22 yaşındaki bir kadınla 30 yaşındaki bir erkeğin evliliği uygun mu?

0 oy
302 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından

22 veya 25 yaşında bir kızın 30 31 yaşında bir erkekle  evlenmesi idealmi sizce?HEM erkek için hem kadın için evlilik yaşı ne olmalı?Erkeklerden 30 31 yaşında evlenenler var ve buna normal anca olgunaşıyorlar diyorlar bir kısım ise 30 yaş geç artık erkek için diyorlar aynı şeyi bir kadın içinde kadın 25 yaşı geçmemeli diyorlar bazı kısım ise kadında 30 da evlenmeli diyor.Benim görüşüm erkekler 30 yaşından önce evlenmemeli he 25 he 30 5 sene ne fark eder 5 sene kayıptan bsey olamz bence 30 yaş altı daha toydur bence. kadınlar ise 26 yı geçirmemeli ve 25 öncesi evlenmemeli annelik durumu olduğu için.Ve ideal yaş 6 yaşı geçmemeli diye düşünüyorum çünkü nesil farkı oluyor.Psikologlar 28 ile 32 arası ideal diyor gerçi o erkekler için.günümüzde eskisi gibi değil eskiden annelerimiz erken evlenirmiş sanki insan beyni değişti büyüme yaşı diye düşünüyorum

14 Cevaplar

+1 oy
önce (4,071 puan) tarafından

kadın erkek fark etmez, bence insan kendini ne zaman hazır hissederse ozaman evlenebilir. ben 25 te evlendim eşim 26 idi ozaman, bizim idealimiz o:))

-Reklam-
+1 oy
önce (1,196 puan) tarafından

Yani kesin şu yaş araligi diye belirtmek sacma olur herkes farkli donemlerde hayatini duzene oturtuyor ama olgunluk açisindan erkekler bana gore ailesinden kopmadiysa hic evlenmemeli 30'dan once de 10 yasinda cocuk gibi oluyor buyyk cogunlugu. Kizlar da koluna altin bilezigini takmadan evlenmemeli yani egitim olarak bir meslek gelecek zor zamaninda calisabilecegi bir alani olmadan kosa kosa kocaevine gidilmemeli orada tozpembe bir hayat beklemiyor kimseyi okudugum halde atanmadan evlendigim icin cok pismanim mesela hem de maddi manevi ihtiyacim olmamasina ragmen. 

0 oy
önce (2,018 puan) tarafından

Simdikilerin akli yok 🤣22 23 25 arasi erkekler hep evleniyor bizim burda ne aceleleri varsa ,bana gore kiz icin 25 erkek 30 ideal ,ama ben evkendigimde 22 esim 27 di gayet anlastik skntı olmadi

0 oy
önce (14,307 puan) tarafından

Bu kişiyle alakalı ben 23 eşim 25 yaşındaydı evlendiğimizde sorun yaşamadık bizim aramız 2 yaş 4 yaş farktan fazla bana garip geliyor olgunluğun yaşla alakası olduğunu sanmıyorum benim erkek kardeşim 20 yaşında 45 yaşındaki amcamdan daha olgun 

0 oy
önce (9,209 puan) tarafından

Ben 28 de evlendim. Daha bekar arkadaşlarım var 33 yasındayım bizim sınıftakilerden bazıları daha bekar yeni yeni evleniyorlar

0 oy
önce (1,185 puan) tarafından

Çevremde çok var belli bir yasi geçtikten sonra hiç evlenmeyenler mesela hala 35 yaş 40 yaş bekarlarimiz var kızlardan  bence 20 ve 28 yaş arasi olabilir ben 21 de evlendim ama ozman universiteden mezun olmuştum benim için iyiydi eşim de 21 di üniversite aşkım 

0 oy
önce (1,267 puan) tarafından

Bence ideali yok bu işin kimi seversen onda güzel aşk 

0 oy
önce (8,300 puan) tarafından

Eşim de ben de 33 yaşında evlendik. Çevremde hiç kimse kaç yaşına geldin diye başlayan bir cümle kurmadı. Evlilik için üst sınır yok ama bence alt sınır 27 olmalı . Bu arada erkek için kadın için diye ayrım yapmak çok ama çok saçma

0 oy
önce (15,855 puan) tarafından

kadın erkek farketmez 30dan önce evlenmek, nooooo

gidin hayatınızı yaşayın, gezin görün eğlenin. yine aynı kişiyle evlenin ama 30dan önce saçmalamayın 😂 

0 oy
önce (32,501 puan) tarafından

25 26 yaş arasında nasibi denk getirip koca bulmak ve böyle bir dünyada doğru insanı bu zaman dilimine denk getirmek mucize gibi bir şey olur. 

Kim kendini ne zaman evliliğe hazır hissediyorsa o zaman evlensin. Yeterki kendini yetistirmeden evlenmesin bu da ortalama en az 24 25 yaşlarına denk geliyor. 

Erkek için bu yaşı 28 30a da çekebiliriz. 

Bir de kadın erkek arasında devasa bir yaş farkı olmasın 

0 oy
önce (2,996 puan) tarafından

Herkesin normali başkadır tabi arada çok yaş farkı da olmamalı bana göre Max 5 yaş olmalı 

Kuzenlerimden örnek vereyim erkeklerden ikisi 22 yaşında evlendi diğer kalan çoğu da 28.30 arası evlendi kızlarında 4.5 tanesi 26.27 gibi evlendi diğerleri 22.23 

0 oy
önce (442 puan) tarafından

25 ten önce mantıklı gelmiyor o bile erken bence

0 oy
önce (192 puan) tarafından

Bence hiçbir zaman 😂

0 oy
önce (4,429 puan) tarafından

Her insanın 25i bir olmaz ki...

30 olmuş çocuk tanıyorum, 18inde yetişkin biliyorum mesela. Şahsa göre değişir.

Ben de eşim de hep olgunluk 25te evlendik. Sünnettir diye. Gayet de iyi oldu. İkimiz de yeri geliyor 40 oluyoruz, yeri geliyor 18lik çıtırız. Bu da bir şanstır mesela.

Ben 3 ay büyüğüm. Hayatımın her evresinde olgundum ama çocuklaşabilme özelliğim de vardı. Eşim de böyleymiş. Biz karşılaşınca 18 yaşında gencecik 2 insan oluverdik birbirimize. 25tik halbuki. Yeri geliyor 40 oluyoruz. İlişki dinamiği önemli yani demek istediğim bu.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilik için en ideal yaş aralığı kaç olmalıdır?
Evlilikte ideal yaş, bireylerin duygusal ve maddi olgunluğa eriştiği yaş olarak kabul edilir ve genellikle kadınlarda 25-30, erkeklerde ise 28-33 yaş aralığı psikologlar tarafından sağlıklı bir dönem olarak görülür. Ancak evlilikte biyolojik süreçlerden ziyade, tarafların sorumluluk alma kapasitesi, ekonomik bağımsızlıkları ve birbirleriyle olan uyumları evliliğin kalitesini belirleyen en kritik faktörlerdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Erkekler için 30 yaşından önce evlenmek erken mi sayılır?
Erkekler için 30 yaş, kişisel gelişim ve kariyer planlaması açısından bir dönüm noktası olarak görülse de ideal evlilik yaşı kişiden kişiye değişmektedir. 25 yaşındaki bir erkek, duygusal olgunluğa ulaşmış ve maddi sorumluluklarını yerine getirebilecek düzeydeyse evlilik için hazır olabilir. Önemli olan yaş rakamı değil, kişinin bir aile kurma ve sürdürme konusundaki kararlılığı ve yaşam tecrübesidir.
Kadınlarda annelik durumu evlilik yaşını nasıl etkiler?
Kadınlarda biyolojik doğurganlık süreci, aile planlaması açısından genellikle 30'lu yaşların ortalarına kadar sağlıklı bir şekilde devam eder. Ancak uzmanlar, annelik hedefleri ile kariyer ve kişisel gelişim dengesinin kurulabilmesi için 20'li yaşların sonu ile 30'lu yaşların başını ideal bir dönem olarak işaret etmektedir. Evlilik kararında annelik motivasyonu önemli olsa da eş adayları arasındaki duygusal bağ en öncelikli kriter olmalıdır.
Eşler arasındaki yaş farkı evlilikte sorun yaratır mı?
Eşler arasındaki yaş farkının ideal kabul edilen sınırı genellikle 5-6 yaş civarıdır, ancak daha büyük yaş farkları da sağlıklı bir şekilde yürütülebilir. Önemli olan eşlerin kuşak farkından kaynaklanabilecek bakış açısı ayrılıklarını iletişimle aşabilmeleridir. 6 yaşın üzerindeki farklarda, tarafların ortak yaşam hedefleri ve değerler sistemi uyumlu olduğu sürece yaş farkı evliliğin başarısına engel teşkil etmez.
Evlenmek için en doğru zaman nasıl belirlenir?
Evlenmek için en doğru zaman, tarafların birbirlerini her yönüyle tanıdığı, çatışma çözme becerilerinin geliştiği ve ortak bir gelecek vizyonuna sahip olduğu zamandır. Sadece yaşa veya toplumsal beklentilere göre değil, bireylerin kendi ayakları üzerinde durup duramadığına bakılarak karar verilmelidir. İdeal evlilik yaşı, her iki tarafın da bireysel gelişimini tamamlamış olarak bir ortak yaşam inşa etmeye hazır olduğu andır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 873 göst.
19 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Busra y (1,109 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,384 göst.
11 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ezgiler (2 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 554 göst.
+2 oy
42 cevap 1,541 göst.
25 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Canimkizim_ZE (979 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,340 soru

24,733,664 cevap

371,091 kullanıcı

...