Bankada altın hesabı kullanmak mı fiziki altın almak mı?

0 oy
107 göst.
önce Diğer kategorisinde (14,218 puan) tarafından

Ben fiziki altın alma taraftarı olduğum için bankada altın hesabı hiç kullanmadım ama şuan evim kuyumculara bi hayli uzak ha demeye almayada satmayada gidemem kullananlar söyleyebilir mi kuyumcu ile arasında çok fark oluyormu - yada + sı nedir hangi bankadan almak daha iyi mevcutta Akbank ,garanti,enpara ve ziraat hesabım var

3 Cevaplar

0 oy
önce (15,691 puan) tarafından

oluyor canım fark. evde saklamak istemiyorsan bankadan kasa kiralayabilrisn eğer yüklü bir miktar olacaksa. fiziki altın daha iyi ama işte onu da saklama derdi var 🤷🏼 

önce (14,218 puan) tarafından

Bilezik olanlar zaten kolumda kuzum feraceli olduğum için görünme derdim olmuyor bu alacaklarım aylık birkaç Gr alıyorum eşimin bana attığı paradan onun için bankadan düşündüm kuyumcu baya uzak arabada eşimde olduğu için mesai dışına kalıyoruz kuyumcu kapanıyor gidip gelmek zorlaştı 

o zaman ya eve kasa al ya da banka hesabı yine daha mantıklı 

ben de evde altın çok sevmiyorum. eşim fon falan alıyor öyle birikim yapmaya çalışıyoruz. 

depremde eşimin nenesinin evi yıkıldı, kadının evde kasası varmış kasa kayıp bulunamadı, sonra karakoldan çıktı ama içinde sadece pasaport çıktı hiçbir şey yokmuş🤷🏼 oysa varmış baya nakit +altın

o bina yıkılırken yanındaki binaya çarpmış, 2-3 katın sadece balkonu yıkılmış. o binadaki kadın da balkondaki erzak dolabında saklıyormuş altınları. baya aramıştı kadın onları da 🤷🏼 

Depremde burdada kilolarca gitti benim evdede baya aramışlar ama ilk geceden eşim aldığı için bişey bulamamışlar annemin yaptığı yün döşek vardı onu resmen delik deşik etmişler eşim resmini atmıştı o yüzden kolumda olması bana daha güvenli geliyor evde olmasındansa 

Fon vs anlamam çok fazla o yüzden hiç girmiyorum o işlere 

o zaman banka hesabı sizin için daha mantıklı 

Şuan öyle görünüyor canım 

-Reklam-
0 oy
önce (2,375 puan) tarafından

Esim de bankadan alir biraz pahaliya satip pahaliya aliyorlar diye biliyorum mobilden 

Hangi bankayı kullanıyor canım 

önce (2,375 puan) tarafından

Valla hepsi var  akbank ziraat Garanti falan ama ben ziraatte diye biliyorum 

Teşekkür ederim 💐 

0 oy
önce (132 puan) tarafından

Fazla zarar olmuyo 100 lira falan oluyo sadece ve mesai saatleri dışında alıp satmicaksin 

Biz 2 yıl önce falandı bu hataya düştük bilmiyoduk tabi  haftasonu bozdu eşim baya zarar etti 

Alış satışda kuyumcudada illa fark oluyor bankada öyle sanırım daha mı fazla 

önce (132 puan) tarafından

Ben pek fazla ilgilenmiyorum ama eşim her gram  100 lira falan dedi zarar oluyo

Ayda zaten bizde bi  İki gram alabiliyoruz 

Ziraat bu arada hesabı 

Çok teşekkür ederim 🌺 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bankadan altın hesabı açmak mı yoksa fiziki altın almak mı daha mantıklı?
Bankada altın hesabı kullanmak saklama maliyeti ve hırsızlık riski olmadığı için pratiktir, fiziki altın ise elinizde fiziksel bir varlık tutma güveni sağlar. Banka hesapları genellikle 7/24 işlem yapma kolaylığı sunarken, fiziki altın alım satımında kuyumcu makas aralıkları piyasa koşullarına göre değişkenlik gösterebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bankaların altın alım satımındaki makas aralığı kuyumcudan daha mı fazla?
Bankaların altın alım satım makas aralığı genellikle mesai saatleri içerisinde kuyumcularla rekabet edebilir düzeydedir, ancak mesai saatleri dışında veya hafta sonu bu makas aralıkları ciddi oranda açılmaktadır. Kuyumcuda ise işçilik maliyeti olmayan gram altınlarda makas çok düşükken, bankada dijital altın alırken işlem hacminize göre değişen komisyon oranlarını göz önünde bulundurmalısınız.
Bankadan altın hesabı açarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Bankadan altın hesabı açarken öncelikle bankanın sunduğu alış-satış makas aralığını ve varsa hesap işletim ücretlerini kontrol etmelisiniz. Ayrıca, bankanın sunduğu altının saflık derecesi ile fiziki çekim imkanı olup olmadığını sorgulamanız, ileride fiziki altına dönme ihtiyacınız olursa mağdur olmamanızı sağlar.
Hangi bankadan altın hesabı açmak daha avantajlıdır?
Altın hesabı için en avantajlı bankayı seçerken, bankaların mobil uygulamaları üzerinden anlık makas aralıklarını karşılaştırmak en sağlıklı yoldur. Genellikle geniş şube ağına sahip bankalar fiziki altın teslimatı konusunda daha esnek olabilirken, dijital bankacılık odaklı kurumlar ise daha düşük komisyon oranları ve daha dar alım-satım makasları sunabilmektedir.
Banka altın hesabındaki altınları nasıl fiziki altına çevirebilirim?
Bankadaki altın hesabınızı fiziki altına çevirmek için, bankanızın fiziki altın teslimat protokolü olup olmadığını müşteri hizmetlerinden veya web sitesinden öğrenmelisiniz. Bazı bankalar belirli gramajlarda altını anlaşmalı şubelerinden veya yetkili kuyumcular aracılığıyla fiziki olarak teslim edebilmektedir, ancak bu işlem için ek masraflar veya randevu veya işçilik ücreti talep edilebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 506 göst.
0 oy
1 cevap 197 göst.
25 Aralık 2022 Diğer kategorisinde sweetlady (1,539 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 630 göst.
24 Aralık 2022 Diğer kategorisinde sweetlady (1,539 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 461 göst.
10 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Akima (2,075 puan) tarafından soruldu