Yatılı misafir gelince yatak düzenini nasıl ayarlarım?

+1 oy
216 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (2,969 puan) tarafından

kizlar aimdi esimin yegeni haftaya gelcekmis ( ölmüs görümcemin oglu .)  kayseriden . evli cocuklu zaten esi cocuklariyla gelecek . simdi soyle evim 2+ 1 salona kari koca onlara yer yatagi acicam. 3 luacilio ama iki

kisi sigacak kadar degil.  bide ufak vocuklari var bebek. ikiliyede onu yatiririz.  

simdi asil sorun su benim kizim var 9 yas  bide oglum 4 yas . oglani yanimza aliriz yatak odasina diyo esim. kizim kendi yataginda yatar ranzanin üstunde. ranzanin alt katinda onlarin ortanca oglan 7 yasinda . bide ranzanin altinda yavru yatak var onuda buyuk oglana acariz dio buyukleride 11 yada 12 yasinda.

esim iyi niyetli dusundugunden hic zaten aklina bile getircegini zannettmem de. burda oyle seyler okuyorum

muge anlida oyle seyler goruyorum ki. kizimi da mi yatak odasina yanimiza alsak acaba.? yani ozamanda cok sacma olucak cocuk odasinda bi yatak boş olarak kalicak . nasi dicem kizimida yanima almak icin. kizim ben yatmam diomu diyim ne diyim yani acaba. ? 

cunku mantiken bos yatak kalacak kizimi da yanimiza almak olmayacak gibi mantiken . ardniyetli dusundugumude belli etmeden nasi yapayim yatis duzeninir.4 yada 5 gun kalcaklar

onlara kari koca yere yatak buyuk oglana 3 lu ye en benegede ikiliye yatirsamda sonucta cocuk odada bir bos yatak olmus olcak. esim dicek bos yatak varken ne gerek var falan. onlar belki bise demezde sonuc olarak bos yatak varken oglanida icerde yatirmak duzenlemek hos olmayacak. . caktirmadan nasi halledeyim yatis duzenini

12 Cevaplar

+3 oy
önce (32,613 puan) tarafından

Eşimi oraya yollayıp kızı yanıma alırdım ben 🙈

önce (3,106 puan) tarafından

Katılıyorum kızının orda kalmasından çok daha iyi eşinin orda uyuması 

önce (2,969 puan) tarafından

cok mantikli😂 o sekil hic aklima gelmedi harbiden 😂

önce (2,306 puan) tarafından

Bu sefer de demesinler sonra eşiyle arası kötü ayrı odalarda yatıyorlar iki güne. Boşanır bunlar diye Kayserili uyanık olur Canan 

😂😂 olabilir agzi torba degil

milletin de 😂😂

önce (3,106 puan) tarafından

Ozaman bir yer yatagida yatak odasına sigdirin Esin yada çocuklardan biri orda yatsın yinede kızın aynı odada kalmasın 

-Reklam-
+2 oy
önce (4,772 puan) tarafından

valla cocuklar buyuk , ben de kizimi alirdim yanima , eşin ne dusunurse dusunsun , isteyen kotu de dusunsun bosver 

aynn buyuk yani ergenlik seyi sonucta meraki hersey olur.  kizimda belki istemez beraber ayni odada yatmak  zaten . ozaman daha iyi bahane olur da

+1 oy
önce (1,787 puan) tarafından

Bir anne olarak endişeni o kadar iyi anlıyorum ki bide böylesi bir zamanda. Eşine makul bir dille anlatabilirsin bence ben olsam ben de tedirgin olurdum açıkçası. Çünkü çocuklar küçük değil. Anneleri boş yatakta yatsın çocukların yanında . Ya da çocuklar babalarıyla kalsın anneleri ve senin cocuklar yine çocuk odasında kalsın yani en mantıklısı bu 

aynn iste cok karisik bir duzen oluo. bebek annesinden ayri olmaz. cocuk odasina 4 u sigmaz  nebilim bi denisik oluo😂

+1 oy
önce (15,996 puan) tarafından

valla insan burada okuduktan sonra her şeyi düşünüyor 🤦🏼‍♀️ 

evet aynen ergenlik meraki ile erkek cocugu  dusunemiyotrum .9 yasinda benimki bile bicok seyi merak edio 12 yas baya baya ergen sanki 

geçen sene miydi neydi 12 yaşındaki bir kız, yeğenime(10) çocuk nasıl yapılır onu anlatmıştı🤦🏼‍♀️ 

ki biz istanbulda colugu vocugu salamiyoruz oyle rahatca disariya. kayseride daha rahat saliyorlar  cocuklari. yani 12 yas cocuk kendinden daha buyuklerlerde arkadaslik ettigi ortamlara grio daha herseye hakimdir konulara

tabi canım, bi de erkek çocuğu daha meraklıdır. bir bal annesinin yazdığı gibi kocanı o odaya gönder sem😅 

+1 oy

4 yaşındaki oğlun odasın da yatsa Canan kızıni yanına alsan oglun yatmaz mi 

oglum yatar da  onlarin ortancayla benim

oglan kedi kopek gibiler  yatarken didisir dururlar  . yada uyuduktan sonra oglani koyarim

yerine.oylede olabilir bak .

ustte benim oglan yatamaz duser belki. onlarin en buyugu uste koysam ortada benim oglan altta yavruda onlarin ortanca oyle olur. mantikli. simi yollamaktansa hoyle daha mantikli

Aynen senin oğlan uyuyunca koyarsın yerine eşini bence yollama odaya ben biliyorum bizim milleti iki güne hemen laf çıkar durduk yere ona buna laf vermeye gerek yok amaan 3 5 gün değilmi zaten gündüz bebeler oynar yorulur erkenden sızar kalirlar

aynen birkav gun gezmeye gelicekler . kiz hic gelmemisti istanbula bi benim kizimin doguma geldiler uc aylikti kizim. ben uzayda yasiyor gibiyfim zaten. meme reddi o bu ilk

cocuk. hic gezemedimde esim gezdi onlarla iyi kotu gezemediler yani. simdi istanbula gdelim gezmeye falan cok istio kiz da. iyi kiz allah icin biz gttigimizdede iki gun kaliyoruz onlarda . tani kayseri evleri huyuk koskocaman odalari falan var kocaman evde sorun olmuo yatis duzeni

+1 oy
önce (652 puan) tarafından

Kızınızı yanınıza alin oğlan oğlanlarla yatsın olmaz mi 

onlarin ortanca oglanla kedi kopek gibi benimki. yatarken cok didisirler de  belki gecen senede. beri biraz daha buyudu belki akillanmistir onlarinki biraz daha. benim oglumu uyuduktan ainra yerlerine koyarsam olur oyle daha mantikli sanirim boyleye karar verdim

+1 oy
önce (888 puan) tarafından

Ya hepsini aynı yere yatır çocuklarının düzenini hiç bozma siz kendi odanızda çocuklar kendi odalarında yatsın. Misafirlerin hepsi de salonda yatsın ayıp değil zaten çocuklar öyle büyük değil anne babalarının yanında yapabilecek yaştalar.

Ha eşin illa olmaz diyorsa o zaman iki çocuğunu da yanına al gerekirse birinin yanına al birine yer yatağı yap ya da eşine yer yatağı yap ikisini yanına al. Misafir çocukları da sizin çocukların odasında yatarlar Ama ne olursa olsun çocuklarını yanlız bırakma.

11-12 yaş anne babanın yanında yatabilecek bir yaş ama çocuğu yalnız bırakabileceğin bir yaş değil. Linclemek isteyen buyursun umrumda değil ben şuan 6 yaşındaki kızımı kendi öz kuzeni 12 yaşında onunla bile yanlız birakmam neler okuyor neler duyuyoruz kimse kusura bakmasın kimseye de ayıp olmasın bir zahmet 

aynen oyle tabi linclencek bisey yok bende oyle dusundugum icin zaten sey oldum neyi nasi yapsam

diye cözum

0 oy
önce (826 puan) tarafından

Bunlar yavrulu yatak olduğunu biliyor mu? Bilmiyorsa yavrulu yatağı hiç açma 🤣

bilmioda gozukuo 😂😂  du bakalim

muhtemelen kizim da yatmak istemeyecek oglani orda yatircam .

0 oy
önce (9,805 puan) tarafından

Bence kızın herkesin içinde bende senle yatmak istiyorum anne desin. Öyle tembihle senorya yaz

Sonra kızım ama sığmazsın bizim yanımıza de

Babam benim yerimde yatsın ben seninle yatmak istiyorum desin kızın da 😅 

o da mantikli bir secenek senaryosu. bu da aklimda kalsin 😃

0 oy
önce (671 puan) tarafından

Misafirlerin hepsi çocuk odasına sığmaz mı anne babaya yer yatağı minik bebeğe yavrulu yatağında yatsın bir tehlikesi yoksa düşme falan üst katta biri altta biri eğer biraz genişse oda hepsine o odayı yerin hem daha rahat olur oturma odası boş kalır erkenden kalkıp kahvaltı hazırlarsın oturma odasına kızını ve oğlunu da mecbur yanına alırsın eşinde bişey derse kıza sordum onlarla aynı oda da kalmak istemiyor ben böyle uygun gördüm hem onların hem bizim rahatlığımız için de

0 oy
önce (104 puan) tarafından

Kızını da oğlunu da yatırma onlarla bizim öğretmen erkek çocuğu da olsa kendinden buyuklerle aynı odada bırakma büyüklerin merakı falan olabiliyor dedi kızı erkeği yok Allah korusun 

0 oy
önce (5,116 puan) tarafından

Siz hepiniz salonda yada yatak odasında yatın o aileye çocukların odasını verin

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Misafir yatılı düzeni nasıl ayarlanır?
Misafir yatılı düzenini ayarlarken evdeki mevcut alanları çocukların güvenliği ve konforu ön planda olacak şekilde planlamalısınız. İlk olarak, kendi çocuklarınızın mahremiyetini ve uyku düzenini bozmayacak bir yerleşim modeli belirleyin. Eğer evde bir yatak boş kalıyorsa, bunu mantıklı bir gerekçeyle veya çocukların uyku alışkanlıklarını öne sürerek misafirlere uygun şekilde organize edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yatılı misafir ağırlarken mahremiyet nasıl korunur?
Yatılı misafir ağırlarken mahremiyetinizi korumak için yatak odası paylaşımı yerine, çocukları kendi odalarında tutacak veya ortak alanları sınırlandıracak düzenlemeler yapabilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın güvenliği konusunda endişe duyuyorsanız, onları kendi yanınıza almak yerine misafir çocuklarla aralarına bir paravan veya yatak düzeni değişikliği ile mesafe koymak daha çözüm odaklı bir yaklaşım olabilir.
Misafirlere uygun yatak düzeni nasıl planlanır?
Misafirlere uygun yatak düzeni planlarken evdeki 2+1 gibi kısıtlı alanları en verimli şekilde kullanmak için katlanır yataklar veya açılır kanepelerden yararlanabilirsiniz. Bebekler için ayrı bir alan veya beşik, diğer çocuklar için ise ranzalı sistemler tercih edilerek yer darlığı sorunu çözülebilir. En önemlisi, ev sahibi olarak kendi kurallarınızı ve sınırlarınızı baştan belirleyerek huzursuzluk oluşmasını engelleyebilirsiniz.
Çocuklu misafir ağırlarken nelere dikkat edilmeli?
Çocuklu misafir ağırlarken en dikkat edilmesi gereken konu, mevcut ev düzeninin ve çocukların rutinlerinin korunmasıdır. Misafirlerin kalacağı süre boyunca kendi çocuklarınızın uyku saatlerini ve kişisel alanlarını koruyacak bir plan yaparak olası gerginliklerin önüne geçebilirsiniz. Çocukların yaş farklarını gözeterek yatak dağılımı yapmak ve güvenli bir uyku ortamı sağlamak ev sahipliği sürecini kolaylaştıracaktır.
Yatılı misafir için evde yer nasıl açılır?
Yatılı misafir için yer açarken salonu veya boş odaları fonksiyonel şekilde düzenleyerek pratik bir kullanım alanı oluşturabilirsiniz. 3'lü açılır koltuklar veya ranzalar gibi mobilyaları, çocukların yaş gruplarını dikkate alarak stratejik şekilde yerleştirin. Eğer evde fazladan bir yatak boş kalıyorsa, bu alanı misafir çocukların rahatı için kullanırken kendi çocuklarınızın psikolojik konforunu da mutlaka ön planda tutmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 613 göst.
13 Kasım 2021 Diğer kategorisinde menda (193 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 888 göst.
1 Şubat 2020 Diğer kategorisinde ☻❣îpek❣kozalağı ❣☻ (22,175 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 2,560 göst.
22 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nezire5816 (831 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 292 göst.
10 Haziran 2024 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (1,886 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,963 soru

24,742,084 cevap

371,617 kullanıcı

...