Bebeğime kefiri nasıl sevdirebilirim, neler yapabilirim?

0 oy
226 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (428 puan) tarafından

Kızlar bebekleriniz kefir seviyor mu ben bir türlü sevdiremedim sade tükettirmeye çalışıyorum ama ağzına aldığı gibi çıkarmaya çalışıyor sizinkiler nasıl sevdi yada seviyor mu 

9 Cevaplar

0 oy
önce (27,925 puan) tarafından

İki yaşında ve hiç içmedi

Birkaç gün önce verdim nasıl olduysa bir bardak icti ilk defa sonra tekrar icmedi

önce (428 puan) tarafından

Benimki 16 aylık bende vereyim dedim ama tiksiniyor normalde yoğurt ve ayran sever 

-Reklam-
0 oy
önce (6,045 puan) tarafından

Ben altınkılıç markasını alıyorum ama tabi büyük oğlum bişey yiyip içmediğinden meyveli olanı içiyor.sade alıyorsan içine meyve çektirip koyabilirsin.çocuklsr çilekli olanı seviyor belki severler öylr

Bende o markayı aldım sade olarak icirdim ama tiksindi normalde ayran ve yoğurt seven bir bebek

0 oy
önce (2,430 puan) tarafından

Büyük kızım meyveli seviyor sade hiç tatmadik 

Ben sade olarak vermek istedim içmedi bakalım yine diyecem olmadı meyveli vereyim

0 oy
önce (7,367 puan) tarafından

Benimki seviyor sade hariç hepsini iciyor 

Ben sade olarak verdim istemedi yine denetim tekrar içmezse meyveli veririm artık 

0 oy
önce (15,674 puan) tarafından

6 aylık olduğundan beri veririm. bıraksam günde 1 litre kefir içer😂 

Ayy afiyet olsun ben normalde tattırırım ama bunda yeni vermeye basladim ondan mı sevmedi acaba

önce (15,674 puan) tarafından

valla bizimki ayrandan daha çok seviyor hatta hiç meyveli vermedim 

0 oy
önce (4,866 puan) tarafından

Ben hiç meyveli vermedim. Aşırı seviyor, günde bir küçük bitiriyor. Ben sevmiyorum ve şaşırıyorum nasıl içiyor diye 

Ben kendim de sevmiyorum içemiyorum ama sağlıklı diye ona vermeye çalıştım ama sade sevmedi meyveli teklif edeyim bakalım içer mi

0 oy
önce (8,252 puan) tarafından

sevmiyorlar ama veriyorum meyveli sade icmiyorlar asla 

Meyveli denemedim ama galiba onu deniyecem

önce (8,252 puan) tarafından

benimkiler donone sanıyorlar 😄

0 oy
önce (2,045 puan) tarafından

İçmesini en çok istediğim şeylerden biri ben kefir vermeye çalıştıkça o ısrarla bizim çayimiza kahvemize ortak oluyor🤣🤣

Bende normalde ayran falan veriyorum bunu yeni vermeye başladım 2 yudum içecek diye bana kök söktürüyor 

Ayy çay içtiğimizde altında kalanları başına dikiyor artikk bende bardağımın dibini de içmek durumunda kalıyorum 

önce (2,045 puan) tarafından

Benimki direkt alıp halıya koltuğa içiriyor 

Ben artık sabahları çok açık olacak şekilde  3 4 yudum veriyorum çok seviyor tadını 

Bebeğin kaç aylık 

0 oy
önce (3,708 puan) tarafından

Benim kızım çok severek içer 🤗

Afiyet olsun ona inşallah benimki de severek içmeye başlar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklere kefir içirmeyi kolaylaştırmak için hangi yöntemler uygulanabilir?
Bebeklere kefiri sevdirmek için en etkili yöntem kefiri taze meyvelerle püre haline getirerek veya ev yapımı yoğurtla karıştırarak tadını yumuşatmaktır. İlk denemelerde kefiri doğrudan vermek yerine, alıştığı meyveli yoğurtların içerisine çok az miktarda ekleyerek tadına yavaş yavaş alışmasını sağlayabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebekler için sade kefir yerine hangi alternatifler karıştırılabilir?
Sade kefirin keskin tadını bastırmak için içerisine muz, çilek, yaban mersini gibi tatlı meyveler veya az miktarda pekmez eklemek bebeğin tüketimini kolaylaştırır. Özellikle muz, kefirle harmanlandığında dokuyu koyulaştırarak ve tadı nötrleyerek bebeklerin daha iştahlı tüketmesine yardımcı olan en iyi yardımcı besindir.
Bebeklere kefir vermeye kaçıncı ayda başlanması uygundur?
Uzmanlar bebek beslenmesinde kefir tüketimine genellikle 8. aydan itibaren başlanmasını önermektedir. Ancak bebeğinizin süt ürünlerine karşı herhangi bir alerjik reaksiyonu olup olmadığını kontrol etmek adına ilk denemede mutlaka doktorunuza danışarak az miktarda tadım yaptırmalı ve 3 gün kuralını uygulamalısınız.
Bebek kefir içmek istemediğinde zorlanmalı mı?
Bebeklerin yeni tatları reddetmesi doğal bir süreçtir, bu nedenle kefir içirmek için zorlamak yerine denemelere ara verip bir süre sonra tekrar sunmak en doğru yaklaşımdır. Zorlama yapmak bebekte besin reddine ve yemek saatlerinin stresli geçmesine neden olabilir; bu yüzden tadı sevdirici doğal meyve karışımlarıyla süreci eğlenceli hale getirmek önemlidir.
Ev yapımı kefir ile hazır kefir arasında bebek beslenmesi için fark var mı?
Ev yapımı kefir, içerisinde koruyucu madde ve şeker bulunmadığı için bebek beslenmesinde hazır kefirlere göre çok daha sağlıklı bir seçenektir. Evde kendiniz hazırladığınız kefirin mayalanma süresini kontrol ederek daha hafif ve içimi daha kolay bir kıvam elde edebilir, bebeğinizin damak tadına uygun şekilde fermente edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 157 göst.
1 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 358 göst.
18 Mart 2022 Diğer kategorisinde Melo B. (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 251 göst.
1 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Melo B. (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 476 göst.