şehirde sıkıntı iken köy/kasabada daha rahat ve güvenirli.

Fransızların bu dil konusundaki takıntıları beni mahvediyor ya 😂 ne ingilizce konuşmaya yanaşıyor ne de ben fransızca konuşunca mutlu oluyor. 😂😂

önce (6,375 puan) tarafından

Onların da ingilizce aksanları süper değil 😇 Ana dillerine sahip çıkmaları güzel bir şey ama, bu dili sevdiğin zaman çok yadırgamıyorsun. 

0 oy
önce (10,148 puan) tarafından

Eltim kaynim orda gitmeyeceğim diye direndi kendisi öğretmen simdi abla ben gelmem daha turkiyeye diyor dogurursam orda doğurdum diyor bizi çok istiyor gelin sizde diye ev ayarlana kadar bizle yaşarız diyor atlasın eğitimi için özellikle karışık duygulara girmiyor değiliz.

Bizde çifte vatandaşlık var çalışma hakkımızda var.

Ben olsam almayayım tercih edebilirdim

Almanlardan yapı olarak çok hoşlanmıyorum. Daha Akdeniz ülkeleri öncelikli tercihim, ya da kuzey ülkeleri ama bakacağız bakalım

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocukla yurt dışına yerleşirken Golden Visa avantajlı mı?
Golden Visa programları, yatırım karşılığında oturum izni sunarak aile bireylerine eğitim ve sağlık sistemlerine erişim kolaylığı sağlar. Avrupa ülkelerinde çocuk yetiştirirken bu program, yasal kalış süresini güvence altına alması ve ülke içi serbest dolaşım hakkı tanıması bakımından büyük bir avantajdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yurt dışında çocuk büyütürken aile desteği eksikliği nasıl aşılır?
Yurt dışında aile desteğinden uzak bir yaşam kurarken, yerel topluluklara dahil olmak ve çocuk bakımı için kurumsal çözümlerden yararlanmak adaptasyonu kolaylaştırır. Özellikle okul sonrası aktiviteler, oyun grupları ve benzer göçmen ailelerle kurulan sosyal ağlar, eksik kalan aile desteğinin yerini tutabilecek güçlü bir sosyal çevre oluşturmanıza yardımcı olur.
Avrupa'da Golden Visa ile oturum alırken hangi ülkeler tercih edilmeli?
Avrupa'da Golden Visa tercihi yaparken ülkenin çocuk yetiştirme maliyetleri, eğitim kalitesi ve güvenlik düzeyi ilk sırada değerlendirilmelidir. Yunanistan, İspanya ve Portekiz gibi ülkeler sundukları yaşam kalitesi ve çocuk dostu sosyal imkanlarla aileler tarafından sıkça tercih edilmekte olup, her birinin yatırım şartları ve oturum kriterleri farklılık göstermektedir.
Yurt dışına taşınırken çocukların adaptasyon süreci nasıl yönetilir?
Çocukların yeni bir ülkeye adaptasyon sürecini kolaylaştırmak için taşınma öncesinde sürece onları dahil etmek ve yeni yaşam alanını tanıtmaya başlamak oldukça önemlidir. Dil eğitimi, yeni okul ortamları ve oyun alanları gibi konularda çocuklara öncelik veren bir düzen kurmak, onların kendilerini güvende hissetmelerini sağlar ve kültürel uyum süreçlerini hızlandırır.
Ailemden ayrılarak yurt dışına taşınma kararında nelere dikkat etmeliyim?
Aile bağlarını geride bırakıp yurt dışına taşınma kararında, taşınacağınız ülkedeki sosyal imkanları ve dijital iletişim olanaklarını önceden planlamak stresi azaltır. Gitmeden önce yerleşeceğiniz bölgedeki expat topluluklarını araştırmak ve günlük rutinlerinizi destekleyecek çocuk odaklı sosyal hizmetlerin varlığını kontrol etmek, yalnızlık duygusunu minimize etmenize yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 886 göst.
0 oy
1 cevap 108 göst.
25 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Hwuain90 (453 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 2,362 göst.
6 Şubat 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Atlaskalbim (10,132 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 249 göst.
4 Mart 2026 Güzellik-Bakım kategorisinde Biroglusannesi (74 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,516,176 soru

24,719,684 cevap

369,981 kullanıcı

...